Dulce dobitocie

Wednesday, 31 August, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Am sa va ofer doua citate, pe urma le comentam, ne distram, stiti mersul.

Citatul intii :

Nu este suficient sa ai creier pentru a intelege ceva
Am o cunostiinta ce a trait mai multi ani prin zona lumii a treia. Si imi tot spunea ce bine e acolo, ce viata buna a dus acolo, si ce rau ii pare de faptul ca evenimentele din ultimul an petrecute acolo nu ii mai permit intoarcerea in ‘paradisul’ sau.

Problema este ca omul chiar crede ceea ce spune, fiecare cuvant. Si nu este un om dus cu pluta, are vaste cunostiinte generale. Ceea ce ma face sa trag concluzia ca acumularea de cunostiinte nu presupune neaparat o intelegere mai buna a unor stari de fapt, nici o inteligenta superioara, nici macar nu ofera gramul necesar de omenie.

Deci, pulica specialist in "cum sa cistigi sigur la pariuri" (o rescriere dupa Cum sa cistigi la Casino, minus umorul, sau intelegerea problemelor in discutie) are o cunostiinta care o trait prin ceva parte de lume. Si care cunostiinta nu-i "dusa cu pluta", ci dimpotriva, are "o vasta cultura generala". Si-i comunica lui pulica niste chestii care-i contrazic convingerile lui ferme bazate pe absolut nimic anume.

Ce concluzie emite pulica ? Hai, ghiciti, trei incercari, primele doua nu se pun si a treia-i ca "stie el mai bine". Corect, felicitari, ati cistigat. Pulica stia el mai bine decit ala care-o trait acolo cum stau lucrurile. De ce ? Pai tot de-aia.

Citatul doi este de fapt o discutie* :

Diana Coman
Am aruncat si eu o privire la proddit, dar ma cam nedumereste: intai ca majoritatea articolelor par sa fie de pe situri de stiri sau comics (mai general, sa zicem umor desi doar de dragul utopiei balcanice si a celor de la futezatorii) si apoi ca sunt, majoritatea, in engleza.

Pulica
intr-adevar, este un agregator de stiri in principal. ajung si bloguri, dar sunt in general analize si articole lungi si serioase. alte agregatoare par a promova in principal poezii si opinii fara cap si fara coada scrise aiuristic si pompos, care-mi par pierdere de timp.

ca plus, link-ul catre stirea originala nu este ascuns ci principal. alte agregatoare par sa incerce sa stoarca un click inside, punand focus pe un link catre pagina articolului din interiorul agregatorului.

Diana Coman
Hmmm, iti dai seama ca n-am nimic impotriva articolelor lungi si/sau serioase. Dar chestia cu stirile e ca imi par, cat am vazut, selectie de pe un manunchi de situri pe care altminteri cand ma agita le urmaresc oricum.

Sigur ca pompos si nesustinut e complet enervant, dar nu e vorba de asta. Probabil ce-mi pare ca lipseste din cate am vazut pe proddit e partea de (incercari d ) literatura in fapt. De linkuri ce-i drept eu nu ma sinchisesc, dar pricep ce vrei sa zici.

Pulica
acum si reddit, care-i un succes monstru, este tot agregator de stiri, si-asta fiindca omul mediu cauta pe 'net in principal stiri si mai putin literatura. proddit ofera o platforma unde le poti discuta cat de cat pe picior de egalitate si cu oameni care pana acum par a nu fi romanopiteci.

nevoia de a descoperi literatura exista, dar nu sunt sigur daca un agregator de bloguri o poate satisface. exista alte comunitati care o adreseaza deja, cum ar fi cafeneaua si altele.

redditSuccesul monstru se gaseste ilustrat in partea dreapta, pentru curiosi. Un director cu doua link-uri de la "descarcagratis" e intr-adevar un succes monstru, si un mare cistig pentru spatiul cultural romanesc online.

Proddit e unul dintre cele cite-or fi, multe-n tot cazul site-uri care incearca sa-si traga un pic din chestia creata de fain. Nu putem spune "concurente", din motive obiective : Matchbox produc si ei masini, sigur ca da, dar nu-s concurenta nici pentru Volkswagen nici pentru Audi. Alt soi de masini. E facut de-un grup entuziast de cetateni entuziasti (care evident arata tot dispretul de care-s ei capabili unor chestiuni mai degraba banale, precum de exemplu faptul ca fain -concurenta!!!- isi plateste colaboratorii) si traieste din entuziasmul lor. Daca din trei unul isi gaseste o slujba si alta se marita... hmm, cum era numa'

Me and some guys from school had a band and we tried real hard
Jimmy quit and Jody got married... I shoulda known we'd never get far.

