Idiotii cu pretentii de antreprenori

Thursday, 06 October, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Lee Wilkins, un antreprenor englez care traieste in Romania a lansat discret azi dimineata o noua retea de bloguri dedicate Europei de Est, numita MyKinda.

Reteaua are la ora actuala bloguri doar in Romaniai, Bulgaria si Russia, dar Wilkins promite ca va lansa serviciul in inca zece alte tari din Europa de Est in scurta vreme, si in cele din urma va acoperi intreaga regiuneii. Fiecare tara va aveaiii sase bloguri, fiecare dedicat cite unui subiect : afaceri/media, cultura, monden, politica, stiinta si tehnologie/cacarezeiv. Blogurile vor fi scrise in limbile locului, cu traduceri in limba engleza pentru majoritatea articolelor disponibile pe bloguri separate.

[...]

MyKinda e similara retelei Blognationv, localizata in Anglia si orientata spre tehnologie, fondata de fostul colaborator pentru Anglia al Techcrunch Sam Sethi (care nu a parasit echipa Techcrunch in termeni amiabili, merita precizat). Exista niste dispute serioase intre Sethi si Wilkins, de asemenea.

Wilkins petinde ca ideea cit si numele Blognation ii apartin, si ca a investit 30`000€ inainte de a-l aduce pe Sethi ca partener. Ceva a rupt parteneriatul celor doi, ajungindu-se la scandal public, cu email-uri de amenintare in care din pacate erau incluse referinte la doi parteneri in Index Ventures, o firma de investitii din Londra de la care Blognation incerca sa obtina o finantare. In schimbul de emailuri, care mi-a fost trimis, Sethi ameninta ca-l va omori pe Wilkins daca continua sa ameninte cu un proces.

Peter Ha, 5 Noiembrie 2007.

Apropo de Blognation merita probabil citit si "Blognation Meltdown: Writers Never Paid, Promises Not Kept", publicat pe 5 Decembrie 2007, pe care nu-l mai traducem ca-i si prea lung si prea dramatic.

Acum si MyKinda e in urma cu platile catre colaboratori, desi la o scara mult mai micavi. Spre lauda lui, Wilkins pare sa confrunte problemele intr-o maniera mult mai ordonata decit BlogNation. A inchis toate blogurile cu exceptia celor din Romania, aflam dintr-un articol pe blogul luivii. De asemenea a promis ca va plati sumele datorate, in jur de 11`500€. Mi-a trimis un email, in care scrie :

    Asa cum poate ca stii am lansat Russia si Bulgaria pe 16 Septembrie 2007. Din pacate, la inceputul lui Februarie am decis sa inchid RU & BG pentru a concentra eforturile pe Romania, si pentru ca RU & BG consumau malai din greu. 15-20k€ pe luna. Inchiderea acestor doua tari (impreuna cu Ucrainaviii) a fost foarte grea, pentru ca ciobeste planuri.

    Le-am inchis pentru ca ma autofinantez de unul singur eu insumiix si chiar acum nu pot sa le sustin pe toate. Nu zic ca ne indreptam spre locul-acela-unde-merg-proiectele-cind-nu-mai-merg-nicaieri-pentru-care-nu-exista-cuvint-in-limba-romana-pentru-ca-in-limba-romana-toate-proiectele-reusesc. Cind am inchis RU & BG, am intimplatx datorii de aprox 6k euro pentru RU & 5k euro pentru BG. 500 euro pentru Ucraina. In ultima luna ne-am ocupat cu un pic de reduceri de costuri aici la MK, pe masura ce generam o multime de unici/vizitatori.

    Si nu suntem deloc ca Blognation, datoriile intimplate pentru RU & BG erau pentru Ianuarie 2008 pina la inchidere in Februarie. Nu mi-am mintit niciodata oamenii, poate un pic de lipsa de comunicare da, dar minciuna nu! Ar fi trebuit, privind inapoi, sa comunic mai devreme ca nu pot tine RU & BG deschise, dar aveam sperante ca voi reusi sa ma autofinantez. Chiar acum sunt in procesul de-a suna la telefon, ca sa le dau oamenilor mei banii de indata, cum am promis. Nu sunt un hot, cum nu sunt nici mincinos. Acesti oamenii mi-au livrat, eu ma voi tine de promisiunile facute lor.

Mai multe detalii pe masura ce lucrurile evolueaza, dar MyKinda e pe lista de candidati la ingropaciune.

Michael Arrington, 27 Februarie 2008.

Ingropaciune care de altfel si avu loc, prin 2008 cindva.

Nu stiu cum vi se pare voua, dar mie unul mi se pare ca individul e mai degraba retardat mental, la limita alfabetizarii. Nu retin sa fi citit texte mai idiot compuse, nu transpare din pasta ceea nici o urma de gindire, ci pur si simplu o trecere in revista a spaimelor, temerilor si restului de afecte pe care le traieste autorul, un soi de dicteu automat neintentionat, pentru ca nu-i obtinut prin suspendarea filtrului rational, ci pur si simplu prin absenta lui.

In tot cazul, am scris toate astea pentru ca cetateanul Wilkins care nu e nici mincinos nici hot tocmai ce fu arestat ieri pentru ca si-a vindut o masina dupa care a declarat-o furata ca sa incaseze asigurarea. Chestie care ce-i drept nu-i fapta de hot mincinos, ci doar de hot, sau doar de mincinos, functie de cum priviti chestiunea.

Si le-am mai scris si pentru ca le consider absolut reprezentative pentru "industria" online, sau ce-o fi dinsa. Intru aprofundarea carei teme as sugera "Ce comemoram miine ?" ; "De ce nu merita sa participi la conferinte de online in Romania ?" si respectiv discutiile de la "Ciocoismele sunt insa maxime".

Poate la anu'.

———
  1. Deci e clar, suntem in Europa de Est, bine ? []
  2. De curios, cite tari sunt in Europa de Est ? []
  3. Suna stupid asta cu "fiecare tara va avea", da' mentinem flavoru' original. []
  4. Pare rau, asta-i cuvintul. []
  5. De curiozitate, exista o Blognation SRL CUI 21165680 J40/3638/2007 []
  6. Decit Blognation. []
  7. Articol intre timp disparut de acolo. Serverul livreaza un 404, pentru ca asa fac oamenii inteligenti, pun un redirect din root si uita de pagini. []
  8. Care precum stim nu e tara si deci nu se numara. []
  9. Flavoarea, n-am ce sa va fac. []
  10. Flavr!!1 []
Category: 3 ani experienta
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

4 Responses

  1. You forget
    http://mobilejones.com/2007/12/06/sam-sethi-and-the-smoking-guns/
    http://mobilejones.com/2007/12/07/sam-sethi-and-the-blognation-funding-smoking-gun/

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Thursday, 6 October 2011

    Lol I *had* forgotten that entire "here's a forged bank wire" thing.

    Then again the Sethi character is a two bit player in this article. Which means, come to think of it, that the article is a lot like the world at large.

  3. Ok, Mike then
    http://www.crunchnotes.com/2007/12/14/the-fact-and-fiction-of-sam-sethi/

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Thursday, 6 October 2011

    Such a trainwreck.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.