Enunt omologat unei intrebari

Monday, 24 October, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

In limba romana a omologa e un verb, care vine de la mult mai pasnicul substantiv omolog. Care inseamna, de aceeasi clasa sau natura. In general se foloseste cu un criteriu dat explicit alaturi, pentru siguranta. De exemplu merele sunt omoloagele perelor sub aspectul organizarii cotorului. Sau barbatii sunt omologii femeilor sub aspectul cantitatii medii de prostie.

A omologa ceva inseamna atunci actul prin care verificam ca respectivul ceva e omolog cu altceva. De-aia prostii precum "camere omologate" sunt nonsensuri in limba romana. Omologate cu ce ? Dar trecind peste faptul ca nu ne stim nici macar vorbi limba, hai sa formulez si eu o nedumerire.

Deci, cu Noile si Maretele Coduri (care revizuiesc, primesc, da' atunci nu schimba nimic) s-a stabilit ca filmarile realizate cu "camere neomologate", ce-o mai fi fiind si aia, nu mai sunt acceptate ca probe de instante. Nu ca ar fi fost inainte, am asistat personal la o situatie de-a dreptul penibila in care presedintele completului a refuzat sa admita probe video pe motivul ca "nu avem cum sa le privim aici". Deci justitie, bun ? Nu ca "aduceti un video", ci "nu putem sa le vedem deci nu exista". Rusine, ca de obicei.

Lasind la o parte problemele practice, partea teoretica e cam asa : daca inregistrarile realizate de impricinat nu mai sunt acceptate, asta inseamna ca studenta care filmeaza un profesor care o pica special pentru a o exploata sexual (cum am vazut cazuri concrete in ultimii ani) nu se mai poate adresa justitiei. Se va vedea silita sa se adreseze Mafiei, ca problema va trebui cumva rezolvata. Aplauze pentru intarirea statului de drept. Mai departe, popa care pretinde mita pentru a "rezolva" admiteri la facultate (cum iara s-au vazut cazuri concrete, inclusiv cu arhiepiscopi) si este inregistrat nu va mai putea fi dat pe mina justitiei. Deci problema tot cu Mafia se va rezolva, iarasi aplauze. Daca un politai se apuca sa-l bata pe un cetatean in strada, asa, pur si simplu, ca i s-o nazarit lui, sau pentru ca-i un politai minjit care face parte dintr-o retea mafiota (cum s-a vazut recent la Giurgiu, sau mai citeva luni inainte la Deta, sau cam la fiecare 2-3 luni pe cite undeva) si cetateanul ii incurca, un trecator care intimplator filmeaza nu va produce prin acest act o proba. Deci iarasi Mafia, aplauze, stat de drept. Si bravo.

Da' acuma am intrebarea dimpotriva. Sa zicem ca un tip rapeste o tipa, fara nici o legatura, se suie intr-un tren ales intimplator, merge intr-un centru universitar, se ia dupa o studenta pe care n-o mai vazut-o niciodata, o indeasa-n geanta si pleaca cu ea. Nu-l vede nimeni, nu-l stie nimeni. Fata pur si simplu dispare, ca atitea alte curve pardon, studente.

Ei si asta, psihopat rau, o duce intr-un beci unde ii face cele mai ingrozitoare chestii de vi le puteti imagina, nu stiu, ii desface duodenu' prin piele si-i baga broaste acolo, ii scoate ochii cu fieru' rosu, ii infige rime pe uretra pina-i plezneste basica udului, o chinuie cu alte cuvinte dincolo de limita imaginabila a suportabilului nu ca de catre victima, da' de catre privitori. Dupa care o descompune, n-am idee cum, o baga-n acid fumaric sau ceva, si-o da cite-o galeata pe zi afara pe buda. Deci se amesteca cu toate dejectiile din zona, n-ai ce urme sa mai gasesti, de nici un fel.

Ei, crima perfecta. Cu urmatoarea exceptie : tipul filmase. Tot. Dupa un an de zile sau ceva, publica pe Internet. Isi face omu' blog. Eu sunt Gheorghe Apetrei nascut asa si pe dincolo cu CNP cutare, si uite am omorit-o asa si pe dincolo pe una. Si publica filmarea.

Care filmare, retineti, nu este acceptabila ca proba. Pentru ca n-o fost facuta cu o camera omologata (ce-o mai fi fiind si aia) dat fiind ca nimeni nu omologheaza camere pentru Gh. Apetrei, aspirant-ucigas cu cruzimi.

Inseamna atunci ca nu exista probe, corect ? Sau impotriva cetateanului acceptati filmari realizate cu camere neomologate, cum au de exemplu ceva intre jumatate si toti politaii de la circulatie (afara de cazu' ca prin "omologare" intelegem stropirea cu aghiasma de preotul locului), doar impotriva statului si-alor lui nu le acceptati ?

A ?

Gunoaielor.

Category: AICMF
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

17 Responses

  1. Gresit... Mafia a omologat o buna parte din camerele existente pe piata. Cum ar fi cea de la telefonul care a filmat ultimele clipe in viata ale regelui regilor Africii.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 25 October 2011

    Gaddafi saracu' ?

