Daca angajezi un roman...

Friday, 20 May, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

public-bet

Daca angajezi un roman vei descoperi ca-i foarte dispus sa-si incaseze salariul, dar foarte putin dispus sa-si faca munca.

Nu in sensul in care nu-i dispus sa caute, sa gasesca si sa implementeze metode noi de-a isi satisface mai amplu si mai bine fisa postului, nici vorba de asa orori care ar putea eventual sa fie chiar asimilate perfectionarii in munca, sic anathema, ci in sensul mult mai banal al indeplinirii sarcinilor de baza. Cum ar fi de exemplu... nu stiu... sa zicem prezentarea la lucru.

Deci, isi incaseaza salariul la care ne-am inteles, da' nu presteaza ce-a promis. Eventual mai negociem, ca asa-i in spiritul negocierii.

Ca atare, va veti vedea siliti sa-i puneti un afis pe vitrina, pe care sa scrie "Daca magazinul e inchis in timpul programului, dati-mi va rog telefon, sa-l pot concedia pe nesimtit". Sau "Cum conduc, suna la XXX". Ca sa aflam si noi, managementu', de ce doua sute de mii de masini sufera in medie cinci tamponari pe zi din care doua revin flotei noastre de optzeci ?! Cum e posibil ? "Boii aia" de ceilalti oameni is de vina, oare ?

Da' nu-i nici o problema, ca in spirtu' negocierii angajatu' cel idiot (sau ma rog, pasiv-agresiv, daca preferati) sterge ultima cifra din numaru' de telefon. Pentru ca interesele lui chiar sunt contrare intereselor angajatorului, si daca punctul de lucru unde lucreaza el nu face incasari bou' ala de angajator il va inchide, pe nedrept, lasindu-l pe angajatul cel inspirtunegocierii sa zaca hapt in spirtu' negocierii, eventual pina moare de foame, ca de sete nu-s sanse. Vedeti ce rai si inumani sunt antreprenorii astia ?

Titlul pare sa indice ca problemele astea sunt specifice Romaniei, da' asa o concluzie e falsa : ele se intilnesc peste tot prin lumea a treia, ba chiar si-n zonele de lume a treia din tarile civilizate cunoscute sub denumirea populara de ghetouri.

Category: Zsilnic
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

12 Responses

  1. Io le-aș fi șters pe ultimele două. În principiu fiindcă e mult mai ușor să încerci zece numere de telefon decât 100.

    Dar deh, în condițiile în care oricum nu cred că se chinuie lumea să sune, nu prea contează.

  2. lexy229`s avatar
    2
    lexy229 
    Friday, 20 May 2011

    Simplificare absurda. Ce s-a intamplat acolo de fapt e ca angajatul e prieten cu prietena unui tip pe care ea l-a parasit asa incat ala ca sa se razbune suna tot mereu sa se planga ca e inchis magazinul ca sa-l dea afara pe nou si tipa sa fie silita de foame sa revina la ex. Nu intelegi nimic!

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Friday, 20 May 2011

    @spyked Nu-i subestima pe astia drogatii, zic. Cred ca daca vrea sa puna nustiuce pariu si nu poate, dupa care ce visa el se intimpla in realitate si "pierde" nustiuciti bani e capabil sa sune de o mie de ori. Minim. Chiar daca 1000 x 10 centi > 100 lei cistig.

    @lexy229 Hmm, e o teorie. Totusi... ala isi uita numarul din cap daca tu-l stergi de pe vitrina ? Abstact.

  4. Sigur nu-i vreo metoda de promovare, ceva? Nu de alta dar mi se pare cam "over the top". Daca ar avea antrepenorul asemenea probleme, de ce n-ar folosi o camera video...ma intreb?

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Friday, 20 May 2011

    Cine sta sa se uite la camera video ? Un alt angajat ?

  6. E, depinde ce oameni mai si angajezi, Stiu o multime de romani care i-as angaja din prima daca as avea o afacere. Problema ar fi sa le platesc salariul, caci asa se face ca oamenii responsabili si de succes cer mult:)

  1. [...] care vor vinde. Cu cine ? A, nu se pune problema. Dam un anunt in ziar pentru o pozitie de vinzari, primim sase sute de [...]

  2. [...] se ocupa cu sporturile mintii nu exista, notional, pentru noi. Plata pentru ea in schimb, aia da, aia este tradusa, si sare in fata cu toata energia acumulata intr-un resort ori de cite ori vine vorba de [...]

  3. [...] sa te bage cineva-n seama. Adica fix ca in 1981. ———Romanii si munca in 2009, Daca angajezi un roman in 2011 etc. [↩]Apropo de care chestie, tocmai asta a si fost miza bataliei recente intre [...]

  4. [...] de analfabeti au impresia ca pot primi cumva salarii de mii de euro fara sa faca nimic util, poate atitudinea fata de munca, poate atitudinea fata de viitor, imaginea de sine, simtul raspunderii, chestii de-astea de baza. [...]

  5. [...] multi, si ca sa fim bine intelesi : sunt saraci din vina lor. Sunt saraci pentru ca sunt lenesi, prosti, infumurati, increzuti, pentru ca asteapta sa li se dea si sa li se faca, pentru ca-s - fundamental [...]

  6. [...] si ca singuru' pusti in costum din tot ansamblul putea de se crapa vopseaua-n urma lui. Pentru ca daca angajezi un roman ai a te astepta la surprize. Ca de exemplu sa [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.