Mami, trimite urgent de mincare!

Tuesday, 19 July, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Am incercat chestia asta cu traitul independent cit s-o putut. La nivel de impresie artistica vreau sa zic ca am incercat, nu ma intelegeti gresit. Ba chiar pe alocuri zic c-am si reusit, in sensul c-a aparut destul de convingator, dom'le, om de afaceri auzi colo, pe picioarele lui, la cit ii de sfatos minim filosof tre' sa fie, se descurca intre oameni, isi tine casa scl etc.

Vine totusi un moment in viata oricarui tinar de treiji de anisori la care toate pretentiile si aferatiile astea de independenta iau urgent calea padurii, si mindrul berbecut se-ntoarce sa suga la tita parinteasca, ca vorba ceea, ce-i sigur ii sigur. Ori sub forma de-un divort, chestie mai comuna asa, ori de la cauza de o concediere urmata de somaj mai prelungit asa, iara comuna, mai ales in vremuri de criza, ori de la un tamponaj auto, sau chiar in cazurile extreme de la o simpla amenda. Ia copchilu' opt sute de lei amenda, tre' sa plateasca patru sute-n doua zile sau cit e si intregul edificiu complicat in care platea facturile cu banii de tigari si cumpara tigari din banii de dentist se prabuseste-n praf si pulberi diverse.

Asa incit, nu ratez ocazia de-a adresa in directia generala a 'estului tarii (dat fiind ca mai vestic decit mine chiar nu-i localizat nime'n tara) un traditional "Mami, trimite urgent de mincare!"

Bine, io in gluma, da' daca e sa recunoastem adevarul cam tot restul lumii in serios. Si mami se bucura ca-i bagata-n seama (asta-i universal, ori in gluma ori in serios mami tot se bucura), si se gindeste ca "lasa, bine ca am de unde sa ajut odorul!" Suflet de mama, deh. Ma rog, asta din urma in general, ca biata maica-mea-n particular se gindeste probabil la fasole congelata livrata prin curier la Minister, spre surpriza generala.

Acestea fiind spuse, sa trecem la alte chestiuni nearzatoare pe ordinea zilei.

Prima chestiune nearzatoare este domnul din imagine :

mr_slug

A doua chestiune nearzatoare este ca mi-am cumparat plante carnivore. Era ceva website care cica vinde seminte, i-am facut o comanda, recomandindu-i sa mi le trimita in plic, i-am platit vreo zece dolari pe paypal sau cam asa si-n trei zile (maxim, cred ca de fapt or fo' doo) aveam plicu'. Vreo zece pachetele cu "garantat minim 50 de seminte" fiecare, de la vreo zece specii distincte. Adevaru-i ca garantia aia e foarte utila, dat fiind ca draciile astea se inmultesc aparent prin spori, sau daca nu alea-s cele mai mici seminte din istoria semintelor, cam cit pulberea de carbune asa.

Da' indiferent de considerentele astea, le-am pregatit pamint dupa reteta in niste ghivece dedicate, le-am insamintat, si la vre-o saptamina dupa...

plante_carnofage

Cine se apuca sa blasteme si sa injure ca aia nu-i planta carnivora, ca-s ierburi, ca nustiuce ca si data trecuta (cind s-a dovedit de altfel ca aveau si dreptate, haterii!) va fi prima masa a venusurilor mele, sa fie clar. Si apropo de care chestie, de ce le zice plante carnivore si nu plante carnofage, de exemplu ?

In fine, PS, sau motivul pentru care am scris titlul asa : mi-am traznit o varza a la Cluj de se ruga tot satucu' de mine sa-i las macar sa linga blidu'. Cu ciolan afumat, cu niste ardei copti linga, vai vai.

varza-a-la-cluuuj

Category: Zsilnic
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

29 Responses

  1. Mihai B`s avatar
    1
    Mihai Binsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Tuesday, 19 July 2011

    lolz, da' aia nu-i varza a la cluj, mey, ci varza calita! :p

  2. Bai, ce scarbos e melcu' ala! In muntii Aninei, unde mi-am petrecut copilaria, erau numai de-aia negrii si eu le ziceam "naparci" ca nu mai pomenisem de melc fara cochilie si parca nici ochi din aia, iesiti afara din cap, nu aveau. Ma speriam de ei si ii ocoleam abia stapanindu-mi voma.

    Ce plante carnivore, Mirceo? Cum le zice? Soia? :D

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 19 July 2011

    @Mihai B Buei auzi, ii fi si tu ceva expert pe tema acu' !?

    @Morom3t3 Soia este planta carnivoma.

    Vreo cinci varietati de Drosera si-n rest cite ceva mai imprastiat, niste venus, diverse. Vedem ce iese.

  4. Prevad un articol pe Trilema in care va aparea o planta carnivora ( un pic mai mare, daca va trai)...

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 19 July 2011

    Sau macar ceva oseminte de gagica astfel digerata.

  6. Fox Muller`s avatar
    6
    Fox Muller 
    Tuesday, 19 July 2011

    N-am citit articolul da cre ca am inteles tot din poze asa ca trec direct la comentarii ca oricum asta intereseaza cititorii.

