O fata cuminte, nu ca soru-sa

Thursday, 10 November, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Deci, aveam o amica, fo' douaji de ani mai in etate ca mine, tiganca. Tiganca-tiganca, o balabusta tipica si care recunostea de altfel rotund, da' dom-le, ea-i tiganca.

Se maritase cu un tip, subtiratec si noduros, cam prapadit, roman, si se straduia sa isi tina casa romaneste chit ca-i mai scapau pe ici-pe colo destule... ma rog, sa le zicem lor disonante. Da' pina la urma in chestii de-astea intentia conteaza si toleranta tre' sa fie numaidecit norma, e mai important sa poata fi omu' ce-si doreste el sa fie decit sa tinem evidenta exacta si precisa a coltisoarelor.

Ea era florareasa, el ceva zidar, impreuna s-au chinuit (si anume, muncind) sa-si schimbe apartamentul pe casa, sa-si creasca copiii (doua fete) cit de bine, sa astea, de-ale normalitatii banalitati. Doar ca... pai... vedeti voi singele asta, e o chestie pacatoasa el prin natura lui. Amindoua fetele, codane negricoase si ochioase, tigancuse cumsecade. Cin' le-o fi muscat de piept ?

Pe ai mare o muscat-o sigur ceva, da' nu crez ca albina, mai degraba viespe, ca abia ajunsa la saispce anisori aproape fix da' neimpliniti iata ca fugi-n lume. Cu un tiganus. Si asta e, sau asta fu, s-au descurcat ei cum au putut. Mamei nu i-a prea convenit da' nici mare lucru nu era de facut, si asta e. Ramine s-o creasca pe ai' mica, o fetita la vremea ceea de vreo unspce anisori ? Asa ceva.

Fata isteata, si cel putin aparent cu inclinare spre buchii, apropo de care chestie sa facem o micuta paranteza. Voi astia care-i dati inainte cu segregarea, ca tiganii nustiucum si tiganii nustiuce : sunteti idioti. Vorbiti pe gaura curului, bazindu-va pe absolut nimic alt decit basinile productie proprie inmagazinate unde ar trebui sa sada creierul. Din cite milioane de tigani sunt in tara asta, ca-s milioane, poate zece mii, sau poate o suta de mii is aia de care va loviti voi in viata zilnica. Daca e s-o spunem pe ai' dreapta mai des va loviti ca va fac competitie cinstita la fete si cistiga spre ciuda voastra da' perfect onorabil si bravo lor decit va loviti ca va fura capacele de roti si radiocasetofonul masinii. Ei. Restul, restul de milioane sunt niste oameni in general saraci, care se zbat la limita supravietuirii si la periferia societatii. Daca statul nu le-ar mai integra copiii in scoala, atunci in douazeci de ani nu s-ar mai pune problema de "pe fata ta draguta stii c-o fute un smenar", ci s-ar pune problema de un milion sau doua de copii fara educatie si fara viitor care totusi, trebuie hraniti cumva. Ca asta-i rolul, functia si scopul societatii, sa-si hraneasca membrii. Pe toti. Si-ar fi o cu totul alta categorie si o cu totul alta magnitudine de problema.

Revenind : fata merge la scoala, ma-sa se chinuie sa-i creeze conditii, chestia merge asa ani de zile. Din cind in cind la un pahar de vin cu diverse daraveri mai imi povesteste de fi-sa cea mica, cum invata ea, cum nu se uita dupa baieti ea, cum ia premiu intii cu coronita in clasa a IV-a.

Pina intr-o zi.

Pina intr-o zi cind tare abatuta-i amica mea. Tare, tare abatuta. Si aflu precum urmeaza : ca intr-o zi de dimineata i s-o parut ei ca fetita prea se stringe-n ceva curea lata peste mijloc ? Si-o intrebat-o ca ce-i acolo cu cureaua aia si nu i-o placut deloc raspunsul, asa ca o investigat-o, si-o gasit-o gravida. In luna a cincea. La treisprezece anisori, aproape impliniti, da' nu chiar. Pentru ca fata facuse "o gresala", de parca futaiul e mai nou gresala, si asta e. N-avusese idee ce sa faca, pentru ca doamne fereste, cum sa vorbesti despre pula, pizda si pula-n pizda cu copiii ?! Doara ai bun simt. Si iata unde duce bun simtul ala, veni-i-ar numele.

