Cioroianule, esti ca si dus!

Wednesday, 26 October, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Adrian Cioroianu, acest au-aparut-primele-fotografii-cu-Lucian-Mindruta-si-amanta-sa-wannabe (da' pe bune acuma, si sub aspectul vietii cvasi-private pseudo-amoroase, si sub aspectul ambalarii unor idei mai degraba lipsa si-n general serbede in tipla mult mai tipatoare decit e cazul a unor bombasticisme ieftine) comite in Dilema recenta un articol demn de-un fost ministru trimis la plimbare pe motiv de incompetenta (apropo de care chestie, cind Traian Basescu refuza sa-l accepte pe motiv de lipsa experientei era lupul cel rau, cind timpul i-a dat, intr-un scurtut an de zile dreptate nu si-a mai amintit nimeni) : Provincialilor, sînteți ca și morți! Din care, sa citam :

Cum am ajuns la această concluzie? Simplu. Am privit cîteva zile la posturile TV din Capitală. Provincia românească nu există aici – cu excepţia unor buboaie de puroi senzaţionalist. Ultima ştire pe care am aflat-o despre Braşov e de iarna trecută – de cînd ieşeau urşii la păpică prin gunoaie. În ianuarie ce vine, urşii vor ieşi din nou la ghene – şi vom afla din nou despre Braşov. Despre Timişoara, singurele două ştiri ale ultimilor şase luni au fost, unu, că trupele de mascaţi au intrat în palatele ţigăneşti şi, doi, cîntăreţul amator Busuioc a fost bătut de un mardeiaş tot amator. Despre Craiova, mai ştiţi ceva în afară de isprăvile patronului Mititelu? Despre Constanţa, în afară de dansurile de greier văratic ale primarului Mazăre, altceva mai auziţi pe semestru? Revenind la Iaşi: dacă o dată pe an, toamna, Sfînta Paraschiva nu şi-ar aduna aici oştile de credincioşi, pomanagii şi jandarmi, despre ăst oraş nu s-ar mai afla nimic.

Ca sa recapitulam, c-am uitat. Cine este Cioroianu la ora actuala ?

Adrian Cioroianu este profesor la Facultatea de Istorie, Universitatea Bucureşti.

Deci, pe scurt, un tip care sta in Bucuresti si se uita aparent prea mult la televizor a tras concluzia ca lumea nu exista pentru ca nu-i ie prezentata lui pe ecranul cutiutei magice. Sa continuam acest rationament demn de-un cap plin cu seminte de floarea soarelui (+ bere in interstitii) : Texasul nu exista pentru ca nu apare in filmele porno turnate la U of Phoenix, Arizona. Nu-i ca si cum ar fi el singur a cincea economie a lumii sau ceva. New York-ul nu exista pentru ca nu apare in soap-urile realizate in Burbank, LA, Ca. Nu-i ca si cum e centrul financiar al lumii sau ceva.

Eu sincer cred ca-i trist sa fii atit de prost. Dupa ce-ai ratat o casnicie prin superficialitatea cea mai tembela (deh, se intimpla si altora) si apoi o cariera politica tot pentru superficialitatea cea mai tembela (in pofida faptului ca si aici au fost oameni care sa-ti atraga atentia, sa te traga de mina, si chiar sa-ti bata obrazul, public - si nu oricine, ci ditai presedintele tarii) mai lipseste sa ratezi si o cariera academica tot in acelasi mod.

E drept ca astia la Istorie is mai toleranti cu superficialitatea, ce-i ingrijoreaza pe ei e in principal profunzimea, si e drept ca astia din Romania sunt toleranti cu absolut orice, in genere, ca asa-i traditia, profesorii universitari sunt asimilati popilor din ceva motiv.

Dar totusi, daca poate cineva sa realizeze sfinta treime a ratarii complete, eu cred ca Cioroianu e un candidat destul de bun. Cind a publicat ultima oara ceva studiu cit de cit serios, stie cineva ? Ca beletristica de Curtea Veche e pentru alta cariera, nu da asa de bine in lista unui profesor de istorie.

Si apropo de care chestie, cind l-ati vazut ultima oara pe Cioroianu la televizor ?

Category: Trilema Presei
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

18 Responses

  1. Bucurestenii nemultumiti de Bucuresti sunt la fel ca timisorenii nemultumiti de Timisoara, ca iesenii nemultumiti de Iasi si tot asa, daca se intelege ideea.

    Adica este acea categorie de oameni care zace in urbea ei cu trupul, dar mai ales cu mintea si nu vede mai departe decat este servit de presa. Acum, daca esti un om cu o deschidere un pic mai mare asupra lumii, atunci stii ca presa reflecta o mica parte din ce exista cu adevarat in jurul nostru si o mare parte din ce vrea patronul de presa sa fie reflectat.

