Fritter Air

Thursday, 02 June, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Stiti ca pentru a zbura dintr-un loc in altul exista in principiu doua solutii : companiile aeriene si companiile aeriene low cost.

Acuma, despre astea din urma am mai avut eu curiozitati, ramase din nefericire fara ecou reglementativ-legislativ. Aparent e posibil.

Ei, ma incinta sa va comunic ca n-am ramas doar la statiul de curiozitati, ci-am facut de-a dreptul pasul in inventie, chit ca nu pare sa fi remarcat nimeni. Sa ma citez :

Cel mai haios ar fi sa apara o companie care ofera zboruri la pret si mai redus, cu conditia sa cureti cartofi tot timpul zborului. Daca cureti X e gratis, daca nu pentru fiecare cartof lipsa la norma platesti un euro.

Este ca-i genial ? Aceasta companie super-low cost s-ar numi bineinteles Fritter Air, ca-ti da ocazia sa-ti pierzi timpu', sau pentru ca sugereaza cartofi prajiti, sau chiar ambele.

Nici nu-i dificil de implementat : se pune cite-o galeata cu apa in fata fiecarui pasager, li se inmineaza cite un curatator si da-i bataie, nastase. Mincare nu se serveste, da' daca doresc pot sa imbuce din cartofi (cu mentiunea ca daca maninca din aia gata curatati li se scad din norma, da' cu paleativu' ca pot sa manince daca prefera din cei necuratati, caz in care macar nu i-or curatat degeaba).

Plus ca nici cu filmele nu se cheltuie bani, pe monitoare pot rula inregistrari cu tipi curatind cartofi, eventual realizate in stil de gameshow japonez, cu multa agitatie si tipe vorbind chestii neintelese la mare viteza pe fundal.

La finalul cursei cartofii curatati pot fi eventual folositi ca ingrasamint, sau pot fi vinduti la licitatie acelorasi japonezi, care am inteles eu ca is incintati sa cumpere absolut orice atita timp cit e licitatie si e bizar. Ba chiar daca ma gindesc mai bine poate sa fie si business class (va dati seama, super-low cost business class ?) unde se curata usturoi, sa iasa de-un mujdei la final.

A, cum va face compania asta super-low cost (Fritter Air!) bani, ma intrebati ? Pai, se filmeaza chestia, si se vinde-n sinticat pentru televiziune, "cele mai amuzante momente ale curatarii de cartofi". Tot tre' sa iasa ceva bani de-acolo. Plus ca-n caz de catastrofa aviatica cu prabusire + explozie + incendiu echipele de salvare nu mai au nevoie decit decit putina piine si eventual ceva mustar.

Ce ziceti, oare mi-o fura cineva ?

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

4 Responses

  1. Nu-i mai interesant daca platesc oameni bilet la pret "normal" si primesc la schimb jetoane pentru All St Air Poker. Gen cazinoul zburator.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Friday, 3 June 2011

    Pai depinde ce vrem. Io m-as ride mai bine la businessmanii decojind cartofi sa zboare gratis.

    Ca un fel de complex politico-televizionistic, doar ca simplificat.

  3. Critic`s avatar
    3
    Critic 
    Friday, 3 June 2011

    eu zic ca tu esti totalitarist, clar.

    too much 1984.

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Friday, 3 June 2011

    Dadice sa fiu io totalitar ? Io dau optiuni la oameni, nu ii obliga nimeni...

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.