Facem cu aceasta ocazie o paranteza : am alta amica, e sora sefa la clinica de extras copii din mamele lor. In toata ziua opereaza minim o copila de tiganca care livreaza cruda, sub paisprezece ani. Asta inseamna neaparat cezariana, pentru ca la virsta aia n-au cum naste normal, nu niste copile schilave si malnutrite din marginea oraselor, din case fara apa curenta si cu buda pe coridor, din subsoluri mucede in care niste oameni se chinuie, totusi, sa traiasca, si ne supara prin aia ca nu ne reprezinta suficient de convingator fala in Uniunea Europeana. Cezariana inseamna la pachet ca nu vor mai putea naste normal niciodata. Niciodata. Ci doar tot prin cezariana. Asta inseamna ca daca nu le leaga trompele dupa prima sarcina, li le vor lega dupa a doua, pentru ca... pai pentru ca nu este incotro. Nu este incotro, nu poti sa-ti bati joc de organismul uman chiar oricum.

Asta inseamna ca aceste copile nu vor mai putea face copii niciodata. Daca le moare primul fat, de la mizerie sau de la accident de masina, asta e. Universul lor genitiv s-a incheiat acolo, plenar si exhaustiv. Vor fi codane de douazeci de ani mai tirziu, si poate vor intilni atunci barbatul pe care l-ar sorbi din causul palmei de drag ce li-i, linga care-ar vrea sa moara si caruia ar vrea sa-i faca copii. E o chestie de-a vietii, se mai intimpla femeilor. Ei, ele nu vor putea. Daca le moare copilul altul nu mai au si daca vor sa faca unul mai tirziu n-or avea cu ce. Viata lor se sfirseste intr-un mod specific si cel putin aparent incomunicabil pe paturile maternitatii din Timisoara, intre miinile unor doctori si unor asistente care fac si ei ce se poate face.

Doara nu ne-om apuca acuma sa le explicam copiilor despre pula, pizda si pula-n pizda ?! Putin bun simt, va rog frumos, ce pizda ma-sii!

Deci asa. A intrebat-o ce-are-acolo si-a gasit-o bortoasa. Si-a nascut, ca ce mai era sa faca ? Un copil neintreg, cum se intimpla destul de frecvent primiparelor pubere. Pe care-l creste financiar vorbind amica mea, ca doara un' se poate angaja o fata de patrusprezece ani, sau ce poate face ea ? Nici nu realizeaza, pe alocuri, are un fel de papusa. Da' altfel si-l iubeste, cum v-ati astepta de la o mama sa-si iubeasca pruncul, si-l cinta si-l leagana si asa mai departe. Incurcaturi ale sufletului omenesc in care nu mai intru.

Mnoa, cam asta-i povestea. Sper ca nu v-am plictisit prea din cale-afara.

Category: Lifespiel
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

36 Responses

  1. ca va fura capacele de roti si radiocasetofonul masinii.

    Hotii trebuie sa-si primeasca pedepsele.

    Daca statul nu le-ar mai integra copiii in scoala,

    Tiganii intra in scoli de multe ori pe "locuri alocate special pentru romi", adica fara competitie. Si asta e un abuz legal.

    Asta si ca sunt suficienti de prosti cat sa nu poata sa intre, deci sa stea afara punct

    La camp, la canale, e munca pentru fraierii inferiori, a fost dintotdeauna. Aveau si sclavii drepturi, gen casatorii, nitel pamant si casa, etc. Chiar sa-si si rascumpere libertatea daca aveau calitati.

    Majoritatea filozofilor greci erau fosti sclavi care si-au castigat dreptul la a da din gura.

    Deci de ce sa desfiintam obiceiul?

    trebuie hraniti cumva.

    India

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Thursday, 10 November 2011

    Reciteste, ca n-are ce sa strice.

