O intrebare nocturna

Saturday, 25 June, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Privind si eu prin loguri, sa ma ingrozesc de cita banda am ars luna asta, mi-au cazut ochii pe niste chestii ciudatele, precum urmeaza :

Links from an external page (other web sites except search engines)
Url Pages % Hits %
http://www.mediafax.ro/economic/a-cincea-incercare-de-vanzare-a-city-mall-programata-pe-30-iunie-pretul-a-scazut-la-20-96-mil-euro-8352273 59 0.0 59 0.0
http://www.mediafax.ro/social/un-baiat-de-12-ani-otravit-din-greseala-de-doua-eleve-razbunarea-era-pregatita-alti-doi-colegi-8343805 50 0.0 50 0.0
http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/schimbare-dramatica-a-internetului-adresele-se-pot-termina-in-orice-cuvant-148773.html 41 0.0 41 0.0
http://www.mediafax.ro/cultura-media/tribunalul-da-castig-de-cauza-companiei-adevarul-in-litigiul-privind-editarea-enigma-otiliei-8338404 37 0.0 37 0.0
http://www.mediafax.ro/life-inedit/marsul-tarfelor-la-londra-ce-sustin-miile-de-femei-care-au-participat-video-8336253/ 33 0.0 33 0.0
http://www.gandul.info/reportaj/generatia-etnobotanicelor-copilul-de-10-ani-care-isi-injecteaza-legale-e-ca-si-cum-as-avea-asa-multa-ciocolata-in-burta-8320327 32 0.0 32 0.0
http://www.zf.ro/business-hi-tech/cum-se-desfasoara-concurenta-in-romania-flanco-retail-a-cumparat-in-doua-ore-cateva-sute-de-laptop-uri-vandute-la-o-promotie-de-catre-altex-8331359 26 0.0 26 0.0
http://www.money.ro/intrebarile-capcana-de-la-facebook--google--p-g_988681.html 21 0.0 21 0.0
http://www.jurnalul.ro/cultura/media/viata-de-carpa-destin-de-sluga-581699.html 18 0.0 18 0.0
http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/unul-din-zece-romani-traiesc-in-orase-pe-cale-de-disparitie-147613.html 14 0.0 14 0.0
http://www.gandul.info/international/scandalul-fetitelor-de-trei-ani-puse-sa-danseze-la-bara-ce-este-in-mintea-parintilor-si-a-instructoarei-care-le-transforma-in-niste-mici-femei-8338050 13 0.0 13 0.0
http://www.gandul.info/magazin/este-copilul-tau-pe-cale-sa-devina-un-ikid-tabletele-electronice-special-create-pentru-copii-blamate-inainte-de-fi-lansate-8333530 11 0.0 11 0.0

    Cam toate link-urile duc la pagini care-au fost introduse pe fain. N-am verificat amanuntit, da' asa din amintiri mi se pare ca le-am citit de-acolo pe majoritatea, si deci ma arunc la a trage concluzia ca de-aia apar ele-n lista de referrals. Logic, cind citezi un site iti intra ceva pingback ori trackback si eventual unii dintre vizitatorii lor intra sa vada ce-i. Mbon.

    Sa trecem peste impotenta patenta a sait-urilor de stiri romanesti, care iata ca-mi trimit un imens 0.0% din trafic, sau ma rog, in termeni relativi trimit inapoi cam o zecime din ce le trimite lor fain-ul. Asa, ca ordin de marime. Ca atita pot ele, ca-s mai firave, nu-i ca si cum io-s prin topurile sati sau nustiuce minuni de-alea de-ale lor cu milioane de imagiunici. Da' nici nu-i suparare, ca nu ne putem indeletnici toti cu prostit fraieri. Pina baietii destepti se joaca de-a sati si milioanele tre' sa si faca cineva treaba de-adevaratelea in prapadita asta de "industrie online". Unu' mai fraier, asa. Mbooon.

    Da' imi poate cineva explica (si daca se nimereste sa fie taman cineva de lucra pe-acolo pe la industria de saituri de stiri nu-i absolut nici un fel de suparare) cum se face ca totusi, pe nici una dintre aceste pagini nu apare un link catre mine ?

    Ca mie mi se pare... adica, stiti, eu sunt mai nou pe Internet, marturisesc cinstit, nu am anii de experienta ai altora, recunosc, mi-o asum... da' mi se pare mie asa cam imposibil sa ajunga un surfer la mine pe pagina de la tine pe pagina, daca la tine pe pagina nu este nici un link catre mine. Ca NU E POSIBIL ASA CEVA!

    Bai frate. Ca MediaPro (cu ale caror saituri Orlando Nicoara nu are nici un fel de treaba, precum nici n-o avut niciodata, sa fim bine intelesi) fura la cintar cunoastem. Ca Realitatea fura la cintar cunoastem. Ca tot restul lumii fura la cintar, in timp ce se tin toti in ochi sa nu carecumva sa fure vre-unu' mai mult decit e portia convenita-n grupu' de hoti avem asa, ca o suspiciune.

    Da' chiar in halu' asta ? Asa ceva nu se poate. Tre' neaparat sa existe o explicatie alternativa, nu-i posibil, totusi, vorbim aici de niste oameni cinstiti, negustori onorabili, cetateni cu pretentii de maturitate, cu locuri de munca, familii, case, salarii, impozite platite la zi, in scurt stilpi ai societatii. Nu e posibil sa se tina toti de cacanarii si gainarii de-astea ?! N-o sa-mi spuneti acuma ca toata "industria"-i un fel de specula cu telefoane folosite ?