Sa nu fiu inteles gresit : nu am nimic impotriva concurentei, mai cu ghilimele sau fara, si nu am nimic impotriva activismului si activitatii. Sunt lucruri bune, si mi-s chiar dragi. Plus ca, daca e sa continuam versurile citate, alea or fi cele mai faine zile ale vietilor entuziastilor in discutie.

Dar am o problema serioasa cu putoismul, cu atitudinea asta complet deplasata de-a te inchipui in centrul universului cind tu esti o coaja de banana aruncata, o musca la arat, o cantitate absolut neglijabila si-n fapt neglijata de mersul treburilor de zi cu zi. Nu e normal asa ceva, si nu e nici tolerabil. Unul are opinii despre cum e cu democratia, grecii, economia, altul face o pauza de la liniute cu motostivuitoarea pentru a deplora starea tezaurului public, ala se gaseste sa-l invete pe emigrat mersul treburilor pe international, asta vine sa reordoneze o ierarhie compusa dintr-o chestie care-i citiva factori peste suma restului si asa mai departe.

Nu-i normal, mei oameni. Si nu e nici tolerabil. Voi chiar nu va puteti percepe locul in lume ? Chiar vi-e imposibil sa va adecvati lui, sa va vedeti lungul nasului, sa va percepeti valoarea si importanta relativa in societate ?

Cam trist. Da' si foarte amuzant, sa recunoastem cinstit acu'.

---------
* Cu un tip infinit mai putin inteligent, cultivat, interesant sau respectabil decit se imagineaza.

Category: Rautati si Mizerii
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

47 Responses

  1. Primul citat e de-a dreptul pretios. CunostIIntele noastre fizio-bio-whatevo-logice ne-ar spune ca fara gingasul organ asemanator unei nuci - cu adesea vaga speranta ca nu-i imprumuta si marimea - n-am putea face mai nimic si punct. Totusi in acel context mioritic, alaturarea dintre creier si politica rezulta intr-un aproape umor involuntar.

    Cam total neinteresant site-ul din al doilea citat.

  2. man, iarasi nu te pot hateriza de pe mobil. :-<

    pai ideea, era cam asa... sigur nu esti tu invidios pe concurenta, cum ai putea fi?! doar ca din articol reiese total altfel. exagerezi, mirshea, insul nu ti-a facut nimic. aaa, poate i-a atras atentia dianei coman. hei, hei... poi spune-ne asa, atunci intr-adevar nu esti invidios pe concurenta de agregatoare...

    in alta ordine de idei, si tu vorbesti pe blog de multe lucruri de care nu ai habar. ca sa dau si un exemplu... fotbalul. deci, dupa categorizarile tale si tu esti putoi de internet? cmno? :)

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 31 August 2011

    @Bogdan Adevaru-i ca pe Trilema se gaseste ingramadita si multa minutie cam inutila dintr-un punct de vedere general.

    @Mihai B Sigur ca exagerez. A exagera nu-i rau in sine, spre exemplu filmele sunt niste exagerari in cel mai tehnic sens cu putinta : te uiti la continutul peliculei mult exagerat. De ce nu te uiti la pelicula direct, in soare ? De ce-i pui ditai becul in spate ? Are si exagerarea rostul ei pe lume-n miini pricepute la a alege ce sa exagereze.

    Citeaza cam unde vorbesc eu despre fotbal si cam ce zic, de-o curiozitate.

  4. Pai da, desigur chestii neinteresante pentru criteriile uberagregatorului sus-numit :)

  5. io ti-am mai zis tie ca tu esti hater pe expertii social media, si vad asta din nou.

    cine te-a pus sa faci filozofie in loc marketing, eh?

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 31 August 2011

    Erau gagici mult mai bune la filo.

  7. rofl lmao

    http://slacker.ro/social-engineering-in-lumea-reala-experiment/

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 31 August 2011

    fain'd!

