Earth Hour, s-o facem lata

Saturday, 26 March, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

At 8:30 PM on Saturday 26th March 2011, lights will switch off around the globe for Earth Hour and people will commit to actions that go beyond the hour.

With Earth Hour almost upon us, our thoughts are with the people of Japan during this incredibly challenging and sad time for their country.

Bai frate, asa ma enerveaza trenuletul muistilor...

Ce-i trenuletul muistilor ? Pai, sa incepem cu inceputul : muistii. Muistii sunt niste tipe (indiferent daca poarta nadragi sau fusta) care sufera de nesiguranta, prostie si ignoranta. Da, toate trei.

Pe linga care toate trei (nesiguranta, prostie si ignoranta) se adauga caracterul ala infect care decit sa puna mina sa rezolve o problema mai bine face o teorie. Ca vorba ceea, teoria se poate face si din gura, e departe, e in viitor, e pe alt continent, pierduta prin spatiu, pina ajunge la noi... mnoa, mai vedem atunci.

Muistii is grasanele care desi sperie cirezi de hipopotami gestanti prin zgomotul revarsarii norului de osinza ce graviteaza in jurul lor, cu tot cu furtuni Coriolis si alte manifestari gravitationale specifice corpurilor astrale mari, si desi inteleg ca totusi, au cam exagerat-o, prefera sa semneze o petitie in contra "anorexiei promovate de mass media" cu gura plina de saorma in loc s-o goleasca. Da' pe cit posibil s-o goleasca altfel decit inghitind. Sau eventual sa n-o mai umple. Sau eventual nu cu saorma, maioneza, cartofi prajiti de fastoof. Sau nu cu lopata. Sau ceva acolo.

Muistii is proastele care desi o freaca aiurea de zece ani minimum, fara o slujba reala, fara o competenta verificabila, fara o utilitate care sa poata fi explicata cuiva neutru spre dezinteresat prefera sa mai faca inca un masterat (al saselea, si tot la o nonfacultate de nonstudii pe nonteme cu nonprofesori exact la fel de muisti si ei) si sa mai forwardeze inca un email timpitel in loc sa puna mina si sa faca dracului ceva util. De exemplu, o ciupilica. Sau o oala cu varza a la Cluj. Da' calumea.

Muistii prefera sa semneze o petitie, care chipurile urmeaza sa rezolve probleme vaste si globale, ale Pamintului, ale ciinilor vagabonzi, ale oamenilor saraci, ale gainilor de ferma si a tot felu' de alte categorii de-astea abstracte si pe care nu le-au intilnit niciodata, ca n-ar avea unde. Doamne feri sa se apuce si sa-si zugraveasca prin camera, sa duca o oala de ciorba vecinei de la trei care saraca ii batrina si nu mai poate, sau sa faca sase ore de despaducheat maidanezi ori sortat deseuri IN FIECARE SAPTAMINA.

Nici vorba. Muistii prefera sa iasa o data pe an, sa se fitiie doua ore in jurul unui eveniment cit mai bine "comunicat" despre cum salveaza ei salvarea salvarii. Muistii prefera sa stea o ora cu lumina stinsa, muistii prefera sa nu cumpere benzina azi, c-o cumpara la loc miine. Muistii sunt muisti si cu asta gata.

O specie atit de amplu defecta ar fi disparut de la sine daca nu exista meta-solutia grupului, o metoda prin care pina si mormolocii reusesc cumva sa supravietuiasca. Muistii nu se prezinta niciodata singuri, ca-s prea muisti. Daca vedeti pe cineva incercind sa faca ceva ca asa i se pare lui ca-i cazul, fie si de unul singur daca nu se mai gaseste nimeni altcineva de aceeasi opinie, ala nu-i muist. Muistii nu pot face ceva primii, si nu pot face ceva ce li se pare lor. Ei pot face cacaturi doar ultimii, si doar pentru ca "asa se face", in principal de catre prietenii lor, alesi sa fie exact la fel de muisti ca si ei.

In incheiere, sa va spun ce-am sa fac eu de "ora pamintului" : Am sa aprind toate becurile din toata casa (si nu am becuri decit cu filament, ma rog, in afara de un neon in bucatarie pe care in semn de protest il voi tine insa stins), inclusiv TOATE becurile din dormitor, unu' de 250W si inca vreo opt de 100 si de 80, va fi super lumina in dormitor la mine, si-o voi fute pe una (sau poate pe amindoua) in timp ce din toate aparatele capabile de cintari va cinta Brahms - Concert pentru Pian si Sut in Gura.

Asta in timp ce un vibrator nefolosit va vibra de unul singur intr-un colt, bagat in priza (Hitachi wand de-aia), toate subansamblele calculatorului vor rula la maxima capacitate (tocmai ce-am scris cinci rinduri in C care vor tine DVD-ul in spin jumatate de ora) si frigiderul va sta cu usa deschisa. Ca sa tina becul aprins. Bec care are filament.

Si-n rest muie muistilor.

Category: Activism
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

28 Responses

  1. Bagă şi un Folding@Home să ţii şi procesorul în full load.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Saturday, 26 March 2011

    Procesoarele. Si nu, ci fractali, ca am placa video de-aia faina cu racire separata. Pe al carei ventilator l-oi seta pe max sa nu se piarda ceva putere din gresala.

    Doara nu degeaba mi-am adus io pe comanda sursa de 800 de wati ?!

