Lacrimatia nedreptatitului autor

Friday, 26 August, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Care este, vin si va intreb, chemarea, menirea celui inzestrat de Providenta cu pana, cu stiinta... ma rog, nu cu stiinta ca aia nu vine de la Providenta ci de la Munca, cu totul alta mincare de peste, da' sa zicem talentul* folosirii vorbelor ca niste spade care sa loveasca, strinse intr-un pumn, sa dea o riposta ferma, nu-i asa... ce ziceam ?

A, menirea! Menirea autorului este sa descrie, sa ilustreze, sa ilumineze realitatea. Realitatea, asa cum se gaseste ea. Exact asa cum se gaseste ea, pentru beneficiile loazelor (si va zic ase doara nu spre admonitiune, ci spre inghemn și incurajare!). Ah, realitatea, acest fruct racoros si matasos ca o chiuloasa proaspat gresata intr-o zi calda de vara, ireal de calda am putea zice. Pentru ca ce lucru este mai mare pe lume decit realitatea ? Va intreb! Retoric, sigur ca da, da' de intrebat tot va-ntreb.

Ei, dar iata ca pe lume exista loaze care nu-s capabile sa cuvinte decit numai in interjectii si muu muu, si pe linga ele mai exista si diversi mediocri, inzestrati in prea mica masura cu talent cit inclinatia lor absolut neglijabila pentru Munca sa poata scoate ceva daca nu remarcabil macar tolerabil, ca de palatabil nu poate fi discutie, neexistind palate pe la noi prin ramasitele construirii socialismului (totusi, se lucreaza la asta, nu de catre romani, bineinteles, ci de catre oamenii invatati cu Munca) si pe linga diversii mediocri mai exista si Talente Exceptionale, capabile sa mearga atit de departe in apropierea realitatii (asa cum este ea) incit sa lase pe toata lumea-n completa urma a confuziei.

Chestie pe care am s-o ilustrez cu exemple. Partea intii, parerea cititorilor (atent selectionata de pe fo' suta si cincizeci de bucatele, initial urma sa le fac pe toate da' mi s-o terminat chefu' de Munca si-am ramas numa' cu Lenea) :

dadatroll
Iti dai seama ca saracu Froid siar lua un intreg semestru pauza casa inteleaga cares problemele la unu carea scris paragrafu asta. Sper cai copiat depe undeva depe net nuca lai scris tu.

Catalin
Somebody end her misery. Ce atata preludiu? :))

Porcul de York
deci hai pe bune… pe foarte bune… persoana asta e/era reala ? adica nu apari la sfarsit de jurnal sa ne spui ca ai inventat-o …right ?

kokofifi
Lizuca e ca piticu când urca dealu, numai ca pe el il gâdila iarba la cojones

Mihaela Andreea
Mie imi plac foarte mult ciresele si mananc foarte multe dar niciodata nu am patit asa ceva :)) sper sa nu mi se intample.

dadatroll
Da sfatul meu e fix invers decat alui kokofifi. Sa nu crezi ca citeste cineva chiar daca se inghesuieste lumea la comentat.

kokofifi
…mai degrabă o ia pe panta Justinei lui de Sade. pun pariu ca-l pune pe Culiţă s-o atârne-n cui

Porkul de York
Na poftim. Lolita de Berexau

Porkul de York
Nu-i de piatra. Dar stau si ma gandesc pana unde de poate intinde povestea asta si-mi vine sa regurgitez supa. Atata tot. Vazand aceasta Loli-Eliza, imi pot imagina o Eliza adulta, umbland sloboda prin lume. Ufff. Bine.. ca s-o curmat firu’ la un moment dat .. da’ oricum. Yo inca n-am avut in fata ochilor asemenea caz viu.

alexut
De v’o 7 posturi sunteti prea metafizic pentru mine dom’le Mepescu . Sunt totusi stoic si astept vremuri mai bune, da’ inca vo cateva si cine stie poate incep sa citesc pe Gopo… asta … Zopo… Zoțo.

dAImon
deci noi nici no sa citim seria asta in semn de protest fata de nemiloasa disparitie a elizei.

