Din analele blogosferei

Thursday, 10 March, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Se tot zice prin ziare si uneori mai ajunge chiar si prin presa cite-o poveste despre cum in Romania exista jdemii de bloguri, saizeci de mii, o suta de mii, in fine, un catraliard si-o groaza. Teoria asta trezeste prin naivitatea ei imberba asa, ca un zimbet spre un rictus oricui cunoaste cit de cit cam care-i treaba prin mediul online, de la noi ca si de-aiurea.

Pentru ca da, intr-adevar, afirmatia poate fi corecta, precum la fel de bine poate fi gresita, functie de cum anume intelegem sa definim termenul ei central, "blogul". Spre exemplificare :

bloger_adevarat

Daca "exista 60,000 de bloguri" e o afirmatie adevarata, atunci si "blogul este chestia de mai sus" e o afirmatie adevarata, pentru ca marea majoritate a celor 60,000 de "blogeri" sunt cam pe la nivelul ala.

A, observatia asta va contrazice experienta proprie si personala, dumneavoastra cunoasteti o multime de blogeri cultivati, interesanti, iara daca nu macar alfabetizati. Foarte bine, da' nu conteaza, micutul esantion pe care l-ati decupat din realitatea lumii nu-i reprezentativ statistic, ci ales. Tot asa cum faptul ca nu cunoasteti pe nimeni care sa traiasca fara apa la buda ori dus in casa nu invalideaza faptul ca patruzeci si ceva la suta dintre romani (adica la rigoare destui votanti cit sa aleaga presedintele tarii) traiesc fix in conditiile alea.

Blogosfera profunda, ca si Romania profunda, e un loc unde inca traiesc dragoni. Si lilieci in opinci si telemea pe dinti.

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

12 Responses

  1. iar te iei de copii? are omu' doua (2!) insemnari pe blog si tu deja-l iei la 3-pazeste.

    ejti indescriptibil de hater :D

  2. link or it aint happen'd

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Thursday, 10 March 2011

    @dAImon Si inca din februarie 2010. Peste o suta de ani in urma.

    @F Link on the pic n00b :D

  4. haide bre.. ca are 3 articole toate:) Oricum a renuntat la blog de un an...deci e posibil sa se fi desteptat...

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Thursday, 10 March 2011

    Hehe, pai io n-am zis ca el e prost. Ceva copchil, urmindu-si destinul spre maturitate. Io ziceam de blog.

  6. Apropo de "micutul esantion".

    Am incercat sa iau la rand topul ZeList in cautare de articole de introdus pe Fain. Prima pagina a mers, din a doua mi-au folosit cam 1/4 din bloguri, de la pagina 3 incolo jale. Am incercat sa urmez topul Cica, de la pagina 2 inutilizabil. Topul ZtB fix acelasi. Daca incerc sa descopar via blogroll cam aceeasi proportie se pastreaza, 1/3 bloguri faine si in rest cumetrii.

    Apropo, nu faci o statistica a voturilor primite de toate articolele introduse intr-o luna? As paria ca-ti da cu Zipf.

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Thursday, 10 March 2011

    Nu-ti poate da cu zipf ca se aplatizeaza in virf, dat fiind ca ai un numar finit si relativ mic de oameni activi. N-ai cum sa ai 15,000 de voturi pe-un articol, nici macar in .com, darmite in .ro. Daca ai chef sa faci statistica ia http://polimedia.us/fain/live_unpublished din ce perioada de timp doresti si vezi acolo.

  8. Acum nimeni nu traieste in toate paturile ... eu bat pariu ca-s si bloguri mai joase ca ala cum sunt unele si mai sus ca asta, adica sigur.

    Din punctul lui de vedere blogul tau e o rusine, esti constient nu? Tine la ce te raportezi ... daca ala e setul lui de valori si inteligenta lui ... sa fie slavit! El o sa-mi plateasca mie pensia? :))

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Thursday, 24 March 2011

    Nu-s constient de asa minune, ca daca-mi pun mintea io-l ingrop pe el. Reciproca mai ntz.

  1. 10
    Vali Perfu, grupu’ de puleti si succesele online (trei pasi simpli) pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu. (via Pingback)
    Monday, 18 June 2012

    [...] ai pus buton da’ ai patru click-uri pe el, cind tu te dai expert (da’ nu oricum, expert de-ala principal) si ai pretentii sa te compari cu ala singuru’ [...]

  2. [...] Ca bonus, o zisa precum cea a lui Churchill, "It has been said that democracy is the worst form of government except all the others that have been tried." pierde nemasurat de mult in tara zgomotosilor zdranganitori de zdranganele. Ea e amuzanta in forma ei originala, in limba ei originala, in cultura de-a produs-o tocmai pentru ca este adevarata. Democratia chiar este, demonstrat si demonstrabil, fara drept de apel si fara dubii serioase, cea mai proasta forma de guvernare. Este, asa e ea. Totusi, are avantajul relativ c-am incercat cam tot restul. Asta-i adevarul. Dar tradusa-n limba perforatilor in buze, tatuatilor si imbracatilor in stuf, chestia asta e asa, o pseudo-ironie cvasi-sarcastica de finetea unei cizme proaspat unse cu dohot. E un fel de-a spune "aurul e cel mai de caca material cu exceptia tuturor celorlalte hahaha". E un fel de n-ar mai fi. [...]

  3. [...] conteaza ca ai pus buton da' ai patru click-uri pe el, cind tu te dai expert (da' nu oricum, expert de-ala principal) si ai pretentii sa te compari cu ala singuru' [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.