Evolutia unei idei, sau manualul influentatorului de opinie publica

Sunday, 24 April, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Oamenii amuzanti se impart in doua categorii : cei de care ridem si cei cu care ridem. Dintre ultimii putem evident cita un Darius Groza, un Radu Alexandru etc.

Asa cum v-ati putea astepta, prima categorie-i simtitor mai bine reprezentata, avem un Vali Prostcu, un Cetin Ametcea, un Sebi Birgau si pe linga ei inca jdemii de idioti pe care nu-i mai numim, da' ie plin atit Inernetul precit is pline si rubricile dedicate de-aici de pe Trilema de dinsii. Chiar nu duce Romania lipsa de prosti de care sa rizi la o nevoie.

Totusi, relativ recent a rasarit o noua stea in aceasta categorie de altfel foarte bine reprezentata, lucru pe care l-am si semnalizat cititorilor, ca de obicei cu mult inaintea oricui. Apropo de care chestie, Gindul.info tocmai ce descoperea povestea cu femeia de-a taiat cablul de Internet zilele astea, si nu, nu pentru ca au citit articolul de pe Trilema. Nu-i ca si cum "modelul lor de afaceri" se bazeaza pe rescris ce mai citesc pe Trilema, doua saptamini mai tirziu, e un caz exceptional. Ca si astalalt. Si ca si toate celelalte. Plus ca sunt simple coincidente, bun ?

Dar revenind : pe 28 Martie curent puteati citi despre noul si mult mai adevaratul Vali Petcu, aceasta varianta mult imbunatatita si 2.0 a prototipului respectiv. Pe care, apropo, vi-l recomand cu caldura, chiar scrie mult mai bine in nisa respectiva decit Prostcu.

Ce altceva s-a mai intimplat prin blogosfera romaneasca, de pe 28 Martie pina in Duminica Pastilor ? Ia sa vedem, cronologic, frumos asa :

Ajunsi aici, am sa citez dintr-un cetatean suparat :

Aceasta chestie o stiu de mult timp si le-am povestit-o si celor care doreau reclama pe bloguri. Si am facut un experiment. Am pus un banner pe blog catre o firma, nu dau nume. A fost singurul banner si link catre acea firma de pe tot internetul. Ei aveau site de ceva vreme dar nu-i gaseai decat in google pe a enşpea pagina. Intr-o luna au avut de patru ori mai multe vanzari decat luna precedenta (plus un numar mult mai mare de afisari). Era foarte bine.

Ce a fost surprinzator a fost altceva: nici macar o 25% dintre vanzari nu veneau direct de pe blogul meu. De ce? Pentru ca ghiolbanii copiau link-ul pentru a “nu ma imbogati pe mine”. Ce credeti ca au facut cei de la firma? Au reinnoit contractul. De ce? Pentru ca nu-i interesa ca vine clientul direct sau nu de pe blogul meu. Pe ei ii interesa sa vanda. Cum vine ala, treaba lui. Atat timp cat cumpara, unde-i problema?

Deci e bine, bine ? S-a inteles, bai astia care sunteti hateri si invidiosi pe succesul meu ? Ca sa nu zic de-a dreptul ghiolbani, bun ?

PS. Daca aveti dubii apropo de teza ca-i mult mai zoso decit vechiul, prafuitul si deja cam fumatul zoso, iote.

PS : Numa' zic.

Category: Oda Superbiei
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

9 Responses

  1. Mai, omu' e trol, injura intentionat pentru articole de genul asta. Am vazut si pe la Diana Coman unul la fel + altii care tot isi exprima nemultumirea fata de el.

    Mai trist este ca are si succes. Si mai trist este ca nici macar nu este amuzant.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Sunday, 24 April 2011

    Mei, mie sincer imi pare un fel de Brancusi al prostiei.

    Cu siguranta mult mai reusit decit concurenta, pe nisa lor.

  3. Ia uite... am inca un link mai vechi cu el in care-l luam la bascalie pentru cretinantatile pe care mi le tot dedica: http://ursut.ro/02/28/ar-fi-de-ras-daca-n-ar-fi-de-plans.html

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 26 April 2011

    Nooo!!! My influencerness!!! MY ORIGINALITY!!! WHYYYYY

    A well.

  5. Val33ntyn`s avatar
    5
    Val33ntyn 
    Monday, 13 June 2011

    Legat de Perfu inca nu ai citit asta>> http://www.val33ntyn.info/perfule-cine-nu-are-bani-de-host-cine-are-host-free/ , scuze de spam, daca vrei scoate linkul dupa ce citesti.

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Monday, 13 June 2011

    Da' sa stii ca io cred ca exagerezi apropo de demoralizat. Ce-s, copile de tita si blogarii astia, sa se demoralizeze la orice boare ?

    Are si zoso asta utilitatea lui in blogosfera, mai descompune resturile.

  7. Val33ntyn`s avatar
    7
    Val33ntyn 
    Monday, 13 June 2011

    @ Mircea - Sa stii ca pe unii i-a demoralizat. Lasand ce am scris eu despre el sa vezi cu ce imi da el replica, http://perfublog.com/val33ntyn-info-vrea-sa-ne-suga-pula-va-bagati/ , ca sa iti dai seama cata prostie poate sa debiteze un om la 25 de ani sau cat are el.

  1. [...] cum Mircea Popescu zice că era ideea lui să scoată super furiosul la lumină, să-i dăm link, că în mod clar coincidențele nu există [...]

  2. [...] 2011 a fost si s-a incheiat inainte de 2012. Si ca pe-atunci toti astia erau de parere ca acelasi Perf e o mare valoare si-o mare perla si-un mare blogar si-o mare [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.