Avem un aparat de stat. Ce facem cu el ?

Friday, 02 September, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Sait-uri! De exemplu, sait pentru Ministerul Invatamintului pe care nu publicam rezultatele la Bacalaureat, si care nici nu functioneaza in perioada imediat ulterioara Bacalaureatului, ca sa fie sigur-sigur ca nu foloseste si nu are cum folosi. La nimic.

De alt exemplu, si-aici e aici, sait pentru ORI : Portalul informatiilor din tara de origine a solicitantilor de azil. Din care citam :

Prezentarea portalului
Informaţiile din ţara de origine (ITO) joacă un rol esenţial în asigurarea calităţii hotărârilor în domeniul azilului. Pentru creşterea ponderii informaţiilor din ţările de origine în cuprinsul motivării deciziilor prin punerea la dispoziţie de informaţii relevante, sigure, echilibrate, exacte, verificabile şi transparente despre ţările de origine ale solicitanţilor de azil, a fost iniţiat prezentul proiect de creare a unui portal public cu ITO ce poate fi accesat de către factorii de decizie, consilierii juridici, judecătorii, avocaţii, reprezentanţii legali etc.

Portalul urmează modelul unei simple baze de date din domeniul de specialitate, cu o posibilitate de extindere a conţinutului, având în componenţă secţiuni ce găzduiesc informaţii punctuale trimise spre rezolvare personalului de cercetare responsabil din cadrul ORI şi a organismelor specializate ale ONG-urilor, Buletine Informative lunare, jurisprudenţă, linii directoare şi alte documente de importanţă din domeniul azilului.

Mbun. Aveti aici un model de o astfel de punere la dispozitie de informatii relevante, sigure, echilibrate, exacte, verificabile si transparente : Raspunsul lui Adrian Ghita catre Bogdan Ungurean privind informatii din tara de origine - Algeria.

Citam din acest valoros document, destinat, nu-i asa, sa asigure calitatea hotaririlor in domeniul azilului prin cresterea ponderii informatiilor din tarile de origine in cuprinsul motivarii deciziilor. Sunteti gata ? Purcedem!

Materialul nu relevă opinia Oficiului Român pentru Imigrări sau a altei instituţii guvernamentale, fiind întocmit după o cercetare amănunţită în informaţii accesibile şi publice în prezent pe internet, ce se regăsesc în forma lor originală accesând referinţele prezentate mai sus.

Reproducerea de fragmente şi multiplicarea pentru uz intern este permisă doar cu menţionarea surselor de bază folosite în redactarea materialului şi cu aprobarea prealabilă a Biroului Informaţii din Ţările de Origine din cadrul Oficiului Român pentru Imigrări.

În speranţa că aceste date vă vor fi utile în examinarea cererii de azil, vă stăm la dispoziţie pentru viitoare întrebări sau neclarităţi.

Cu respect,
Subinspector de politie,
Semnat,
Adrian Ghita.

A, si "sursele de baza" fiind vreo 6 link-uri de pe unhcr.org si evident cite ceva de pe wikipeda.

In concluzie, nu doar presa s-a dus pulii de suflet de cind se pot face stirile direct de pe Internet, eventual pastisate dupa The Onion in Ziarul Financiar sau alte tabloide premium number one. Ci totul.

Multumim Internet!

PS. N-am aprobare de BIŢO. Ca n-am simtit eu nevoia de-a cere. Ce ne facem acum, ca sa re-intram in legalitate pe Internet ? Eventual daca imi semneaza MIŢA ceva e ok ?

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

One Response

  1. [...] Avem un aparat de stat. Ce facem cu el ? [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.