Oamenii iubesc sa se laude

Tuesday, 16 August, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Il mai tineti minte pe pitecantropul furios ? Nu ? Awww. Pai sa vi-l reamintesc.

sebastian-bargau-1

Chestia la care face referire, da-i scirba si nu vrea sa dea link, e un articol al poponautului de Adrian Ciubotaru, in care asta saracu' se angajeaza sa scrie cite un articol pe zi in luna August. Idee care evident ca m-a distrat un pic*.

Revenind la problema : Sebastian Bargau are mare noroc ca nu-l mai pune nimeni sa dea Bacalaureat azi (si el oricum n-are ce face cu diploma, dat fiind ca si-o cumparat doua de la Vali Perfu la 400 de euro amindoua sau asa ceva, n-am inteles chiar exact).

Dat fiind ca primul articol publicat la el pe blog (Trenurile romanesti) figureaza pe data de 26 August 2006, rezulta la o socoteala sumara ca va implini cinci ani de blog ceva mai tirziu luna asta (daca suntem tot in 2011 si nu m-ati criogenat careva tiptil). Da, stiu, era obosit, n-a mai reusit sa scada atunci pe loc. Nu-i ca si cum numaratul anilor ii ocupa cam jumatate din timpul neocupat cu scirmat prin buric si mirosit propriile sosete (iote chestie cit ciripesc pasaricile, si asta am aflat).

Nu va mai complic cu wordcount si chestii.

PS. Da-i adevarat ca scrie cam trei pe zi, are ~5140, ceea ce iese la vreo 2,83 ca medie zilnica. O idee sub mine, care-s pe la 2.95, da' orisicit, onorabil, sub acel aspect. Sigur, nu intram acum in discutii despre calitate, relevanta, importanta, influenta, si alte chestii de-astea, ca se mai supara cetateanul si cine stie ce-i mai casuna. Iese-n drum si sacrifica ceva ciine maidanez cu unghiera sau fo' minune de-asta.

---------
* Initial acolo era un link la blogul poponautului in discutie. Daca a fost suficient de idiot sa-mi stearga comentariul, asta este, trecem pe versiunea salvata, si va mai pupa el link de la mine cindva dupa al treilea razboi mondial. Greu pe Interneti.

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

33 Responses

  1. offtopic
    http://leonmaurer.info/einstein.html
    http://www.blavatskyarchives.com/brown/jackbrownoneinstein.htm

    what the fuck is this i don't even ever...

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 16 August 2011

    Astia-s aia la care le-o furat Zuckermann ala sau cum il cheama facebucii ?

  3. Ah iar din astia? Pfffff ...

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 16 August 2011

    Taci tu si ia aminte cum sa fii de succes.

  5. Dar cum nu, este tot ceea ce mi-a mai ramas de facut in viata asta ...

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 17 August 2011

    Tu parca te culcai.

  7. Asa am zis io?! Vise, viseee ...

  8. mitzaabiciclista`s avatar
    8
    mitzaabiciclista 
    Wednesday, 17 August 2011

    Cu cine se culca?

  9. beton beton :))

  10. Ce muisti astia care sterg sau editeaza comenturi! mai ales aia care dau ban
    Tu faci dastea?
    Important la vis urat e ca e mai ok decat restu dar mai prost, poate dasta e ok ca tot prostu viseaza sa aibe pricipii si sa fie detreaba cu oameni astfel cinstind memoria bunici senile.
    Tu ai avut bunica? ai invatat sa fii drept in viata?

  11. not sure if ^ is legit or spam

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 17 August 2011

    @Luka D Mbene.

    @mitzaabiciclista Pai oricine da' nu Luka, ea sarmana se chinuie fara. Viata grea.

    @Cristi Eu nu fac d-astea.

    Io am avut bunica, doua bucati. Una o murit cind eram mic si ailalta m-o enervat.

    E drept ca baiatul e mai ok decit multi, da' e de asemenea drept ca-si are bubele proprii.

    @dAImon Nici eu, da' sa gresim in directia prezumptiei de nevinovatie zic eu.

