Problemele gheilor in Romania, varianta pe 2011

Sunday, 12 June, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Majoritatea homosexualilor pe care îi ştiu (din inventarele culturii umane şi din viaţa de zi cu zi) sînt oameni foarte inteligenţi. Cred, de aceea, că întîlnirea cu acest afiş i-a dezamăgit şi că, dacă e să fie apăraţi, preferă să nu fie apăraţi oricum, de te miri cine. Ideal ar fi, de altfel, ca ei să fie cei dintîi care să protesteze…

andrei_plesu_2_31_1Acum, preocuparea pentru problemele, suferintele, durerile si aspiratiile "majoritatii homosexualilor" nu-i neaparat lucru rau, chiar si pentru un becher ferches, papionat si ingrijit precum cel din poza*, intrat in filosofie nu e clar cum**, da' aparent prin ceva relatie cu Gabriel Liiceanu in timp ce se retrageau ei cu maestru' lor la Paltinis. Si-o pus Liiceanu miinile pe el si l-o facut gheu filosof, doara ce mare chestie, popii nu asa se fac, punind miinile ? Popi vreau sa zic ca se fac, nu ghei (ceea ce ei nici nu-s!).

Da' revenind, ca ne pierdem : cetateanul se preocupa perfect dezinteresat de o problema sociala a unei categorii anume, din care nici macar nu face parte, cum ii sade bine oricarui intelectual public de carton. E un lucru laudabil, asa se cladeste cultura, aici e sursa adevarata si vie a progresului si propasirii unui neam : bagarea in seama apropo de ce-a zis X despre Y, de preferinta realizata de pe un inalt piedestal de autoritate morala imaginata, de catre persoane care n-au afiliatii nici la X nici la Y. Precum si nici o alta treaba in chestie. Asa e bine, asa e frumos, eu de cind tot predic si voi nu ma credeti ? Noa, acum dac-ati vazut ca asa face si Plesu (ca voi sa faceti ce face gheu' popa, nu ce zice el, mbine ?) sper c-o sa ma lasati mai moale si pe mine. Sper.

Totusi, exista niste probleme. Si anume :

Rasismul e exact asta: sîngele arian e, din naştere, altfel decît sîngele „barbar“, şi anume îi e superior. Iată cum un afiş programat să evacueze discriminarea sfîrşeşte prin a o institui la nivel suprem. El camuflează teama de opţiune prin invocarea unei mute fatalităţi. E vorba, în fond, de o şarjă prost condusă împotriva liberului arbitru. În loc să se prezinte ca o sumă de individualităţi cu trăsături distinctive, cu justificări diferenţiate, cu o problematică existenţială aparte, aparţinătorii orientării homoerotice se complac în postura unei turme predestinate, victimă inocentă a unei „închisori“ genetice.

Eu (nefiind filosof in general vorbind, da' fiind filosof in mai mare masura decit Plesu dupa singurul criteriu dupa care ar trebui sa fie el filosof, si-avind in plus scuza virstei) ma gindesc, cu mintea mea cea putina si virginala sub aspectul punerii miinilor de care-am mai discutat de atitea ori in acest articol si uite a dracului tema cum nu se lasa epuizata si tot revine pfoai fir-ar sa fie de lucru...

Ce ziceam ? A, da. Ziceam ca eu cred ca totusi ar trebui sa se poata face un afis oricit de bun si oricit de prost undeva in niste orase dintr-o tara care are de fapt capitala la Budapesta***, fara sa fie neaparat vorba de "o sarja prost condusa contra liberului arbitru". Daca eu de exemplu tiparesc ecrane purecoase de televizor pe foi veline si le-arunc in multime din elicopter o fi tot sarja contra liberului arbitru ? Ca prost condusa este, nu contest, aratati-mi voi mie chestie bine condusa pe-aici pe la noi, da' sarja ? Liberul arbitru ?