Marian S
Mey, asta nu mai e porn, asta e horror. Nu vrem horror, vrem porn.
Beat-beat, dar parca imi aduc aminte altceva despre fata aia.
Lasa ca sterpelesc eu casetele de la camerele video si te dau in fapt.

dAImon
’s prea multe episoade deja. prevăd că vine Poliţia peste ei în vreo 5 episoade maxim.

cipslim
Urata imagine, parca-i film porno japonez.

Mari
Sadicule! :D
Jaba faci pe niznaiul, știm noi cine e capul răutăților. :D

cipslim
am zis eu cai can filme japoneze…
This shit’s been done to death mate!
Dupaia ii da paharu sa-l bea, etc.

MMihai
De unde provine fragmentul acesta? Vreo carte cv sau e scris de tine

Esk
Pfff, vad ca-i tare traumatizata c-o fost proaspat violata-n grup.

dAImon
this is me with a face of disbelief. asta sfarseste dizolvata in acid sau roasa de soareci, zic :D

cipslim
nu mey, da ma gandesc ca o fo destula depravare pana acuma, ce se mai poate inventa? Doar sa apara necrofili sau ceva canide in poveste

Pinocchio
Noul surrealism?
Bof.

calmogen
Hai inapoi in viata…pt Dzeu…”A voi sa spui ceva si a nu spune nimic, e un fel prea cunoscut al plictiselii…” Scuze pt off topic, totul pare sa devina off pe blogul asta…

Diana Coman
Deci a trimis-o la culcare dar dormea pe soba si deci a vazut banii de pe masa sau cum? Iar dialogul…mama draga…

Luka D
Sa nu-mi zici ca implici copilul ca … nu’s ce fac.

Ce zice pe de cealalta parte Realitatea ?

"Cabinetul de informatica, unde a fost legata fiica mea, este la etajul al doilea al scolii. Doamna diriginta a plimbat-o de la etajul doi si pana la parter, unde avea sala de curs clasa ei, legata la maini. A bagat-o in clasa si a lasat-o acolo, impreuna cu colegii ei, care au batjocorit-o, au scuipat-o si au injosit-o", a povestit Mihaela Ghenea, citata de Mediafax. La ora de engleza, profesoara le-a spus elevilor sa o dezlege pe fata. "Eliberarea" nu a durat, insa, decat o ora. La terminarea cursului de engleza, copiii au legat-o din nou. Legata cu mainile la spate, fata de 11 ani s-a dus la cabinetul psihopedagoic al scolii. Dar salvarea nu avea sa vina de acolo, pentru ca nu era nimeni in cabinet. Cele care au dezlegat-o pe fata au fost femeile de serviciu.
Mediafax, via Mari.

O fetiţă de 12 ani a dat sifilis la tot Popeniul

Micuţa din Popeni, Vaslui a avut clienţi de toarte vârstele - de la copii de 11 ani, la octogenari. „Curva satului” a fost internată în spital şi pusă sub tutela statului. La 8 ani a plecat de acasă, pentru că părinţii o băteau mai în fiecare zi. Dar nu a apucat iasă din sat: au prins-o două verişoare şi au pus-o... „ la produs”. Fetele o plasau pe micuţă direct la colţ de uliţă – unde-i vad bun, că vin bătrânii chercheliţi de la crâşmă.

Copila a mai fost pusă să se prostitueze prin livezile satului sau prin lanurile de porumb. Clientul trebuia să fie mulţumit. Alfel nu se scotea „profitul”: ceva de mâncare, dulciuri şi câteva zeci de mii de lei vechi.

via Gandul (sic).

Am ales doua exemple la intimplare, din cel putin 99,99% disponibile.

Vedeti ? Vedeti si rusinati-va, numa' argutie, numa' cautat noduri in purpura si pizduci in brinza, numa' cusurgisme si pigulit defecte imaginare rezultate din nepotrivirea intre ideile eronate ale cititorului si realitate, iara nici intr-un caz imputabile textului cel perfect.

