Lachetii si fascinanta lume online

Thursday, 22 September, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Lachetii sunt persoanele care au impresia ca ei presteaza o meserie, sau ca sa citam dintr-un bun exemplu:

@Dr.A: personal si profesional nu voi tolera articole despre mizeria aia de fain aici.

Si-acum, sa intelegem structura Internetului. Internetul se compune din doua entitati pline si-o jumatate de entitate pe jumatate goala.

Prima entitate plina sunt creatorii de continut. Ca or fi ei blogari care scriu pe blog, ca or fi utilizatori care scriu pe forumuri, sau voteaza / comenteaza pe fain, sau gagici care-si fac poze cu titele in oglinda sau orice-or face, atita timp cit creeaza continut (bun, prost, acceptabil, inacceptabil, vulgar, elevat, frumos, rotund sau patrat - nu conteaza) ei sunt prima entitate. Din ei e compus Internetul, al lor e Internetul si ei conteaza pe Internet. Teza asta e obligatorie si orice cirteala se pedepseste. Aspru.

A doua entitate plina sunt consumatorii de continut. Mai demult le zicea lurkeri, aia care citeau pe BBS-uri dar nu scriau, din diverse motive. Azi le zice "trafic", si sunt la mare cautare, ceea ce-i oarecum stupid, da' nu mai revenim pe tema.

A treia jumatate de entitate pe jumatate goala este compusa din firme care doresc publicitate. Ca or fi producatori de ceasuri sau mamelometre, ca incearca sa cauzeze un imens dezastru ecologic pentru care sa plateasca statul sau pur si simplu vor sa vinda prezervative gaurite la pret de hamburgeri ecologici, putin conteaza. Ei sunt acei oameni care n-au nici o treaba in conversatie da' vor sa se bage si ei in vorba, ca poate-poate. Ei sunt vinzatorul de asigurari care vine la o orgie imbracat in costum si incearca sa vinda asigurari. Ei sunt MLM-istul care vine la petrecerea de sfirsit de an la o gradinita pentru a intra in vorba cu parintii, sa-i "coopteze". Ei sunt Martorii lui Iehova din lumea virtuala, vin sa-ti sune la usa sa-ti salveze portofelul. Ei sunt copilul ala prost de care-si batea toata lumea joc, dupa care ii luau banii de corn si-si cumparau de ei tigari.

Evident ca aceasta a treia chestiune n-are de fapt ce cauta pe Internet, dar evident ca i se va ingadui sa participe si ea din cind in cind, cu conditia sa aiba bani de corn la ea. Si evident ca viitorul nu contine decit dezamagiri peste dezamagiri pentru ea, si batjocuri tot mai umilitoare. Chestia asta e certa tot asa cum e cert faptul ca niciodata nu se va putea abtine.

Pe linga aceste trei entitati, care exista si in proportii variabile conteaza pe Internet, mai exista si o a patra non-entitate, care isi inchipuie ea ca exista si conteaza, da-n realitate de contat nu conteaza sigur, iara cu existenta avem dubii (pentru motivul simplu ca nimeni nu se oboseste sa certifice existenta unei chestii care nu conteaza). Astia sunt deci lachetii. Fetele precum profesionista dinsus care "administreaza" forumuri sau ce-or fi ele. Blogarii de agentie. Putoii experti in chestii, de la SEO la citit grafice sau mai stiu eu ce.

E foarte simplu de recunoscut un lachet, pentru ca intotdeauna va incerca sa se dea cu una dintre entitatile care conteaza. Lachetul va face pe blogerul, sau daca nu va face pe firma (ca adica "la el is banii") sau va face pe cititorul (in care caz indeobste se numeste hater - spre deosebire de trol, care-i bona fide creator de continut). Lachetii mai avansati se dau cu toate deodata, la scurte intervale de timp sau uneori (mai rar) chiar simultan, in contexte diferite sar dintr-o haina-n alta.

Morala acestui text e destul de simpla, si-am s-o redau in versuri.

    Eşti piarista … Şi cui îi pasă?
    "Lucrezi in presă"… Şi cui îi pasă?
    Te stii la mod-uri… Şi cui îi pasă?
    Hai, dă-te dracu’, că nu ne pasă…

    Esti seoistu'… Şi cui îi pasă?
    Ai cu marketingu'… Şi cui îi pasă?
    Tu esti expertu'… Şi cui îi pasă?
    Hai, dă-te dracu’, că nu ne pasă…

    Cine simte la fel, c-o voce prietenoasă,
    Să le spună la penali să o ia încet spre casă…
    Domnişoru’, du-te acasă… Dragă, dragă, du-te acasă…
    Nu ne pasă, du-te acasă… Du-te, du-te… Du-te acasă…

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

6 Responses

  1. lol cu pozele.

    needs moar foot muscle and probably ass. thirty smth.

  2. Ahahahaha, Mircea citează din BUG Mafia. Hip-hoperule.

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Friday, 23 September 2011

    @Freud Tu ii fii fiind ceva expert in buci gen ?

    @cosminmaricari Shhh! :D

  4. da, da... mereu talentat la poezie. :-j

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Sunday, 25 September 2011

    U helly ?

  1. Lachetii si fascinanta lume online pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

    Tralalala....

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.