Cum nu ne imbracam

Wednesday, 02 November, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

doua-proaste-s

In poza, care ne survine de pe ducatimonster.org si are indicatia de origine controlata "DUCATI chicks ROMANIA" puteti admira, evident, doua proaste.

Pantofii eleganti, cu toc inalt, negri, lacuiti dau foarte bine pe aproape orice femeie, minus citeva strimbe. Scot ce-i mai bun (ca sa nu spunem untul de-a dreptul) din piciorul si fundul oricui, sunt teroare linga un dres bine ales, o fustita competenta si asa mai departe. Pe de cealalta parte, ei nu prea merg linga motociclete, cel putin in principiu. Inca si mai important : nu merg linga pantaloni scurti de blugi, din urmatoarele doua motive : pentru ca nu merg linga pantaloni scurti, si pentru ca nu merg linga jeans. NICI UN FEL DE JEANSi.

"Materialu' de blugi", chestia aia de restu' lumii ii zice jeans adica, este intr-adevar foarte rezistent, foarte ieftin, si deci mana cereasca daca trebuie sa sapi in mina. Ca pentru asta o fost el inventat, pentru a imbraca minerii, niste oameni care se freaca toata ziua cu curu' de pietre. Ei sunt de asemenea adecvati imbracarii copiilor, mai ales la virsta aia dificila de cind incep sa fuga pe propriile picioare si pina cind incep sa fuga dupa ce-au alti copii intre propriile picioare, sa zicem de pe la sase pina pe la saisprezece anisori, the dark ages of copilarie.

El nu este adecvat nevoilor de autoacoperire corporala a femeilor! O femeie imbracata in jeans e cam exact acelasi lucru cu un barbat imbracat in strinchi roz : o batjocura, in primul rind la adresa sa ins(u/a)si. Il tineti minte pe idiotul ala in fusta de balet de aparea in ceva reclame dincolo-de-penibil ale unei banci al carei nume l-am uitat ? Noa, cam asa aratati voi in blugi, fetelor. Ca ala. Ca niste proaste.

Ca niste proaspat scapate din ghetto, care se gasesc in plin proces de descoperire a minunilor produselor moderne de igiena intima, si pe cale de consecinta se baga la Avon ca sa-si largeasca orizontul cultural. Ca niste fugite din Bolintin Deal, invatate de-acasa sa se stearga la fund intre craciii cu panusi de porumb cucuruz, special claditi in vederea acestui nobil scop linga buda din fundul curtii. Eu unul recunosc fara retineri ca ezit sa invit femei imbracate-n blugi la mine de teama sa nu mi se cace in gradina. Pentru ca ala e nivelul lor.

un-prost

Asta-i echivalentul proastelor in blugi : prostu' in tricou. Bai frate, voi astia care umblati prin lume imbracati in tricoaie, pe care scrie indeobste cite-o prostie, stiti ce mesaj trimiteti voi lumii ? Nu stiti, ca sunteti dobitoci. Sa va spune eu :

"Salut, eu sunt angajat sa aplaud, zece lei ora. Da-mi si mie zece lei si te aplaud o ora".

Asta este mesajul vostru, asta spuneti voi, asta sunteti voi : anonimii aia adunati pe-o saorma in studiourile televiziunilor, sa se hahaie cind se aprind becurile cu "hahaiti va rog" si sa aplaude cind ridica un pusti acneic, fost manager la Vaca-Donald, mina. A progresat pustiul in cariera apropo, de unde procesa carne de vita acuma dirijeaza vitele de-a dreptul, ucenicul vrajitor se face mintenas.

Si da, stiu si de ce poarta proastele blugi si prostii tricoaie. Nu este "o alegere", nu este "ca asa se simt ei bine" si alte balarii de aceeasi teapa. Este pentru ca alternativa e pur si simplu prea scumpa. Nu isi permit, adica, sa manince altceva decit furaje si sa se imbrace in altceva decit uniformele distribuite cvasi-gratuit de catre Guvernul Mondial al Prostilor de Pretutindeni.