Unde sunt laudele, unde sunt laurii, unde sunt virginele**, unde sunt prosternarile si ofrandele cuvenite unei asa marete realizari precum primul (si al doilea!) foileton blogosferic, primul (si al doilea!) text erotic bine scris in limba romana din toata scurta ei istorie, primul (si al doilea!) text erotic foileton in blogosfera, primul (si al doilea!) text bine scris in foileton din toata scurta istorie a limbii romane scl etc ? Unde ? Va intreb, da' nu-mi raspundeti, caci stiu raspunsul dinainte.

Asta este amara si trista soarta a celui care ridicindu-se mult deasupra semenilor sai ajunge in ochii acestora mai degraba un punct punctiform decit un om ca si ei (care ce-i drept se pisa pe dinsii de la mare inaltime, da' chestia-i neglijabila dat fiind ca in atmosfera jetul se disipeaza pina la o roua fina) : ei sarmanii, de-acolo de jos si cu umezeala-n ochi cum se gasesc nu reusesc sa perceapa corect raporturile la atita mare inaltime in eteratele sfere unde se avinta el. Un satelit la o suta de mii de kilometri sau o cioara la o suta de metri tot idem punctiform se vad de pe glodul viermuielii celei de zi cu zi (admitind ca viermuitorii au ochi, si ca-i folosesc inspre in sus, ceea ce-i deja deosebit de foarte rar cu vedere tot spre 99,99%, doar ca de semn schimbat si adunat cu 1).

Sper c-ati inteles ce-am vrut sa zic.

---------
* Nu ca talentul ar fi de fo' sama, asta-i lucru anticvat!

** Asta cu virginele mai bine lasati, zic.

Category: Oda Superbiei
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

11 Responses

  1. Io cred că s-o înţeles. Tu eşti ăla de sus, care vezi lucrurile de la un nivel înalt, eterat, inaccesibil nouă, şi faci pipi pe noi.

    Doar că de semn schimbat.

    Şi tare mă gândesc că lipsele astea (mare şi mică) nu vor merge multă vreme contra gravitaţiei cum crezi tu...
     
     
     
     
    ( şi mai jos avem opera de editare a comentariilor mele, marca Mircea Popscu: )

    Eu sunt un prost. Luati aiurelile pe care le-am scris mai sus ca atare.

  2. A REVENIT REVOLUTZONARU POPOULUI CARI O SARUNCE DICTZATZURA TREELIEMAH

  3. anonimosu`s avatar
    3
    anonimosuinsigna de prim sositinsigna de tehnolog 
    Friday, 26 August 2011

    Sculați, voi oropsiți ai vieții,
    Voi, osîndiți la foame, sus!
    Să fiarbă-n inimi răzvrătirea,
    Să-nceapă al lumii vechi apus!
    Sfîrșiți odată cu trecutul negru,
    Sculați, popor de osîndiți!
    Azi nu sînteți nimic în lume,
    Luptați ca totul voi să fiți!

    Hai la lupta cea mare,
    Rob cu rob să ne unim,
    Internaționala
    Prin noi s-o făurim!

    Sculați, nu-i nici o mîntuire
    În regi, ciocoi sau dumnezei!
    Unire, muncitori, unire,
    Și lumea va scăpa de ei!
    Prea mult ne-au despuiat tîlharii
    Ce-n lume, lux, desfrîu se scald:
    Să ne unim toți proletarii,
    Să batem fierul cît e cald!

    Hai la lupta cea mare,
    Rob cu rob să ne unim,
    Internaționala
    Prin noi s-o făurim!

    Țărani și muncitori, noi sîntem
    Partidul, mare muncitor!
    Pămîntul este-al celor harnici,
    Cei leneși plece unde vor!
    Cînd vulturi lacomi, corbi de pradă,
    N-or mai pluti nori negri-n vînt,
    Pe cer luci-va-ntotdeauna
    Al înfrățirii soare sfînt.

