Idiotenia primariei Timisoara

Saturday, 30 April, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Galerie de imagini :

idiotenia-primariei-timisoara-1

idiotenia-primariei-timisoara-2

idiotenia-primariei-timisoara-3

idiotenia-primariei-timisoara-4

idiotenia-primariei-timisoara-5

Nu mai repetam aici problemele vechi despre case care stau sa se darime in centrul centrului oraselului, autorizatii date in contra interesului public, in schimbul cotizatiei catre interesul privat al primarului si alte matrapazlicuri demne de Kirghiztan iara nu de Uniunea Europeana, ci ne rezumam strict la chestia cu pistele de biciclete. Apropo de care, am a propune niste idei :

1. Ideea infintarii pistelor de biciclete este buna, binevenita si merita sustinuta.

2. Intrucit problemele pe care pistele de biciclete tind sa le rezolve sunt toate fara exceptie in legatura cu automobilele (de la fluidizarea traficului auto si pina la relele efecte asupra sanatatii pe care o are viata intre scaunul biroului si scaunul masinii), spatiul fizic necesar organizarii pistelor de biciclete va fi luat intotdeauna si fara exceptii din partea de drum pe care ruleaza automobilele. Niciodata, absolut niciodata din partea de drum pe care pasesc pietonii. Ca atare, orice "pista de biciclete" construita din trotuar este (prin lucrarea acestui act normativ) nula de drept, si nu va fi luata in considerare.

3. Chiar daca unele modificari de statut se pot aparent indeplini cu o simpla schimbare de eticheta (spre exemplu doi tineri concubini devenind astfel doi tineri soti ; o secretara devenind astfel "assistent manager" respectiv o copila care nu stie pe ce lume traieste devenind astfel "pr executive"), totusi pista de biciclete nu intra in aceasta categorie. O bucata de asfalt nu devine pista de biciclete prin simpla ei etichetare. O pista de biciclete e ca o casa, sau ca o autostrada : nu poti reboteza un cort "casa" si gata, ai "dat case la oameni". Nu poti reboteza niste sleauri forestiere drept "autostrada". Idem si la fel, chestiile alea vopsite-n batjocura, slalom printre cratere nu pot fi piste de biciclete.

Precum vedeti, "initiativa" idiotilor din primaria Timisoarei e nula si de drept, si de fapt.

Nu m-as fi apucat sa notez toate astea daca in cele doua minute, cit am mers sa-mi cumpar una alta n-as fi observat a) o trupa de 3-4 biciclisti rulind pe drum, si nu pe trotuar, pe linga masinile parcate aiurea acolo si respectiv b) o masina rulind pe trotuar, in dreapta masinilor parcate in stinga "pistei de biciclete", care pesemne se deplasa catre sau dinspre locul de parcare improvizat pe o jumatate de trotuar.

Parerea mea este ca in majoritatea lor, institutele pentru copii cu nevoi speciale si handicap mental sever contin totusi si individual si per total minti mai luminate si intelecte mai echilibrate decit chestia impropriu numita "primaria" Timisoarei.

PS. Rusine!

UPDATE :

idiotenia-primariei-timisoara-6

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

18 Responses

  1. da, intr-adevar si-au batut joc de pistele de biciclete.

  2. Io vreau să văd banda 1 de pe Bulevardul Michelangelo marcată ca prioritară pentru taxi/biciclete/MTC, în special sensul dinspre Bastion.

    http://polimedia.us/dtng/c/src/13042077369.jpg

    Chiar cu două benzi se formează cozi interminabile. Cu o singură bandă singura opţiune este să ocoleşti sau să-ţi crească barbă până treci de gâtuire.

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Sunday, 1 May 2011

    @dAImon Daca bine retin aia chiar era prioritara, si inca mai este doar ca se ignora cu gratie.

    Eu as vrea sa vad toate masinile parcate intre blocuri (toate masinile parcate intre blocuri!!!) capsate cu gheara de-aia. In fiecare noapte. Vine dimineata agentu', platesti 5-6-900 de euro, ti-o dezleaga. Seara, daca-i tot acolo, capsata iara. Dimineata daca-ti mai trebuie masina, cotizezi. 5-6-900 de euro. Zi de zi, luni, marti, miercuri, joi, vineri, simbata, duminica, luni. Pina cind iti ajunge.