Ceea ce ar putea fi chiar si trist. Apropo, voi astia care salvati animalele : de oameni cind va apucati ?

———
  1. Imi cer scuze pentru elementele <blink>, dar uneori ma vad silit sa scriu si pentru vite sinistre, genul care poarta jeans in lume. []
  2. Literalmente, prea imbicsite de cap ca sa stie ca intre cracii aia ele au de fapt doua gauri, nu una, ba chiar e nerecomandabil sa te stergi dinspre ai' din spate inspre ai' din fata, tre' dimpotriva. []
Category: Rautati si Mizerii
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

49 Responses

  1. Huo, elitistu!
    Uite cine s-a găsit să vorbească de ținute adecvate: omul care-și cumpără pâine la costum și face poze pe plajă cu cravată.
    Ciudat cum textul tău nu conține cuvântul "confort". Singura atitudine adecvată față de haine este "I just don't give a flying fuck". De aia port jeanși și tricou. Că-s miner. Și să nu de-a domnul să-mi ieși în față în costum, intelectualule, că pleci în itsy-bitsy-teenie-weenie-yellow-polka-dot-bikini și cu păru pe bigudiuri. :P

  2. Te legi de exemple din materiale promotionale: genul ala de poze facute pentru a transmite un mesaj pe intelesul audientei alese. Cetatenii sunt probabil perfect adaptati audientei. Nu te vad pe tine client tipic de ducatti sau google ca sa poti pretinde atentia departamentului lor de marketing. Sau ?

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 2 November 2011

    @cosminmaricari Barba ai, bai minerule ?

    @Dr.A Eu credeam ca Ducati se deosebeste de Mobra prin aia ca face motociclete scumpe. Da' poate am inteles eu gresit. Idem Google aveam impresia ca nu-i si nici nu se doreste Yahoo! (care, notam pentru cititorii nevorbitori nativ, inseamna "taranoi" in limba engleza).

  4. Goddam, ce-am comis-o. O să fiu propriul grammar nazi: "de-a" se va citi "dea". :P

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 2 November 2011

    Stai linistit, ca am intepretat pur si simplu' in sensu' ca youdontgiveafuck. Tu si George Bush, in opinia lui Chris Rock.

  6. Există diverse metode de a nu da un futai. Nu poți să dai câte-un futai pentru fiecare chestiuță, că buzunarul ăla de futaiuri nu-i fără fund. Când dai un futai pe haine, e-n detrimentul altor lucruri care-ar putea merita mai mult respectivul futai.

    P.S. http://www.youtube.com/watch?v=9gLBnXPsHjM

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 2 November 2011

    Da. Pe de cealalta parte, cind "nu dai un futai" pe timuruci care cred ca "ei cinta rap" iti ramine destula atentie cit sa te ocupi de chestiile care chiar conteaza. Gen, cum te imbraci, tu pe tine. Sau ce maninci. Sau ce futi. Chestii de-astea care chiar au de-a face cu tine, spre deosebire de diversele prostii pe care iti risipesti tu futaiurile. Nu zic de tine personal neaparat, ie o intreaga generatie cu problema asta.

  8. Eu pe mine mă îmbrac astfel încât să mă simt confortabil. Mă îmbrac așa încât să-mi fie cald când e frig afară sau viceversa. Pentru mine, hainele se adresează unui palier inferior din piramida lui Maslo (wink), nu mă îmbrac pentru a fi privit într-un anumit fel de oamenii cu care interacționez. (How hippie of me.)
    Și mie mi se pare că jeans + tricou e o ținută adecvată în mai multe situații decât costumul. De fapt, să porți costum pe plajă e mult mai dubios decât să porți tricou la teatru. Doar zic. E un mesaj de frondă mult mai puternic să încerci să epatezi prin eleganță când nu e cazul. E echivalentul social al hipercorectitudinii în gramatică.
    De asemenea, dacă vreau să impresionez oamenii sau să-i las să înțeleagă cine sunt, comunic verbal. Sau în scris. Mi se fâlfâie de orice persoană care-și face o părere (bună sau rea) despre mine pe baza felului în care mă îmbrac. E o raționalizare, știu. Dar să nu uităm că eu privesc lumea altfel, nu-s un elitist sceptic și răzbunător, ca tine. :P

