Ciocoismele sunt insa maxime

Wednesday, 14 September, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Pe cuvint de onoare daca am pornit deliberat cu planul de-a face asta noapte ceva crescendo alegorico-simbolic, foame > timpenie > ciocoism etc. Nici vorba dom'le, pur si simplu n-am avut somn - n-am idee de ce, probabil virsta - si m-am apucat de citit "alte bloguri". Ca asa-i pe .ro, exista Trilema si altii. Asa, gramada, o gramada cam informai.

Ei, si din "si altii" astia am pornit-o cu Mircea Badea, care sarmanul ati vazut unde-a ajuns cu foamea, am trecut prin Bondoaq, care saracu'... da' sa nici nu povestim, ca-i trist, ii tin aia creieru' pe inventar in formol la Antipa si nu vor sa i-l inapoieze, mama lor de birocrati, si-am ajuns in fine la Orlando Nicoara.

A, trecind pe la Bobby Voicu, am uitat de el. Mereu uita lumea de hirciogutul asta altfel foarte important (zice el), e ca un facut. Da' l-am incurajat eu un pic, traieste din asta macar un an-doi, ca ii invatat sa traiasca din putin.

Dupa care am trecut cum ziceam la Orlando Nicoara, de care n-ati auzit dincolo de faptu' ca nu are nici o legatura cu site-urile MediaPro. Ca n-ati avut ce. Si-acum, sa citam :

Cu dedicatie pentru Alexandra, Loredana si Iuliana si cu multumiri lui Dragos pentru felicitarile adresate echipei noastre.

Compania care a adunat sumele cele mai mari din piata, in cea mai mare parte din advertising, este Apropo Media – care, dupa cum am scris aici, in premiera, a fuzionat cu Mediafax si Publimedia – , cu 4 milioane de euro, adica o crestere de 27% fata de 2009.

Asta spune el, Orlando Nicoara, cel care nu are nici o legatura cu site-urile MediaPro, care n-are nici o legatura cu Apropo Media, care n-are nici o legatura cu Mediafax si Publimedia. Precum n-are nici o legatura cu nimic altceva. Mai departe, din comentarii, ibidem :

August 28, 2011 at 6:17 pm orlando says
Nu mai ‘exista’ Apropo Media, acum e Mediafax Group

Io atita ma intreb, BOOM mai exista oare ? STANDOUT ce mai face ? Realitatea.net cum se mai simte ? Ce vom comemora pe 8 Martie 2012 ?

Da' sa lasam astea, ca-s toate istorie, ori istoria nu intereseaza decit pe cei ce vor sa inteleaga ce se intimpla. Ba inca-s si istorie veche, unele mai vechi de trei ani, pai ce facem aici, iesim din traditia orala ?! Nu se face pentru Portile Orientului. Deci sa continuam, cu un vaier prelung, de palmas, de negrisor, de serb :

September 5, 2011 at 8:19 pm cosmin says
mai silviu, iti recomand sa lucrezi macar o luna pe 12-15 milioane, sa iti intretii familia cu banii astia, sa vezi cum performantele tale individuale raman nerasplatite an de an, sa primesti anunturi in care ti se spune ca firma e pe primul loc la incasari si apoi te astept sa imi spui ca esti multumit ca ai un loc de munca. presupunem aici ca nu sunt projectul proiectului tau si imi fac loc printre excursiile la schi in evetia sau cele la plaja in spania-italia-grecia ca sa te ascult si sa te mai si inteleg.

