Portrete robot - fiul ploii

Saturday, 30 April, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Fiul ploii este, practic vorbind, o specie intermediara intre putoi si dorel. El nu mai are virsta preadolescent acneica a celui dintii, dar nu a atins inca osificarea in inutilitate, marginalitate si inadaptabilitate a celui din urma, ci se situeaza undeva in zona douazeci-treizeci de ani.

Sa-l vedem la lucru.

fiul-ploii-1

Ce-l califica pe el sa formeze, si mai ales sa expuna opinii de macroeconomie, finante inalte, evolutii ale cursurilor valutare si alte asemeni teme sa recunostem cinstit, nu tocmai la indemina oricui ? Ei... pai are o tastatura. Mai trebuie ceva ?

fiul-ploii-2

Deci, cetateanul care are intimplator un prieten care a cistigat ~28,000 de euro dintr-un click a verificat el, personal, aceasta informatie. Din trei surse.

Mnoa, sa facem exercitiul intelectual de-a ne inchipui cam care ar putea fi cele trei surse ? Pai, in primul rind, prietenul. Aia-i una. Fiscul nu poate fi a doua, ca evident exercitiul fiscal nu s-a incheiat inca, deci prietenul n-a depus actele acolo. Ar mai putea fi cumparatorul, teoretic vorbind, chit ca practic nu se poate asa ceva dat fiind ca in general contractele cam interzic asa practici. Ar mai putea fi vinzatorul, tot teoretic vorbind, chit ca practic intermediarul traieste tocmai din a impiedica prietenii sa cunoasca direct vinzatorii. Deci, admitind prin absurd ca intermediarul, cel care organizeaza programul de afiliere discuta personal cu fiul ploii rezultatele financiare ale tertilor, afiliati de-ai sai... lol. Sigur ca da. Logic vorbind, cele trei surse pot fi : prietenul in discutie, vocea #1 si vocea #2.

Da' sa nu fim rautaciosi acuma, am vazut tipi chiar cu pretentii pe care nu-i prea serveste limba materna, nu inseamna asta neaparat ca Radu Apostolescu-i neaparat idiot. Poate fi de exemplu dislexic.

fiul-ploii-3

Mnoa frate, deci tipul asta, care are opinii despre evolutia cursului valutar, da' asa, ex cathedra, si verifica din trei surse comisioane de 28,000 de euro are in acelasi timp si-o intelegere a tranzactiilor financiare la nivelul de granularitate aproximativa al sfertului de euro, si respectiv isi petrece timpul carind bagaje doua statii de autobuz (atunci cind nu-i ocupat cu... asteptatul, dupa Wizair).

Cumva, undeva, in ceva univers cu siguranta foarte, foarte paralel realitatii, aceasta minunatie chiar este posibila.

Zau.

Totusi, in lumea reala acest larg set de competente de numeste indeobste efectul Dunner-Kunning. Adica atunci cind esti prea prost ca sa-ti dai seama cit de prost esti de fapt.

Category: 3 ani experienta
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

8 Responses

  1. io la baneasa nu iau linia expres... exista si 301... si macar stiu ca-s prost, dar n-am ambitii mai inalte :D

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Sunday, 1 May 2011

    Ultima oara cind am fost la bucale m-or asteptat cu masina, si pe cind am ajuns in oras deja rezolvasem cam toate problemele, numa' bine de pornit inapoi.

    E trist orasul ala. Sau ma rog, ce-i el.

  3. De ce esti rau? Tu cand dai de ceva interesant dintr-o sursa pe twiter nu verifici si blogul, RSS-ul sau peretele feisbuc? Asa se confirma new media din trei surse. Sigur ca mai e scoala veche de jurnalism in care sursele trebuie sa fie independente caz in care ai nevoie de 3 calculatoare cu ISP diferit (un mac un pc si un linus de ex) da nu-i neaparat o metoda mult mai fiabila.

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Sunday, 1 May 2011

    Uite ca la asta nu m-am gindit.

    PS. Tocmai am verificat RSS-ul la comentarii, si rezulta clar ca acest comentariu nu a fost de fapt scris. Rusine celui ce-a incercat sa ma insele astfel.

  5. anonimosu`s avatar
    5
    anonimosuinsigna de prim sositinsigna de tehnolog 
    Sunday, 1 May 2011

    http://www.google.com/search?q=Dunner-Kunning

    About 1,310 results (0.12 seconds)
    Search Results
    Portrete robot - fiul ploii pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu. - [ Translate this page ]
    1 Mai 2011 ... Totusi, in lumea reala acest larg set de competente de numeste indeobste efectul Dunner-Kunning. Adica atunci cind esti prea prost ca sa-ti ...
    trilema.com/2011/portrete-robot-fiul-ploii/

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Sunday, 1 May 2011

    :)))

  7. Viorele au piciorul`s avatar
    7
    Viorele au piciorul 
    Sunday, 1 May 2011

    Vezi ca e gresit, e Dunning–Kruger effect ;)

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Sunday, 1 May 2011

    Tsk tsk, ce ti-e si cu dislexia asta, bat-o vina.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.