  3. Trist. :|

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Thursday, 10 November 2011

    ... de toate, combinate, amestecate... peste poate. Este greu...

  5. N-am inteles la ce te referi. Autociteaza-te, ca tot ai placerea asta.

    Daca vrei sa zici cu o mica parte, lol, tu chiar n-ai vazut bucuresci.

  6. Cel mai genial mi se pare sa faci abstinence-only education. Pentru ca aia mici chiar asculta de cacaturile regurgitate de tine despre morala si despre "asa ar trebui lucrurile sa fie".

    Da' oftopic, in urmatoarele decade oricum o sa avem copii creabili complet in-vitro, asa ca nu mai conteaza.

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Friday, 11 November 2011

    N-am inteles deloc rationamentu'. Ce impact au fibrele sintetice asupra lu' badea Ion ciobanul si turmei lui de oi cu care intra pe autostrada ?

  8. Noah, păcatele mele, că mi se dezvălui revelaţiunea cum că Mircea-i de fapt un mare sentimental.
    Mi-a plăcut partea cu ţiganii, cred că Freud a avut o mică zbatere de aripi la nivel miocardic. :D

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Friday, 11 November 2011

    Asa se-nvata.

  10. Pai Mircea ie sentimental, daia nu are nevasta nici la varsta asta :>

    Eu in general n-am nicio problema cu cei de culoare. Am doua observatii :

    1. Popoarele inferioare sunt mai predispuse la furt si tot felul de actiuni incurca-lumea, si scapa nepedepsiti ca vai nu se baga politia, ca rasism, ca draci.

    2. Popoarele inferioare exista, exista diferente genetice intre oameni, precum si anatomice. Numa' ca nu sunt recunoscute din motive politice pentru ca ar fi nazism sau mai stiu eu ce alte cacaturi.

    De parca masuratorile alora de pe atunci si de pe acum nu erau valide ca vai ideologie politica personala.

    Pana-n ziua cand o sa pot sa dau link catre o enciclopedie unde sunt documentati toti halogrupii aia ,Y, diferentele de iq, rate fertilitate, constructie anatomica, constructie faciala ; si un link direct catre politia care-si face treaba si-si baga ceva in toate gunoaiele astea de tigani, negrii , musulmani, etc; care vin ei cu cutite, droguri, sharia si mortii masii, plus deportare si inchidere de frontiere cu exceptia intelectualilor; imi voi baga ceva in toti astia.

    Atunci cand cele de mai sus vor fi standardizate, nu va mai fi nevoie sa dau eu din gura., fiind deja ceva banal si bine stiut.

  11. Diferenţele alea nu pot stabili un singur lucru: care-i etnia inferioară şi care-i aia superioară. În niciun caz nu poţi să faci asta pe bază de genetică, IQ, fertilitate sau construcţie facială.
    În plus (parcă am mai avut noi discuţia asta), superioritatea istorică nu poate fi determinată decât temporar. Acum sunt albii mai sus, peste vreo sută de ani poate-s asiaticii. ŞI peste vreo mie poate-s africanii, cine ştie.

  12. Se pot face astea idiotule.

    Nu exista asa ceva precum etnie, etnia a inlocuit termenul de rasa dupa RMI-RmII cand s-au creat multe state false in Europa si etc, si vai voi sunteti de etnie germana, voi poloneza, voi elvetiana, si alte cacaturi pentru prusaci, ca exemplu.

    Etnia ruseasca nu exista. Sunt coispe triburi diferite de slavi si mongoli de s-au asezat acolo.

    Saha Occidentala, Algeria si mai stiu eu ce nu exista. La nord stau africani europeanizati, marocani combinati cu spanioli gen, iar in sud stau berberi.

    Mai erau niste glume pe seama asta cu imperialismul, gen tu esti negru german, eu francez da' amandoi aratam la fel, ceva caricatura, mda.

  13. Da, voiam să zic rasă. My bad, get over it.

    Dar cum ştii tu care-i rasa superioară? IQ-ul ţine de genetică? Fertilitatea nu-i influenţată de educaţie şi de accesul la mijloace contraceptive? Eşti tu superior cu IQ-ul tău dubios unui matematician negru din SUA?