  9. Si LVMH face genti scumpe. Da asta nu impiedica un putoi de liceu in tokyo imbracat in trening sa frece cu el podeaua metroului. Chestiile scumpe sunt fix pentru putoi care au nevoie de afirmare. Pentru cetatenii normali conteaza calitatea. Si aia in general nu-i scumpa.

  10. Deci Ducati face aspiratoare scumpe de pizde ieftine.

  11. i@Anonimosu
    Ieftine nu's. Eventual proaste.

  12. Salut. In calitate de pseudolog, pot sa va anunt ca tot articolul e o mascarada pentru intentiile ascunse ale lui Mircea.

    1. El nu e suparat de blugi, el e suparat ca nu traieste-n utopia propie, unde fetele merg goale gata sa sara-n pula la primare pocnire de degete.

    2. E hater ca a bagat bani in Google pentru reclama la Trilema si n-a scos nicio vizita-n plus, nimic.

  13. Ce porniri avem aici...
    Nu vad care e problema. Din cate stiu suntem liberi sa sa alegem ce vrem si sa ne imbracam cu ce vrem si mai nou daca vrem...siii sa ne exprimam opinia bineinteles :)))
    Eu prefer sa nu ca sunt fata si mai port si blugi pe deasupra ( uneori si tricou, dar nu cu google) :)))

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 2 November 2011

    @cosminmaricari Haidi bre, ma lasi cu confortu-n blugi si tricou ? Astea-s povesti. Daca te-ai imbraca sa te simti confortabil te-ai imbraca in fusta.

    Chestiile astea cu dubios, fronda, epatare scl sunt preocuparile altor oameni.

    @Dr.A Io cre' ca discutia cu scumpe e o pista falsa, pina la urma poti cumpara o pereche de blugi pe care-o vomat pisica lu' Madona la licitatie cu jde mii de bitcoini sau ce valuta preferi.

    Calitatea nu-i neaparat scumpa, da' garantat nu-i ieftina, ca asta-i pina la urma problema : purtatorii de blugi + tricou petnru ca "asa se simt confortabil" au de fapt un buget de-o suta-doua de lei pe luna din care sa se imbrace. Pe scurt, lipsa lor de confort vine din aia ca-i string sosetele.

    @Anonimosu, Dr.A Face aspiratoare care par scumpe de pizde care par ieftine. Totu' ie-n shou.

    @Freud Mai ales avind in vedere ca el chiar traieste-n utopia proprie.

    @Calivita Da' cu ce ?

  15. http://lenesu.info

    te-a furat internetul !!!

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 2 November 2011

    Rusine internetului.

  17. descopera si froid chestia asta dupa ce s-a fumat de secole.

  18. mue.

  19. Mircea Popescu`s avatar
    19
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 2 November 2011

    Pai el este si tinar. Si banuiesc c-o fost si bolnav.

  20. Wtf.

    ps : mdeci lol, stiam de acuzatiile lui powpescu de copiere template si etc, da' n-aveam proof parca.
    mai maraia si lotus ala ceva.

  21. Parca mai aveam cateva perechi de jeansi pe undeva... ma duc sa le dau foc, BRB!

  22. Mircea Popescu`s avatar
    22
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 2 November 2011

    Decit sa le dai foc, da-le cadou.

