Nesustinabila negreutate a nemortii.

Monday, 10 October, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

pizde-1Filmuli este o porcarie pizdocentristaii, da' nu-i problema, ca si carteaiii-i idem. Dincolo de aceste obiectii ideologice, putem bineinteles aprecia de fapt nu. Nu putem aprecia, pentru ca tre' sa mai zicem despre aiureala unui film in care barbatul curvar se agita indobitocit in patru labe cu ceva jucarie de catel in gura si poarta ciorapi muieresti, bleu si de matase, pentru ca asa l-o pus ceva pizda, in timp ce idem aceeasi pizda se intreaba daca "intereseaza pe cineva poze cu femei goale". Da' asa, la modu' sarcastic, de parca mare chestie, ar trebui sa-i explice cineva (ei, pizdei) cum si de ce tre' sa faca (ea, pizda) sluj in pielea goala. Dar cum este posibil! I-auzi dume.

pizde-2Un film in care normalitatea ("du-ma la ele, am sa le dezbrac pentru tine, mi-ar face placere, pe cuvint, le-as imbaia si ti le-as aduce" etc) e prezentata pe post de sarcasm suprem si definitiva reducere la absurd. Vezi doamne ca nu se poate asa ceva. Un film care arata destul de clar care-s racilele pe care le propaga si din care se naste aberatia numita in secolul trecut comunism, si-n rest in fiecare secol altfel. Idealismul debil dar obraznic, in fapt.

pizde-3Se poate asa ceva. Este normalitatea. Asta este normalitatea, s-o tii in brate pe una pin-o fute tipul. Tipul "tau". Nefiind el al tau, ci tu a lui, si-n cel mai propriu si complet sens al proprietatii. De cind lumea femeile sunt chattel-ul barbatilor, si nu invers, si nu intimplator. Ci cu foarte bune motive, pe care n-or sa le schimbe nici dracu', darmite niste muieri mai infierbintate asa.

pizde-4Revenind din eteratele consideratii ideologice la nivelul inferior al artei, putem bineinteles aprecia probabil cea mai buna depictie cinematografica a obositorului entuziasm al tineretii. Adolescenta (bineinteles virgina, e posibil sa nu fie fo' proasta numaidecit si virgina ?) care nu vrea pentru ca nu stie cum, si se sfieste-ncoace si-ncolo dupa care odata ce i-ai ridicat intr-un sfirsit tivul fustei peste fund sare ca din arc si te rastoarna prin toata casa. Tre' sa recunosc ca admir placiditatea cetateanului, eu o bateam la faza aia.

Un film care confirma ca Juliette Bichon aia poarta cele mai idioate coafuri inventate de om si e o actrita buna. Demna continuatoare-n timpenie a aleaia, Julia Robertsiv. Deedee Lewis e un mimbov. Si-atit.

Pina la urma, filmul se rezuma el de capul lui intr-o singura replica a adolescentei ajunsa intr-un final (si, daca e sa fim cinstiti, datorita si prin intermediul lipsurilor si privatiunilor aduse prostelii ei specifice de alta prosteala a altor oameni, de-aceeasi natura doar ca altfel implementata) femeie : "As vrea sa fiu ca tine".

Sigur ca da. Ai vrea sa fii ca mine, dar solutia nu este reducerea tuturor la acelasi minim numitor comun.

Si de fapt, daca ne gindim mai bine, solutia nici macar nu exista. Asta este situatia, si-asa o sa si ramina.

PS. Momentul in care doi prapaditi bocesc incapabili sa omoare un prapadit de ciine, si femeia pizda realizeaza ca-i atit de insuficienta cit sa nu poata iubi mai mult de-un biet dobitoc e chiar ilustrativ. Nimic nu-i mai trist decit societatea lipsita de capital, care sa-i reguleze fluxul. Decit, poate, femeia lipsita de barbat, care sa-i ordoneze fiinta.