Noa vedeti ce hater ii si cosmin asta ? Da' nu-i problema, ca pasa Orlando-bey are om sa-l apere de musculite si zaduf :

September 5, 2011 at 9:16 pm Silviu says
Primul meu salariu cred că a fost de 265 de lei. Acum destul de mulţi ani. Situaţia pe care tu insă o reclami este una destul de răspândită şi ale cărei cauze sunt foarte complexe. Incepând de la faptul că nu eşti suficient motivat, continuând poate cu bugetul timp redus a lui Orlando pentru a rezolva toate probleme interne, continuând cu presiunile din partea lui nenea Sârbu, cu situaţia economică locală dezastruoasă care nu poate duce la o creştere a nivelului de trai, toate acestea traducându-se într-o productivitate a muncii foarte redusă, şi terminând cu situaţia economică la nivel global. Toate influenţează mai mult sau mai puţin situaţia in care tu te afli acum.

Însă pune-te un pic şi în locul investitorului. Vezi că sunt publice rezultatele financiare. Ultima oară când mă uitasem, Sârbu nu câştigase nici măcar un leu cu MPI. Nici măcar unul singur. Adică el toată perioada asta a venit cu bani de acasă. Adică faci o diferenţă şi-i dă cu minus. Ţie măcar ţi-a dat cu plus. Iar Sârbu nu a infiinţat firma pentru scopuri filantropice. Vrea şi el ca la un moment dat, să câştige măcar un leu. Tu cât timp ai fi dispus să stai fără să câştigi nici măcar un leu? Plus în cele din urmă, există şanse reale, ca în final, Sârbu să nu câştige nimic. Chiar să piardă. Şi mult. E un risc pe care ţi l-ai fi asumat? În fine, faptul că se anunţă venituri record, nu inseamnă automat că avem şi profit record. E posibil incă să avem pierderi. Aşadar asta nu spune nimic.

Apoi pune-te şi in locul lui Orlando. Probabil pentru tine munca se termină atunci când ai ieşit de pe uşa clădirii de lângă Romană. La Orlando incepe pe la 6 dimineaţa şi se termină probabil la 2 noapte. Iar din câte îmi aduc eu aminte, nici prin concedii nu prea se relaxează. Pe lângă responsabilitatea pe care o are în faţa lui Sârbu, că-i foloseşte o cârcă de bani, mai are şi responsablitatea tuturor angajiţilor pe care-i conduce. Crezi că Orlando nu ar vrea să mărească salariile? Ar face-o cu cea mai mare plăcere. La o adică, nu sunt banii lui oricum. Sunt ai lui Sârbu. Dar are şi el anumite constrângeri de care să ţină cont.

Pe de o parte trebuie să mulţumească investitorul, prin obţinerea unui profit cât mai mare şi pe de altă parte trebuie să realizeze asta prin oameni motivaţi intr-un anume fel. Altfel spus, destul de exagerat spus, Orlando consideră că poate face un profit mai mare dacă îţi oferă ţie un salariu de 1500 de lei, decât dacă ţi-ar oferi 3000 de lei să zicem. Pentru că în cele din urmă, principalul obiectiv al lui Orlando este faţă de investitor.

Evident, O îşi asumă un risc, atunci când poate dă un salariu mic. Acela de a pierde un om de valoare. Asta e.

Deci asta e. Bine pisi ?

Neam de traista...

———
  1. De bloguri citite discutam, ala-i criteriul, nu faptul ca-s scrise, ca pur si simplu exista scl. Sublinierea-i importanta, sa nu cumva sa se flambeze degeaba cetateni despre care nici macar nu-i vorba-n propozitie. []
Category: 3 ani experienta
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

43 Responses

  1. Auzi (buuu), de ce nu te duci in america, daca te tot deranjeaza romania asta?
    Nu-i mai usor sa fii linistit intr-o tara frumoasa decat hater intr-o tara nasoala?
    Doar iti permiti. Dupa spusele tale.

  2. Eu nu inteleg cum pot firmele astea sa iasa pe pierdere avand cifre de afaceri de aprox 1 mil de E fiecare din moment ce produc numai bullshituri virtuale cu nigari platiti cu 400E/luna.

    Sau ma rog, primul lucru pe care nu-l inteleg e de unde strang ei milioane de E din publicitate pe internet dar sa trecem peste.