  3. Am ca o presupunere ca tipul acela ipotetic ajunge intr-un beci unde i se aplica bataie manuala pana recunoaste tot, ba chiar si ceva in plus. Nici n-o fi nevoie de marturiile filmate, gen.

    Filmarile nu-s bune ca probe, da' is bune pentru auto-sesizarea procurorilor si politiei, nu?

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 25 October 2011

    Pai si vine avocatu', si-l scoate, doara habeas corpus, ce pleazna.

    Nu mai merg dumele astea de tablagiu de pe vremea republicii populare.

    Filmarile nu-s bune ca probe, da’ is bune pentru auto-sesizarea procurorilor si politiei, nu?

    Deci exact ce ziceam eu in ultimele paragrafe.

  5. Dar ce te faci dacă cineva vine cu niște trucaje?

  6. precum alea din irak, libia, wtc, etc?

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 25 October 2011

    @Cristian Fix ce te faci si in cazul camerelor "omologate".

    @Freud Hater.

  8. Mai concret dacă se poate. Vrei să ne aducem aminte cum a fost cu pixelul albastru? Mie mi se pare o cretinătate să nu se ia deloc în calcul niște înregistrări amărâte, dar după cum s-a văzut și atunci, există și reversul medaliei.

    La americani nu e la cumva la fel cu camerele astea omologate? Că în filme o tot țineau în sus și în jos cu înregistrarea originală, de parcă ar fi facultățile de la noi care-ți cer numai acte în original și copii legalizate.

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 25 October 2011

    Care pixel albastru, ala cu Basescu' ce viola doi copii de 8 ani cu coada de la matura ?

    Probabil ca io nu m-am uitat la destule filme, da' in realitatea cea prafuita a curtilor totul e o proba, chit ca nu toate probele-s egale. Judecatorul descalifica de la caz la caz probele falsificate, necredibile, irelevante scl.

  10. Erau de faptul 4 de 4 ani mă, vezi ce fac trucajele astea din oameni?

    Mda, e cum bănuiam, având în vedere că se acceptă și diverse „loguri” care nu prea văd cum le poți omologa și care de altfel se pot mânări tare ușor. Totuși ce se întâmplă mai concret? Se vine cu tot felul de experți, acuzatul neagă atunci când e pus în fața filmulețului la poliție sau în sala de judecată?

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 25 October 2011

    Pai depinde daca discutam de penal sau de civil, precum si daca discutam de sistemul traditional, pre-Bush sau de sistemul fascist in uz curent. In penal logurile ar putea convinge un procuror cit sa se duca la judecator sa-i ceara drept de perchezitie, si l-ar convinge si pe judecator sa-i deie, dupa care s-ar gasi logurile chiar in calculatoru' vinovatului, de catre niste experti, care ar putea apoi raspunde la interogatoriul avocatului apararii, ca cum apar loguri pe calculatoarele acuzatilor scl, ca daca-i probabil sa fi fost minarit, faze de-alea, construindu-se ceea ce se numeste "circumstantial evidence". In sistemul fascist de astazi, naiba mai stie, le pun aia direct acolo si gata.

    In civil exista ceea ce se numeste discovery, care-i un subiect mai larg decit toata jurisprudenta romaneasca de la facerea notiunii de jurisprudenta-n Romania.

  12. ce obsesie stupida au arabii cu analul

    http://www.globalpost.com/dispatch/news/regions/middle-east/111024/gaddafi-sodomized-video-gaddafi-sodomy

  13. si inca unul http://www.reuters.com/article/2011/10/23/us-libya-ntc-liberation-idUSTRE79M29N20111023

    "democratie", "revolutie", herp derp.

  14. Cunosc un caz in care o cunostinta de-a mea - fata - a fost calcata de o masina pe trecerea de pietoni din fata unui peco OMV. Toata faza a fost filmata de camera de la benzinarie dar nu a fost luata in calcul ca proba si tipul a iesit nevinovat. De ce era pusa acolo daca nu era "omologata"?
    Pe camera se vedea exact cum timpul a accelerat puternic si a trecut de ori inainte si inapoi peste fata, dar martorii(dupa ce au luat spaga logic) spuneau ca acolo la intrare exista o denivelare mica si e posibil ca masina sa fi fugit singura. Inainte da, dar si inapoi!? Ce masina smechera avea asta.....

  15. http://www.eubusiness.com/news-eu/china-economy.d5b

    The EU did not say who Regling would meet in Beijing and Tokyo or give reasons for his visit, but European leaders have been toying with the idea of asking China, Brazil and other top emerging economies to come to their rescue.

    cred ca-i timpul sa pregatim adeziunea la pcr.

    lol, deci si sua, acum si europa va trage pe china.

    amuzanta sclavia moderna.

  1. [...] Saint Martin carries a short sword, the underworld cant of Naples decided to call stilletos (and omologated equivalents) [...]

  2. [...] Machine aftermarket generally that by far the largest Governmental Department deals with testing, homologating and authorizing proposed attachments, additions and replacements, as well as periodically [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.