Ma gindesc, tot cu mintea mea putina - alta n-am, ca ar trebui sa se poata scrie un text de o pagina despre homalai fara o referinta la nazisti. Nu zic de catre orice poponaut internaut ales la intimplare, ca acolo se aplica legea lu' Godwin, da' macar de-un filosof analist de televiziune cu pretentii la rafinament si eleganta. Reflexele astea intelectuale demne de genunchiul broastei, eu am zis gheu tu ai zis Goebbels, eu am zis comunism tu ai zis Mao (sau Stalin), eu am zis dreapta tu ai zis Rand sunt semne de simplitate mai degraba decit de adincime.

Ca s-o luam simplu si pe inteles, pentru nevoile filosofilor rataciti in multime, da' cumva inexplicabil neinformati apropo de problemele filosofiei mai recente asa (deci cam de dupa razboi incoace) : s-a tiparit un afis, intr-un fel si cu niste forme care nu s-au mai folosit pina acum in foarte inchistata cultura romana. Asta e un lucru bun, nu pentru ca respectiva incercare are vre-un sens, ci tocmai pentru ca n-are nici un sens. Sensurile urmeaza explorarii celei mai formale-a formei, nu le preceda niciodata. Intii facem statui care nu arata a nimic si apoi invatam cum sa le facem sa arate a ceva. Nu se pune problema ca sensul sa tisneasca asa el spontan din planuri si sa se invesminte-n forma. Si arta, si viata intotdeauna curg de la forma spre sens, nu de la sens spre forma. Ma gindesc ca domnu' analist nefilosof si istoric al artei negheu stie din ce-a studiat el cind era mai tinar chestiile astea, ca-s banalitati culese de prin istoria artei.

Asa ca, niste tipi au facut un afis cu un copil, simbol a lu' moasa-sa pe gheata, avind ceva eticheta la incheietura miinii. Stiti de ce conteaza chestia asta ? Pentru ca la noi in tara diversii aflati in treaba se gasesc sa ia atitudine la toate prostiile. Si atita timp cit ei continua sa ia atitudine e limpede si lamurita nevoia de asemenea fenomene, ca sa li se batatoreasca echipamentu' de luat atitudine, ca asa se calibreaza el : prin rodaj. Intii luam atitudine pe prostii, ca sa invatam cum se ia atitudine, si sa putem lua mai tirziu atitudine care sa aiba un sens si-o noima. Ca-n viata.

E bineinteles cam trist sa recuperezi problematica gradinitei la virsta senectutii, da' din ce-am inteles cam asa e soarta omului, cica ultima aniversare a zilei de nastere are foarte mult in comun cu prima.

---------
* Confiscata de la Trustul Falsitatea pe criterii de fair use, impricinatii se pot plinge aici.

** Pe bune, uite eu sunt mai intirziat, da' lamuriti-ma voi cei care cunoasteti. Ochiul și lucrurile, despre asta-i vorba ? Sau care-i opera filosofica a cetateanului ? Ca incepator in istoria artei am inteles ce-l recomanda, ca vorbitor de televiziune/analist politic/socioumograf amator scl am priceput, da' parca filosofia e o disciplina distincta ? Sau pe la noi toti soferii-s experti in drumuri si poduri si toti copchii cu net free experti seo, asa ca de ce sa nu fie oricine filosof de-acuma ?

Ca-i admirabila abilitatea cuiva de-a specula faptul ca nimeni nu mai citeste azi in Romania, nescriind. Zau, admir. Doara daca oricum nu citesti, cum sa observi asemanarea intre Vanghelie si Plesu, sub raportul productivitatii intelectuale ? N-ai cum. Tot ce-ti ramine e sa observi ca unu' e baiat finut cu cuvinte de zece lei in vocabular, iar altu' mai din topor asa. Trebe atunci ca primu-i numaidecit filosof. Sau poate bucatar.