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 14 September 2011

    @cristi Intrebarea corecta este de ce nu va duceti voi in pizda paroasa a mamelor voastre, sau respectiv undeva pe-o insula pustie, daca tot ma deranjati pe mine. Pentru ca, si-aici surpriza, io sunt centrul lumii, si trogloditii care ma deranjeaza pe mine (centru al lumii) n-au ce sa caute sub soare.

    Ca asta-i frumusetea de-a iti permite, ii aduni pe melteni ca pe vite in tarcuri dupa care le tot reduci spatiul.

    Meltocaust!

    @gheorghe Pentru ca cifrele de afaceri respective sunt povesti vinatoresti. Uite, hai sa facem si noi doi cifra de afaceri : eu iti vind tie 100,000 de coclendere la 75 de lei bucata si tu imi vinzi mie 75,000 de tucumbari, cu 100 de lei bucata. Semnam fiecare de primire, trecem in contabilitate cite doua milioane de euro la cifra de afaceri, iesim la declaratii dupa care ne pregatim textele pentru cind vine Fiscul in control. Va fi ceva cu "ne persecuta Basescu". Esti gata, te bagi ?

    PS. Nigarii lor iau 400e intr-o luna buna. De exemplu anul trecut pe vremea asta Realitatea nu-si platise salariile din Aprilie.

    Altfel, schema e foarte simpla, si de altfel destul de evidenta pentru oricine-si face due diligence. Hai s-o notam :

    1. Niste tipi au niste intelegeri cu niste alti tipi. Astea sunt de urmatoarele doua categorii mai importante :
    1.1. Ion are o prietena la multinationala X. Prietena lui Ion conspira cu alti angajati numiti in engleza renegade pentru a delapida firma X. In complicitate cu Ion, care-i scrie facturi, prietena lui si prietenii ei din firma X sifoneaza niste bani. In cazurile in care-s prinsi firma X oricum prefera sa nu-i dea Politiei Romane (care-i inca neserioasa, desi mai putin neserioasa decit acum sa zicem 15 ani), asa ca asta-i tot, aia tre' sa-si gaseasca un nou loc de munca. Unde vor aplica metode ceva mai rafinate. Incet-incet, in 10-15 ani de practica s-a format astfel o clasa de ciorditori cu pretentii, asta fiind si motivul pentru care inca nu se angajeaza specialisti romani pentru top management in Romania : prea multi dintre ei sunt specialisti in ciordeles, nu-n corporate governance. C-asa-s romanii miticaniile din bucale. Uneori Ion e gay, in care caz betiile-n grup sunt mai putin aratoase.
    1.2. Ion e politician. El are legaturi in firma romaneasca de succes Y. Patronul lui Y, Gheorghe, face niste intelegeri pentru a abuza putin puterea statului, in schimbul carora plateste facturi emise de Ion pe firma iubitei fiului lui Ion, pentru coclendere si tucumbari.

    2. In cazul "publicitatii pe internet", coclenderele si tucumbarii sunt arbitrar numite "trafic". In acest scop s-a organizat o trupa de 10-20 de Ioni de-astia intr-o chestie numita nu mai retin cum, care face un "studiu de audienta" zis SATI. Care SATI nu inseamna absolut nimic, realist vorbind, da' ofera niste cifre. Cifre care se aseaza foarte frumos intr-un tabel, si daca te uiti putin cu instrumente statistice pe tabelu' lor... da' de fapt hai mai bine sa ne uitam :

    cancan.ro 277.616
    gsp.ro 260.605
    sport.ro 258.824
    libertatea.ro 254.637
    prosport.ro 220.875
    hi5.com 213.238

    Pe bune, deci tu crezi ca asa arata varianta de trafic pe site-uri de internet ? Intre 277 si 213 exista 6 entitati, intre 1000 si 277 exista 0 ? Ce-i aici, cooperativa Internetul Nou ? Pai tocmai.