  14. Ex

    http://www.julepe.org/GenographicProject/Y_MAP_arrow.gif

    http://3.bp.blogspot.com/-8hrpSzCnkMM/TY_89L7Z-OI/AAAAAAAABkA/8PY8RCS7tEQ/s1600/WorldHaplogroupsMaps1.png

    Africanii n-au sange de neandertal, spre deosebire de europeni. Iar noi n-avem florensis, spre deosebire de asiatici.

    Baga un africans + neanderthal in google.

    http://imageshack.us/photo/my-images/502/cognitive.png/

    http://www.racialcompact.com/racesofhumanity.html

  15. Dar cum ştii tu care-i rasa superioară? IQ-ul ţine de genetică?

    Se este.

    Africanii sunt rasa superioara in calitati fizice(sa ne facem ca scotienii,islandezii, etc nu exista), opusul e in Japonia intelectual.

    Oamenii se nasc cu un anumit numar de neuroni, capacitate craniala, etc.

    Toate informatiile din care se compune corpul, calitati si afectiuni, sunt in ADN.

    Problema e ca lipseste ceva avans in genomul uman.

    Fertilitatea nu-i influenţată de educaţie şi de accesul la mijloace contraceptive?

    Nu ba, eu ma refer ca negru/arabu' e futacios , programat sa faca 5-10-15 copii.

    Un chinez, taiwanez, ceva; cati face, 1-2?

    Eşti tu superior cu IQ-ul tău dubios unui matematician negru din SUA?

    Nu.

    Eu nu sustin ca toti sunt prosti ci au prea putini inteligenti

    Ba uite. Tu cu nevastata faceti un copil, crescut bine, e la facultate.

    Negrul cu nevastasa face 6, ii creste pe toti prost si se alege strada de ei. Poate 1 la 6 ajunge cu facultate.

    Si populatia creste in felul urmator. 1 alb si 1 negru destept, 0-1 albi si 5 negrii prosti ramasi.

    Si se cam simte la ordin de sute mii.

  16. Wow, Freud, câte înţelepciune. Acuma trage adânc aer în piept, ia o pauză, gândeşte, dacă-i posibil, şi zi-mi: diferenţele astea (evidente şi pe care nu le-am contestat) arată că rasa albă e superioară? De ce?

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Friday, 11 November 2011

    /me enjoys his popcorn.

  18. Lol, eu credeam ca reiese ca-s asiaticii de est.

    Eu ma trag din unguri si slavi.

    Sa pretind ca-s alb pot dupa piele, dar sa pretind ori ca-s asiatic, ori european, ori rasa superioara se cam lasa cum muie la mine-n bot.

    Ma rog, puteti sa continuati sa ma luati la pula si ras, cum doriti.

  19. Nu, că eu am încheiat aici. Popcorn altădată.
    Nu de alta, dar Freud combate pe prea multe fronturi deodată şi mi-e că-mi implodează creieraşul meu corect politic. :)

    See y'all monday.

  20. şi zi-mi: diferenţele astea (evidente şi pe care nu le-am contestat) arată că rasa albă e superioară? De ce?

    Teoria evolutiei, istorie si astea tu nu le-ai studiat?!

    Da frate, au inventat egiptenii, arabii si indienii matematica acum nu stiu cat timp, cand civilizatia lor avea apogeu, dupaia prin greci si romani a avansat in europa, aici s-a dezvoltat, s-au facut mari teorii, standarde, masuratori, aparate, calculatoare, etc.

  21. http://en.wikipedia.org/wiki/IQ_and_the_Wealth_of_Nations#National_IQ_estimates

    http://en.wikipedia.org/wiki/Andamanese_people

    "Besides the aboriginal people of Tasmania, the Andamanese were the only people who in the 19th century knew no method of making fire, carefully preserving embers in hollowed-out trees from fires caused by lightning strikes."

    Mdeci bun, nici macar foc. Si cica nu exista popoare inferioare.

