Istoria .ro, sursa nesecata de umor

Tuesday, 16 August, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Ingaduiti-mi sa va citez dintr-un articol mai vechi de pe blogul unui idiot care emite in continuare pretentii la "expertiza". Remarcabil cit de bine se conserva idiotenia in .ro, apropo. O fi ceva talent.

Deci, acum 2 anisori scrie Alexandru Negrea, sub titlul de mare angajament "Bakemono, un proiect serios" :

Dacă eşti un pic atent la ce se întâmplă prin mediul online românesc o să observi că există proiecte lansate doar de dragul de a fi lansate, fără un target exact şi proiecte serioase, iar aici pot încadra şi Bakemono, un publisher apărut pe piaţă chiar ieri (27.07.2009), fondatorul său fiind Dorin Boerescu (Daniel Enache, Viorel Copolovici, Bobby Voicu şi Andrei Roşca sunt şi ei incluşi în acest proiect).

Mbon. Sa privim la proiectul serios, astazi :

bakemono

Vai, ce chestie, deci sapte sait-uri de care n-am auzit. Remarcabil. Da' totusi, orice zero poate fi privit ca un cistig in comparatie cu zero-ul inca si mai zero de la care a pornit, acum doi ani (chiar pe 27.07.2009, bun ?)

Ca să existe şi motive de feedback, băieţii au plecat din start cu un portofoliu format din 7 site-uri, acesta fiind încă un motiv pentru care spun că trebuie să munceşti ca să-ţi iasă planurile.
1. convertor.ro
2. convertor2.ro
3. pranzuldincaserola.ro
4. hohoscop.ro
5. eteo.ro
6. m.convertor.ro
7. m.eteo.ro

Deci... tot sapte erau si-atunci, cu observatiile ca... pai hmm... deci daca eu ma apuc de a.polimedia.us, b.polimedia.us si tot asa pina la z probabil ca am 27 de sait-uri in portofoliu, nu ? Ei, sa nu judecam prea aspru, era perioada marilor prefaceri din portal in multisite si inapoi inaugurate cu ocazia manipularii SATI pe vremea cind inca mai existau fraieri care-l luau in serios. Ce vremuri.

Ca bonus, hohoscop.ro ne incinta si astazi cu predictii pentru Berbec, 22 December 2009 (ceva chestie cu copii maro de care ni-e si frica sa ne apropiem), respectiv prinzuldincaserola e ceva incercare nereusita de magazin (cam cit de reusita ar putea fi, daca proprietarii o vind pe post de publisher, va inchipuiti ce confuzie-i in capul lor).

Da' toate astea nu conteaza, dat fiind ca putoiul Negrea are pareri. Si anume :

Nu ştiu dacă e nevoie de mai multe detalii când avem aceste nume, pentru că oamenii ăştia sunt dovezile clare ale unui proces foarte bine gândit de personal branding. Mă întreba cineva la Re:Seminar dacă e bine să creşti numele tău, iar mai apoi să vină proiectele personale, sau să începi cu proiectele, numele crescând şi el în acelaşi timp. Încă nu ştiu, dar cred că un nume foarte puternic îţi oferă încredere în absolut tot ce faci, riscul unui eşec micşorându-se considerabil.

Este ca riscul unui esec micsorindu-se considerabil ? Noa, bun atunci. Impotenta cartelului reduce timpul mediu de viata, gen.

Aş vrea să văd mai multe astfel de proiecte, venind din partea oamenilor ce au puterea să se ocupe serios de aşa ceva, iar băieţilor mai sus menţionaţi le urez succes (aştept berea!)

Hai sa-ti dau eu berea, mei Alex mei. Da' sa nu te sperii ca-i mai sarata la gust asa. Asta-i berea voastra, a expertilor putoilor, io ce sa va fac ? Macar aveti ceva cald in stomac. Felicitari pentru planuri.

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

35 Responses

  1. anonimosu`s avatar
    1
    anonimosuinsigna de prim sositinsigna de tehnolog 
    Tuesday, 16 August 2011

    Daca nu te-ai incapatana sa-i scoti periodic din cacat nu ar sti nici dracu de ei.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 16 August 2011

    Buei, si daca-i scot si daca nu-i scot ei tot cacat sunt, pricepi tu ?

    Macar ne mai distram.

  3. Yo am ajuns pe blegoree, gonoree sau cum ii zice ... unde Ancuta Lebada ne zice cum ca fontul de pe moldo.ro e prea mic dom'le in conditiile in care fontul de pe blego ... asa, e mai mic de pe moldo. ro ...

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 16 August 2011

    Ia cu penicilina.

    PS. Cine e Ancuta Lebada ? N-am mai auzit numele.

  5. erata: decat cel de pe*

    Am emotii, ma scuzati ... e de la monocramie (?!)
    "monocromia sau mai bine zis lipsa unor forme care sa evidentieze aspecte din continutul blogului. Acest lucru ii poate determina pe cititorii mai grabiti sa paraseasca blogul fara sa il fi parcurs nici macar pe diagonala."

  6. pletzalcoatl`s avatar
    6
    pletzalcoatlinsigna de criptograf 
    Tuesday, 16 August 2011

    http://www.ancutalebada.ro/

    Ancuta Lebada
    A critic smile on the world

    Happy to oblige.

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 16 August 2011

    @Luka D Link ?

    @pletzalcoatl

    Mircea Popescu:
    Your comment is awaiting moderation.
    08/16/2011 at 04:23

    Puiule, “a critic smile on the world” e cam ESL. Nu-i o rusine sa nu stii limba engleza, da’ nu te obliga nimeni sa demonstrezi asta.

    Cum de altfel nu-i o rusine sa nu stii tot felul de alte chestii pe care tu chiar nu le stii. Nici nu te-ar obliga nimeni sa demonstrezi, da’ tu-i dai inainte.