———
  1. The Unbearable Lightness of Being, Philip Kaufman cu D. D. Lewis si Juliette Bichon []
  2. Hei, daca normalitatea poate fi denumita "falocentrista" de catre intelecte mai aprinse, cu siguranta aberatia poate fi denumita pizdocentrista. Suna chiar propriu. []
  3. Nesnesitelna lehkost byti, aka L'insoutenable legerete de l'etre, Milan Kundera. []
  4. Amanunt amuzant despre autor : mi-e atit de nesuferita baragladina incit nu ii retin nici macar numele. De fiecare data cind am nevoie intreb fetele, "hey, who's the actress I can't stand ?" Si ele imi raspund, si eu scriu, si pe urma uit. Astfel nu-s silit sa-mi murdaresc memoria cu toate jegurile. []
  5. —Elaine, he's a... he's a male bimbo. He's a mimbo.
    —He's not a mimbo, he's an exciting, charismatic man. He just happened to have a perfect face. []
Category: Trilematograf
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

15 Responses

  1. Hai ma, cum de mi se intampla mereu asa? Iar am citit mai mult decat trebuia si acum trebuie sa astept pana maine. Sunt curioasa, da-mi un preview de o fraza, doua...zece :))

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Monday, 10 October 2011

    Cita nedreptate.

    Vezi si tu un proxy ceva, un google cache, o maslina.

    PS. Cel mai sigur reseteaza-ti modemu' ca vaz ca tu esti pe pool de IP.

  3. Hai ca am citit. Ce sa zic, eu l-am vazut pentru Lena Olin. Si apoi tot pentru lena Olin. Si tot asa de vreo cateva ori. Dar mi-a si placut..pentru ca m-a amuzat, ceva mai mult decat cartea.

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Monday, 10 October 2011

    Pai sa ma-njuri, cum adica ce sa zici!

    Da, intr-adevar, Lena Olin. Desi... parca tot The Adventures of Picasso. Era si mai tinara.

  5. Nu in public.

    Uite ca nu l-am vazut, am tot zis...

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Monday, 10 October 2011

    Pacat. Da' vorba ceea, este vreme.

  7. Azi, maine... :)

  8. anonimosu`s avatar
    8
    anonimosuinsigna de prim sositinsigna de tehnolog 
    Monday, 10 October 2011

    Ba pula tu esti sincronizat cu zoso. Pe bune acuma, voi sunteti intelesi.

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Monday, 10 October 2011

    Noa da' n-am inteles, Perfu se uita la filme mai nou ?

  10. anonimosu`s avatar
    10
    anonimosuinsigna de prim sositinsigna de tehnolog 
    Monday, 10 October 2011

    Absolut toţi bărbaţii de peste 20 de ani s-au întrebat cel puţin o dată in viaţa lor “oare proasta asta nu gândeşte deloc”. Toţi. Pe de altă parte, nu există femeie care să nu fi făcut o listă întreagă de tâmpenii pe care raţiunea sau logica le pot explica.

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Monday, 10 October 2011

    Bine ma, ce sa-ti povestesc. Probabil ca daca ma duc sa maninc un biscuit un sobolan pe undeva prin pivnita musca si el tot la aceleasi coordonate pe gps si tot in acelasi timp din ceva mucegait ce-o gasit el acolo pe jos. Si ce mare chestie ? E totusi o diferenta de nivel.

  12. Vai dar, cum, filmul nu contine acea filosofeala absolut idioatamirifica despre greutatea versus usuratatea fiintei? Sau pe tine nu te intereseaza decat aspectul erotic?
    Lasand la o parte filmul, caci nu l-am vazut, cartea mie mi s-a parut un mare fas. Titlul promitea multe.. La final am ramas cu impresia ca autorul a introdus printre paragrafe erotice nitica filosofeala inutila doar ca sa-i poata da un titlu interesant romanului.

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Monday, 10 October 2011

    Ba, expediaza mamzel Lewis in doua vorbe ca viata "is an outline that can never be filled" si respectiv mamzel Bichon o da ca vai, "but how light life treats you", da' sunt monoloage atit de lipite cu scuipinol incit nici macar nu le percepi ca fiind din acelasi film. Sau cu alte cuvinte, puteam sa-i injur si pe tema asta da' m-am abtinut : de unde nu e nici Trompi nu cere.

    PS. Si-un update mic, c-am uitat link-ul de pe ciorapii lu' peste.

  1. [...] conclusion : l'insoutenable legerete de l'etre! ———She has a twitter, that nobody knows about (ojanka) abandoned in 2013, and an [...]

  2. [...] - which makes me wonder what exactly did this afflicted bunch make of something like, say, L'Insoutenable Légèreté. You know the guy turns around, goes back into Soviet occupied Bohemia, to be with a woman he [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.