Arta pedepsirii

Wednesday, 26 October, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu
    Eu : so basically tonight is eu summit. teh germanz are threatening to invade greece
    Ea : srsly? wow
    Eu : sort of. im kinda in favour.
    Ea : were you ever not in favor of an invasion?
    Eu : i think the best thing for the present crisis is the wholesale arrest of all greeks and forced labour for a year. dispersed all over europe. that'll solve problems for at least 50 years.
    Ea : just greeks?
    Eu : yea.
    Ea : they fucked up, everyone else did right?
    Eu : yea. effective punishment is impredictible, disproportionate and visible.
    Ea : a principle i recognize in practice if not verbiage

Domnisoara stie despre ce vorbesc, dat fiind c-a fost inlacrimata beneficiara a respectivului principiu de-un numar de ori. Pentru a fi eficiente, pedepsele trebuie sa fie imprevizibile, pentru ca sa-l prinda intotdeauna nepregatit pe vinovatul pedepsit, disproportionate, ca sa ii depaseasca intotdeauna resursele compensatorii, sa nu se poata asigura in contra pedepsei, si vizibile, pentru a servi de asemenea tuturor celorlalti, vinovatii nepedepsiti de data asta, ca dovada clara ca a) le va veni rindul ; b) va fi la un moment foarte putin convenabil si c) va fi mai scump decit merita.

Aberatiile statului umanitaro-socialistoid, cu pedepse "corespunzatoare faptei", tratament "civilizat" al infractorilor si asa si pe dincolo nu reusesc sa faca altceva decit sa creeze comportamente antisociale in societate, pentru ca incurajeaza aparitia si sustin dezvoltarea unei clase de indivizi care isi negociaza perpetuu momentul si cuantumul pedepsei asa fel cit sa le fie tolerabil. Tiganul fura nu pentru ca asa e el, hot, ci pentru ca asa e el, istet dar needucat. Ca atare, se gindeste cam care-s beneficiile furtului, si cam ce risca. Va fi silit sa faca pe prostituatu' gheu doi ani pe pita si apa ? A, nu ? I se va taia mina ? A, nici ? Dar ce ? A, va fi invitat politicos sa se duca mai jos pe strada ? Vai! Pai si nu merita ?

Ba merita. Si-atunci, cam asta-i problema : o societate care nu-i capabila sa introduca si sa gestioneze o distribuire a pedepselor care sa fie imprevizibile, disproportionate si vizibile nu are cum hat sa functioneze.

A, pe intervale scurte, cit e boom economic si lumea e prea preocupata sa faca bani sigur ca fermieriii care cistiga bine pot tolera sa fie "fraieri". Atita timp cit fraiereala aia consta in mai nimic, nici nu merita sa-ti bati capul cu taritele de le fura respectivii cit tie-ti intra la gros faina. Dar in momentul in care boom-ul s-a incheiat, realitatea revine in prim plan. Ori pedepse imprevizibile, disproportionate si vizibile ori disolutia societatii.

Io-s pentru prima varianta. De vazut daca "liderii" de diverse vor avea singe in instalatie cit sa-si salveze constructia.

———
  1. Vedeti pentru detalii cartea discutata in Jaful si Economia. []
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

83 Responses

  1. Eu nu sunt așa de convins de utilitatea sistemului ăsta. Și până să existe un sistem legislativ cât de cât puteai să zicem să omori hoțul dacă-l surprindea asupra faptului, dar asta nu oprea lumea de la a fura.
    Restul e can-can BDSM.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Thursday, 27 October 2011

    Zici tu ca nu oprea lumea de la a fura, pe ce baza ? "Ca oricum", cumva ?

  3. Nu mă, s-a furat dintotdeauna și se va fura mereu. Până și omuciderea și pedeapsa pentru ea există de la Cain și Abel, iar asta n-a oprit toate crimele. Nu mai vorbesc de faptul că în caz de omucidere orice i-ai face vinovatului, tot nu învii victima.