  13. @Mircea Popescu: hai că lui Lotus îi editezi comentariul chit că ce-i editat e scos în evidență.

  14. Completat ca să fiu ceva mai specific.

  15. Mircea Popescu`s avatar
    15
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 17 August 2011

    Tuturor le editez comentariile. De exemplu comentariilor tale dinsus le-am adaugat automat un 13 si respectiv un 14, precum si o notita a datei, precum si o dungulita intre poza si text si o dunga mai groasa-n jur si asa mai departe.

    Lui Lotus i-am adaugat disclaimer, ca sa stie lumea ca-i timpit, cam tot asa cum pe o banca proaspat vopsita lasi o hirtie cu proaspat vopsit, sa nu se aseze careva de buna credinta si sa-si strice hainele.

    In general in interactiunile cu timpitii prefer sa le arat ca-s timpiti si ei prefera fie sa inteleaga ca-s timpiti si sa se deztimpeasca (mai rar) fie sa inteleaga ca-s timpiti si sa se supere pe mine ca-s ei timpiti (cel mai des), dupa care sa plece suparati (pe mine, ca-s timpiti). Lotus e unul dintre relativ putinii timpiti care stiu ca-s timpiti dar asta nu-i deranjeaza, si au pretentia ca-i ok, cam ca si grasele care-o dau inainte cu "cine ma place ma place asa cum sunt" - chestie care ne demonstreaza ca grasele-s de fapt mai avansate intelectual decit timpitii, dat fiind ca majoritatea au dume de-alea-n program. Mie mi-e lene sa tot explic ca-i timpit de fiecare data manual, asa ca am introdus o explicatie automata si gata.

  16. test :D

  17. Tzapa lol

  18. Mircea Popescu`s avatar
    18
    Mircea Popescu 
    Thursday, 18 August 2011

    Lol alasu' o vrut sa vada daca primeste disclaimar ?

  19. @Mircea Popescu

    Dar dacă această tâmpenie e atât de evidentă, aşa de curios, pentru ce ai simţit nevoia s-o scrii explicit editând comentariul? Înseamnă că fie îţi consideri cititorii tembeli şi incapabili de a realiza care comentarii sunt de bun simţ şi care sunt tâmpite (!), fie o scrii pentru tine ca să-ţi aduci aminte data viitoare. Sau fie minţi.

    Nu sunt tâmpit, să fim serioşi. Nu sunt nici prost, nici oaie care behăie şi nici în alte moduri în care m-ai numit pe-aici. E posibil să mai dau dovadă de prostie uneori, ceea ce nu mă face însă prost ci doar om simplu. În orice caz însă nu aici, unde mai mult corectez sau râd de ce scrii.

    Tu în schimb eşti o scursură de om. Pentru că dacă omul se cunoaşte după fructe atunci blogul ăsta este probabil cea mai bună carte de vizită a ta. Exceptând, foarte interesant, unele articole din domenii tehnice ca internet, bloguri etc, unde mai scrii şi chestii bune, utile sau inteligente. Dar în rest, din păcate, ai un blog mizerabil şi toxic.

    Fireşte, când vine cineva şi îţi spune asta, şi când îţi arată unde dai cu bota-n baltă, şi când nu acceptă să-l duci cu zăhărelul ca pe copii de grădiniţă şi nici nu se lasă prins în jocurile tale de cuvinte, nu îţi place. Aşa că îi pui eticheta de prost şi tâmpit. Pe principiul că dacă nu putem scăpa de el, măcar să-i reducem impactul comentariilor.

    În plus îmi modifici link-ul la blog (blog.matinal.org), nu cumva să intre lumea pe el să vadă ce tâmpenii sunt scrise acolo. Chit că în 6 luni de comentarii nu cred că am strâns 6 vizitatori de pe trilema (deşi tu te lauzi că ai trafic mai mare ca zoso sau mai ştiu eu cine), curioasă chestie.