  9. Cauza aparitiei primului citat este pretutindeni. "Desteptii" asta de ii gasim peste tot care spun ca "stiu ei mai bine" dar nu sunt in stare sa argumenteze. Habar n-au sa argumenteze pentru ca "stiu ei mai bine"

  10. Nenea Juice, da' de ce nu-ti faci tu cont pe fain pentru articole in romana si cont Twitter pentru restu' limbilor secundare?

  11. ca vreau si eu din banii aia pe care twitter/facebook/google/etc ii fac din robotii aia de le scot statistici pe baza de cuvinte de cautare, geolocatie, ip s.a.m.d.
    asta si faptul ca nu ma citeste nimeni pentru ca pun chestii dubioase, deja citite si scriu agramat. cred.

    iar fain foloseste sistemul asta dubios de karma, am vrut sa comentez ceva pe acolo, da cica n-aveam 2 karma, si am dat logout.

  12. pai dupa ce votezi la plesneala vreo 10-15 articole primesti aia 2,5 karma necesari. tre' doar sa astepti putin pana se reflecta schimbarea.

  13. Cristian ♂ ☭ ♊ ♡ ☺ ⬤ ▶ ❚❚ ⬛ ⏏ ☠ ☢ ☣ ✔`s avatar
    13
    Cristian ♂ ☭ ♊ ♡ ☺ ⬤ ▶ ❚❚ ⬛ ⏏ ☠ ☢ ☣ ✔insigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Wednesday, 31 August 2011

    Legat de primul citat, mi se pare că exagerezi. Inteligența e una, omenia e alta și nu sunt așa de strâns legate.

    @dAImon: dar de ce să voteze la plezneală? Vrei să strice fain-ul? Și pe mine m-a scos din sărite karma aia. Nici măcar numele de utilizator nu mi-l mai știam.

  14. mitzaabiciclista`s avatar
    14
    mitzaabiciclista 
    Wednesday, 31 August 2011

    Da' io te citeam Freud

  15. @daimon : si n-am de gand sa stau sa citesc vreo 10-15 cacaturi, scrise mai prost decat ce scriam eu la mine pe blog.

    uite cu fainu' tau :

    @fain>articole publicate>noutati

    -butcherulz(ce pula mea?) : blog de curba : oamenii care defapt erau animale conduse de sex

    bine, succes la cartile alea de beletristica sau cum se scrie termenul asta de nu am auzit de el nici in engleza, nici franceza si nici spaniola.

    -mucegaiuri bine alese(ce pula mea? dupa ce criteriu e buna aleasa o colonii de fungii, bacterii sau cum le zice?) : revoltele din londra.

    au fost luna trecuta "coae", fuck de white man, fuck the rich pulitishands, me black retard herp derp 50 cent no school and future steal fucking tv, yea yea, fuck da polise.

    -dulce mahala(dute ba, tigani curati, UNDE?!) : 2 intamplari lingvistice

    tl;dr ?! tl;dr ?!!!!!1111 plm font extrem de mic, ma dor ochii, ceva fraze in franceza si tag-uri in latina/italiana?

    plm, scrie pe free.fr in franceza, e posibil sa te citeasca cativa gaozari din maroc veniti la furat cand cauta articole de wikipedia pentru gimnaziu la fara frecventa.

    -bachingam, goagal si succesuri : fiica lui basescu si vanghelie

    nu i-am votat eu, sa fiti sanatosi.

    am incarcat pagina, vad textul cam asa : tia i c m se scrie corect pe internet de c nd cu reformele academiei rom ne a pulii? se scrie cu diacritice cu virgula, adica se scrie sters cu virgula, care se citeste " ters" inloc de sters cu sedila, iar "fereastra" se scrie cu virgula, adica "fereastr ", nu cu sedila.

    desigur nu exista fonturi facute special pentru regulile prostilor de la academia romana, asa ca pe linux diacriticile cu virgula nu se vad, pe windows trebuie patch si se vad doar pe vista nativ.

    sa sugeti pula.

    marfa de blog : alas nu stiu ce

    cine e alas? si ce e ala "voyorism".

    banuiesc ca e alta dare cu bata-n balta marca academia romana, care nu stiu sa transcrie "voyeurisme" corect.

    voieurism e greu? y nu este o litera nativa limbei romane, nici k, nici w, etc. reforme comuniste.

    times new roman : un postas la yahoo

    misto cu copyright-ul asta in romania

    stonehenge-ul lui ceausescu a fost daramat pentru o parcare

    CU 50 DE ZILE IN URMA?! ASTA E O NOUTATE?!