  22. http://www.charlesdarwinresearch.org/Race_Evolution_Behavior.pdf

  23. Mircea Popescu`s avatar
    23
    Mircea Popescu 
    Friday, 11 November 2011

    Daca te gindesti putin, realizezi ca-i posibil sa nu existe nici cremene, nici fosfor, nici alte alternative pe insulita lor. Ce altceva puteau face ?

  24. Lol de ce te legi tu din tot ce am zis.

  25. Mircea Popescu`s avatar
    25
    Mircea Popescu 
    Saturday, 12 November 2011

    Si ceva special pentru Freud :

    [02:39] < +shockdiode> it's essentially saying the same thing as "if some douche jews you" except you're referencing gypsies instead of jews
    [02:39] < +pigeons> right but gypsies dont jew you
    [02:39] < +EvanR> lol
    [02:39] < +mircea_popescu> what's jews again ?
    [02:39] < +shockdiode> well how could they?
    [02:39] < +EvanR> 'i got gyped by that jew'
    [02:40] < +mircea_popescu> that's how jewgypsyou was born.

  26. Dar eu nu sustin ca furtul ar fi ceva comun popoarelor inferioare, desi pana la urma tot de acolo am evoluat cu totii, ci doar ca la ei violenta, furtul, anarhia, lenea, etc sunt cu mult mai frecvente din cauza lipsei de educatie si creierul lor mai redus in functiuni care does not compute civilizatie. Exemple sunt Franta, Anglia, Suedia, etc; unde ba tiganii umple de jeg locuintele sociale, arabii tot cu sharia pulii o ard, marocanii cu droguri si cutite si vai are lumea ceva cu noi, etc.

    In orice caz, am ras cu " ‘i got gyped by that jew’"

  27. Mircea Popescu`s avatar
    27
    Mircea Popescu 
    Saturday, 12 November 2011

    Despre abilitatile omului exista la ora actuala (de fo' 3000 de anisori, asa) doua teorii principale : ca nature, adica inascute, asa e creierul lor, genetica, alea si ca nurture, adica prin educatie, de la mediu, din contextul social scl. Tu ce sustii pina la urma, ca aia-s defecti pe care dintre cele doua laturi ? Ca nu prea rezulta, dind astfel textul tau o trista impresie de ignoranta.

  28. E mai usor sa dai in cap si sa o iei la fuga, decat sa inventezi un alfabet.

    Oricum studiile astea nu se fac.

    E si normal ca daca intro tara forta ta de munca de jos sunt imigranti de culoare si au nu stiu cate asociatii de protest, nu poti sa dai la ziar ca se va face un studiu sa se vada daca-s prosti sau nu si din ce motiv.

    E la fel cu romanii in presa. Numai de noi se zice, vai tigani, vai romani. Oare cati romani are Franta si cati arabi/indieni/negri?

    Tu ce sustii pina la urma, ca aia-s defecti pe care dintre cele doua laturi ? Ca nu prea rezulta, dind astfel textul tau o trista impresie de ignoranta.

    Dar de ce nu, creierul are niste structuri inascute, de a merge si a manca, iar ce valoram noi ca superior se invata.

    Ei nu invata, dat fiind ca mintea lor de generatii e centrata pe futut, mancat, cacat si etc, ceva normal si la animale; si nu gandire superioara.

    Oricum in niciun caz nu sustin o superioritate absoluta intre rase

    Plm dupa ce s-a oprit serviciu militar obligatoriu si a venit industria, hamburgeri si cacat, aici e numai obezitate, la fel si-n SUA. Daia e si plin de imigranti, ca nu mai face nimeni munca de jos, si pana si aia au mai multa valoare decat nativii, pentru ca si produc cineva.

    Dat fiind ca imigrantii aduna bani ca ai lor sa mearga la facultati de 'prestigiu' dala de telenovele, arhitecti, doctori s.a.m.d. iar copiii nativilor fac marketing si jocuri de PC, ghici cine o sa conduca lumea pe viitor(imigrantii naturalizati) si cine va fi minoritatea in stat(nativul).

