La vinatoare de bizoni

Wednesday, 09 November, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

În urmă cu un an, scriam pe Standard.ro că spargerea zonei euro ar fi un scenariu costisitor, dar care poate fi evitat. Eram optimist… de astăzi, mă tem că supravieţuirea zonei euro în forma ei actuală este mai puţin probabilă decât spargerea uniunii monetare. Dacă birocraţii europeni se mobilizau, înfiinţau o trezorerie comună şi permiteau Băncii Centrale Europene să poată cumpăra obligaţiuni suverane (aşadar, să finanţeze direct statele), alta era situaţia. Acum, aceste măsuri, inclusiv schimbarea tratatului european, s-ar putea să vină prea târziu. Sper că nu am dreptate, fiindcă statutul de membru al Uniunii Europene a fost şi ar urma să fie un mare catalizator pentru dezvoltarea României.

Deci uite, am citat dintr-un dobitoc. Il cheama Pizdulica Flocinel. Nu ma credeti ? Bine, aveti dreptate, nu-l cheama Pizdulica Flocinel. Il cheama de fapt Zabaluta Muinel. Tot nu ma credeti ? Tot aveti dreptate. Il cheama in realitate proasta de ma-sa, sa-l bage inapoi de unde-o iesit (apropo de care chestie, stiti ca daca priviti o scena de bukakke invers niste barbati curata o femeie cu aspiratoru' lor penian magic ?).

Da' hai, uite, cu informatia ajutatoare ca scrie pe Standard.ro, aceasta unitate de masura a timpeniei comise pe teme economice-n limba romana, precizati cum il cheama pe minzatul ambulant citat. Da' fara sa cautati pe google, ci asa, dupa stil. Dupa premonitoria lui previziune de mai an. Dupa inteligenta formularii, dupa bogatia de idei care se revarsa din el ca dintr-un iaz de sedimentare al sterilului usor crapat.

Stiti cum il cheama ?

Mnoa. Asta-i problema cu expertii imbecilii care au impresia sincera, bovina, ca ei emit opinii economice : faptu' ca-s atit de batuti in cap incit nici macar nu pot intelege cit de batuti in cap is.

Deci va dati voi seama, scria Flocinel asta (tocmai pe Standard.ro!) care is opiniile lui pe tema cu euro. Pentru ca el doreste ca in primul rind cititorii sa ii cunoasca opiniile. Pentru ca el are opinii. Care sa le cunoasca. Cititorii. Opiniile.

Sa citam din opinii :

  • "spargerea zonei euro ar fi un scenariu costisitor...". Aceasta este o opinie.
  • "...dar care poate fi evitat." Aceasta este o alta opinie.

Am si eu niste opinii!!! Dati-mi voie, vreau sa opinez. Ia uite : Asasinarea presedintelui Statelor Unite este un scenariu violent, care nu este probabil. AM AVUT O OPINIE!!!

Va vine sa credeti ? Stati ca mai am una. "Fabricarea costumelor de haine cu cite trei mineci este un scenariu absurd, care poate deveni insa necesar." Pai de ce sa nu poata ? Poate, ce, ne cresc trei miini de la iradiere cu raze bogonice emanind din "analizele" standard.ro. Si inca una : "Autostrazile verticale sunt un scenariu costisitor care deocamdata insa nu prezinta utilitate practica.". Hai ca puteti si voi, cutotii impreuna, sa avem opinii. {Participiu} {Substantiv sau locutiune substantivala} ar fi un scenariu {adjectiv} dar care poate fi {participiu sau adverb}. Futerea de mama este un scenariu infricosator care se poate transforma-n surprinzator.

Ce n-am inteles eu insa este ce-l califica pe Flocinel (pardon, era Muinel ? ca mereu ii incurc pe jurnalistii astia) sa aiba pareri pe tema data ? Sau macar ce-l face pe Flocinel sa se suspecteze de-a avea ceva de spus pe tema ? Concret, aia n-am inteles eu, deci "s-ar putea". Bun. Cine esti tu, bai pizda cu ochi, sa spui ce s-ar putea sau nu s-ar putea ? Ai fost optimist ? N-ai fost chiar atit de optimist cit o fost ma-ta optimista, pe bune acuma. Asa-s mamele, optimiste.

Vine dom'le Pulica Frinaru' din Budapesta sau care pizda ma-si-i capitala Romaniei ca nu mai retin cu idei, pareri si impresii despre ce "trebuiau" sa faca "birocratii" europeni. Pai si aia fraieri, daca nu citesc Standard.ro, sa se mai informeze si ei din traduceri de mina a saptea dupa presa de scandal londoneza (scrisa de piaristii pentru relatii cu "restul lumii" de la Washington) cum sa scoata dom'le Europa din criza ?

Ca o concluzie : ca niste unii nedemni sa instaleze traverse de cale ferata au impresia ca Boc & co au obligatia sa-i consulte pe ei, si sa le ceara parerea ma amuza, ca-i in spiritul locului : si pe fain se gasesc de-astia care cred sincer ca eu tre' sa le cer lor parerea. Da' acuma chiar pina-n halu' in care ne asteptam ca "birocratii" europeni al caror nume nici macar nu-l cunoastem sa aiba aceleasi obligatii ?

Cum pizda lu' Hector sa fi infintat aia o trezorerie comuna bai Muinel ? Tu crezi ca de-aia n-or infiintat-o, ca n-or vrut ei ? Dobitoc cu spume ca aci ni dau in icter. Tu crezi ca de-aia n-are voie ECB sa cumpere obligatiuni, ca "birocratii" ?! Futu-te-n cur cu tratatele pina iti iese prostia pe ochi.

Pe scurt, mare noroc are in cazul de fata Flocinel Muinel Masaiproasta asta ca nu-s io autocrat al Romaniei, ca sa mor de nu-i trimiteam plocon o sentinta de cinci sute de vergi legat la stilpu' infamiei si amputarea ambelor miini. Ca-n Brunei, ca daca acolo suntem cu vitele acolo tre' sa fim si cu sistemu' politienesco-administrativ.

Opinii, auzi mai fratele meu cum se numesc prostiile mai nou. Icter fac.

Category: Trilema Presei
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

One Response

  1. [...] La vinatoare de bizoni [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.