    Cica astea-s semne de prostie.

    Sa vedem, se aproba ? Cam ce cote dati ?

  8. Deci de obicei eu intrebam si tu raspundeai, Ancuta Lebada are si blog da?

    Deci da ... eComms Profiler at ZiOnline.roStudied at University of Bucharest Lives in Bucharest, Knows English, French, SpanishFrom Roman, Romania

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 16 August 2011

    English ? Not so much.

  10. deci toata lumea janes inglish si musho telefonos minuto iespaniol la vodafon, probliem?

    ahahaha, a corectat head-erul.

  11. Iar n-am auzit de niciunul dintre acele proiecte. Ba mai mult, nici nu am intrat vreodata pe unul dintre site-urile alea...

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 16 August 2011

    @Freud Dap, fata a facut niste puncte serioase la faza asta. Tipi cu pretentii de "blogeri mari" si azi isi rod unghiile pentru faze similare si nu pot recunoaste. In unele cazuri doi ani mai tirziu.

    Bravo ei.

    @Madalin Blidaru Apai tu n-ai curiozitati de-astea bolnave, de antropolog cultural.

  13. cum de-i lauda mirshea pe astia care fac ca el...

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 16 August 2011

    Buei hatere, cind o prinzi pe cite-o caprita cu mita-n sac si faci misto de ea exista doua alternative : proastele se supara, gagicile mistoace scot mita din sac. Tu n-ai observat ?

  15. e urata cu spumele.

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 16 August 2011

    Nu stii tu ce-i bun.

  17. Freud daca tu ai fi mai fain, din spuma rara, te-as aprecia, dar asa, ca ti-e rusine sa-ti pui o poza cu tine pe propriul blog si sa ramai anonim ii un pic cam lame...

  18. Mircea Popescu`s avatar
    18
    Mircea Popescu 
    Monday, 26 September 2011

    Zice omu' ceva.

    Pics or gtfo, bre Sigmunde.

  19. oh hai nigga, buna, eu adi o fut pe asta si hai sa ma leg de nataraul asta, win w1n, ma vede gagica ca o apar.

    lame e asta la tine ba.

  20. Mircea Popescu`s avatar
    20
    Mircea Popescu 
    Monday, 26 September 2011

    Da' care-i problema, foarte frumos sa apere gagica. Te prinzi tu mai incolo cind iti faci si tu una.

  21. putea sa se apere si singura, parca-i democratie cu egalitate intre sexe, nu protectionism patriarhal. bine, una e teoretic visele omului, alta practic.

    si totusi.

  22. @Freud: ... și totuși iubirea.

  23. Amicus Plato sed magis amica veritas.

  24. Mircea Popescu`s avatar
    24
    Mircea Popescu 
    Monday, 26 September 2011

    @Freud Nimeni nu zice ca nu putea. Si pe mine sar sa ma apere diverse gagici nu inseamna ca nu ma pot apara singur acuma. Nu te caci in sentimentele omului eh ?

  25. ti-am trimis un mail chiar pe subiectul asta.

  26. e normal sa apar, de ce nu as recunoaste, in plus e si frumoasa 'gagica'... pe de alta parte la cate articole ai pe blogul tau, un limbaj dintr-asta a la maidan cu spume si 'futaiuri' (scuza-mi vocabularul mircea) chiar releva mult valoarea ta... nu zic ca nu ai dreptul la parere si la gusturi, chiar te invit sa o impartasesti, dar pastreaza-ti limita decentei in vorbire macar cand e vorba de o fata... in rest, misto blog, felicitari!

  27. Mircea Popescu`s avatar
    27
    Mircea Popescu 
    Monday, 26 September 2011

    Auzi, da' daca n-ar fi frumoasa ?

  28. n-aveai si tu ce sa zici.

    1. suntem egali prin lege. punct.

    2. societatea nu functioneaza fara vulgarism. deloc, e chiar plictisitor.

    ma rog, in principiu inteleg ce vrei sa zici.

  29. indiferent daca e frumoasa sau nu consider ca merita respect pana la punctul de pitzipe, acolo e o alta mancare de peste... da, sunt de-acord cu tine, unde intriga nu e, nimic nu e... mi-a facut placere sa stau de vorba cu voi, o noapte buna va doresc!

  1. [...] si nu asa functioneaza Internetul. In realitatea cea reala, si nu cea din capatinile incetosate ale "expertilor" de trei surcele, a nu-ti face placere sa dai link-uri aduce neaparat dupa sine irelevanta, adica starea aia in care [...]

  2. [...] la trecerea termenului regulamentar de sase luni in care orice proiect de "potential" si "viitor" moare nu si-a facut datoria de-a observa, public si in scris, a) cit de idiot a fost el c-a afirmat [...]

  3. [...] Da' la noi, in tara traficului fals si a topurilor false facute de niste farsori si sleahta lor de idioti chestia merge [...]

  4. [...] neintilnite-n practica) da' in ultima vreme nu pare sa mai miste. Banuiesc c-o fi luat-o-n directia Bakemono, ca tot restu' de "succese" locale. Stiti voi, timpul mediu de viata, alea, nu mai [...]

  5. [...] pretentii disproportionat de mari era prea ocupata sa "nu le placa", in virtutea faptului ca mnoa, ideile proaste venite de la ai lor is geniale si ideile bune ale celorlalti is "incercari" de preferinta "nereusite" ? [...]

  6. [...] au dat chix cind spuneau ca nu vor da chix si ii dadeau cu aia ca "ei au trei ani de experienta si stiu ce vorbesc" iti vor raspunde ca "n-au avut timp sa se ocupe". Ca daca aveau timp sa se ocupe mai faceau [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.