    Am un amic, ma rog, cunostiinta, care-o construit un bloc, e dat in folosinta. La subsol are parcari, cam 3x locuri de parcare la cite apartamente sunt. Are de ~3 ani anunt cu "Inchiriez locuri de parcare". Dintre cei ce locuiesc acolo ceva sub o treime au spatiu de parcare. Restul parcheaza... in fata blocului. Pe strada. Sunt masini parcate si de-o parte si de cealalta, nu se pot petrece doua masini pe drumul ala mai bine decit se puteau petrece carutele in 1800.

    Da' ce, n-or fi ei fraieri sa plateasca parcare ?! Lasa ca-i bine afara. Ce daca se freaca putin ? Avem la cine striga, pe cine injura, e mai bine-asa.

    Romanii trebuie beliti pe chestia cu masinile. As vrea sa vad implementata asta cu parcarile, as vrea sa vad benzina cam la 50 de lei litrul si as vrea sa vad impozitele anuale pe masina cam 5-10 euro pe centimetru cub de cilindree.

    Sa vezi ce brusc si complet s-ar rezolva problemele cele mai diverse. Ca prin miracol.

  4. Ca fapt divers, ideea pare a fi de inspirație bucureșteană. Fiindcă numai în București credeam că pot să văd astfel de aberații precum o pistă de bicicletă trasată pe trotuar, pistă care se termină într-un stâlp și mai trece între timp prin două șanțuri săpate de Doreii de la regia de apă; asta pe unul din cele mai circulate bulevarde din oraș.

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Monday, 2 May 2011

    A mai zis cineva dinsus de bucale, si intr-adevar, singurul primar "taranist" din toata tara e mai pdl-ist decit Boureanu si mai spd-ist decit Vanghelie. Sau invers, ca nu mai retin pe unde-s astia. Mazare cum se mai simte ?

  6. @Mircea Popescu Pai daca alternativa e mai ieftina, care-i problema? Este alegerea lor, poate n-au bani, dar au injuraturi de dat si de luat...

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 3 May 2011

    Sigur ca da, n-au bani. Bai ce chestie haioasa asta, n-are tati bani sa faca ce vrei tu, pentru ca trebuie sa-si cumpere tigari.

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 3 May 2011

    And updated.

  9. S-a apucat cineva si a si filmat drumul:
    http://www.youtube.com/watch?v=H2FWTL245KQ

  1. [...] nu va simtiti discriminati acuma), faptul ca Ciuhandru cheltuie enspe mii de miliarde pentru a trage niste linii si-a zice ca "a rezolvat probleme" paleste, in comparatie, cu faptul ca o suta de mii de oameni cheltuie o suta de enspe mii de [...]

  2. [...] aia neonica in fata catedralei si cacaturile de cocioabe de scinduri infipte hapt in piata, si pistele de biciclisti facute-n ruperea pulii (am traversat azi orasul pe TROTUAR, in complet dispret fata de marcajele lui peste, numa' asa [...]

  3. [...] au de toate, gata sa intervina, chestii. Da' cine stie, poate ca erau ocupate cu deszapezit pistele pentru biciclisti sau [...]

  4. [...] bleaga stoarsa si belita. Nu revenim la discutia despre ce cred retardatii de pe-aici ca ar fi un primar bun, da' hai sa va explic o chestie [...]

  5. [...] dam si-n scris : pozitia mea a fost si ramine ca asta curentul e absolut ultimul mandat al lui Ciuhandru. Cum zice englezu' aceasta hotarire a mea este duly applied, cum se-ntimpla. In rest putin imi pasa [...]

  6. [...] care ai ajuns sa nu te mai poti preumbla datorita asaltului ingemanat al chicioseniei tiganesti si pistelor de biciclisti si-n general... cadere libera mai frate. In 2005 era aproape cit de bagat in seama, dupa doua [...]

  7. [...] alta ordine de idei, Timperia Timisoara (pentru ca-s timpiti, chiar daca ei cred c-ar fi "primaria timisoara") repara ceva strada. Cum se procedeaza in aceste conditii ? Se taie capacul de asfalt, se sapa un [...]

  8. [...] and never forgive, were the cycle paths. There's a dedicated article on the topic, aptly titled The Idiocy of Timisoara's City Hall. It cost the mayor at the time his seat, but all in vain, the idiocy [...]

  9. [...] inteles si acolo in capul din fund [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.