Acesti hecari minunati si puterile lor miraculoase

Sunday, 06 February, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Spuneam acum un an de zile plus-minus ca nu inteleg cum rezista frelancerii. In anul de-a trecut nu s-a schimbat absolut nimic : nu inteleg in continuare.

hecarii Priviti pagina din dreapta stinga. Se cere un script PHP care sa : porneasca si opreasca browserul ; sa-i stearga cache-ul precum si cookie-urile ; sa-i schimbe URL-Agent string-ul (vorbim in continuare de PHP ala care-i un procesor de hipertext server-side, cred ?) ; sa "redirecteze" cumva magic (301 ?) si eventual sa puna muraturi pentru iarna (cumparind castravetii din piata, la un pret bun, chiar si-n locatiile unde nu exista castraveti, sau piata.

"Traficul" astfel obtinut trebuie sa... imbunatateasca ratingul Alexa. Care precum stim nu doar ca se bazeaza pe niste toolbar-uri, dar ele chiar si functioneaza prin proxy-uri, ca de-aia a si fost aleasa aceasta metoda de catre dezvoltatorul serviciului respectiv. Nu-i ca si cum motivul pentru care Alexa foloseste toolbar e fix pentru a putea identifica in mod real utilizatorul-masina cu care discuta, o, nici vorba de-asa ceva. Nici vorba, pur si simpl asa s-a nimerit, alegerile lor nu au nici o baza in realitate, sunt perfect aleatorii. Cum sunt de altfel si "procesele cognitive" ale antreprenorului in discutie. Sunt astia de la Alexa mai fraieri asa un pic, si au ales o metoda tehnica cu absorbtie mult diminuata care totusi nu le aduce nici un fel de beneficiu structural in schimb. Asta e, daca nu i-a dus capul sa puna proiectul in mina freelancerilor...

"Traficul" asta tre' sa functioneze in AdSense. Moment in care se produce ruperea. Un click in AdSense costa, in principiu, de la un cent in sus. E drept ca se mai intilnesc cazuri (mai ales pe la publisherii romani de elita) de click-uri platite cu 0 centi, cit de altfel si merita ele, da' sa facem pe moment abstractie.

Daca scriptu' lui peste de PHP ce-o fi el reuseste sa produca cite-un click pe minut, recte 60 pe ora, adica 525600 pe an rezulta un beneficiu net de minimum 5256 dolari pe an. Stiti o chestie ? Si eu am un obiect, tot scris, care-mi produce beneficii de 5256 dolari pe an. Se numeste US Treasury Note, si-am platit pe ea o suta de mii de dolari, sau prin zona. Pai eu cred ca am fost cam fraier platind atita amar de banet pe-un script cind daca eram mai putin fraier, ca antreprenoru' asta, cumparam un script de pe freelancer cu 250 pina la 750 de dolari care sa-mi aduca mie cinci mii si ceva anual. Pai nu ? Cumparam zece mii, da-le-n pleazna, ce mai conteaza banii ? Luam un credit.

Totusi, tre' sa apreciem anumite calitati specifice unei minti tinere. Dincolo de confuzia intre obiecte, calitati, metode, dincolo de o intelegere complet plata, de desene animate a lumii in care ca orice guvid inoata (chiar, v-ati pus vre-odata problema daca pestii din acvariu cred ca lumea are profunzime sau e pur si simplu desenata pe exteriorul peretilor acvariului ?) se intrevede o anume flexibilitate.

Nu-l intereseaza de exemplu daca doriti sa scrieti un script in PHP care interactioneaza cu un calculator prin intermediul unui browser (lasa la o parte ca serverul e partea pasiva si clientul partea activa dupa RFC, noi le inversam mental, ca suntem ghei) sau care lucreaza pur si simplu cumva metafizic, eventual fara sa aiba nevoie de calculator deloc. Cum adica nu se poate. Da' di ce sa nu se poata, nu-i magie ce facem aici ? Hai ca se poate, se poate sigur, if you know what you are doing. Ca el sarmanu' nu stie sigur, nici ce you are doing nici ce he is doing.

Per total zic ca-i bine, mai ales daca ne gasim intr-o dispozitie umoristica, da' tot nu inteleg cum rezista freelancerii.

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

13 Responses

  1. http://aolanswers.com/questions/people_fake_youtube_video_views_1497126174555

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Sunday, 6 February 2011

    Lil. Just!

  3. Trebuie sa traiasca si eu cu ceva...

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Sunday, 6 February 2011

    Sigur, nu zic ca nu. Dimpotriva, admir.

  5. Cred ca putea incerca direct in Valcea, acolo e baza hackingului, conform wired :P

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Sunday, 6 February 2011

    Si io m-am indoit de ris de la articolu' ala, mai ales pentru ca a penetrat adinc in SU profunde, discut cu oameni si "Hey man, you ever been to this place Reemeku Veelkia" ? "Yeah". "Cool, huh ?"

    Wtf!

  7. E al treilea pe tema. Culmea, daca vorbim de realitatea anilor 2004-2005, articolul nu se afla foare departe de sursa. Nici acum nu exclus sa vezi 4-5 Audi-uri negre parcate langa un bloc proaspat renovat. Oricum, am mai scris pe tema si e departe de realitatea ''din teren''.

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Sunday, 6 February 2011

    E, gainusa de cubical tre' sa viseze si ea.

  9. pletzalcoatl`s avatar
    9
    pletzalcoatlinsigna de criptograf 
    Wednesday, 9 February 2011

    Las si eu asta aici http://trilema.com/2011/acesti-hecari-minunati-si-puterile-lor-miraculoase/

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 9 February 2011

    N-am priceput ?!

  11. pletzalcoatl`s avatar
    11
    pletzalcoatlinsigna de criptograf 
    Wednesday, 9 February 2011

    Oops. Vreau sa zic http://www.freelancer.com/projects/Graphic-Design-Articles/any-young-girl-can-bid.html

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 9 February 2011

    Noa frate.

    hi, i live Seoul. I have free time. let me know! Best regard kim

    Capu' te doare.

  13. Ba sigur ala nu-i zoso? I can see some pixels.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.