  16. http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/ambasada-sua-avertizeaza-baia-mare-motivul-hotararea-de-a-desfiinta-un-cartier-al-tiganilor.html

    Primarul sustine ca va muta cei 2.000, dintr-o zona insalubra intr-una civilizata, cu apa si canalizare.

    omii au cerut ajutorul organizatiilor europene

    Avertisment diplomatic la nivel inalt, cu privire la sute de colibe de tigani. Insusi Ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti protesteaza fata de hotararea primarului din Baia Mare de a desfiinta un cartier improvizat, locuit de romi.

    diplomatul vorbeste despre discriminare.

    deah, bravo baieti, e discriminare, e rasism.

    e nasol atunci cand cineva ne scoate din cacat pentru o viata mai buna.

    oare negrul ar trebui sa refuze ajutorul umanitar pentru ca se considera discriminat de valorile capitaliste in fata traditilor lui ancestrale?

    (apropo de care chestie am auzit ca in anumite tari africane unii se gandesc sa interzica ajutoarele, ca au descoperit ca li se ofera fomistilor soiuri de modificate genetice)

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 31 August 2011

    Ahaha deci bwey, asta e mondial. "Trage-ti voi concluziile", auzi!

    @cammy Mda.

    @dAImon Si eu m-am intrebat.

    @Juice Fain te plateste.

    @Cristian In general oamenii vor fi scosi din sarite de cele mai bune aspecte ale oricaror chestii. Alea care li se par in general faine cool si acceptabile sunt in fapt si cele mai idioate/daunatoare/etc. Viata.

    Daca omenia nu survine din inteligenta atunci survine din prostie. A treia cale nu exista.

    @Juice Tu ti-ai putea eventual face blog de haterizat&parodiat fain-ul. Cre' ca ar avea ceva succes.

  18. mai putin ca in africa, aia macar dau 1 dolar pe zi.

  19. Mircea Popescu`s avatar
    19
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 31 August 2011

    Io am senzatia ca tu cauti motive mai degraba decit solutii.

  20. @Freud: word. Zi mersi că nu te plătește în banane că tot ziceai tu că nu poți trăi din ele și că ai nevoie de carne.
    @MP: în afară de tautologia de la sfârșit zău dacă am înțeles mare lucru. Pesemne că omenia mea nu vine din inteligența care este. Fii puțin mai explicit sau detaliază cu niște exemple. De exemplu Alea care li se par in general faine cool si acceptabile sunt in fapt si cele mai idioate/daunatoare/etc mă duce cu gândul la beamveuri și fumat prin wc-uri.

  21. @Mircea Popescu: să-ți aduc aminte ce ți-am zis de interfața Fain-ului? Ți-am dat atunci soluție și tot n-ai implementat-o.

  22. n-are ce sa implementeze, soft-ul nu e facut de el, l-am vazut si in alte parti.

    doar a bagat toolbar-ul ala in iframe, nici nu s-a atins de codul cms-ului.

  23. @Juice: nu-și murdărește el mânuțele alea de capitalist burghezo-moșieresc cu dintr-astea.

  24. Mircea Popescu`s avatar
    24
    Mircea Popescu 
    Thursday, 1 September 2011

    @Cristian Discutia cu " In general oamenii vor fi scosi din sarite de cele mai bune aspecte ale oricaror chestii. Alea care li se par in general faine cool si acceptabile sunt in fapt si cele mai idioate/daunatoare/etc. Viata." se referea la "Și pe mine m-a scos din sărite karma aia". Faptu' ca te scoate din sarite karma aia e amuzant, dat fiind ca-i cam ca si cum te-ar scoate din sarite faptu' ca apartamentele astea de la oras au apa curenta.

    Eu banuiesc ca tu n-ai habar de unde vine omenia ta, ca nu ti-ai pus niciodata pina acum serios problema.

    Sa-mi aduci aminte.

    @Freud Pachetul original e Pligg. Partea proprietara e fix calcularea karmei si alte chestii de-astea. Chestiile care cu adevarat conteaza, altfel da, e plin internetul de pligg-uri.