    Jos Popescu! Jos Trilema!
    Traiasca pulimea!!!

  4. pletzalcoatl`s avatar
    4
    pletzalcoatlinsigna de criptograf 
    Friday, 26 August 2011

    I give you... wait for it... the hmm. The very prestigious birthday song of the communist train conductor?! (I think)

    La multi ani, iubit conducator!

    La multi ani iubit conducator, multa sanatate, fericire
    Fiu viteaz dintr-un viteaz popor
    Om cinstit de-ntreaga omenire
    La multi ani iubit conducator
    Nume drag ca steagul tricolor
    Esti lumina tarii si mandria
    Mircea Popescu-nseamna viitor
    Mircea Popescu-nseamna Romania
    La multi ani iubit conducator!
    La multi ani iubit conducator,
    Multa sanatate fericire
    Fiu viteaz dintr-un viteaz popor
    Om cinstit de-ntreaga omenire
    La multi ani iubit conducator
    Nume drag ca steagul tricolor
    Stima tarii si mandria
    Mircea Popescu-nseamna viitor
    Mircea Popescu-nseamna Romania

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Friday, 26 August 2011

    noiframe=http://www.israellycool.com/wordpress/wp-content/uploads/gaddafi2.jpg>

    The internets r for serious biznis. Pls to carry responsability of interlocutionary.

  6. anonimosu`s avatar
    6
    anonimosuinsigna de prim sositinsigna de tehnolog 
    Friday, 26 August 2011

    Din trecut in zbor ramai nemuritor
    In tot ce-am creat si tarii noi am dat
    Vin, sarbatoresc pe plaiul romanesc
    Poporu-ntreg si tara in cantec te slavesc

    Traim decenii de impliniri marete
    Traim decenii de munca si avant
    Traim decenii de vis si frumusete
    Traim decenii de intelept cuvant
    Visam decenii traite-n demnitate
    Visam decenii de drum spre comunism
    Visam decenii de suveranitate
    Visam decenii de mandru Trilemism.

    Timp biruitor de glorii si de dor
    Noi iti vom urma cu toti chemarea ta
    Timp de bucurii ai scumpei Romanii
    Poporu-ntreg si tara prin cantec te-or slavi

  7. Si eu! Si eu!

    De veacuri am luptat, aceasta tara si fiii ei de veacuri au visat
    Aceasta minunata primavara pe care o traim inflacarat
    Noi implinim tot ce-au visat strabunii si ducem mai departe visul lor
    Spre frumusetea acestei tari si-a lumii
    Spre fericirea acestui brav popor
    Poporul, M. Popescu, Romania!
    Partidul, M. Popescu, Romania!
    Avem in fruntea noastra un fiu al tarii
    Cel mai iubit si cel mai ascultat
    Ce-n lume pana-n departarea zarii
    E pretuit de oameni si stimat
    Aceste trei cuvinte minunate
    Cuvinte demne ca un tricolor
    Noi le purtam in inima sapate
    Spre communism spre anii viitori
    Poporul, M. Popescu, Romania!
    Partidul, M. Popescu, Romania!

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Friday, 26 August 2011

    Buei auzi voi sunteti vorbiti ?

  9. ei sunt cutotii aceiasi. ceace sti prea bine shi tu.

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Friday, 26 August 2011

    Cine cu cine ? Meri ca nu stie Lotus engleza acuma.

  11. ANONIMOSHU IEROU POPOULUI, TRAEASCA REPUBLICA ROMINA WIN WIN IN12313231252108528 4UI6N UI5HJTY98 NB TRAEASCA SI SARTRE!!!

    TRIMITEM STUDENTII PE BANII ROMANIEI LA PARIS SI DUPAIA MARIM DATORIA EXTERNA PLATIND FACTURI IN FRANTA, TAIEM DIN MANCARE SI ELECTRICITATE, WIN WIN WIN DAM VINA PE AMERICANI.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.