  23. Nu cunosc nici un miner... deci n-am cui sa le dau.

  24. Ai trecut odata pe langa mine prin oras asta-vara, era sa ma pufneasca rasu'. Bine ca m-am abtinut, puteam sa vars cafeaua pe tricou si poate chiar pe blugi !

  25. Lolz, povesteste.

  26. Mircea Popescu`s avatar
    26
    Mircea Popescu 
    Thursday, 3 November 2011

    @Andrei Ar fi fost si pacat, dat fiind ca altii nu mai ai ?

    @Giuu Ce te-ai umezit tu bwey asta :D

  27. ahh, era vorba de zoso.

    mda, just figured out.

  28. Fata mea este modeeel..
    Uite ma unde era fashionistul! Fix in Mirshea. Zic sa nu-l mai tii ostatec:))

  29. @Giuu - a fost in august. Si cafeaua era de la Mac. Un pic dulce, puteam sa pun doar doua din cele trei pliculete de zahar, dar na...

    @Mircea - nah, mai am doua perechi si oricum cred c-ar fi iesit cu Vanish. Dar nu-ti era cald in costum ?!

  30. Mircea vrea sa fie si el un tip mai distinct asa.

    Necazul lui Popescu e ca nu poate sa mearga gol pusca si sa fie vazut ca barbatul suprem, ca daia are o boala cu femeile nude, gen reflectam imaginea si etc.

    Cum nu poate, incearca si el sa fie asa mai nobil, asa ca adopta piele mai distinctiva.

    __________________________________________________

    Asta si relativ romanii sug pula in materie de imbracaminte, pentru ca sunt toti tarani saraci prosti veniti la oras sub comunism.

    In strainatate un costum e vreo 80 euro si 20 pantofii, made in china.
    Adica da, cu 400 lei poti fi imbracat decent.

    Cam tot atat trebuie sa coste si in Romania, plus taxe de import.

    Problema e ca aici se arunca 150-200 euro pe un trening de cacat Nike(tm), Adidas(tm), etc.

    Pentru ca moda o suge.

    Cum multi prostalai inca nu s-au prins ca un costum e mai ieftin decat sport si au impresia ca costumul e de ceva multi bani, politician, afacerist, etc ; society stereotypes fail in favor of Mircea.

  31. @Froid
    Ultimul F.LLi Cerruti (s160) pe care l-am cumparat costa undeva la 600 Euro fara modificari.
    Nu stiu ce sac de PVC cumperi tu de obicei cu 80 de euro da nu-i exclus sa fie motivul pentru care nu-l poti purta vara.

  32. Mircea Popescu`s avatar
    32
    Mircea Popescu 
    Thursday, 3 November 2011

    @Lilly Eu am multe talente-n mine.

    @Andrei Neah.

    @Giuu Freud etc Vezi cai scris in flavor gresit.

    @Dr.A Shh! Dai din casa secrete de-astea gen cacostumele is comode, unde ajungem asa ?

  33. @mp : ahahah good point

    @dr.a : Io nu stiu ce porcarii cumparati voi de va furati singuri cu capitalismul da'n fine.
    Nu, am pus mana pe unul dinala. Am si purtat. E doar sintetic atata tot. Nu mori in el.
    Erau initial cu mult mai scumpe, dar nu se vand.
    Ma tot uitam prin vitrine la magazine cum scadeau preturile. 200, 180,.150, 120, 100, etc.
    __________________________________________________________

    Apropo de care chestie vin eu in Romania prin Septembrie 2010 si eram imbracat la ceva pseudosacou negru, niste blugi negri si pantofi negri.

    Sa mor de nu tot ascultam remarci dastea cu baiat de bani gata cu rahaturi cu etc, prin susoteli si etc.

    In urmatoarele 3 luni am vazut si ce vedeam, si uitasem, cand plecasem din ro : muncitori pe santier cu slanina si paine dar blugi de levi si bluza adidas, copii plangaciosi si batuti in fata la vitrine, etc.