  25. @Mircea Popescu: am înțeles acum. E chestie de preferințe. Între fain și alte saituri care îmi oferă mai multă libertate o să le prefer pe cele din urmă. Să am dreptul să comentez nu mi se pare strigător la cer și văd că și Freud se plânge de același lucru. Eu înțeleg că vrei să educi lumea cu karma ta și să eviți să ajungi ca FTW sau alte minuni, doar că pe mine m-a încântat mai puțin asta. Eu vroiam doar să comentez de Perfu. Tu între blogul lui Arhi care nici acum nu ți-a aprobat comentariul cu „bolile contraceptive” și un blog fără cenzură ce alegi? Eu nu sunt așa BDSMist ca tine ca să-mi placă lucrurile rigide. Sau dacă vrei nu am pur și simplu răbdarea necesară de a acumula niște karma doar că să-l comentez pe minunatul Perfu.

    https://twitter.com/#!/_Cristian/status/63250299187494912 și https://twitter.com/#!/_Cristian/status/63290260464996353

    Parte proprietară?! Huă! Cu open source-ul cum rămâne? :-)

    P.S. Mulțumesc pe această cale Dianei că m-a lămurit mai demult cum stă treaba cu karma.

  26. Mircea Popescu`s avatar
    26
    Mircea Popescu 
    Thursday, 1 September 2011

    Open source-ul este un instrument, nu o filosofie de viata. Ca in cazul oricarui instrument, sunt locuri unde-i util, sunt locuri unde-i neavenit. Spre exemplu, gpg e open source dar cheile private nu-s. Aparent se poate. In fine merita observat ca indeobste cetatenii care ajung sa-si compenseze lipsa unor valori si-a unei filosofii ridicind diverse instrumente la rangul de valori si filosofie se gasesc intr-o trista stare morala. Nu doar pentru ca-s perfect si universal exploatabili, da' si pentru ca n-au cum fi fericiti.

    Chestia pe care ai identificat-o tu nu-i un bug, si ca atare solutiile propuse nu-s solutii.

    Apropo de problema libertatii de-a comenta : intre aula unei universitati, in care participa doar persoanele care-au depus un minim efort, dovedind astfel ca merita sa fie incluse, si piata publica, unde se poate trezi vorbind oricine, istoria ne arata ca mai degraba primele adagua valoare, si discursului public, si culturii, si tehnicii si asa mai departe. Sigur ca fiecare-i liber sa se manifeste in spatiul care-i pare cel mai potrivit. In suficiente cazuri asta revine mai degraba la a se manifesta in spatiul pe care si-l poate permite, functie si de cit il duce capul.

  27. Open source-ul este un instrument, nu o filosofie de viata

    VAI DA CE-AM MAI RAS.

    o fi pentru tine. pentru cei care colaboreaza in dinastea, e chiar sensul vietii. acelasi fanaticism precum ecologistii. baieti devoti si uniti unui concept intreg si care se vrea a fi intreg, cand ei tanjesc dupa o unitate aparenta in fata lui.

    comunism pur.

  28. @Mircea Popescu: era doar puțin umor comunist. Nu eu sunt cel care se lega de Windows și promova Ubuntu. Dacă aș fi fost mai rău, m-aș fi legat de un videoclip de-al tău în format proprietar. Aș da link, dar nu mai știu pagina cu pricina. Era cu una care se îmbracă pe stradă în Costa Rica.

    Soluție, nesoluție, tot ai putea să faci ceva în privința aia în loc să spui „It's not a bug, it's a feature!”.

    Exact aia bănuiam că e filozofia din spatele fainului, doar că sunt drepturi și drepturi, iar unele ar trebui să fie incluse din start. Poftim, că tot vorbeam de open source mai devreme, așa cum tu ți-ai dori ca Windows-ul să vină cu codul sursă, așa mi-aș fi dorit și eu să pot comenta pe fain. Mi se rupea de dreptul de a vota și celelalte chestii care or mai fi. Eu n-am avut niciodată răbdarea de a-mi construi „o faimă” pe vreun forum sau ceva similar. Deh, ca toți Gemenii sunt superficial și mă plictisesc cam repede :-)

  29. Mircea Popescu`s avatar
    29
    Mircea Popescu 
    Thursday, 1 September 2011

    @Juice Da' tu de unde stii ? Ti-or facut neste cercetatori britanici ceva studii pe tema ?

