Hai sa facem meseria altor oameni

Saturday, 08 October, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

In principiu in Romania exista presa, care-ar fi chestia de publica informatii. In practica, nu exista. In principiu, in presa ar lucra niste cetateni educati (licentiati, chestii) si inteligenti, care se preocupa cu descoperit informatii si degajat acelorasi din mediul socio-fizico-inconjurator imediat. In practica, nu exista.

Ca atare, le vom face meseria noi, ca asa-i in Romania, bine-ai venit la noi, de mult te asteptam, ca vasele nu-s spalate, chiuveta nu-i instalata, teava nu-i trasa si apa nu curge. Da' daca te apuci sa construiesti fabrica de apa si sa tragi apa pe tevi sigur ne adunam sa te birfim pe la colturi ca ne-ai imbolnavit cu apa asta. Cunoasteti.

Sa luam deci cu naivitate intrebari la rind.

I. Citi bani s-au investit in fain@polimedia.us ?

E o intrebare dificila, la care cel mai simplu s-ar putea raspunde daca ne-ar spune proprietaru', atita ca el nu vorbeste cu noi, pentru ca suntem de la presa si presa e cam de cacat asa ca nu-i renteaza sa-si piarda timpul cu prostiile noastre. Si pe buna dreptate.

Ce ne facem ? Pai... estimam.

Deci, luind dupa prima pagina topul la karme ne ies cam 90,000 in total, si zicem ca restul de pagini nu mai conteaza. Acuma, daca din astia jumatate si-au vindut karma, rezulta ca s-a vindut in ultima luna karma de vreo 450 de euro. Cum karma se poate vinde din Iulie 2010 si azi e Octombrie 2011, ar rezulta cam 15 luni, da' sa zicem ca n-o fi avut acelasi debit de la bun inceput. Deci pentru siguranta 15 × 450 ÷ 2 = 3`375 euro.

Sigur, daca estimarile noastre prin injumatatiri nu-s corecte, si de fapt 3/4 si-au vindut karma, si media dupa luni 3/4 nu 1/2 atunci vorbim de sapte mii si ceva de euro. Pe de alta parte e evident ca s-au mai cheltuit bani cu servere, cu personal, cu marketing si asa mai departe, ba s-au organizat si concursuri cu mii de lei premii si asa mai departe. Ce ne facem ?

Pai zicem acolo 5`000 de euro daca dorim sa fim conservatori, sau 10`000 de euro daca dorim sa fim mai liberali, si trecem mai departe.

II. Citi bani a investit Polimedia srl in prezenta online.ro ?

Asta-i si mai complicat de evaluat, da' sa incercam. In primul rind, proprietaru' o facut in mai multe rinduri zgomote ca are ceva mega-super-ultra chestie pe post de server, ca retele, ca mysql separat scl. Cit o fi stricind pe asta ? Sa zicem o mie de dolari pe luna. Deci in 34 de luni de existenta serverele sa fi costat 100`000 de lei, bani care s-au dus in strainatate, in Romania neexistind provideri capabili sa ofere serviciile respective. Daca luam in considerare ca sectorul privat angajeaza vreo cinci milioane de oameni in Romania, inseamna atunci ca aceasta incapacitate structurala a costat 2 bani de venituri pe cap de angajat. My two cents, cum zice englezu'.

Mai departe, evident cheltuielile dinsus cu fain-ul, precum si diverse alte cheltuieli (ca de exemplu cu concursul al' cu fo' 5`000 de lei premii) de marketing cum ar veni intra si ele aici. Om fi trecut de o suta si cincizeci de mii de lei pina acuma ? Om fi.

Da' totusi, dupa toate probabilitatile Polimedia srl asta are si ceva tehnicieni pe-acolo, cel putin un angajat permanent plus un numar nespecificat de colaboratori. Nu ie clar la ce lucra ei, da' e relativ clar ce iese (trip, de exemplu). Un cinci sute de ore pe luna la un cincizeci de dolari ora deja vine un sfert de milion de lei pe tot intervalul, care-s bani. Si mai are si-un editorialist care recent si-o evaluat munca si-o publicat rezultate, mai is vreo 300`000 de lei si-acolo.

Moment in care ne cam apuca groaza : cu mijloacele fixe 150`000 + cu munca 550`000 = 700`000 de lei, un fel de avere, asa, in felul ei.

Mnoa, v-o placut sa fiti pentru zece minute jurnalisti de investigatie ? Ma bucur sa aud. Acuma mergeti si fiti antreprenori online.

Category: 3 ani experienta
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

25 Responses

  1. Sau putem sa verificam bilantul Polimedia SRL depus. In loc sa estimam aiurea.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Saturday, 8 October 2011

    Cum, adica sa facem munca de cercetare ?!?!?! IN ARHIVE ?!?!

  3. hehe, ce imaginatie ai popescu.

