Clasificare a pedofiliei

Thursday, 14 July, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Clasificarea legala a pedofiliei include in general relatiile amoroase consumate intre adulti si minori, ambele categorii definite arbitrar in raport cu o virsta. Anumite jurisdictii (ca de exemplu guvernul federal din SU) folosesc virsta de 18 ani, un numar de alte jurisdictii (ca de exemplu RU, diverse state prin SU) folosesc virsta de 16 ani, si in fine majoritatea jurisdictiilor (ca de exemplu Romania, mi se pare) folosesc virsta de 14 ani.

Lasind la o parte absurditatea patenta a virstei arbitrar fixate (zau asa, deci o pustoaica nascuta acum 6`575 de zile e numa' buna de pula, da' cumva magic una nascuta acum 6`573 fix si moare dac-o ia cumva in gura), care nu poate fi nicicum evitata din considerente legaliste (tre' sa existe ceva criterii clare, altfel s-ar mai aplica legea veci pururi), si ciudatenia ca aparent unii copii nascuti in stinga unui riu sunt cu doi pina la patru ani mai precoci decit cei nascuti de cealalta parte, abordarea asta-i perfect echivalenta cu a spune ca "aia sub 1 metru 60 is grandomani", si-i defecta-n exact aceleasi moduri si din exact aceleasi motive. Ca atare, nu se preteaza unei discutii serioase pe tema.

Exista alte trei criterii care ingaduie o clasificare mai rationala a pedofiliei. Primul este raportul de gen intre participanti. In practica, pedofilia este cel mai frecvent o parafilie a barbatilor adulti cu vedere spre baieti, sa-i zicem ei pedofilie Bb. Ceva mai rara, dar nu de tot absenta, inclinarea barbatilor adulti spre fetite, sa-i zicem ei Bf. Inca si mai rara, dar cu siguranta prezenta, inclinarea femeilor adulte spre baieti, Fb. Teoretic posibila, dar dupa stiinta mea nedocumentata dincolo de fantezii erotice in scris, inclinarea femeilor spre fetite, Ff.

Al doilea criteriu il prezinta diferenta fata de virsta adulta a literei mici din binomul acela. Vasta majoritate a pedofililor prefera indivizi aflati in adolescenta, si care se afla deci un an-doi sub norma generala de "18 ani". Sa numim aceasta pedofilie de tip I. O minoritate destul de vioaie prefera indivizi preadolescenti, in jurul pubertatii. Sa numim aceasta pedofilie de tip II. O minoritate de-a dreptul minuscula, dar cu siguranta prezenta si fara indoiala ingrozitoare pentru societate prefera indivizi in prima copilarie, inainte de oricare semne ale instalarii pubertatii (instalare care istoric se petrecea in jur de 13 ani, dar ca rezultat al mediului murdar in care traim, virsta a tot scazut in ultima suta de ani, ajungind undeva in jur de 9 ani prin unele parti in zilele noastre). S-o numim de tip III. In fine, exista documentate cazuri sporadice de violente atroce asupra sugarilor, insotite de manopere clasificabile drept sexuale. Nu este clar daca asa ceva intra-n discutia noastra sau e pur si simplu aleatoriul dementei, dar pentru siguranta s-o numim de tip IV.

In fine, al treilea criteriu e reprezentat de continutul respectivei parafilii. Cea mai importanta diferenta e data bineinteles de linia intre realitate si fictiune. Unii pedofili si avocati pro sustin teoria ca se limiteaza la a-si consuma fictiv inclinatia, si ca atare nu prezinta pericol social. Unii avocati contra sustin teoria ca nu exista o linie intre realitate si fictiune, si ca orice pedofil in visele lui va deveni un pedofil in sens propriu daca "are ocazia", chit ca nu-i clar ce ar insemna concret asta. Privind teoretic problema sigur ca primul argument pare mai persuasiv, si ultimul mai putin credibil, la rigoare nimic altceva decit frica si groaza distilate. Privind practic nu e chiar asa de clar, in sensul ca pedofilii violenti, care ajung a fi judecati pentru crime dintre cele mai urite nu-s niste tipi care tocmai descoperisera pedofilia doua zile inainte, intimplator, intr-un bar. Sa lasam insa discutia asta pentru comentarii, eventual.

