Persoane si fapturi

Saturday, 24 December, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Am meditat ceva pina sa scot titlul asta. Nici acum nu-s foarte convins ca functioneaza, da' tre' sa reprezint cumva o diferenta fundamentala pe care tocmai am intuit-o, cu ocazia marii agitatii apropo de banat blogspot-ul (nu doriti sa vedeti ce-i la mine-n inbox).

Deci, sunt oameni nemultumiti care vor parasi suparati proiectul ? Nu ma intereseaza. O parte dintre ei vor trece la a injura gratuit o chestie la nivelul careia n-au fost ei capabili sa se ridice, pe principiul strugurii acriii ? Nu ma intereseaza. Este perfect posibil ca cele doua parti sa nu constituie impreuna doar o majoritate, ci de-a dreptul si fara exceptie totalitatea populatiei online vorbitoare de limba romana, si ca atare va ramine fainu-n aer ? Nici asta nu ma intereseaza.

Motivul pentru care nu ma intereseaza l-am copciolit brusc in timp ce-mi curatam o portocala, pe care nici n-am mai mincat-o pentru ca acum mi-e frica de ea : pentru mine e mai important sa ma tin decit sa aiba nustiuce proiect succes. Ca are succes sau nu mi-e perfect indiferent, am mai avut si proiecte care-au avut succes cum am mai avut si proiecte care n-au avut succes. Unul in plus sau in minus nu influenteaza cine stie ce nici o parte nici cealalta. Motivul pentru care eu am avut proiecte in loc sa ma aiba ele pe mine e insa tocmai asta : ca niciodata n-au ajuns sa fie mai importante decit integritatea, de exemplu.

A, biata vorba asta, integritatea. Toti hotii vorovesc despre cinste, toti afaceristii de trei surcele despre integritate, e trist ce-a ajuns, imbalosata de aparatul masticator al fiecarui vierme. Totusi, va trebui sa facem abstractie de balele lor, dat fiind ca integritatea e un concept important, care nu poate fi abandonat pur si simplu pentru ca la un moment dat l-am scapat cumva in cacat. Va trebui scos din cacat si curatat, ca e cuiul fara de care nu se poate pune sarcina-n carul lumii.

Pe de cealalta parte, si in absoluta opozitie cu mine, o faptura cum e de exemplu chestia numita Godaddy n-are absolut nici un fel de integritate, sau cum bine observau comentatorii pe reddit

They weren't just "in favor" of SOPA, they were rabidly in favor, and belittled those who opposed it.

So, I don't believe them for one second. They are basically like criminals who were in the process of committing a home invasion robbery only to find out the "home" is really a MOTHERFUCKING DOJO and the "helpless occupants" are the MOTHERFUCKING COBRA KAI.

You can ask for them to have not supported it in the first place. FUCK THEM, put them out of business. There isn't a lesson that an individual person that we should show mercy to, it is a non-human entity that needs to be put out of business for making a bad business decision. It doesn't feel pain, it doesn't have remorse, and it doesn't give a fuck about you.

Din punctul de vedere al GoDaddy e perfect indiferent daca 2 + 2 = 5 sau 3 sau 4, din punctul de vedere al GoDaddy e perfect indiferent daca suntem in razboi cu Estasia sau Eurasia, si daca eram pina acum cinci minute invers. Ei au fost totdeauna in razboi cu Estasia.

Pentru o faptura ca Andrei Georgescu e perfect indiferent daca priveste la un sac cu mere sau la o plasa cu porodici, el va vedea un saculet cu capsuni, si va oferi citeva observatii prefabricate despre saculetul lui cu capsuni. Ce conteaza ca nu exista nici un saculet cu capsuni in realitate atitia timp cit el se comporta ca si cum il vede cu ochii, aievea ? Ce conteaza ca ei nu aplica nici macar practici tolerabile, lasa "bune practici", atita timp cit faptura Andrei Georgescu repeta cu voce monotona ca "exista o echipa care monitorizeaza permanent acceptable use policy si ia masurile necesare" bla bla bla ?

Daca sunteti curiosi cum s-a ajuns aici, mi-e simplu sa explic in caz ca nu-i evident : pe termen scurt, fapturile fara integritate prezinta mai putine riscuri decit persoanele cu integritate. Si atunci orbetii cu pretentii de manajeri optimizeaza pentru reducerea riscului, si deci ii prefera pe astia. Ce conteaza ca pe termen lung fapturile fara integritate sunt garantia dezastrului ?

Sa zicem ca va aflati pe-un vas care se scufunda. Sa zicem ca se lasa la apa doua barci de salvare. Intr-una se gasesc deja douasprazece mateloti numa' muschi si fibra, barbosi si cam odoranti, in cealalta se gasesc douasprazece fetiscane lalii, imbracate in tricouri cu mesaje istete care-s suficient de largi cit sa le acopere convenabil revarsarile suncilor. Mnoa, in care barca va duceti ? Ca-n prima e perfect posibil sa va luati violu', da-i indubitabil ca ajungeti la mal, oricare-ar fi si oriunde-ar fi el, in timp ce-n ultima garantat nu va supara nimeni nici macar cu un deget, da' la fel de garantat veti sfirsi pe fundu' oceanului, nici poveste de maluri.

Cum preferati, mergeti la dentist sau mai indurati un pic maseaua ?

Niste probleme.

———
  1. Din 2009, din 2011 samd. []
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

24 Responses

  1. Hai spune adevarul, tu ai $lice cu aia de la wordpress :D

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Saturday, 24 December 2011

    De fapt e un plan secret al grupului secret care face planuri secrete.