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Thursday, 27 October 2011

    a) Aceasta credinta a ta e totusi irelevanta in discutie. Datele-s destul de clare-n contra : atunci cind pedepsele respecta criteriile enuntate nu ai ce pedepsi.

    b) Observatia ca "nu invii victima" e de-o stupiditate trista. Nu exista nici un motiv rational pentru care ai dori sa invii victima : daca nu era idiot nu era mort. Tot ce doresti tu este sa te asiguri ca ai sterilizat crima pentru viitor, ca adica pe ea nu se vor intemeia dificultati pentru cei ramasi in viata. Pedeapsa e o excelenta metoda in acest sens. Ca toate inventiile grecilor.

  5. a) Atunci arată-mi și mie un caz concret în care s-a aplicat sistemul ăsta al tău, dar fără fantezii erotice, ok?

    b) De unde și până unde victima e idioată? Dacă ție îți dă unul în cap mâine și te omoară, înseamnă că te putem considera un idiot?
    Sunt de acord cu prevenitul infracțiunilor ulterioare ale vinovatului, dar dacă ăla a greșit și se căiește șamd cu adevărat, mai are vreun rost să stea cu zecile de ani la pârnaie?

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Thursday, 27 October 2011

    a) Vlad Tepes ti-i destul ?

    b) N-am inteles, de ce conteaza si pe cine intereseaza ca "se caieste" ? Sa se caiasca linistit, aia e o problema de dezvoltare personala, ii serveste lui daca-i serveste cuiva, sa-i fie de bine. Noi aici discutam problemele societatii.

    Partea cu idiotul survine din morala naturala : daca era asa destept nu era mort.

  7. "Daca nu era idiot nu era mort" . Inseamna ca killeru are circumstante atenunate sau chiar ar trebui premiat ca a mai ras un idot de la portia de oxigen.

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Thursday, 27 October 2011

    Nu inseamna deloc ca kileru' are circumstante atenuante, de ce ar insemna ?

  9. Pentru ca mi-a salvat mie portia de oxigen. Ce, nu-i destul?
    Pai citam again : "Nu exista nici un motiv rational pentru care ai dori sa invii victima : daca nu era idiot nu era mort."

    Eu deduc ca este bine ca e mort. Daca nu era bine, atunci exista un motiv rational de al invia. Deci ucigasul trebuie rasplatit pentru ca a facut un serviciu societati, ca un gunoier, sau ceva de gen.

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Thursday, 27 October 2011

    Pai deduci prost, ceea ce dovedeste ca nu oricine-i capabil sa deduca in virtutea faptului ca poate sa respire.

    Pentru ca ceea ce zici tu sa fie adevarat ar fi necesar ca ala de l-o omorit sa poata vinde oxigenu'. Ceea ce el nu poate, dat fiind ca nu-i al lui. Si ar mai fi necesar sa poata cineva sa-l cumpere. Ceea ce nu poate nimeni, dat fiind ca oxigenu' nici nu poate deveni al cuiva. Si-n fine, ar mai fi necesar ca societatea sa intre in tranzactii de-astea, ceea ce ea nu poate face.

    E bine sa incerci sa gindesti cu capul tau. E foarte rau, atunci cind ai un cap atit de defect ca al tau, plin de gauri mai ceva ca un svaiter, sa te comporti ca si cum ce-ar iesi din el poate fi altfel decit cacat.

    Adopta o atitudine umila, iti e si adecvata dupa posibilitatile intelectuale si-ti va si servi in viata.

  11. a) Nu comentez încă.
    b) Cum era aia cu reintegrarea în societate? Cu cât se întoarce mai repede în societate ca să contribuie la bunăstarea generală, cu atât mai bine.

  12. lol ce fraier esti. ca ue cu multiculturalism si integrare.

  13. Tipic a la dobitocu de marcel popescu.
    Mi-a raspuns printr-un comentariu kilometric , dar fara a raspunde deloc la intrebare. Ai ocolit prin japonia ca sa ajungi din living in dormitor si pe drum te-ai ratacit.
    Si pe langa asta bai geniule, oxigenul chiar se detine/vinde/cumpara. Mediteaza la asta si apoi da-ti foc la coaie ca esti un pericol pentru societate si clar nu ai voie sa procreezi.

