Avatarurile gindirii publicului romanesc

Saturday, 09 April, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Chiar daca dupa noua grafie a academiei romane am inteles ca se scrie mai nou avatarii sau avarii sau asa ceva, eu persist in grafia veche cu incapatinarea stupida* care ma caracterizeaza.

In tot cazul, sa incepem cu meta :

Ai urmarit ce se comenteaza despre episoadele RObotzi? Ai observat faptul ca din 3000 de comentarii 2000 sunt trase la indigo si anume replici din filmuletz (nu pot sa il ridic la rang de film animat)? Cat de irelevante sunt aceste comentarii daca nu depasesc pragul de redare mimetica si eventual o onomatopee sau excalamatie monosilabica? Cat de redusi trebuie sa fie cei ce urmaresc fiecare aparitie RObotzi cu sufletul la gura pentru ca mai apoi sa comenteze la alte animatii postate de Creativemonkeyz, dar care nu sunt operele lor “bravo baieti, sunteti nemaipomentiti, tineti-o tot asa”. Cata lipsa de discernamant trebuie sa ai sa nu poti deosebi ceva la care s-a muncit 3 ore sau 3 luni?
~Jimmy

Si sa continuam tot cu meta :

    @clickio: Primul endorsement pe #RObotzi :) http://clickio.ro/2011/04/internet/primul-endorsement-pe-robotzi/
    @Mircea_Popescu: @clickio, still a tool. link
    @aiurea:

    @Mircea_Popescu ce de idioti strang maimutele creative in jurul lor. La comentarii ma refer.

Si-acum, sa dam cuvintul publicului :

publicul-romanesc

Parca-parca avem o problema, in sensul ca ori de cite ori ne apucam sa vinturam "Romania profunda" dam de cacat. Sigur, poate ca generalizez eu abuziv. Da' poate ca nu generalizez eu abuziv.

Si inca mai grav, problema-i exact aceeasi neschimbata cel putin de la 1848 incoace, ca aia fu marea nenorocire si-atunci, si-n '64 si asa mai departe : de cite ori vinturau Romania profunda dadeau de cacat.

Ce ne facem ?

PS. Da' va rog eu fara samanatorism, taranism, legiune, fara mofturi daca se poate. De fapt intreaga istorie politica a Romaniei poate fi privita in termenii unei incercari disperate a celor ce stiau sa scrie si sa citeasca de-a face totusi ceva pentru a spala cumva semenii. Chestie care ne readuce fix la pisicile cromatice :

publicul-romanesc-2

---------
* As fi zis initial prosteasca, da' de teama sa nu cauzez vre-o cacofonie spiritelor mai sensibile am ramas intr-un final la stupida. Tot aia.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

11 Responses

  1. ce dus fain ti-ai cumparat

  2. Problema e daca ramane ceva dupa ce speli, desi tot e o idee cu spalatul, pentru la noi in general se incearca sa se dea cu parfum ieftin si strident direct pe cacat, iar rezultatul il mirosim zilnic.

    Apropos de Romania, un articol bun, care se termina si cu un diagnostic pentru tara - schizofrenie sociala (se pupa cu ambivalenta si bipolaritatea, iar ipocrizia e the least of our troubles)

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Sunday, 10 April 2011

    @F Aiai nca nu-i nimic :p

    @Bogdan Stiu articolul, l-am si adaugat pe fain direct de pe blogul sociologului. Nu cred in teoria/metafora lui. Ar fi prea simplu, prea elegant. Nu, nu-i o boala de nervi, e lenea cea mai ordinara dublata de o inteligenta nativa care nu-si gaseste debusee utile asa ca se manifesta-n filigranarea cacatului.

    Problema cu parfumul exista cert si indiscutabil, ar trebui poate o campanie de awareness, sa informam publicul intelectual si cu aspiratii de ca meta-parfumul nu-i nici o solutie nici o meta-solutie pentru meta-cacat. Mai ales daca-i meta-strident.

    Problema cu daca mai si ramine ceva dupa spalare exista sigur, si-am mai abordat-o oarecum din perspectiva mea (1 sau 2 asa la repezeala, da' mai sunt citeva duzini de articole in jurul temei). Pe scurt, mi-e complet indiferent daca mai ramine aproape tot, aproape nimic sau de-a dreptul nimic. Cacatul must go.

  4. Parfumatul cacatului nu-i chiar o noutate romaneasca daca privim chestiunea din perspective istorice. Tehnica a fost vizitata de mai toti europenii la un moment sau altul.

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Sunday, 10 April 2011

    Absolut adevarat.

  6. Daniel Todoran-Rares`s avatar
    6
    Daniel Todoran-Rares 
    Sunday, 10 April 2011

    VIDEO: Republica Moldova va realiza un film de animatie 100% autohton http://gtfo.org

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Sunday, 10 April 2011

    Daca aveai bunul simt sa cauti articolul unde se chiar discuta despre filme de animatie poate ca-ti lasam link-ul.

  8. reclama tip troll sa inteleg.

    pe adresa aia se gasesc fisiere dubioase

  9. Parca-parca avem o problema, in sensul ca ori de cite ori ne apucam sa vinturam “Romania profunda” dam de cacat. - Fix aia e problema. Vorbim din ''blogosfera'', vorbim de prietenii nostri care nu-s tocmai cretini, dar pe restul de 18 milioane nu-i vedem. Pe undeva, audienta aia OTV nu-i intru-totul nejustificata.

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Monday, 11 April 2011

    Eu ii mai vad, uneori.

    De exemplu, ca sa folosim un exemplu la indemina, cind am fost la recrutare am participat la o placuta adunare compusa din cetateni ai Republicii nascuti in acelasi an ca si mine, alesi alfabetic, deci practic vorbind aleator, ca nu cred eu ca exista nume de familie mai privilegiate decit altele in Romania.

    Ei frate, si-acolo am vazut dintr-o suta de oameni doi care nu stiau sa scrie ori sa citeasca, saizeci-saptezeci de maimutoi in cel mai pur sens al termenului, a-a o-o, si vreo cinci pustani de licee bune, absolut timorati de impactul massei, pititi prin colturi.

    Toti insa de acord ca nu vor sa faca armata, si aia prostii, si aia analfabetii, si aia sfiosii, toti absolut. Si cind am zis ca ce mare lucru, doara-s barbati, si-i cazul pentru un barbat sa invete sa steie drept ca uite ce cocosati is, si n-ai de unde stii cind ai nevoie sa iei o pusca-n mina si sa tragi cu ea, si daca se blocheaza ce faci, plingi dupa mami ? or dedus ca... pai ca... pai ca-s invidios pe succesul lor, si ca m-o platit mogulii. Sa mor de nu.

    Asa ca...

  11. Apropo de problema vânturării României profunde:
    http://www.youtube.com/user/PrahovaTVPloiesti

    Cam asta înţelege "românul mediu" din diversele chestiuni şi probleme cu care-i confruntat în viaţă. Spre exemplu că Isus o fo' spânzurat şi apoi pus pe cruce.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.