  3. oh shi~, iluminati de craciun asa?

    E O CONSPIRATIE, AU BAGAT VRAJI IN BECURILE CU LUMINITE

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Saturday, 24 December 2011

    Nu aia, ceilalti.

  5. Eu zic ca de fapt ai banat blogspot ca sa omori fainu intr-un mod onorabil si sa "save face", ca nu e vina ta ca a murit fainu ca nu l-ai gandit tu bine si nu esti manager de succes, ci a blogspot, pentru ca e blogspot si e naspa.

  6. Cum d'le ghg, protestez : mircea e bogat. Fain are useri, el are bani de server, de ce sa inchidem afacerea?! :>

  7. pletzalcoatl`s avatar
    7
    pletzalcoatlinsigna de criptograf 
    Saturday, 24 December 2011

    Fain dies again!11

  8. ba care esti prost si zici ca inchide popescu afacerea?!

    popescu NU inchide afacerea fain. fain e vecinic. prin masura intreprinsa, popescu urmareste sa inchida blogspot. useri nemultumiti care vor parasi fain in urma masurii implementate, auzi?! da' ce prosti sunteti voi. :D userii vor deveni nemultumiti, DA! dar nu de fain, ci de blogspot. userii vor parasi blogspot si nu fain. iar blogspot va fi inchis.

    hai pa... ca v-am pupat care sunteti heiteri. mai bine ati colinda decat sa stati ca lamerii pe net la ora asta in ziua asta sfanta.

    fie ca...

  9. Lol deci lol.

    Ce ii mai trebuie lu popescu e propia platforma de blogging. triblog.ro, gen.

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Sunday, 25 December 2011

    @gheorghe Pai la cite prostii zici tu una-n plus sau in minus ce mare diferenta ar mai face ?

    @mihai b Mei, o mers cit o mers, i-o venit sorocu', asta este. Daca se poate fara myspace, si fara tripod, si fara altavista garantat se poate fara blogspot. Ba chiar va fi mai placut.

  11. Freud: taci ca acusi face pu(b)lic vreun fork dupa versiunea lui proprie de WP.

  12. TriPress

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Sunday, 25 December 2011

    Pare rau sa dezamagesc da' nu exista planuri in acest sens.

  14. Dadice, faci plataforma de bloguri cu continut platit, si cu acces platit, scris articole pe bitcoin, chestii.

  15. TriPress

    Perhaps under some other name, because as you established as fact, the jew can't triforce.

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Sunday, 25 December 2011

    @Freud Nu mai bine faci tu ?

  17. To make money you need money and proles can't into money.

    Perhaps under some other name, because as you established as fact, the jew can’t triforce.

    Citation needed. Also tri from trilema registered trademark in european union pentru ca la piar acolo sus nici ei nu au habar de vorbit limbi, latina, chestii.

  18. Mircea Popescu`s avatar
    18
    Mircea Popescu 
    Sunday, 25 December 2011

    Ia uite, ce mai idee, sa inregistrez "tri". Si "T".

  19. pai sincer inafara de una dn bucuresti care s-o cam retras din scris ca o gasit o pula care o fute bine in gura, testandu-i tolerantele esofagului, nu citesc pe nimeni de pe blogspot. si cum nu e nici seo-friendly, nici la cautari nu imi ies optiuni insemnate pe platforma respectiva.

    deci, din partea mea, de o inchide sau nu, tot aia e, ca nu ma afecteaza cu absolut nimic. desigur, e bine sa fie, ca mno sa nu se intre pe monopol wordpress. si asta, nu ca n-ar fi deja...

  20. Mircea Popescu`s avatar
    20
    Mircea Popescu 
    Sunday, 25 December 2011

    Este ce zici tu cu monopolul, problema fiind ca pe masura ce se dezvolta tehnica chestiile de baza se comodizeaza. Blogul e deja o tehnologie matura, nu mai ai ce concurenta sa astepti, tot asa cum gcc are monopol pe compilat c. Cine se apuca sa scrie un compilator de c, si pentru ce anume ? Cel mult ca o chestie didactica, sa invete cum se face.

    E amuzant ca browserele n-au ajuns inca acolo.

  21. Ba' mie-mi mai face figuri opera pe blogspot si nu-mi trimite comentarii, de multe ori nu-mi incarca nici porcaria aia de captcha de o pun unii, etc.

  22. Aruncatoru de flacari`s avatar
    22
    Aruncatoru de flacari 
    Sunday, 25 December 2011

    E amuzant ca browserele n-au ajuns inca acolo

    Bai numi vine sa cred cacompari un browser cu un compilator. And I thought you can't go lower.

    Compilatoru compileaza C continuu, asta-i viata lui. Regulile limbajului sor stabilit acu jde ani si gata-i.

    In schimb browserele nau inca atatia ani de viata, si in timp li sor tot adaugat clopotei si video si audio si typography via css si rulare de cod via JS si apeluri asincrone si tot felu de chesti care le fac acusi sa livreze si oua prajite daca le ceri. Cand draq sa se maturizeze?

  23. Aruncatoru de flacari`s avatar
    23
    Aruncatoru de flacari 
    Sunday, 25 December 2011

    ... fail troll is failful. Quota vietii.

  24. Mircea Popescu`s avatar
    24
    Mircea Popescu 
    Sunday, 25 December 2011

    I laugh in the general direction of where your argument would be if you had one.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.