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Thursday, 27 October 2011

    @Cristian Nu ma intereseaza reintegrarea nimanui in societate, si societatea nu are nevoie de absolut nimeni, astia au nevoie de ea. I-auzi draga, sa contribuie la bunastarea generala, ete fix fis, vezi sa nu contribuie. Ideea e sa nu te dezintegrezi, nu sa umbli pe urma sa te reintegrezi. Io nu accept ex-gagici inapoi, de ce-ar accepta societatea ex cetateni ?

    Nu exista "reintegrare in societate". Oricum exista mai multi oameni decit e, sau va mai fi vre-odata nevoie.

    @Cristi Daca ai face ce ti se spune ai deveni mai putin sensibil la observatii factuale despre neajunsurile defectei tale persoane.

    Comportamentul pasiv-agresiv e un prost surogat de umilinta.

  15. Nu inteleg ce s-ar rezolva daca fiecare grec ar face "munca fortata" de parca majoritatea muncii nu ar fi fortata si de parca le-ar mai ramane de ceva in afara de mancare de pe urma muncii pe care o fac acum la cum le merge economia.

    Eu as fi de ex pentru iesirea lor din UE si din euro, la fel cum as fi si pentru iesirea Romaniei, Ungariei, etc. chiar as vrea sa vad cum ar duce-o UE fara cateva tari de-astea mici si de cacat, de ex in Romania macar am avea mancare ca avem pamant cacalau unde sa crestem, dar restul economiei lumii s-ar duce pe pula de la falimente de banci, ar trebui sa plateasca toata populatia UE pentru falimentele bancilor de la noi si americanii pentru falimentele bancilor din UE si asiaticii si-ar suge-o ca ar creste taxele americanilor si europenilor si nu ar mai cumpara atatea cacaturi si etc.

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Thursday, 27 October 2011

    S-ar rezolva problema cu Spania, Italia si Irlanda. Si cu diverse alte tari lipsite de etica muncii (in care Romania nu intra, apropo, problemele noastre-s mai degraba de management si guvernanta).

    Iesirea lor fortata din euro nu e cu nimic diferita de solutia mea : vor muri, literalmente, de foame, dupa asta. Ca bulgarii acum zece ani daca iti amintesti, cind plateau biletul de autobuz cu un ou. Diferenta intre cele doua e ca a ta e pasiva, trimiteti-i departe si faceti un gard, si a mea e activa, raspinditi-i prin toata Europa, sa-i vada tot melteanu' cum isi pling nenorocirea. Solutia mea e mai buna, in sensul ca macar produce ceva.

    Romania e la ora actuala intre primele 3 tari dupa forta economica in UE, daca ne-ar veni sa plecam ne-ar cauta in genunchi. Noroc sa suntem noi tipi onorabili si ne tinem angajamentele.

  17. O RLY ?
    Mai am 7151 de credite pe trilema. Pana le termin o sa te mai fut la icrele mati, dupa te poti duce ( si acum ) in pula mea.
    revenind la problema: ce ai face cu unu asa defect ca mine?
    Imi dai un link dofalow, o luna prin, hader si-ti cedez toate creditele.
    revenind la problema: cand nu ai nici un argument devii urangutan retardat, sau nu are legatura?

  18. Mircea Popescu`s avatar
    18
    Mircea Popescu 
    Thursday, 27 October 2011

    Lolz, da' pe mine nu ma deranjeaza cu nimic, ma mai amuz si io.

    Io nu devin nimic, ca-s prea avansat sa mai devin mare chestie prin interactiunea cu tine de exemplu, sau cu alti nenorociti de-aceeasi teapa (gen Liviu Constantin). Ma mai distrati, va mai disec pentru uzul/amuzamentul cititorilor, mai rid cu fetele de voi, chestii de-astea cu utilitate sociala certa.