*** Cum adevarul se stabileste conventional rezulta neaparat ca restul omenirii ne-a votat pe sest o mutare de capitala. Patasti.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

27 Responses

  1. parca pe cv scria ca esti filozof, chit ca nu era atunci facultate acreditata.

    a pai mei Mirshea Popiescu, tu ce pui cu Asociatzia Bulau International Dildau Limited?

    deci iti spunem noi povestea adevarata. lasa neurologie, psihologie, tabula rasa astea, ca-s minciune.

    noi, ei, iele suntem neste baetzi de printr-un sat mic mic.

    cand fusaram la scoala, daduram de-o carti dalu freod, froit, ceva in genu'. mnoa si zisea omu acolo ca cica copilu se naste doi, iel si iea, bisixuali.

    cum nu prea iera femeii si barbati pi acolo, am zis sa tragem la sorti. unu fashi pi fumei, altii pi barbati.

    azi maria e maria si io da gigel, maine gigel sta capra si io ionel. ceva-n genu.

    sa nu ne plictisim

    voi veniti cu minciuni dastea cum ca ne identificam cu concepte false, ne insusim stereotipe tampite doar pentru ca vrem sa fim sau sa parem diferiti, caci ne-a refuzat societatea pentru ca avem mutre prea urate, suntem prea grasi sau am stat la prea mult chat in spatele pc-ului si ne pisam la conversatii reallife, chipurile afeminati.

    te pomenesti ca te uiti la alte minciuni gen zeitgeist. hehe, sua sa fi inscenat pearl harbour.

    sa fim seriosi, doar au vandut armament si mancare la toate tarile din razboi, luandu-le tot
    aurul si detinand toate afacerile lui hitler.

    ce naiba, nici nu aveau nevoie.

  2. Majoritatea? Ma lasi? De unde stie el cum sunt majoritatea si mai sunt si inteligenti. Daca erau asa si acceptau sa-si bage unu scarbavnicul madlar in curul lui.

    Dar nu ma mira, nu e el prieten cu ala de are o obsesie pentru degetele de la picioare a Udrei si care are expozitii cu ponei roz cu pula sculata?

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Sunday, 12 June 2011

    @Critic Eu am dat licenta la UBB. Da' Avram Iancu era acreditata si-atunci.

    @Ionut Mei da' auzi, de-aia-i femeia proasta, ca sta s-o futi tu ?

  4. a bun bun, scuzati atunci.

  5. dar ti se pare ca femeile or fi un monument de inteligenta sau cum?

  6. si misoginist si homofob, dumnezeu te iubeste.

    vezi ca fara jidanca aia de lisa meitner cu avei tu ceva energie nucleara pana acuma.

  7. *nu aveai

  8. adevaru ca am energie nucleara la mine in casa grupa mare. avem o centrala vai de soarta ei care nu e in stare sa alimenteze 3 case si 2 cotete.

    homofob sunt. si? trebuie sa mi se para ok ca doi barbati sa-si dea limbi in parc pe banca?

    misogin nu, ca eu nu urasca femeile, le iubesc.

  9. da, iubesti dominandu-le.

    hai nu fi troll ca daca nu ar fi centrale nucleare iti tine tie p'lea serverele si milioane de pc-uri aprinse simultan.

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Sunday, 12 June 2011

    @Ionut Pai mai depinde si care si-ale cui, mei.

    Da' totusi, am si io o intrebare : Dumnezeu are pula ?

    @Critic Pentru acuratete istorica, centrala noastra atomica furnizeaza undeva cam la o zecime din energia electrica consumata de noi. Deci aia care nu vor sa fie infectati cu curentu' cel gheu sunt rugati sa stinga calculatoarele cite sase minute in fiecare ora, sa ii evite raul.