Restul de diferente survin dupa preocupari. Daca-i consumata prin copulatie (C) sau nu, daca include fotografiatu' imberbului/ei (F), daca-i parentala sau ba* (P), daca-i prin acord sau cu forta** (A), daca-i genitiva au ba*** (G), daca-i inchisa sau deschisa**** (I) si-a sa mai departe, o groaza de specificatii posibile.

Si-atunci, de exemplu, daca ne apucam sa notam ca BbIfCFAI am zis ca un barbat adult fantazeaza la situatia-n care de bunavoia partilor copuleaza cu un adolescent, e fotografiat si nu stie nimeni, iara daca notam BfIIIrCPG se cheama ca un tip viseaza sa rapeasca o fetita de vreo 6-7 anisori, s-o duc-a pe Insula Pedofililor unde sa-i faca ea copii (eventual la fel de mici ca si ea, sigur ca da).

Si evident, in incheiere, observatia fundamentala ca diferenta intre sexualitatea normala si parafilie e data de fixarea afectului. Oamenii normali iubesc alte persoane, nu circumstantele altor persoane. Pedofilul in schimb e strict interesat de circumstantele obiectului afectiunii lui, care nu-l mai intereseaza odata ce, prin lucrarea ireparabila a timpului, se maturizeaza si nu se mai inscrie astfel in supa alfabet cu CFPG alea. Prin care caracteristica pedofilul e remarcabil de aproape de prostituata, care si ea interactioneaza cu banii clientului mai degraba decit cu clientul in sine.

---------
* Adica, daca pedofilul se vede jucind un rol cvasi-parental in raport cu partenerul sau nu.
** Forta nu tre' sa includa neaparat violenta fizica, ce fac preotii de exemplu tot la forta intra.
*** Adica daca pedofilul viseaza sa-i faca partenerul copii sau nu.
**** Unii pedofili isi gindesc pedofilia idealmente ca o stare deschisa si publica, pe care eventual se pot vedea fortati s-o ascunda. Altii isi gindesc pedofilia ca o stare eminamente privata, pe care-o vor secreta-n lume.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

11 Responses

  1. PorculdeYork`s avatar
    1
    PorculdeYork 
    Thursday, 14 July 2011

    iui, am citit jumate ca tre sa plec la bere dar pe bune, tre sa dau mai des pe Trilema, fain Mirciule ! revin sa citesc tot , sa-mi fie de bine !

  2. Hipsterilor`s avatar
    2
    Hipsterilor 
    Sunday, 17 July 2011

    "Napoleon abolished incest laws in France and Belgium. Incest had been legal in these two countries.[15] On January 27, 2010, France reinstated laws against incest, which had been thrown out during the French Revolution as a "religious taboo" over 200 years prior"

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Sunday, 17 July 2011

    @PorculdeYork Cum mai e pe la bere ? :D

    @Hipsterilor Nu degeaba-s frantujii vestiti de rafinati, bag seama.

  4. @Mircea Popescu

    Sunt de acord că pefodilia este un rău în sine şi nu unul formal. Dar te întreb dacă o consideri ca fiind o boală.

  5. Hipsterilor`s avatar
    5
    Hipsterilor 
    Sunday, 17 July 2011

    homosexualitatea e o boala?

  6. @Hipsterilor
    Nu-i boala e doar un simptom.

  7. Hipsterilor`s avatar
    7
    Hipsterilor 
    Friday, 29 July 2011

    http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/crime/8671235/Judge-tells-teacher-sex-offender-I-dont-criticise-you-for-being-attracted-to-children.html

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Friday, 29 July 2011

    Hmmm pedosmile detected ?

  1. [...] Pedofilie, privire introductiva. Dupa care am sa continuu ce urma sa zic aici intr-un articol zis Clasificare a pedofiliei, si-apoi venim la tema. Eu ce sa fac daca ma apuc sa scriu o idee si bag sapte sute de cuvinte [...]

  2. [...] chestiuni ce nu-si au locul sub aceeasi umbrela (chestiune de-o vom discuta in articolul despre clasificarea pedofiliei), dar fundamental, in miezul ei, pedofilia e malum in [...]

  3. [...] Clasificare a pedofiliei [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.