    Traficul lui peste exista comlet imaginar, in sensu' ca cooperativa de 1.1. si 1.2 secreta aceste tabele complet imaginare in vederea acoperirii facturilor de coclendere emise de ei.

    3. Niste negrisori is platiti sa scrie niste texte. Nu exista absolut nici o legatura intre textele imunde produse de ei si 2. trafic, tot asa cum nu exista nici o legatura intre 2. trafic si 1. bani. Pur si simplu avem trei nivele de fantasma pentru a acoperi ceea ce-n englezeste se numeste graft. Si cu asta basta

    Nu intelege negrisorul de ce textele lui nu valoreaza 1-2000 de lei pe luna, in timp ce manajerii o ard pe iahturi ? Pai e foarte simplu de explicat : el e in zona 3 a fictiunii, unde banii-s chiar lipsa de tot, ca nu prea se mai scurg pina acolo, in timp ce cocalarul de-i raspunde e in zona 2, se ocupa cu minarit trafic. Acolo banii-s ceva mai prezenti. Iara Orlando Nicoara e in zona 1, acolo unde, si citam, "se negociaza contractele de publicitate". Acolo-s banii, da' nu-s cine stie ce multi dat fiind ca un Nicoara sau un Stanca gasesti pe toate gardurile, in timp ce companii capusabile mai greu. Si iata de ce baietii astia o ard toti in grup pe bani de seminte.

    A, si iata si de ce nu creste "industria" : prostia asta nu-i scalabila.

    Simplu.

  4. Mda, deci ma uitam eu la nustuce conferinta de-asta acum vreun an ca sa vad si eu cu ce se ocupa internetii din romania. Conferinta era ceva gen reclama pentru unii care vroiau sa finanteze "startupuri" in romania si anume niste firme facute de un nene Vlad Stan. De parca banii ar fi principala problema pentru un startup pe internet in romania, unde tii toti posibilii vizitatori pe un hosting shared de 20$.

    Si vorbea Dragos Roua, si zicea el ca ce smecher e el si cum se fac banii in onlain si dupa vreo 5 min de labareala incepe sa explice cum a avut el nustuce contracte cu vodafone pe vremea cand se numea connex si practic a facut niste cacaturi inutile pe care nu le-a folosit absolut nimeni la vremea aia dar tot si-a luat o gramada de bani ani la randul. Efectiv asa s-a exprimat citez aprox "am avut o firma cu care am stat ani de zile pe un contract cu connex nefacand nimic".

    Deci oamenii astia vin sa vrajeasca "tinerii antreprenori" ca sa-si faca afaceri ca ie viitorul si plm si ca o sa le ofera ei consultanta si ii invata cum merge treaba si vine tanarul antreprenor si Dragos Roua ii zice: pai uite cum faci bani, te duci la vodafone faci un contract prin care ei iti dau bani pe niste cacaturi inutile si cam asta e, simplu, nu? Din punctul meu de vedere urmatoarea intrebare pe care ar pune-o un tanar antreprenor de-asta e cum poate si el sa faca rost de un astfel de contract... Sincer, chiar nu inteleg cu ce l-ar ajuta pe nenea asta Vlad Stan sa dea niste bani unor "startupuri" care n-o sa faca bani niciodata, mai ales cand te gandesti ca probabil nu da din banii lui.

  5. Deci ai futut-o pe mama! You are my daddy???
    Da de ce sa plec? Imi place aici, e soare, e alb si mai si rad de oligofrenia mea. AAAAAA si am credite, ce fac cu creditele? mai am 7850 si dupa, daca esti cuminte, poate te las. Da stai ca nu e bine nici asa ca nu vad cum va laudati voi ca sunteti puli destepte daca nu e si o pula proasta pentru comparatie.
    Daca ma mai jignesti te spun lu femeia care ti-a daruit persoana mea!