    În fine, baftă în viaţă, dar eu îţi fac o predicţie: nu vei avea succes niciodată cu blogul. Şi nu din lipsa unui marketing bun, că reclamă are cât casa, ba şi în google avea, mai ai şi serviciul fain, te mai legi de toată lumea + comentezi pe aproape toate blogurile posibile. Nu vei avea cititori din cauza modului în care scrii şi a lucrurilor pe care le scrii. Situaţia este oarecum amuzantă, că de scris scrii mult, te chinui cu 2-3 articole/zi, şi nu ai nici un rezultat cu ele, nici un impact. Şi nici un trafic real. Iar în ce priveşte fain-ul, eu văd două posibile evoluţii: fie nu va deveni niciodată ceea ce se doreşte, fie vei fi depăşit şi înghiţit de el, ca un proiect care devine mai mare decât cel care l-a iniţiat şi scapă de sub controlul lui. Cu toate că actualmente te chinui ore-n şir pe zi să bagi articole pe el.

    Eu sunt un prost. Luati aiurelile pe care le-am scris mai sus ca atare.

  20. @mp parca scria insigna nu disclaimer inainte.

    În plus îmi modifici link-ul la blog (---------), nu cumva să intre lumea pe el să vadă ce tâmpenii sunt scrise acolo. Chit că în 6 luni de comentarii nu cred că am strâns 6 vizitatori de pe trilema (deşi tu te lauzi că ai trafic mai mare ca zoso sau mai ştiu eu cine), curioasă chestie.

    si aici aflam motivul lui lotus pentru a comenta, precum faptul ca e suparat ca nu si-a facut suficienta reclama pe spatele lui mircea.

  21. Celalalt Hipsterilor`s avatar
    21
    Celalalt Hipsterilor 
    Sunday, 21 August 2011

    Internetii e hazliu.

  22. Mircea Popescu`s avatar
    22
    Mircea Popescu 
    Monday, 22 August 2011

    @Lotus Eu citesc comentariile tuturor pe-aici, si le raspund. Mai putin ale tale, cu care nu ma obosesc. Pentru a semnaliza chestia asta cititorilor, ti-am pus disclaimer.

    @Freud Mda. Sa citam.

    Bre dom` Popescu, stii ce se intimpla de la o vreme ?
    Bai nene, minunea minunilor, ai inceput sa apari in lista de referreri.
    Cam de cind ai inceput sa ma musti de cur, ca pina atunci nici vorba.

    Prostia are avantajul unicitatii subiective. Adica, e proaspata, noua, unica si irepetabila, dar numai din perspectiva subiectiva a prostului. In rest e banala. Un miracol.

    Ps. http://www.google.com/search?q=site:trilema.com+%22marian+s%22&complete=0

    @Celalalt Hipsterilor Ti se pare!

    Internets r serious biznis!

  23. Cautam pe net, sa vad daca au ajuns si altii la aceeasi concluzie la care am ajuns eu, zilele astea: Moldoveanul e prost!

    Si inventeaza situatii pentru a-si incropi articole. A ramas in pana de idei, saracu'! Acum, ma indoiesc profund ca el este protagonistul intamplarilor pe care le povesteste.

    http://morom3t3.wordpress.com/2011/09/16/morom3t3-vs-visurat/

  24. Mircea Popescu`s avatar
    24
    Mircea Popescu 
    Saturday, 17 September 2011

    Io n-am prea inteles argumentu' cu graficul cela. Ar trebui sa fie impresionata lumea de doo mii de vizite sau ceva ?

    La subiect :

    A. nimeni nu va fi impresionat si probabil nimeni nu va lua in serios un articol care sfirseste-n "Vizitati <<comentator-anonim.info>>, saitul care detine raspunsuri definitive la intrebari nepuse de nimeni" si alte marafeturi asemanatoare. Da, stiu, tu pentru tine nu esti anonim, bravo tie. Poate ca altu' care-i pe net de X ani te-o mai intilnit pe undeva. Bravo voua. Da' statistica e nemiloasa : daca dintr-o mie de oameni care ajung sa citeasca comentariul ala 995 nu au mai auzit veci de tine, vei obtine maxim cinci click-uri pe link, si 995 de oameni care sunt convinsi ca esti idiot. Pur si simplu numa' din atita lucru.

