Open Transport Tycoon Deluxe

Friday, 14 October, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Precum preabine stiti (ca ati auzit de la vinzatorii de Windows, si ati pus botu', cu subtilitatea si finetea care va caracterizeaza), pe Linux nu sunt jocuri. Astazi vom discuta despre unul dintre jocurile alea care nu sunt, si anume Transport Tycoon daca vi-l mai amintiti. Care este, doar ca este open si deluxe, da' astea-s amanunte.

M-am apucat si eu de-o harta de 1024 x 1024 patratele, ca te intreaba la inceput cit de mare sa fie, si mi-am zis sa n-o fac chiar de 2k pe 2k, desi eu asa retin vag ca pe Windows cea mai mare harta era ceva gen 256 x 128. Cum intentionam sa-i fac review pe blog, m-am uitat sa vad daca are ceva nativ pentru screenshot, si da, are. Anume, ori pentru ecran, ori pentru toata harta. De curiozitate am tras o poza intregii harti, si mi-a iesit un png de 200Mb. 65472 × 32736 pixeli. Ba inca optimizat pe culori foarte bine, pentru ca am incercat s-o convertesc intr-un jpeg cu 64% calitate si mi-a iesit de 180Mb, dupa conversia in RGB. Apropo de care chestie, realizati ca eu am deschis o imagine de 2`143`291`392 pixeli, i-am schimbat spatiul de culori si-am salvat rezultatul ? Puteti face asa ceva pe Mac-ul din dotare (ca de Windows chiar n-are rost sa intreb) ?

Revenind :

prarfingbridge_transport_1st_oct_1956

Jocul este o implementare completa a Transport Tycoon Deluxe, am jucat vreo zece ani si n-am remarcat sa lipseasca nimic. Are in plus toata puterea linux-ului, nici nu cred ca va puteti inchipui ce bine e implementat rendering-ul, sunt literalmente impresionat. Scroll de exemplu se face fluent din rotita de la mouse.

Daca rulati Ubuntu instalarea se reduce la a deschide Synaptic, a introduce OpenTTD in casuta de cautare si a bifa pentru instalare. Are vreo 30Mb cu totul.

In incheiere nu pot sa va urez decit productivitatea muncii placuta!

Category: Trolloludens
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

13 Responses

  1. Mircea Popescu`s avatar
    1
    Mircea Popescu 
    Friday, 14 October 2011

    Oarecum fara legatura, las asta aici : GemRB. O clona open source si cvasi-functionala a engine-ului Infinity de la Bioware (Planescape Torment, Baldur Gate etc).

  2. dang, cat am jucat Transport Tycoon ala original ..

    mi se parea mie sau era biased pe transportul de calatori? i mean de pe asta scoteai cashu gros, in rest dezvoltam industriile doar ca sa am ce aduce in orase ca sa creasca SI MAI MULT.

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Friday, 14 October 2011

    Cam era, da' asa este si in realitate. O tona de om in viu Romania-Spania iti aduce mai mult decit o tona de carbune Petrosani-Shanghai. Si-n plus cum conteaza distanta (si viteza) un avion la 900km/h scoate cum vezi, 20-30k, un tren la 100km/h scoate poate 5 sau 10.

  4. Da, asta imi ramasese si mie in cap: calatorii fac tot, pentru restul nici nu dezvolt infrastructura :D

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Friday, 14 October 2011

    Eu momentan sufar cumplit ca nu gasesc de unde modifici inaltimea terenului in plm ?!

  6. #facepalm, are o kilotona de optiuni varianta OpenTTD si io nu mai gasesc chestii de baza gen de unde sa iau imprumuturi si cum draq pun statii. sa nu mai zic ca si grafica imi fute ochii.

    been a really long time huh.

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Saturday, 15 October 2011

    Lolz.

    Cind eram noi batrini...

  8. nu lam jucat pe asta.
    E ca un fel de Simcity?

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Saturday, 15 October 2011

    Da, cu trenuri.

  10. Am jucat si eu varianta pentru Windows( acum vreo trei ani cand inca nu parasisem 98-ul)... Provoaca dependenta jocul asta...

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Saturday, 15 October 2011

    Cam da.

    Problema cu dependentele astea e ca se trateaza doar... cu alte jocuri.

  12. Fetișul meu pe vremuri era să joc cu orașe cu nume românesc și să ajung (cu ajutorul industriei, transporturilor etc.) la situația în care cel mai dezvoltat oraș de pe hartă e Isaccea, în timp ce Bucureștiul e doar o bombă periferică.

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Sunday, 16 October 2011

    AAahahahahaha.

    Uite, nu mi-o venit ideea, da' tre' sa recunosc ca-i meritorie.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.