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 14 September 2011

    @gheorghe Mbun. Intre timp banii nu mai sunt principala problema pentru un start-up niciunde, cit e acuma un cont solid de cloud, 2k pe luna maximum-maximorum. Adica din banii de care are nevoie un genial anonim ca sa se intoarca-n Anglia isi face start-up si plateste ca un boier din mina primele 3-4 luni. Da' chiar asa, de ce nu si-o fi facind jeniu' start-up ? Enfin, divagam.

    Dragos Roua a facut bani exact din ce descriu eu acolo dinsus, vezi discutia cu feminis.ro - eastrologia.ro. Si ca sa vezi ca nimic nu s-a schimbat din 2007 in 2011 la nivelul baietilor astora, sa citam din proaspat :

    Dupa ce, in luna mai, MicaPublicitate.net se afilia portalului REALITATEA.NET, incepand cu 1 septembrie site-ul de anunturi se va regasi sub Adevarul.ro [care va castiga, astfel, daca re-directul se va face corect, peste 500.000 de vizitatori unici lunar].

    Deci bun ? Exact eastrologie.ro reloaded.

    La celelalte doua puncte :

    1. Intrebarea tinarului chiar si este, "bun, si cum fac si eu sa iau un contract de-asta" ? Iar raspunsul "consultantului", "expertului", "adultului" vin si el imediat, "eheheiii... pai stai pe-aici, du-mi servieta si poate, cine stie... intr-o zi...". Ortodoxism pur, asa curg lucrurile prin ciobania de la sud-estul Ardealului de vreo 25`000 de anisori. Si tinarul pune botul, cum au mai pus o mie de generatii pina la el, presteaza si oralu' si analu' fara gemete sau plingeri dupa care poate intr-o zi. Sau poate nu. Ce mai conteaza.

    2. Nu se dau nici un fel de bani. Daca iti mai amintesti distractia cu start-up-ul toate blogurile prezent la ceva conferinta lu' peste in 2009 pe vremea asta, acolo un tip (Victor Catalin) venise la ce se anunta tirg de finantat start-up-uri sa ia bani. Chestia a fost rebranduita brusc in "tirg de defilat aiurea", fara finantare, tipul s-a enervat si-au iesit scintei. Daca vrei exemplu mai recent, ia de-aici, fix aceeasi chestie, doi ani mai tirziu. Deci, nici vorba de finantare, sunt niste momente penibile de marketing unde sunt adunati vitalusii suficient de prosti sa puna botu' la promisiuni de-alea josnice, "hai ca-ti ia mami bicicleta", facute in batjocura de niste gunoiae umane care se cred parinti in virtutea faptului ca au copii, da' fara nici o intentie de-a se tine. Si cum asta-i realitatea socializarii din familie pentru o larga majoritate a tinerilor romani, tristetea de-a fi crescut cu niste gunoaie umane care se cred parinti in virtutea faptului ca au copii... mnoa, iata ca ceva public se stringe.

    Da' sa nu discutam de relevanta lui pentru afaceri, si mai ales din pozitia de antreprenori. E mai bine.

    @cristi Eu nu te jignesc pe tine, bwey. Eu iti atrag atentia ca daca te identifici cu meltenii tu insuti, te identific si eu, fara probleme. Mi se rupe mie ce-ti alegi tu in viata, unde vrei sa stai acolo stai, pe urma vedem daca sfirsesti calcat in picioare si aruncat odata cu gunoiul sau nu. Simplu.

  7. Mda, mie incubatoarele astea de startupuri, cele adevarate vreau sa zic, mi se par cam forget the gold rush, start selling shovels.

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 14 September 2011

    Totusi, exista si cealalta jumatate a problemei (via Graham). Da-n afara de cazul ca un actor statal/supercorporatie a decis sa construiasca asa ceva, e fix o incercare de capitalizare pe baza unui nume deja format, adica fix ce discutam cu vinzarea de piese proaste sub nume precum HP, Compaq, Dell etc pentru a "capitaliza numele", sau cu alte cuvinte a transforma increderea din capul vitalusilor in bani. Sau cu alte cuvinte frauda, da' mai soft asa.