    Cam de atunci si pana acuma port numai haine sport si cam cele mai ieftine.

    Mi-e frica. Serios.

  34. Mircea Popescu`s avatar
    34
    Mircea Popescu 
    Thursday, 3 November 2011

    De ce plm ti-i frica ?

  35. Ca sa nu ma trezesc cu cativa slavi si tigani in carca.

    Stii cum arata Lenin?

    Meet reincarnation, minus teh face.

  36. Mircea Popescu`s avatar
    36
    Mircea Popescu 
    Thursday, 3 November 2011

    Meri ba, vezi sa nu te violeze pe strada Razvan Coloja sau ceva.

  37. Cine vorbea de tricou, unu' care are in head la blog o poza cu el la costum, pe plaga, cu o pereche de ochelari de soare din plastic la ochi. Ochelari de rahat, din bazar.
    Tricoul uni simplu mi se pare chiar ceva elegant fata de ochelarii aia la 5 lei perechea. :))

  38. Mircea Popescu`s avatar
    38
    Mircea Popescu 
    Thursday, 3 November 2011

    Avind in vedere ca-n partile alea de lume nu exista lei zic ca incercarea ta sortita esecului reuseste sa esueze. Ca de obicei.

  39. Nu-s io bai, e un copiator mai bun ca mine, doar ca a esuat ca el nu stie cum ii soarele la tropice, cum ar fi.
    Imi zicea cineva ca te zarit prin timisoara. Aveai costumu lu strabunicu, un joben de rad si curcile si o atitudine de eminescu cu 3 se4cunde inainte sa fie bagat in ospiciu. Oare sa-l cred?
    Problema cu moda e ca nu se mai poarta hainele din secolul 18. Ai dreptatea aici.

  40. Maximum hating.

  41. @freud: mediocru hating

  42. Mircea Popescu`s avatar
    42
    Mircea Popescu 
    Friday, 4 November 2011

    @Cristi Pai eu zic sa-l crezi, dat fiind ca asa ai ajuns unde esti : bagind in seama opiniile pulimii. Da' inainte sa-l crezi pe ala vezi si ce se mai zice la televizor, sa n-o fi luat cumva razna fata de politica oficiala a ceea ce tre' sa creada pulimea. Stii tu, aia ca tine.

  43. Mi-am pierdut telecomanda si la taraba nu mai avea click, cancan sau libertatea :((((( CE SA MA FAC?????

    Eu tin seama doar de opininiile tale. De exemplu acum mi-am pus o pereche de pantaloni de lana si un cojoc cu latze, completat cu un papion mare si un monoclu gri, opincile tot gri. Nu stiu ce poseta sa aleg. Ma sfatuiesti tu? PLS
    Eventual a european bag.
    P.S. La joben am renuntat ca am facut paduchi.

  44. Mircea Popescu`s avatar
    44
    Mircea Popescu 
    Friday, 4 November 2011

    Mai schimba si tu apa.

  45. Da ce are apa din lighean? Chiar o schimb dupa 2-3 spalari.

  1. 46
    Cum se scrie corect (via Pingback)
    Friday, 4 November 2011

    [...] Moda Victoriana e demodata. Foarte probabil. [...]

  2. [...] m-am pierdut in reverie, va inchipuiti voi ce frumos ar fi ? Un loc binecuvintat populat de barbati la costum si pizde-n pizda goala (eventual cu cite-o zgarda eleganta la git)... [...]

  3. [...] de viaduct, n-am retinut cum se numeste dar e o bomba din aceea-n care se aduna studentii si alti purtatori de blugi prin lume, sau mai simplu spus "oameni care nu conteaza". Cind am intrat noi o tirla de patru fete se gaseau [...]

  4. [...] un maimutoi imbracat intr-un tricou pe care scrie Go Jets si el crede ca-i vorba de avioaneii vorbeste la telefonul lui Nokia 8310 [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.