    @Cristian http://www.google.com/search?q=trilema+dimineata+costa+rica Vezi acolo ca-i videou'-n pagina direct. Nu vaz care-i problema.

    "Ai putea sa faci" - sigur ca as putea. Da' nu voi face, ca nu vad rostul. Ce, tu n-ai putea sa iti lipesti urechile de genunchi cu superglue ?

    Problema e asa : daca esti superficial si te plictisesti repede emisiunile tale textuale nu prezinta nici un interes pentru oamenii de pe fain.


  30. embed src="http://trilema.com/wp-content/uploads/2009/12/lifeinthestreets3.wmv" width="480" height="320" autostart="0" showcontrols="1" type="application/x-mplayer2" pluginspage="http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/download/"

    Formatul WMV e problema.

    Cu răspunsul ăla, tocmai ai confirmat o ipoteză de-a mea.

    Deci chestie de preferințe după cum spuneam mai devreme.

  31. Mircea Popescu`s avatar
    31
    Mircea Popescu 
    Thursday, 1 September 2011

    Noa, pai io ma bucur ca ti-am confirmat o ipoteza de-a ta. Continuu sa nu vad problema. Daca promovez ubuntu n-am voie sa pun be blog wmv-uri sau ceva ?

  32. Nu măi. Dacă eram atât de habotnic pe credeai tu mai devreme, ți-aș fi scos în primul rând ochii pentru WMV-ul ăla, nu pentru că n-ai scos la înaintare codul pentru karma.

    Iar dacă e să vorbim de filozofie, mai indicat ar fi termenul de free software decât de open source. Aș recomanda o carte care discută fenomenul, dar mi-e jenă că nici eu n-am citit-o încă. Pot să spun însă că instrument (metodologie) versus stil de viață e fix Linus Torvalds sau Eric Raymond versus Richard Stallman (RMS).

  33. Mircea Popescu`s avatar
    33
    Mircea Popescu 
    Thursday, 1 September 2011

    RMS e usor ticnit, unde usuratatea e minim spus insoutenable.

    Io nu cred ca esti cine stie ce habotnic, ftr.

    Iti dai seama ca n-oi scoate veci codul pentru karma, cum n-oi scoate veci codul pentru valuatoru' de optiuni pe BTCUSD, astea-s proiecte comerciale, motoarele lor valoreaza bani. Multi bani. Asta pe de-o parte, pe de cealalta discutabil ca ar fi ele software in sensu' discutiei cu open source/free software.

  34. oh the fail of the internets ! si ma rog atunci linux folosit ca workstation de ce sa fie free? sau sa existe openoffice, daca oricum il vei folosi laboral, word pentru articole, excell pentru date si grafici, access pt baze de date, etc.

    si astea sunt proiecte orientate comercial, altfel la ce ti-ar mai folosi?

  35. Mircea Popescu`s avatar
    35
    Mircea Popescu 
    Thursday, 1 September 2011

    Daca n-ar fi open nu le-as folosi. That simple.

    Abordarea asta moralist-premoderna e complet deplasata. Cind te apuci de un proiect esti liber sa iti alegi modelu' care iti convine tie. Tie, ca proprietar de proiect. Daca-l faci open source e mai ieftin de dezvoltat. Daca-l faci closed source e mai controlabil. Nu-i cine stie ce mare chestie de inteles aici : chestiile universale ies mai bine daca-s facute open source, ca-s multi aia interesati si care vor colabora. Chestiile particulare s-or face vesnic closed source, ca daca stau sa astept eu sa se puna de acord 200 de oameni despre cum ar trebui calculata karma aici am si muri si tot nu s-ar calcula.

  36. da wow, super coloborare, unix copiat dupa ms-dos, linux copiat dupa unix.

    koffice copiaza microsoft office, openoffice copiaza koffice, libreoffice copiaza openoffice.

    adobe ps copiaza paint, gimp copiaza paint si adobe, etc.

    da da, sunt proiecte oficiale, open-source, nu au avut ei nici o inspiratie, totul este un miracol.

    yeah right.

  37. De acord cu faptul că e ușor țicnit, deși au și țicniții ăștia rolul lor. Din partea mea are tot respectul pentru ceea ce a creat atât din punct de vedere tehnic, cât și ideologic, chit că nu-s de acord cu tot ce spune.