  4. sa fim antrepronori online, auzi?! :D

    Tip situatii financiare depuse BILANT SCURT CONFORM ORDINULUI 1752/2005
    Indicatori din BILANT lei
    ACTIVE IMOBILIZATE - TOTAL -
    ACTIVE CIRCULANTE - TOTAL, din care 96238
    Stocuri (materiale, productie in curs de executie, semifabricate, produse finite, marfuri etc.) -
    Creante -
    Casa si conturi la banci 42056
    CHELTUIELI IN AVANS -
    DATORII - TOTAL 143360
    VENITURI IN AVANS -
    PROVIZIOANE -
    CAPITALURI - TOTAL, din care: -47122
    Capital social subscris varsat 1000
    Patrimoniul regiei -
    Patrimoniul public -
    Indicatori din CONTUL DE PROFIT SI PIERDERE
    Cifra de afaceri neta 91318
    VENITURI TOTALE 91927
    CHELTUIELI TOTALE 104824
    Profitul sau pierderea brut(a)
    -Profit -
    -Pierdere 12897
    Profitul sau pierderea net(a) a exercitiului financiar
    -Profit -
    -Pierdere 16264
    Indicatori din DATE INFORMATIVE
    Numar mediu de salariati 1
    Tipul de activitate, conform clasificarii CAEN Activitati de consultanta pentru afaceri si management

  5. asta-i pe 2010. eu o astept cu nerabdare pe cea din 2011. sa vedem cum a crescu afacerea lui herr popescu. :-j

    is curios unde are propietarul serverele acelea? ca nu-s declarate ca si active imobilizate. ba, mai mult, firma polimedia srl nu are nici un activ imobilizat declarat in bilantul 2010. :D sau sunt proaspat achizitionate serverele? ori is pe alta firma? :)

    ma tem ca daca ne punem sa fim jurnalisti de investigatie, o sa avem prea multe intrebari, mirshea, si o sa fim stersi pen' ca deranjam batand noaptea la usa boierului. :D

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Saturday, 8 October 2011

    Vezi de treaba, stersi auzi.

    Serverele-s in SUA, nu-s in proprietate ci in chirie. Cine drac crezi tu ca tine servere in proprietate ?!

  7. cine are nevoie, evident ca. :D lucrez acuma pe operatiunea 3.3.1. la oi mcsi. la toti carora le-am facut proiect se gaseste cel putin un server pe lista de achizitii.

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Saturday, 8 October 2011

    Io nu vorbesc aici de afaceri facute ca sa-si ia diversi banu' sub acoperirea hirtiilor. Io vorbesc aici de antreprenoriat. Cu totul alta haleala de pastrav.

  9. pai tu vorbesti de antreprenoriat, nu zic eu ca nu. atata doar ca cifrele alea de mai sus nu te recomanda pentru a intreprinde actiunea aceasta.

    dupa cum am zis, astept cifre mai bune la anul ce vine. poate, poate un profit acolo. macar din exploatare daca nu financiar. :D

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Saturday, 8 October 2011

    Nici o sansa. Profitul la antreprenoriat se realizeaza din vinzari nu din operational.

  11. pai vanzarile tale pe 2010 de aproximativ 21000 euro mi se par foarte mici, sincer. compara-te cu concurenta si ii vedea situatia. pe de alta parte, nu e bine gestionata societatea polimedia, asta e clar. adica ai vanzari mici(firma unde lucrez eu, acelasi cod caen, are vanzari de 4,ceva ori mai mari pe 2010). asta in timp ce polimedia afiseaza pe site ca e foarte busy cu clientii ei si nu accepta comenzi decat prin recomandare. :D

    pai ce afacere e asta, monser? :-j

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Saturday, 8 October 2011

    Aparent, alt fel de afacere.

  13. pai, de ce nu ne explici mai multe? :D ca eu, unul , sunt foarte curios si mereu deschis la oportunitati noi si feluri de a vedea lucruile dintr-un alt punct de vedere.

    ca restul nu prea se inghesuie la comentat pe aici. :(

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Saturday, 8 October 2011

    Pentru nevoile alea vezi aici.

  15. lolo mihai, jew sa-si declare toate veniturile? ce-ai frate.

  16. Mircea ia fură obiceiuri proaste de la arabi.

  17. uite cine tine minte cu dristor, ca si mine.

    da lol, cu tot cu link.

  18. ontopic (?):
    http://polimedia.us/dtng/c/src/131811551252.jpg

  19. Mircea Popescu`s avatar
    19
    Mircea Popescu 
    Sunday, 9 October 2011

    Hateri.

    Mai putin @dAImon, care va invata de bine.

  20. Hateri pe cine, pe evrei?
    P.S. Mi-am actualizat blogrollul.

  21. Mircea Popescu`s avatar
    21
    Mircea Popescu 
    Sunday, 9 October 2011

    Vezi daca esti incepator in blogosfera sau cum se spune pe internet, blogger ? Ai confundat categoriile. Ala din Cuba e falsul adevarat Mircea Popescu.

    In timp ce eu sunt adevaratul fals Mircea Popescu.

  22. Mircea, tu iubesti pe mama natura? Ca la cate ti-a facut.. no zic si io ca si copiii mai ghinionisti trebuie sa aiba parte.

  23. Io unde dracu comentez?=)))

  24. Mircea Popescu`s avatar
    24
    Mircea Popescu 
    Sunday, 9 October 2011

    Incearca unde tre'.

  25. uite ce fac ievreee

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.