    Deci eu Varza à la Cluj cu limax n-am mai servit online. Imi pare o idee buna pentru hranit blogerul de succesuri in bio regim super-proteinat ca e la moda.
    Cred ca ai putea sa scrii chiar un bestseller, un e-book gratis cu urmatoarea idee: plantezi la fereastra in ghiveci o varza si cand e gata si a inceput sa produca melci o rulezi cam 3 ore pe celeron in paralel cu un Farmville. (daca vrea cineva detalii suplimentare (condimente etc) sa-mi trimita intrebarea intr-un plic timbrat si autoadresat).
    Nu stiu daca am fost suficient de clar da cred ca majoritatea au inteles si in general oricum se jeneaza sa recunoasca ca nu.

  7. Mihai B`s avatar
    7
    Mihai Binsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Tuesday, 19 July 2011

    @MP

    asa parea, man, in poza, viziualizat de pe telefon. ca aici mai arata a varza a la cluj. :D

  8. Porculde York`s avatar
    8
    Porculde York 
    Tuesday, 19 July 2011

    ai de puii mei, Limax, deci aia or fo melcii copilariei mele...ce copil idiot si cretinoid am fost si eu ... de si acum is unii prieten ingrijorati ca e posibil ca vreodata la randul meu sa am si eu copii. Apoi ... melcul ala n-avea cochilie... si yo aveam ace de gamalie, multe.. si hai sa vezi si sa nu crezi, arici tarator. Dar mi-o trecut perioada si am ajuns sa dau si mustele afara din casa cu blandete de budist. UNEORI.

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 19 July 2011

    Deci minca-mi-ati limaxu' de hateri. Cutorii!

    Mai putin porcu', care n-are nici o vina. UNEORI.

  10. Deci daca inca nu-ti permiti acvariu cu rechini, macar niste plante carnivore sa fie.

  11. Luka D`s avatar
    11
    Luka Dinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Tuesday, 19 July 2011

    E clar, varza a la Cluj nu se vede bine de pe tel, că poate fi şi varză călită (a la Cluj) fără straturi, straturi. Ce ştiu eu d-astea . . .

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 19 July 2011

    Pai pe cind era in oala o fost straturi. Buei ce hateri....

  13. Luka D`s avatar
    13
    Luka Dinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Tuesday, 19 July 2011

    O ştii pe aia cu pics or gtfo? :)

  14. Hipsterilor`s avatar
    14
    Hipsterilor 
    Tuesday, 19 July 2011

    e cu tits

  15. Luka D`s avatar
    15
    Luka Dinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Tuesday, 19 July 2011

    Bine că le ştii tu pe toate.

  16. Imi suna foarte cunoscuta replica asta :D . O foloseam destul de des cand eram student

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 20 July 2011

    Eu nu.

  18. ceapa rosie nu-i, plus o planta carnivora fara dinti e pur si simplu gay. e ca si cum ai zice ca un mos cu pula moarta de niste secole e barbat pentru ca asa scrie in buletin.

  19. Mircea Popescu`s avatar
    19
    Mircea Popescu 
    Thursday, 21 July 2011

    Trompi iubeste si plantele garnivore cay. Mai ales pe alea tinere.

  20. Varza cu ardei copti si mustar? Trebuie sa incerc neaparat. Nu cumva are efect de etnocarnivore? :D

  21. Mircea Popescu`s avatar
    21
    Mircea Popescu 
    Thursday, 21 July 2011

    Unde vezi tu mustar ?!

  22. Da', chestia aia pastoasa, de culoare incerta din furculita, ce-i?

  23. Mircea Popescu`s avatar
    23
    Mircea Popescu 
    Thursday, 21 July 2011

    Io as zice ca smintina.

  24. Asa mai merge, dar e smantana dulce sau smantana acra? Sa nu-mi zici ca tocmai ai smantanit o oala :))) La desert, ar merge niste "poale-n brau" :D

  25. Sa stii ca si eu care am trecut de 30 de ani mai sunt ssustinut de parinti uneori, mie mi sa stricat frigiderul de vreo 1 luna si nu am rut sa imi cumpar asta am zis ca ine meseriasul si il repara, dar deh este plin sezon omul are de munca, si maicamia zice ca imi trimite mancare in fiecare zi, eu ii zic c anu imi trebuie ca imi face nevasta o salata sau ceva ce cumpara in ziua respectiva zilnic, iar pe acasa nu prea mai trec in timpul zilei

  26. Mircea Popescu`s avatar
    26
    Mircea Popescu 
    Friday, 22 July 2011

    @xxl Asa au si mers :p

    @Mihai Pai nu-i o crima, zic.

  1. [...] Mami, trimite urgent de mincare! [...]

  2. [...] Mami, trimite urgent de mincare. Category: Zsilnic Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a [...]

  3. [...] do I expect to, ever again. For my own needs I explain the matter in the terms of, she's romanian, practically ; whereas I'm Romanian, and only very theoretically. I don't expend that much time (or for that [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.