Educatia tinerei Z. - IV

Sunday, 15 May, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

[...]ei, imitind o imaginara Dana in fata comisiei "Stiti, vreau sa dau la facultate mai devreme pentru ca am terminat toti baietii de la noi din liceu". Zoe si-o inchipui pisicindu-se in fustele ei mini, pe tocuri, stringindu-si gura intr-un o niciodata pronuntat, "ca asa ii sta bine". Rise.

Toata clasa se uita la ea.

Toata clasa se uita la ea cu un fel de uimire, si apoi exploda intr-un imens hohot de ris. Mai putin Dana. Dana nu ridea. Dana se uita la ea cu ura, fierbinte, nedisimulata, ochii ei negri ca smoala ardeau gauri.

Vorbise cu voce tare!

Zoe isi vorbea [...]

Category: Prz arhscrt
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

9 Responses

  1. mitzaabiciclista`s avatar
    1
    mitzaabiciclista 
    Monday, 16 May 2011

    Zoe îşi vorbea singură mai mult dintr-un impuls de autoapărare. Căci ori de câte ori adormea sau visa, pur şi simplu, cu ochii deschişi, un firicel de salivă i se scurgea mereu în barbă. Şi-a dat seama de asta încă de când era în clasa I a şi adormea astfel la orele de mate( uff, mereu matematica i s-a părut o materie incredibil de greoaie, nu a înţeles niciodată de ce trebuie să înveţe cele patru operaţii aritmetice din moment ce existau calculatoare de buzunar care pot calcula în locul tău, la naiba s-a mai inventat tehnologia asta dacă nu avem voie să o folosim atunci când ne trebuie? adică la teze şi lucrări).
    Ca să nu i se mai scurgă firicelul de salivă în barbă, maică-sa, care ştia deja ce poamă de fată avea, leită tac'su, o sfătuise să vorbească mereu şoptit, astfel înghiţind toată saliva nimeni nu mai avea motiv de râs pe seama ei. Problema însă apărea când şoaptele i se transformau în sunete din ce în ce mai puternice accentuate mai ales de piţigăiala vocii ei încă în transformare....

  2. Critic`s avatar
    2
    Critic 
    Monday, 16 May 2011

    mei da' ce copilarie ai avut tu.

  3. mitzaabiciclista`s avatar
    3
    mitzaabiciclista 
    Monday, 16 May 2011

    Critic, îţi place cum scriu? :P

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Monday, 16 May 2011

    Da' e fata, nu i se transforma vocea.

  5. mitzaabiciclista`s avatar
    5
    mitzaabiciclista 
    Monday, 16 May 2011

    Păi ea era o fată mai deosebită.....:D

  6. Critic`s avatar
    6
    Critic 
    Monday, 16 May 2011

    Si atunci vazandu-o, profesorul ei de teologie s-a gandit sa vorbeasca cu ea dupa clasa. Zoe saliva in continuare fara motiv aparent.
    Era o fata dulce, mica, blonda cu ochi mari verzi-albastrii.
    "So how can something that feels so good be so wrong?"
    Zoe avea o voce pitigaiata, casca gura si saliva.
    El s-a gandit sa remedieze problema, si i-a varat-o pe gat !

  7. Critic`s avatar
    7
    Critic 
    Monday, 16 May 2011

    fuck, religie.

  1. [...] Ce va face Dana anul asta ?! Poate da la facultate mai devreme, se gindi si rise in sinea [...] Category: Prz arhscrt Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a [...]

  2. [...] [...]uneori gindurile cu voce tare, si daca ar fi dormit cu cineva ar fi aflat ca-si povesteste toata ziua-n somn, de-a fir a par. Pe mai multe voci chiar, mai ales la punctele mai importante. Dar cum dormea singura, stia doar de ocazionalele scapari din starea de veghe. Intotdeauna o rusinasera, de cind era mica. Se straduise in toate felurile sa se dezvete, dar inca iata si fata mare de liceu ii mai scapa din cind in cind. [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.