    Iar in locurile unde exista deja SV, evident ca nu-s altceva decit dorinta oamenilor cu bani de-a ramine relevanti si la anul. Ceea ce-i sanatos de ambele parti, de altfel.

  9. ps : mircea a pus un titlu de nu are de vazut cu articolul ca e la moda acum ceasca si etc in presa

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 14 September 2011

    Ha ?

  11. internationala tovarase, imnul impotriva ciocoilor poporului !!!!111

    de cand cu gypsy carpathian garden e la moda ceausescu ca vrea sa faca elena udrea tur turistic cu comunistii si etc. acum incep iar cu nicu ceausescu si ba era el printul favorit, ba au fost minciuni de revolutie, etc.

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 14 September 2011

    Da' nu vaz legatura.

  13. @fREUD: ĂIA ERAU BURGHEZI SAU MOȘIERI, NU CIOCOI!
    p.s. sCUZE DE CAPS.

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 14 September 2011

    Ciocoii erau conservatorii-n vorbirea politica de pe vremea lui Eminescu.

    Da' cit de lenes sa fii, ca sa observi ca ai capsu' pus da' decit sa rescrii mai bine sa adaugi o scuza ?

  15. Încercam și eu să deviez discuția de la adevăratele probleme ale țării, tovarășe.

  16. mircea e si ciocoi si burghez, e si liberal capitalist.

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 14 September 2011

    Ciocoiul burghez ? Hehe, faza amuzanta-i ca asa o denumire localizeaza destul de clar denumitorul. Va fi neaparat ceva lumpen din est.

  18. @gheorghe: niște exemple de vânzători de lopeți: Amazon Web Hosting/Service, GitHub, Bitbucket și Kiln (a lui Joel Spolsky ), FogBugz (bug tracking), Heroku (hosting pt Ruby on Rails), 37signals (cu Basecamp, Highrise, Backpack, Campfire).

  19. @cristian : lol dar amazon face mai multi bani din servere decat din vanzari pe site.

  20. Păi să știi că e posibil așa ceva și mi se pare foarte spectaculos faptul că au reușit să intre și pe piața asta în ciuda imaginii de vânzători de cărți (și CD-uri și alte minuni).

  21. Mircea Popescu`s avatar
    21
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 14 September 2011

    Ideea Barnes&Noble de-a lasa vinzarile pe Internet Amazon, ca-s "nestrategice si nu au viitor" este probabil o prostie manageriala cam de magnitudinea fazei cu IBM care-a propulsat MS pe post de scriitor de soft.

  22. Hey, do you have an English copy of this somewhere? The BD folks have been making noises about expanding to EE for months now.

  23. Mircea Popescu`s avatar
    23
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 14 September 2011

    I'll have Hannah send you a translation.

  24. Hannah Montana?

  25. Au vandut-o pe Hannah Montana in Belgrad?

  26. cica a sparto nicu ceausescu si p-asta.

  27. dammit am gresit adresa de mail.

  28. @Freud: Mircea e de fapt mogul.

  29. ĂIA ERAU BURGHEZI SAU MOȘIERI, NU CIOCOI!

    vrei sa zici evrei, toti mosierii europei de est erau evrei.

  30. plm cu atata ilescu, am dat allow la cookies pentru /fain, vroiam doar sa fac o gluma obosita de e in moderare

  31. Ai dreptate, termenii ăia sunt de prisos atâta timp cât persoanele cu pricina sunt evrei.
    Preferai o plăcintă de mere în loc prăjiturelelor?

  32. Mircea Popescu`s avatar
    32
    Mircea Popescu 
    Thursday, 15 September 2011

    Deci cum ?

  33. Mircea Popescu`s avatar
    33
    Mircea Popescu 
    Monday, 13 April 2020

    In self-obvious lulz : bondoaq (aka mihaibendeac.ro) is meanwhile dead ; mircea badea (aka mircea-badea.ro) meanwhile dead (you can buy the domain if you want, 999 euro). And so on.