  19. Vezi ca ai scris gresit maimutele !

  20. a) Într-adevăr se spune că pe vremea lui Țepeș puteai să-ți lași BMW-ul cu cheile în contact că nu ți-l lua nimeni că n-avea nimeni permis, dar pe de pe altă parte, îmi suflă cineva, că i-a speriat pe comercianți.

    b) Păi dacă ăla se întoarce în societate, poate să facă o pâine, să dea cu mătura și de ce nu chiar să aibă un blog plin de „advertoriale” pentru MirceoSoft, Pula, NTuva etc.
    Parcă tu nu aveai ex-gagici, parcă le iubeai până când moartea vă va despărți. Să nu-mi spui că a divorțat vreuna și a vrut să se întoarcă înapoi.

  21. Mircea Popescu`s avatar
    21
    Mircea Popescu 
    Thursday, 27 October 2011

    @Cristi Deci cum, "cei care rid de noi nu-s din specia noastra" sau ceva ?

    E drept, da' confunzi speciile. Tu esti pur si simplu idiot, nu-i vorba de maimute aici.

    @Cristian Nu i-a speriat pe comercianti. A nemultumit un cartel, de comercianti brasoveni. Asta-i echivalentul cu a nemultumi un cartel de comercianti americani. Nu e nicicum echivalent cu "i-a nemultumit pe comercianti" asa in general. Ca lectura obligatorie la faza asta, Jaful si economia. Garantat nu va fi Libia o tara mai indestulata, mai libera sau mai fericita dupa caderea lui Gaddafi. Va fi pur si simplu un regim islamic basit, si vor baga aia munca silnica la greu sa isi scoata italienii, francezii si restul ineficienta proprie pe spinarea cuiva. Pe de cealalta parte, era batrin si n-avea urmasi credibili, asa ca oricum acolo se ajungea curind.

    Noi discutam de principii aici bwey. Reintegrarea aia sociala de care vorbesti tu cu gura plina nu e u ndrept, nu e ceva automat. E o exceptie. Nu e regula, se intimpla doar uneori, dupa mult efort din partea gresitului, nu e ceva pasiv.

  22. @Mircea Popescu Pai si de ex daca Romania renunta la mentinut cursul leului > nu-si mai pot plati sclavetii creditele + nu-si mai pot permite marfa de import > dau faliment bancile. Deci n-ar merge la fel de prost ca acum doar ca cu mai putine fitze, case mai ieftine si consumul nostru ar lua mult mai mult din productie interna decat import. Dar UE si-ar lua o mare MUE.

  23. Mircea Popescu`s avatar
    23
    Mircea Popescu 
    Thursday, 27 October 2011

    Romania (ma rog, BNR) la ora actuala impinge euro in sus nu in jos.

  24. Totusi, cel putin la nivel de cancan, au aparut in ultima vreme niste stiri cu declaratii de-ale lu Basescu si Isarescu, alea cu "trebuie sa fortam iesirea din criza", ca reevalueaza si ei daca merita sa ne bagam in euro pana la gat avand in vedere ca UE se duce dracu, ceea ce mie mi se pare de bine.

  25. @Mircea Popescu: a) Ce capitalism e ăla, în care poți pune stavilă unui cartel?
    De acord cu Libia. Idem cu Egiptul. Zici că a fost revoluția de la noi.

    b) De ce crezi că am scris cu adevărat îngroșat? Nu e pentru oricine aia, sunt cât se poate de acord cu asta. De exemplu nu-i pentru mafioții ăia de prin Brăila și alți nenorociți.

  26. Am cam observat ca impinge euro in sus, probabil ca vor sa faca si ei un ban de-o paine pe spinarea astora care au rate de platit.

  27. meh, nu cumpara nimeni lei. lasa, sa vina euro. e bine primit.

  28. Da, normal ca e bine primit pentru sclaveti, iar daca vrei sa faci o afacere nu-ti da nimeni credit in afara de fonduri sapard de la MUE.