    Chestia e, ca oriunde am trai, cel putin o nemultumire tot s-ar gasi pentru aia de cauta sa fie nemultumiti cu orice pret. Iar daca astepti ca unul sau altul sa vina sa-ti deschida ochii, atunci iti meriti cu prisosinta nemultumirea.

    Cioroianu e unul dintre cei multi care pentru a atrage atentia fac din propria dizgratie subiect de interes public. Daaar, care public??!

  2. maaaaaaaaaaama ce hater esti.

    daca bucurestiu nu vine la mircea popescu, popescu de ce nu merge la bucuresti?!

    io cred ca tu esti hater pe orasul asta ca n-ai prins raiul socialist si acum te bate lupta de clase.

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 26 October 2011

    @MeetTheSun Tipul nu prea stie el ce zice, din pacate, da' nici bucurestean nu-i nici de bucuresti nu se plinge. De fapt nu se plinge de nimic, incearca sa mai mulga niste atentie pe teoria evident eronata ca acuma cine i-o da lui atentie de sa n-o poata duce ?

    @Freud Apai la cite prostii crezi tu, ce mai conteaza una-n plus sau in minus ?

  4. ba apropo, tu ai uitat ceva in ecuatie : asta-i proletar. chiar nu are bani decat sa se uite la televizor, deci in lumea lui, numa' tv exista.

    Centrul de Studii Europene şi Eurasiatice (European & Eurasian Studies – EURAST Center) este un proiect academic iniţiat de Adrian Cioroianu - Dr. în Istorie, profesor universitar la Facultatea de Istorie, Universitatea Bucureşti, fost ministru al Afacerilor externe (2007-2008). EURAST Center şi G E O P O L I T I K O N Blog sunt dedicate analizei politice şi geopolitice a Rusiei, spaţiului ex-sovietic şi Eurasiei în relaţiile lor cu statele Uniunii Europene şi cu Occidentul generic.

    must haz billions jew laugh jpg for epic fail.

    asta-i obisnuit sa se minta singur.

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 26 October 2011

    Apai o fi daca zici, nu e clar.

  6. In sfarsit am si eu gravatar care se vede bine aici la mirtia pe blog.

  7. tu m-ai penalizat cu karma, nu?

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 26 October 2011

    Nu ?

  9. ba, da tu te uiti la televizor? adica pe ce baze il combati tu ca eu stiu ca tu nu te uiti.

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 26 October 2011

    Da' io nu combat pe baza continutului televizorului, ca nu ma intereseaza. Io il combat pe baza ca tre' sa fii minim idiot sa judeci lumea dupa ce vezi tu la televizor. Chestie pe care unu' de-i profesor universitar, cica, si mare sustinator al educatiei publice cu privire la diverse figuri istorice, tot cica, ar trebui sa-l si cunoasca si sa-l si sustina. Sau cum, te duci la nustiuce emisiune de cacat ca sa iesi din format de dragul educatiei publicului, si pe urma scrii la gazeta in contra educatiei publicului ? Pai ce esti tu, om sau curva ?

  11. nuca normal cai curva dar zice el ceva acolo. Ca adica tembeliziunea centrala se axeaza numai pe Bucuresti cu stirile si din provincie ia numai stir gen gaina naste pui vii. Deci el a facut o opservatie cum ca provincia nu e serviced cum ar trebui.
    A, superficialitatea lui pitziponcareasca este blamabila insa ideea din spatele harticolului este buna.
    eu as vrea sa-si faca patriciu televiziune ca mie Adevarul chiar imi place.

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Thursday, 27 October 2011

    Patriciu e relativ prost : el copiaza chestii. Mai un logo pentru Rompetrol sparlit de la BP, mai un mic.ro calchiat dupa modele de-afara, ca Walton asa o inceput (teoretic vorbind), mai una-alta. Cum nu exista televiziune de succes la ora actuala, nu are ce copia, si deci mnoa.

  13. Cum să nu existe televiziune de succes, OTV ce e? :-)

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Thursday, 27 October 2011

    http://verticalnews.ro/cum-se-imbogatesc-si-ce-averi-au-oamenii-lui-dan-diaconescu-de-la-otv/ gen ?

  15. Scoatea și omul ăla un ban cinstit. Ce, tu nu-ți exploatezi sclavele?

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Thursday, 27 October 2011

    Eu imi exploatez sclavele, dar ele sunt ale mele. Asta ce exploata ?

  17. Primul adică Doru Iuga exploata minore din câte am înțeles eu. N-ai exploatat și tu una poate chiar două?

  18. Mircea Popescu`s avatar
    18
    Mircea Popescu 
    Thursday, 27 October 2011

    Parca erau minori, nu ?

    Si nu.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.