  11. Critic`s avatar
    11
    Critic 
    Sunday, 12 June 2011

    @mp : pai el este ei si este o ea deci http://www.gaytube.com/media/25890/Self_Fuck/

  12. l-am tinut inchis o ora, deci 10 ore nu alimentez cu niste curent electric gay. nu, nu are ca e spirit. dar nici n-a zis sa ti-o bage unu care are in fund, ba din contra.

    astia gay daca se simt oprimati sa se duca pe o insula si intr-o generatie ne curatam de ei ca doar n-o sa faca copii cu curu.

    arata-mi o femeie desteapta.

    da, dominandu-le ca ar fi culmea sa ma domine ele pe mine. atunci as fi eu gay, in mod virtual! mai lipseste sa ma puna sa-i ling si tocul.

  13. adica sa ma puna sa-i sug tocul. :))

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Sunday, 12 June 2011

    Pai daca n-are problem, ca tu facut fiind dupa chipul si asemanarea, inseamna ca de fapt n-ai, doar ti se pare.

    Vezi de exemplu Lynn Conway apropo de femei inteligente.

    Intrebarea este : daca tu le domini pe ele ca sa nu fii gay, admitind ca se gaseste vre-una sa stea s-o domini tu, fiind ea gay, nu devii si tu gay in virtutea faptului c-o arzi c-o ghee ?

  15. Critic`s avatar
    15
    Critic 
    Sunday, 12 June 2011

    ahahahah, fail religious retard troll fail.

    a pai asta cu bine si rau, totul sau nimic merge doar in carti de povesti. asta cu egalitatea intre sexe nu merge la tine? wtf, de ce trebuie sa "domini" si nu sa "convietuiesti" ?

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Sunday, 12 June 2011

    Ca-i mai placut ?

  17. Critic`s avatar
    17
    Critic 
    Sunday, 12 June 2011

    epicurus winrar

  18. la cum arata Lynn Conway mai bine devin gay. adica facand sex cu ea o sa ma simt gay.

  19. Mircea Popescu`s avatar
    19
    Mircea Popescu 
    Sunday, 12 June 2011

    Tu ai cerut desteapta.

    Acuma te-ai sucit, vrei si desteapta si frumoasa ? Ce, esti femeie ?!

  20. Critic`s avatar
    20
    Critic 
    Sunday, 12 June 2011

    @ionut u mad, y u jelly ? :D :>

  21. e un dicton latin care zice: eu nu fut beat!

    deci daca nu e frumoasa nu e femeie. iar eu ti-am cerut o femeie desteapta. era logic ca asta implica sa fie si frumoasa, doar e femeie. intelegi unde bat?

    aia e motivul pentru care unii precum Critic sunt gay. pai nu gasesc diferenta intre sexe. ;)

  22. Mircea Popescu`s avatar
    22
    Mircea Popescu 
    Sunday, 12 June 2011

    Bine mai frate, te servesc, iote : http://trilema.com/2011/strategie-pentru-ghei/

  23. Critic`s avatar
    23
    Critic 
    Sunday, 12 June 2011

    gay (comparative gayer, superlative gayest)
    (dated) Happy, joyful, and lively.  
    (dated) Festive, bright, or colourful.

    Gay
    An English surname, originally a nickname for a cheerful or lively person.
    A female given name from the word gay, "joyful"; rare today.
    A male given name. Also a shortened form of Gabriel, Gaylord and similar names, or transferred from the surname.

    da ionute, ai nimerit. is hedonist, cum sa nu fiu fericit.

    si lulz of teh day http://en.wiktionary.org/wiki/ghey

  24. Mircea Popescu`s avatar
    24
    Mircea Popescu 
    Sunday, 12 June 2011

    Gaylord e chiar bine, zic.

  25. bun, si cum sa zic? homosexual-poponar?

    ideea e ca ai inteles ce am vrut sa zic, restu e can can!

  26. Critic`s avatar
    26
    Critic 
    Sunday, 12 June 2011

    ba si eram sigur ca trebuia sa pun un "inb4 shitstorm". pfua, era la fix.

    pai spune cum vrei madfag, ca sunt straight, n-am nici o treaba cu baietii si fetele curcubeu-n steag.

  1. [...] Problemele gheilor in Romania, varianta pe 2011 [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.