  29. Mircea Popescu`s avatar
    29
    Mircea Popescu 
    Saturday, 12 November 2011

    Da' si mintea mea e centrata pe mincat&futut, recunosc fara nici o rusine. Problem ?

  30. Lasama ba cu texte dastea ca macar ai produs ceva munca intelectuala si etc.

    Sa vad tigani si negri, etc; cu diplome de liceu/facultate, la stat si muncite.

    Nu ca facem noi grup scolar pe bani si dupaia mergem la Spiru' si etc, ca e plin si de dastea prin SUA cu Associate Degree "online", de parca alea-s studii.

  31. Mircea Popescu`s avatar
    31
    Mircea Popescu 
    Saturday, 12 November 2011

    Da' io facultate am facut la Avram Iancu (ca si liceul, de altfel), tot privata.

  32. Hater. Si neacreditata la data respectiva daca e sa o luam asa, da-n fine.

    Lasa ca cel putin ai casa si nu stai la cort sau locuinta sociala cu alti 3 imigranti in miros de metan si fosfor de la atata curry, plus lipsa de apa si cu robinetele vandute la fiare vechi.

    Mai stii si vreo 2 limbi straine oarecum si daca stalcesti nu vii cu declaratii dalea cum ca vai e rasism si eu defapt vorbesc "ebonics".

    Deci pan' la urma care-i argumentu' ca gresesc?

  33. Mircea Popescu`s avatar
    33
    Mircea Popescu 
    Saturday, 12 November 2011

    Pai examenele de diploma le-am dat la Babes.

    Deci pina la urma filosofia ta se reduce la "cine are bani are dreptate" ?

  34. Am mai avut conversatia asta odata si nu-mi invalideaza argumentele in orice caz, si nici ale altora de am dat link.

    Si mue.

    Cine are bani si-a demonstrat dreptul la existenta si cum a putut face ceva, dat fiind ca s-a ridicat peste x lume, etc.

    Era ala Mittal cu otelul, cat e, 1 tigan dintr-un miliard.

    Oricum nu despre asta vorbeam, ci despre faptul ca astia mai colorati la piele sunt mai salbatici. In rezervatie naturala n-ar fi probleme, problema e ca sunt in mediu urban.
    Sunt agresivi, certareti, segragationisti intre ei(noi fratii, muie restul) si nu vor sa munceasca(in special tigani).

    Ca exemplu, SUA si-a rezolvat problema cu nativii prin 3 metode : genocid(in razboi), rezervatie naturala(le-a dat cativa km cu gard) si integrare in societate, aia care-au meritat si au stiut sa faca ceva.

    La fel a functionat si in Grecia, si Roma, si etc. Care a murit de boala in sclavie sau de munca a murit, care era prea imbecil a primit zid(hadrian) si care-a fost bun de ceva a fost eliberat si primit in societate.

  35. Mircea Popescu`s avatar
    35
    Mircea Popescu 
    Saturday, 12 November 2011

    Da' si io-s agresiv bwey.

    Iara amerindienii is si au fost mereu chiar placizi. Sigur mai placizi decit colonistii.

    Da' mi se pare ca tu traiesti dimpreuna cu Pangloss in cea mai buna dintre lumile posibile, cu necesitate, dat fiind. Ca este.

  36. Ute ca aia nu citisem, interesant. Saved for later lurking.

    Amerindienii s-au facut nitel bogatei cu cazino si etc, oricum mda.

    Hater.
    ____________________-

    Plm ba facaturile astrale ale zeilor pulii : deci toate saptamanile astea am citit o carte dintr-o mare colectie de istorie. care-ncepe cu egipt, mesopotamia, jidania si fosforia.

    In orice caz facatura satanei discutam cu un profesor(fizica, lol), si ala ma lua numa' cu franta ilumista, tot cu Voltaire.

    Mue.

    Later, while Candide and Martin are eating supper, Cacambo returns to Candide and informs him that Cunégonde is in Constantinople, and that she has been enslaved. She is now washing dishes for a prince of Transylvania,

    Sa inteleg ca pseudogluma asta cu romancele si treaba in casa era relevanta la comunisti.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.