  29. Eu vreau euro pentru că m-am săturat să tot aud de euro în stânga și-n dreapta când noi avem leul. Să avem o valută (și bună).

  30. Important e sa ai valuta ta, nu valuta altora. Degeaba ai tara daca toata lumea in loc sa foloseasca valuta ta foloseste marci germane, e ca si cum ai avea bitcoini in loc de bani.

  31. Degeaba ai tara daca toata lumea in loc sa foloseasca valuta ta foloseste marci germane, e ca si cum ai avea bitcoini in loc de bani.

    sa stii ca leul e foarte folosit. extrem.

  32. Pai nu e folosit pentru ca de 10 ani s-a descurajat folosirea lui de catre politicieni care ne-au legat de euro. Majoritatea creditelor sunt in euro...

  33. Mircea Popescu`s avatar
    33
    Mircea Popescu 
    Thursday, 27 October 2011

    @gheorghe Eu am o incredere absoluta in Isarescu. Nu in sensul ca nu poate gresi / nu ne poate nenoroci, dar in sensul ca daca nu reuseste el sa vada care-i baiu' nu reuseste nimeni. Absolut nimeni. Asa ca mnoa, sper.

    @Cristian Cartelurile sunt o organizatie feudala care incearca sa supravietuiasca in capitalism, nu un ce al capitalismului. Ii sunt improprii. Egiptul n-are nici in clin nici in mineca cu Libia, zic eu.

    Deci atunci suntem cam de acord, eventual venind din directii diferite.

    @gheorghe Nu are legatura cu "sa faca ei o piine". Am mai explicat pe undeva pe-aici : isi ia buffer pina poate, sa nu ajungem la disperarea Elvetiei.

    @Cristian Trecerea la euro va fi parte din pachetul de pensionare al lui Isarescu. Asta e situatia, ca sa fim clari, chit ca nimeni nu discuta astea in afara birourilor capitonate din BNR : Isarescu a incercat, si nu a reusit, sa-si gaseasca succesor. Pentru ca din multe motive in care nu intram, ca sa fim delicati. Daca n-am fi delicati am spune ca nu-i cine, nu pentru ca nu-s tipi inteligenti si cultivati in zona, ci pentru ca nu-s tipi suficient de inteligenti. Isarescu e chiar atit de monstruos superior.

    Ca atare, consensul politic este sa-l tinem la BNR cit poate si vrea sa stea, si pe urma trecem la euro si ne rugam. Chestie care s-ar putea sa nu ne iasa, desi eu in continuare consider ca EU si euro sunt mai solide decit se straduiesc americanii sa le faca sa para (si-n general ce cititi voi in limba engleza pe tema sunt materiale de propaganda de la Washington).

    @gheorghe Bitcoini in loc de euro/$/etc ar fi un progres imens, cam ca si i386 in loc de Z80.

    Creditele fraierilor sunt in euro.

  34. unrelated
    http://www.petitiononline.com/qd3xx666/petition.html

    Agresiunea lexicala rom/roma/roman - romani/romani - romanies/romanians - romanes/romaneste, a fost aplicata asupra tarii si natiunii noastre imediat dupa 1990, in cadrul unui program complex dezvoltat de Fundatia Soros in Romania. Beneficiind de numerosi membri ai etniei tiganesti in guvernarile Romaniei - sunt notorii Ion Iliescu, Adrian Nastase sau Andrei Plesu - dupa "Memorandumul" lui Petre Roman, care oficializa denumirile paralele, nimic nu le-a mai stat in cale schimbatorilor de limba si istorie.

    roflcopteru.

  35. @Mircea Popescu eu ma gandesc ca si multe firme au credite in euro, din moment ce in lei e dobanda uriasa.

  36. Mircea Popescu`s avatar
    36
    Mircea Popescu 
    Thursday, 27 October 2011

    Daca nu esti lenes, ai datele la dispozitie, ca sa stii in loc sa crezi.