    Nu ?

    Category: Meta psihoza
    Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

    17 Responses

    1. referrer spam? or fi intrand adminii?

    2. Ce sa zic, eu m-am trezit cu trackbackuri de la chestii complet fara urma de legatura. Erau intr-adevar linkurile acolo, dar n-am priceput nici in ziua de azi ce cautau acolo totusi.

    3. Mircea Popescu`s avatar
      3
      Mircea Popescu 
      Saturday, 25 June 2011

      @dAImon La prima vedere ar parea bizar, cum dom'le, intra adminii de 50 de ori ? Totusi, am prin loguri numeroase aparitii de pe wp-admin, si cu 100 de intrari. Deci adminii de intrat intra, problema-i ca de ce nu-mi apare atunci pagina corecta ? Ca ei daca intra intra de pe interfata de administrare, nu de pe pagina de continut. Logic, nu ?

      @Diana Coman Si eu am, raportez cu mindrie.

      htxtp://www.segurosdehogar.biz 134 0 % 134 0 %
      htxtp://www.jobsforsmartpeople.com 58 0 % 58 0 %
      htxtp://sperminfo.org 33 0 % 33 0 %
      htxtp://www.bssi.biz/services/ 20 0 % 20 0 %
      htxtp://www.djstasteofthe50s.com 20 0 % 20 0 %
      htxtp://incomeentouragereviewx.org 19 0 % 19 0 %
      htxtp://www.search-results.com/web 17 0 % 17 0 %

      etc scl.

      Doar ca eu aveam impresia ca exista o diferenta intre mediafax.ro si segurosdehogar.biz, intre jurnalul si incomeentouragereviewx etc. Naive impresii, ce-i drept, mai ales avind in vedere ce se raporteaza prin presa despre sursele de trafic ale astora, da' noa.

    4. cred ca raspunsul e altul.

    5. Mircea Popescu`s avatar
      5
      Mircea Popescu 
      Saturday, 25 June 2011

      Da' lamureste-ma acu' daca tot te-ai apucat.

    6. Io am zis sa las expertii sa se exprime intai.

      Prima chestie de retinut e ca hits e egal cu pages. Asta inseamna ca nu a incarcat nimeni pagina "complet" ci mai degraba ca a incercat sa verifice ca exista sau ca nu s-a modificat.

      A doua chestie e ca la un vizitator de pe fain pe pagina la un back in browser de pe pagina respectiva pe fain e posibil ca refererul sa fie pagina(mai ales daca pagina se reactualizeaza/reincarca automat).

    7. Mircea Popescu`s avatar
      7
      Mircea Popescu 
      Saturday, 25 June 2011

      Ca nu-i o incarcare normala suntem clar de acord.

      Pe de cealalta parte din cite stiu eu cam in toate implementarile de browser un click pe back nu produce nici un referral (la cele mai noi pentru ca pagina se gaseste salvata local, la cele mai vechi sau fara facilitatea asta pentru ca nu-i setata variabila).

    8. faptul ca e salvata local poate explica de ce e un singur hit. ala de confirmat ca nu s-a schimbat pagina.

      In alta ordine de idei, eu am gasit hituri pe favicon de la vizitatorii cuiva care ma avea in blogroll ...

      Daca vrei sa investighezi corect problema da o tura prin log si filtreaza un caz din asta concet. Daca nu merita atunci nu merita.

    9. Mircea Popescu`s avatar
      9
      Mircea Popescu 
      Saturday, 25 June 2011

      Si eu am hituri pe favicon de la tipi care ma au in blogroll, ca exista ceva pluginuri de blogroll care te arata cu favicon in ceva frame.

      Intr-adevar faptu' ca e salvata local ar putea explica ce zici tu, dar e minim suspect ca acelasi fenomen nu are atunci loc cu fiecare alt site, ci doar cu site-uri de presa romanesti. Data fiind neomogenitatea asta nu mi se pare ca-i cazu' sa ma apuc sa grepui gigabiti neaparat, nu ? Zici ca merita, pentru stiinta ?

    10. Eu zic ca orice chestie sub 1% din trafic e inutil de urmarit indiferent de conditii.

    11. Mircea Popescu`s avatar
      11
      Mircea Popescu 
      Saturday, 25 June 2011

      Vezi c-ai scris 0,1% gresit.

    12. tu platesti probabil sub 200$ / luna pe hosting . 0.1% ar fi 2 centi pe luna .
      cam cat efort merita economia asta ?

    13. Mircea Popescu`s avatar
      13
      Mircea Popescu 
      Saturday, 25 June 2011

      Eu platesc semnificativ mai mult de-atit pe hosting. Ca bonus, 1 la mie din 200 de dolari ar fi 20 de centi.

      Nu ca n-as fi de acord cu concluzia.

    14. http://www.netdepot.com/dedicated-server-hosting.html

      capitalistii astia.

    15. Mircea Popescu`s avatar
      15
      Mircea Popescu 
      Saturday, 25 June 2011

      Cum is ei smecheri si scriu "from $50" la intrarea-n restaurante unde lasi o mie-doua la o masa.

    16. pai 50 tacamurile, nu si mancarea.

    1. [...] O intrebare nocturna [...]

    Add your cents! »
      If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.