  38. Mircea Popescu`s avatar
    38
    Mircea Popescu 
    Thursday, 1 September 2011

    @Freud Da' tu esti acu' si expert in dezvoltare software ?!

    @Cristian My sentiments exactly.

  39. *apropo de chestie, ubuntu o fi open source, sub acordul ca intra si in propietatea canonical, care ulterior va deveni paid, inca nu e profitabil cica, au doar shop.ubuntu.com. probabil asteapta un boom de useri uriasi ca sa ceara bani pe licenta.

    cei care au inventat gimp lucreaza la google. mozilla-firefox e non-profit organization, da ii plateste google toate proiectele si facturile, in schimb la search engine default, colectari de date, ietc.

    GNOME e tot open-source si non-profit, numai ca sponsorii sunt Canonical(ubuntu, lol), Google, HP, Intel, IBM, Nokia, etc.

    poate dispare odata mitul asta credit de open-source si gratis. sa fim seriosi, acum majoritatea noilor proiecte in domeniu se depun la summer of code, google.

    gtfo.

  40. @Juice: Unix e din '70 când Microsoft nici nu exista. MS-DOS e copiat după CP/M.

    @Mircea Popescu: depinde și de cum e condus proiectul. Oricum la chestii mai sensibile precum karma aia, nici nu cred că se bagă mulți. Pe lângă asta, nici nu ești obligat să accepți orice. Ce Linus Torvalds a acceptat patch-ul (pentru CPU scheduler) lui Con Kolivas? E drept că și NU-ul ăla ia timp, dar na, e un compromis acceptabil pentru unii sau unele proiecte. Pentru tine n-o fi. Oricum te înțeleg când zici că nu vrei să faci public codul cu pricina.

  41. @Juice: de aia i se spune soft liber și nu gratuit. Până și RMS nu are nimic împotriva softului pe bani. El cere doar să i se pună sursa la dispoziție și să aibă libertatea de a o modifica și împărții cu alții.

    Apropo, știi de la ce a pornit tot fenomenul ăsta? De la un nenorocit de driver pentru o imprimantă. Avea un bug, iar RMS n-a putut să-l repare pentru că aia nu-i dădeau codul sursă. Ăla a fost momentul în care el s-a enervat și a început să creeze soft liber plus toată propaganda. Știi care e culmea? Că toată povestea asta aduce fix cu bugul ăla de pe fain :-)

  42. ma rog, sa-i-a naiba. same shit, different names.

  43. Mircea Popescu`s avatar
    43
    Mircea Popescu 
    Thursday, 1 September 2011

    @Cristian Corect, marile razboaie pe cpu scheduler si pe ce ca mai era ceva, cu futexurile parca.

    Io n-am nimic impotriva sa te apuci de [inca un] agregator de bloguri. Dimpotriva, cred ca-i in principiu o idee buna, dinspre piata privind. S-ar putea sa existe idei inca si mai bune, da' asta-i pina la urma responsabilitatea de alegere a fiecaruia.

    PS. Imparti.

  44. Eu nu mă gândeam la a face un alt agregator de bloguri, ci la al repara pe cel existent, dar e și asta o idee :-)

    În fine, dacă fain-ul zice fără HTML la comentarii, deci nu interpretează codul HTML, de ce îmi scoate totuși tag-urile SCRIPT? Am vrut să-i dau cuiva niște cod HTML drept exemplu și nu s-a putut din păcate.

  45. Mircea Popescu`s avatar
    45
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 6 September 2011

    Pai pentru ca sunt taguri ?

    Incearca cu &lt; ca oamenii.

  1. 46
    Internetul ca instrument postmodern | Mind Porn (via Pingback)
    Wednesday, 31 August 2011

    [...] nu recunosc că astfel de principii, precum şi altele, le-am aflat şi însuşit de pe Fain şi Trilema, şi cum nu sunt de acord cu toate, cu acestea sunt. Aşadar, ce e de făcut. Păi cel mai evident [...]

  2. 47
    Devenim ceea ce mancam | Cafeneaua.net (via Pingback)
    Wednesday, 31 August 2011

    [...] celui ce le scrie, deci … trage-ti voi concluzia! Degeaba se gasesc genii care sa gaseasca nod in papura unui articol sau altul.Dar in fine, fiecare cum il duce [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.