  3. pletzalcoatl`s avatar
    3
    pletzalcoatlinsigna de criptograf 
    Saturday, 26 March 2011

    M-a rugat Dana sa-ti transmit pe aceasta cale ca daca pui si camera pe inregistrat le vei fute pe amandoua.

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Saturday, 26 March 2011

    Plm, lumea se autoinvita la mine la orgie mai nou ?!

    Transmite-i pe cealalta cale ca daca vine cu prajituri de-alea de linga ea poate-o primim.

  5. http://www.youtube.com/watch?v=7AlEvy0fJto&feature=related

  6. Cat tine ora asta? :P

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Saturday, 26 March 2011

    Apai ca la vre-un ceas de vreme, pe-acolo.

  8. good to know... eu ma voi uita la meci. :)

  9. si oricum, ejti d3geaba, fiind ca N-AI TELEVIZOR! :P vezi, pt ce e bun tv-ul?! :P

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Saturday, 26 March 2011

    Plm deci ma duc CHIAR ACUM sa donez niste bani unui ngo dedicat echiparii cu televizoare a saracilor de prin Brazilia, ca de frigidere am citit io ca n-au nevoie.

    Tu te-ai lasat de blog apropo ?

  11. ramicori`s avatar
    11
    ramicori 
    Saturday, 26 March 2011

    daca nu ar fi fost meciul de fotbal, as fi stins si eu lumina... pacat.

  12. Mircea: Nu ţi-a puşcat încă vreo priză prin casă?

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Saturday, 26 March 2011

    Nope.

  14. ba plm, poate disperatii realizeaza ca nu poti stinge lumina oriunde. a da, plm, stinge tu lumina dupa ce ai dat pa twitter 'coae, deci earth day, gata 1 ora fara lumina'.

    frigiderul/congelatorul e in priza. putem sa fim ieuroeco da' e naspa cand se strica mancare.

    daca nu il stingi tu, in orice caz nu o sa il stinga supermarmarketul de unde cumperi tu mancara, hala de carne, unde se tin la rece legume si fructe sa nu se strice, congelate, etc.

    pe strada nu se va stinge lumina... earth dei ahrt dei da' te cam pierzi prin ahrti daca nu e lumina pe strada

    internetul functioneaza pentru ca sunt x calculatoare aprinse pe blog. daca stingem serverul, numai putem sa facem retweet, like pe facebook si numai primim nici mail/uri de felicitare ca bai coaie, a stins lumina, yay.

    troll-ol day sa fie.

  15. haterilor care santeti`s avatar
    15
    haterilor care santeti 
    Saturday, 26 March 2011

    Io am stins lumina in fantana sa muriti toti de ciuda

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Saturday, 26 March 2011

    Si-n pestera ?

    @Critic Sa mai steie si pe la casele lor da-i drac de umani cu idei. Si sa stinga toti lumina deodata, cum dadeau din cur pe stadion pentru Impuscatu' la unison.

    Gimnastica ritmica planetara sa fie, oare chiloti tetra de plastic le gasim ? Si funde de-alea de pus la cordeluta. Sa stim o treaba.

  17. *glob, wtf did i said.

    si mda.

  18. Ha?! E ora pamantului?

    S-o facem lata atunci nah ... http://www.youtube.com/watch?v=dPU6gnw2kGQ

  19. Persoanele cu sensibiltati, gen PdY, mai bine sa nu acceseze link-ul :D

  20. Porcul de York`s avatar
    20
    Porcul de York 
    Saturday, 26 March 2011

    Jdiuuuu ... haterilor . sper sa fiti sodomizati de licurici ! Lumina ecologica !

  21. Mircea Popescu`s avatar
    21
    Mircea Popescu 
    Saturday, 26 March 2011

    @Luka D Iote de unde sare taxidermista.

    @Porcul de York Io uneori ma cac luminos. Se pune ?

  22. mişto că au interzis becurile clasice de 75 W şi 100 W, dar magazinele UE abundă de becuri Philips aproape normale, cu halogen (la 230 W, nu la 12 V), dar de 110 W şi 140 W.

    oh, vai, sunt cu 30% mai eficiente decât cele clasice, dar oh, mai puternice.

  23. Mircea Popescu`s avatar
    23
    Mircea Popescu 
    Sunday, 27 March 2011

    Tot cu 30%.

    Problema-i clar aceea cu banii : un bec cu filament functioneaza la fel de bine ca un bec "mai eficient" doar ca e mai ieftin cu un ordin de marime, plus ca-l pot produce toti arabii si lumeatreistii. Pai ce-i aici ?!

  24. si-au fost doo pana la urma?

  25. Mircea Popescu`s avatar
    25
    Mircea Popescu 
    Sunday, 27 March 2011

    Au fost patru, da' mai mult ele intre ele.

    Sunt si eu doar un biet om, ce sa-i faci.

  26. Mihai B`s avatar
    26
    Mihai Binsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Sunday, 27 March 2011

    @MP

    am ceva blog, dar e cam secret asa. :D

    p.s. mi-am pus in plan printre altele sa reinvat latina, nu ca-s fi invatat-o vreodata. :D nu vreau sa o stiu ca si tine sau ca si profesorii de latina de la cambridge, dar asa... elementar. :)

  27. Mircea Popescu`s avatar
    27
    Mircea Popescu 
    Sunday, 27 March 2011

    Nici nu-i un plan asa de rau.

  1. [...] Hannah : M-a rugat Dana sa-ti transmit pe aceasta cale ca daca pui si camera pe inregistrat le vei fute pe amandoua. (sursa) [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.