  37. Anonimosu`s avatar
    37
    Anonimosuinsigna de prim sositinsigna de tehnolog 
    Thursday, 27 October 2011

    Sa facem un pustiu de bine:

    Credite in lei 80816,1 : curente 71653,0 ; restante 9163,0 din care

    – agenţi economici 43370,1

    – populaţie 35645,3 din care
    – - consum 26290,1
    – - locuinţe 1528,8
    – - alte scopuri 7256,8

    – altii 800,6

    Credite în valută 142650,2 din care curente 131151,6 ; restante 11498,6

    – agenţi economici 72234,1

    – populaţie 69103,3 din care
    – - consum 37396,3
    – - locuinţe 30396,8
    – - alte scopuri 942,0

    – altii 312,8

  38. Mircea Popescu`s avatar
    38
    Mircea Popescu 
    Thursday, 27 October 2011

    Corect. O treime din agentii economici au credite in lei, doua treimi in valuta. Jumatate din valuta imprumutata de populatie e pentru case, jumatate pentru consum. Nouazeci si la suta din leii imprumutati de populatie sunt pentru case, restul pentru consum.

    Principala concluzie fiind ca populatia e idioata, sau ceva.

  39. Anonimosu`s avatar
    39
    Anonimosuinsigna de prim sositinsigna de tehnolog 
    Thursday, 27 October 2011

    Stai sa vina Craciunul, mesele asa cum se cuvine, alea.

  40. Mircea Popescu`s avatar
    40
    Mircea Popescu 
    Thursday, 27 October 2011

    Mda. Dupa doi ani de criza, cind teoretic ai scapat de tot ce ai putut si-ai ramas cu ce chiar nu poti scapa, gen credite la casa.

    Mai avem de invatat, ca grup social.

  41. @Mircea Popescu Apropo de unde ai scos asta cu Romania a 3-a din UE ca "forta economica"? De la coada?

  42. Mircea Popescu`s avatar
    42
    Mircea Popescu 
    Friday, 28 October 2011

    Poate ca nu-i cea mai buna exprimare, cum era sa-i zic, soliditate ? Stam bine, noa. Daca ar exista o variabila care sa caracterizeze contributia pe tari la stabilitatea economica perceputa a zonei, Romania e in top 3 furnizori neti.

  43. pics, proof, etc.

    awaiting

  44. Mda, presupun ca "luat credit cu buletinu si cumparat cacaturi din europa" s-ar putea zice si "contribuit la stabilitatea economica perceputa a zonei".

  45. Mircea Popescu`s avatar
    45
    Mircea Popescu 
    Friday, 28 October 2011

    @Giuu Documentarea ramine ca exercitiu cititorului.

    @gheorghe Nu-i vorba de asta : nu avem banci care sa fie expuse pe PIIGS, avem rezerve uriase, economia e pe alt ciclu decit al lor (ceea ce inseamna ca nu stam sa disparem ca ei) etc.

  46. Mda, noi nu avem banci, producem doar dacii, agricultura, software ieftin si callcentere.

  47. Care Dacii.

    Au deschis fabrica de curand in Maroc. Da, le rezulta mai ieftin la o faca acolo si ie autostrade din Spania pana-n Germania, spre deosebire de la noi la ei.

    Deci poti sa tai si de pe lista.

  48. http://tractorulu650.com/page_en_1.html

  49. Mircea Popescu`s avatar
    49
    Mircea Popescu 
    Friday, 28 October 2011

    @gheorghe Mai producem energie si tehnologie nucleara, servicii secrete, mecanica fina si material militar, produse rafinate si derivate din petrol, servicii de transport, o groaza de chestii. Pe bune daca nu stam chiar bine.

    @Giuu Apai totul se schimba da' asta nu-i neaparat ceva rau.

  50. Da, dupa ce trimitem petrolul pe teava(sau prin firma multinationala,lol) pana-n Rusia pe gratis-ruble si revine la noi overpriced.

    Avem si banci coae', Tiriac, Banca Transilvania, BCR, etc.

    Hater. :>

  51. @ghg : si cu asta se asteapta ei sa faca brosuri, poze-n paint?