    B. "Poti fi combatut foarte usor" e o imbecilitate.

    C. Te chinui sa te promovezi prea mult, si produci prea putin. Dume si abureli de-astea cu "eu sunt centrul universului" merg poate la mine (si chiar si aia-i dubios), in virtutea faptului ca pe-aici mai exista si ceva carnita linga mustarul ala. Daca tu dai numa' mustaru' vei intilni problema urmatoare : pina si copiii saraci de cartier muncitoresc tot maninca mustar cu piine, nu gol direct din borcan.

    D. Te chinui sa te promovezi prea mult si o faci butucanos de-a dreptu', parc-ai fi inginer sau ceva. Nu asa se face draga, aici e cu litere, chestii fine, de filigran. Poa' sa te-apuci sa repari ceasuri cu barosu', de apucat sigur ca te poti apuca de orice, da' n-o sa sfirsesti veci, ca n-ai cum.

    Baga la cap si fa mai bine data viitoare.

  25. @Mircea Popescu: da' ce-ai cu injinerii, dragă?

  26. Mircea Popescu`s avatar
    26
    Mircea Popescu 
    Saturday, 17 September 2011

    Io n-am nimic cu iei, ofer pur si simplu sfaturi croite dupa nevoile clientului.

  27. Gresit!
    Tu macar ai citit ce a scris el despre mine si ce am scris eu despre el? din cate vad, se pare ca nu prea.

    Ciocoflenderul m-a bagat intr-un scenariu inventat de el apoi mi-a facut vant in spam, refuzandu-mi dreptul la replica. Pentru el sunt "neica-nimeni cu 5 cititori" si credea ca poate face ce vrea pulicica lui, fara sa afle lumea. Si eu, de colo, sar cu graficul si zic: "Nepoate, fi corect, ca te vede lumea"

    Aia cu "poti fi combatut foarte usor" se referea la unul din punctele (ptc1) in care ma acuza. Ia link si citeste pe unde-i ingrosat. Da citeste, nu frunzari!
    http://www.visurat.ro/2011/09/16/hai-sa-nu-mai-gandim-romaneste

    Cat despre promovarea blogului, eu nu incerc sa promovez nimic. Chiar in postarea mea scriam ca am avut ocazia de a-mi promova blogul prin Blogatu dar am refuzat.

    Citeste cu atentie. Citeste si linkurile.

  28. Mircea Popescu`s avatar
    28
    Mircea Popescu 
    Saturday, 17 September 2011

    Eu tocmai ce ti-am explicat de ce nu-ti citesc 99.5% din posibilii cititori si tu ma intrebi daca am citit ? Pai calculeaza-ti sansele si vezi cum iese.

    Sau cu alte cuvinte, intrebarea-i despre prioritati. Tu ce-ti doresti, in primul rind sa ai dreptate, chiar daca inseamna sa te retragi intr-o lume doar a ta, sau in primul rind sa stai aici in aceeasi lume cu noi, si pe cit posibil sa ai si dreptate ? A ?

    Atentia e o marfa scumpa. S-o pretinzi in virtutea faptului ca existi e exact chestia de ti-am explicat-o dinsus cu barosu'. Nu asa se face. Atentia se cistiga, si-i mai scumpa decit respectu'.

  29. hmmmm...
    ia sa fac eu niste modificari ca, de fapt, acolo, sunt doua postari. sterg ultimatumul.

  30. Mircea Popescu`s avatar
    30
    Mircea Popescu 
    Saturday, 17 September 2011

    Rupe-i, tigrule.

  31. ia vez, parca si mie mi se pare mai atragator. :))
    atunci am scris in graba.

    aaa... nu stii, din intamplare, cine este RAIDER (vezi-i avatarul)?

  1. [...] automat pentru comentatorii timpiti, ca sa nu ma mai obosesc eu sa pun cu mina. Discutia ceea-i aici, daca va [...]

  2. [...] ala stiu ca-i minios de cind i-am recomandat sa bea in gura niste advertoriale, da' io macar i-am dat link (ma rog, pina sa fie dobitoc si sa-mi scoata trackback-ul, cel putin). Ca io asa fac, dau link-uri. [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.