  1. 34
    De ce nu merita sa participi la conferinte de online in Romania ? pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu. (via Pingback)
    Tuesday, 20 September 2011

    [...] anumit participant e un hot dovedit si-un mincinos notoriu. De la plevusca si pina la firme care pretind milioane de euro incasari, toti. [...]

  2. [...] anumit participant e un hot dovedit si-un mincinos notoriu. De la plevusca si pina la firme care pretind milioane de euro incasari, toti. [...]

  3. [...] Oamenii care n-au bani cit sa-si permita sa nu minta si sa nu fure, si respectiv n-au experienta in industrie cit sa fi cistigat bani grei nu au ce sa caute in jurii. Nu pentru ca mi-ar fi ciuda mie ca is ei acolo si nu-s io sau ceva de-astea, ca nu-s oltean, ci pentru ca nu exista nici un motiv rational sa suspectam ca pot adauga valoare in discutie. Poate sfaturile pe care le dau ei sunt exact contrare realitatii. De unde stiti ca nu vorbesc exact prostii ? Cit se poate baza cineva caruia i se spune ca fa X sau nu fa Y ca intr-adevar, daca face X sau nu face Y la sfirsitul zilei va avea un beneficiu de pe chestia asta ? Cu ciocoflenderi nu se fac afaceri, nu se cladesc industrii, nu se cistiga bani. Maxim se pierde vremea, o chestie vizibila de altfel cu ochiul liber. [...]

  4. [...] Fara intentia de-a fi negativ : majoritatea vasta a contractelor in fascinanta dar cu totul absenta si complet imaginara "piata" a rahatisurilor astora de media, de la televiziune la internet se desfasoara in barter. Mircea Badea are calupurile publicitare pline de reclame neplatite la alte chestii din trust, Chinezu are bara de publicitate plina de reclame la proiecte proprii, si-n general, toata "industria" lucreaza pentru o bere si e multumita asa. [...]

  5. [...] Si le-am mai scris si pentru ca le consider absolut reprezentative pentru "industria" online, sau ce-o fi dinsa. Intru aprofundarea carei teme as sugera "Ce comemoram miine ?" ; "De ce nu merita sa participi la conferinte de online in Romania ?" si respectiv discutiile de la "Ciocoismele sunt insa maxime". [...]

  6. [...] Ies la iveala dovezi ca Orlando Nicoara (care nu are nici o legatura cu grupul MediaPro, si nici nu-i omul lor pe [...]

  7. [...] Ca sa ne intelegem : un penibil anonim, mare labagiu, o freca pe la webcam-uri. Cinci ani ? Zece ? Cine mai stie. Pur si simplu venea la "servici" si se apuca s-o frece. Conceptul se gaseste pus intre ghilimele dat fiind ca la servici oamenii fac un ceva util in schimbul caruia sunt platiti bani, in timp ce "jurnalistii" merg la "servici", unde nu fac nimic si-n schimb nu sunt platiti. Eventual se mai face misto de ei la nivel de experti. [...]

  8. [...] exclusivitate, doara-i outlet media mai ceva ca roportal.ro. Sau hotnews. [↩]Vlad Stan, cit de parfumata-i istoria... [↩]Da, sunt competitori :) Problem ? [↩] Category: Meta psihoza Comments feed [...]

  9. [...] care se-ncaiera-n redactie pentru ca nu se prea intelege de ce si chestii de-astea. Da' sa stiti ca si-n viata drama e intinsa cam groscior pe-alocuri, mai ales in viata de ziarist, jurnalist sau cum s-o mai fi chemind chestia aia pe care au impresia [...]

  10. [...] fact, the whole charade looks so exactly alike the cheapo Romanian spamrings I was taking apart and mocking all the way to their grave a few years ago it's not even funny. [↩] Category: [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.