  52. *asta

  53. Mircea Popescu`s avatar
    53
    Mircea Popescu 
    Friday, 28 October 2011

    A AHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAA

    VAI! Vai frate! Te caci pe tine de ris.

    Asta o voi da de cap dizainarilor din industria de dizainaring a Romaniei care ei au o industrie si sunt relevanti!!

    Bwahahahaa

  54. Denumire: OTB ADVERTISING.COM SRL
    Cod unic de identificare (CUI): 20404410
    Numar de inmatriculare Reg. Com.: J35/69/2007
    Capital social: 200 RON
    Localitate: MUNICIPIUL TIMISOARA
    Judet: Timis

    Data inmatricularii societatii:
    04.01.2007
    Domeniu activitate:
    7440 - Publicitate

    Adresa INTR. NEPTUN 1 E*****
    Telefon 0356-800*****

  55. Tractorul U650 este un produs mai vechi, care nu poate fi comercializat în spaţiul Uniunii Europene deoarece nu mai respectă normele de poluare.

    Prima comandă de 600 de tractoare va fi livrată în Egipt

    super gheorghe, te-ai scos.

    sursa

  56. Mircea Popescu`s avatar
    56
    Mircea Popescu 
    Friday, 28 October 2011

    Victorie!

  57. Mda.

    Mai avem si alte firme dinastea minune, dabea astept sa vada Putin asta
    http://www.ecohornet.ro/images/reclama.jpg

  58. lol @ ecohornet

  59. Mircea Popescu`s avatar
    59
    Mircea Popescu 
    Saturday, 29 October 2011

    Putin sucks donkey ass.

  60. Meh, eu le-am dat un mail la afaceri externe in motherland.

  61. Mircea Popescu`s avatar
    61
    Mircea Popescu 
    Saturday, 29 October 2011

    Pai succes cu asta.

  62. Ba, m-am plimbat pe site-urile guvernului Rusiei, si am constatat urmatoarele.

    Uptime-ul si viteza sunt bune, ofera site-urile in 4 limbi : rusa, franceza, germana si spaniola.

    Au publicatii de ziare in engleza de la Minister, in diverse tari ale Europei si inafara, cu ce misto e Rusia, turism, activitati culturale si tot asa.

    Avem noi cumva dastea, a?

  63. Mircea Popescu`s avatar
    63
    Mircea Popescu 
    Saturday, 29 October 2011

    Pai intra si vezi, nu ?

  64. Foarte multa lume isi da cu parerea despre pedepse, este cat se poate de popular subiectul. Cine sapa gropi insa, are intotdeauna grija sa nu cada in ele, de-asta e bine sa nu fie foarte adanci. ;)

  65. Mircea Popescu`s avatar
    65
    Mircea Popescu 
    Saturday, 22 December 2012

    Lasa sa fie.

  66. FWIW, measures far stronger than your proposed fix didn't work for the Jews. Less than half a century later, they were back at it again, scamming rubes by selling overpriced mineral shit in upscale malls all over the western hemisphere; and less than a decade after that, they're telemarketing overpriced financial derivatives to any and every phone number that will answer a cold call. Ethics of these practices aside, it seems that the solution wasn't so final after all.

  67. Mircea Popescu`s avatar
    67
    Mircea Popescu 
    Sunday, 23 October 2016

    There's two problems with your interpretation.

    The most glaring is that zionism is about as fucking stupid as whatever other "social sciences" come from the north american backwater, a belief in the genetic inferiority of blacks, a conviction the earth is flat and america matters, that sort of thing. There's in fact no continuity whatsoever between the jews that got punished and the jews that survived the punishment, even if the latter quickly alloted themselves the good name left behind without owner by the Polish-Romanian hasids.

    The most important is that punishment is to be applyed to wrongs, and separating chumps from their fuel is not a wrong. You are essentially arguing that sulfmetoxazole does not cure syphilis because nothing happens if you feed it to a virgin.

  68. Mircea sed:
    > There's in fact no continuity whatsoever between the jews that got punished and the jews that survived the punishment

    Sadly, this is not the story drummed into most jews growing up today. I have yet to meet a jew who's 'identity'[1] doesn't reflect extensive 'education' that they, as an individual, were hurt by a conflict that was over before their parents were born; and even more sadly, most jews I meet even go further, and bear a grudge against franks who's parents were also born after whatever crimes the parents' parents' contemporaries may have committed. All goes to show the importance of [1] keeping your http://www.paulgraham.com/identity.html small (it's one of the short essays, probably worth a read if you haven't yet).

  69. Mircea Popescu`s avatar
    69
    Mircea Popescu 
    Sunday, 23 October 2016

    For the same money, the pashtuni of Waziristan also think themselves jews. And exactly in the same way - truer jews than the otrepĭ that didn't even receive the last prophet, blessed be his camel.

  70. There's in fact no continuity whatsoever between the jews that got punished and the jews that survived the punishment, even if the latter quickly alloted themselves the good name left behind without owner by the Polish-Romanian hasids.

    TIL https://en.wikipedia.org/wiki/Satmar_%28Hasidic_dynasty%29

    Satmar is estimated to be one of the largest Hasidic dynasties in the world[citation needed]: The estimated number of affiliated men, women, and children ranges between 50,000 and 120,000. It is characterized by extreme religious rigidity, rejection of modern culture, and fierce anti-Zionism. Satmar sponsors a comprehensive education and media system in Yiddish, and its members use Yiddish as a primary language. The sect also serves as the leading power within those ultra-Orthodox circles which oppose the State of Israel, heading the Central Rabbinical Congress and providing most donations for the Orthodox Council of Jerusalem.

  71. Mircea Popescu`s avatar
    71
    Mircea Popescu 
    Monday, 24 October 2016

    Trilema working as intended.

  1. [...] the end of August.  ↩There are very good reasons for this as Mircea Popescu advances in Arta Pedepsirii, or the Art of Punishment.  Google and Bing do very poor translations, so it is best to just translate yourself or commission [...]

  2. [...] attack could have carried many of the marks of an effective punitive action if only the USG had not already been a constant, active, and losing participant in the [...]

  3. [...] sa tolerez asa, pur si simplu. Ai gresit ? Urmeaza sa platesti. Nu ce, cit si cum iti alegi tu, ci disproportionat si indiferent de cum ti-ai reprezentat tu in mintea ta riscurile. Ai nevoie de ceva ? Urmeaza sa [...]

  4. [...] to bleed. The principles are laid down for the benefit of the curious in an older Romanian article (Arta pedepsirii - the Art of Punishment), and practically boil down to punishment always being impredictable, [...]

  5. [...] read it. Thank you Mr. Falkenstein. ———As described in the earlier Romanian "Arta pedepsirii", the art of punishment : "punishment must be impredictable, disproportionate and visible". [...]

  6. [...] obviously, they've predicated their fraudulent safety on a particular social convention, as usual. [↩]Well either me or Dee Dee. [↩] Category: Rautati si Mizerii Comments feed : [...]

  7. [...] the first place. Those things that never worked. [↩]So it can't be gamed. Same story as with punishment, only the other direction. [↩]As asciilifeform points out, a Morloch is a Moloch worshiped by [...]

  8. [...] Eu nu, which works like a joint "I've never" and "I wouldn't" and so forth. [↩]Arta Pedepsirii, The Art Of Punishment. The date is only relevant to anchor political discussions in the text. [...]

  9. [...] be part of any conceivable solution. Be a fucking man, say what you think, think what you say and rape your enemies or die trying. All four, there's no slices to this cake.iii A number of people who had each been [...]

  10. [...] not, I will kill more of your own. No, you will not be "ready for it", like you weren't last time. See here. March 17th 2015 : Lost a [...]

  11. [...] ? And how ? ———To quote an older statement of indignation, MP's reactions are far, far outside of what we as people can [...]

  12. [...] got something, somewhere. What the fuck is this moron thinking, to permit action flow unfollowed by disproportionate reaction [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.