Vuvusfera

Sunday, 01 August, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Televiziunile fura. Radiourile fura. Ziarele fura. Din cele mai vechi timpuri, asa-s invatate ele sa faca in scumpa noastra patrie.

Vad un clip pe youtube ? Il iau si-l difuzeaza, dar marit asa incat marcile autorului original sa nu mai ajunga pe sticla. Aud niste muzica ? O difuzeaza. Drepturi ? Nu conteaza. Zece ani toate posturile de radio din Romania au difuzat exclusiv muzica furata, milioane si miliarde de ore, un catraliard de cantece. Dupa aceea s-a dat o lege. Si ele, din secunda doi, s-au oprit si au inceput sa difuzeze strict chestii asupra carora au drepturi.

Hahahaha, ce bine am ras. Nu. S-a constituit ceva organism de stat care sa impace si capra si varza. Radiourile difuzeaza tot ce muzica au prin winamp angajatii, iar organizatia plateste niste bani autorilor. Sub forma de praf de mica in ochi. Sigur, problema nu se pune foarte acut din motive de payola - peste tot in lume posturile de radio sunt platite sa difuzeze melodiile noi, nici vorba sa plateasca ele, cat de ilegala o fi chestia in anumite state, da' ma rog, greu de pedepsit, e o intreaga aventura daca aveti chef sa va documentati. Sigur, asta se aplica la cacaturile noi si inaudibile, in promovare, nu la oldies, goldies scl. Da' acu'... sa stai sa prinzi orbu' cu o manusa de box sub apa ?

Deschideti orice revista aveti chef si nu se poate sa nu gasiti macar un articol tradus de prin revistele (mai demult) sau website-urile (mai recent) rasarite din strainatate. Traduse prost, asa fel ca se recunoaste alcatuirea sintactica a textului original prin pielea textului celui "nou".

Iar cand acesti tipi de nadejde, scoliti in bataliile furtului din radio, ziar si televiziune (pe scurt, presa) s-au mutat in online, au adus cu ei exact aceleasi practici. Spamul, frauda, furtul. Asta stiu, atata pot, sunt o generatie defecta structural, sunt o generatie decazuta moral in esenta, iar nu doar in practicile ei.

Offline aveau o institutie care sa minta despre difuzari, pentru a frauda astfel advertiserii. I-au facut sectie si in print. Se numesc SATI si BRAT, pentru curiosi. Offline frauda asta nu era suficienta, asa ca mai minteau clientul si-n ce priveste difuzarea efectiva, etc scl ? Au trecut la a aplica si online, fara greturi. Cea mai mare "agentie" din online a dat faliment, cu ceva milioane neplatite furnizorilor de servicii anul trecut ? Nu conteaza. Nimeni nu e la inchisoare. De ce ? Pentru ca furnizorii stiu foarte bine ca ei au vandut publicitate care nu s-a intamplat, si ca sunt exact in aceeasi oala ca si agentia care a cumparat fara sa plateasca. Pentru ca agentia a cumparat ceva ce nu exista de fapt. Simplu, da ? "Situatia de insolventa a BOOM nu implica si nu afecteaza IAB, chiar daca directorul..."

Totusi, astea-s chestii cam mari, nu-s la indemana oricarui copchil ajuns si el in Bucuresti cu o foame imensa in pantece. Pai... se gasesc solutii. Offline traiau din santaj si din mintit "publicul" ? Sigur ca da, facem si online. Opiniile noaste, da' pe banii vostri, asta-i metoda.

E plin de ei, s-au inmultit ca ciupercile. Se numesc blogeri, ei intre ei, dar nu sunt blogeri, sunt vuvuzele. Isi dau coate si au impresia ca "reprezinta" blogosfera, dar n-au nici in clin nici in maneca. Ei sunt vuvusfera.

Asa ca nu ma mira ca unul dintre ei scoate din maneca "o investigatie" cu 4 ore inainte ca ea sa ajunga difuzata obsesiv pe Realitatea TV, unde intamplator el si lucreaza, ca acolo-i angajat. E investigatia lui, nu-i proiectul special al Realitatea, da ? I-a batut cu 4 ore, uite asa blogeru' singur muncea de pe laptop zile, saptamani intregi, si in paralel angajatorul lui, da' nu stiau unul de altul, bun ? Si dupa x nopti nedormite, bang!! El a avut rezultatele gata la 5 dimineata si angajatorul la 9. Ghineon pentru angajator. Se mai intampla.

Tot asa cum nu ma mira ca altu' incalca legea electorala pentru a-i face campanie lui Basescu, de unde el ia bani da' nu recunoaste, ca se da nu impartial, ci om cu opinii sincere. Asa ii place lui de PDL, natural, are aceasta opinie politica. A, si face zeci de mii de euro pe an "din blog". Care blog are cam atata importanta si duce cam atata interes in Romania cat basina medie trasa-n supermarket. Da' cum sa recunosti ca tu obtii zeci de mii de euro de la diverse grupuri de interese ca sa minti pe blog ? Si la rigoare, din fonduri secrete ale partidelor politice, ca sa incalci legea ? (PS sa stii ca nu te-am uitat la faza asta, si nu te uit, chiar daca tre' sa astept 5 ani ca sa va vad la procuror, sunt omul care s-o faca, si vei da declaratii pe tema asta, foggedaboutit).

Mnoa, astia sunt si asta fac ei. Va intrebati de ce suntem certati ? Pai de-aia suntem certati, ca io nu-s un copchil lihnit, si ca pe mine nu ma intereseaza nici sa fur, nici sa fraudez, si mai ales nu ma intereseaza sa mint. Pentru ca eu nu ma duc la mare sa stau in cort, pentru ca eu nu ma duc la Garana sa ling noroi, pentru ca eu nu ma duc la Cristescu sa ling cacat suntem neaparat certati. Cum ar veni, pentru ca io-s arogant.

Si pentru ca ei sunt nefrecventabili.

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

31 Responses

  1. vezi ca nu zici bine. la fel am zis si eu in scandalul logo-ului si toti au zis ca-s nebun si vad lucruri, ba ca-s si paranoia, iar ce m-a deranjat cel mai tare a fost ca cineva pe care-l apreciam, blogger mare si pe partea politica, a zis ca-s basist si vad conspiratii cu moguli, deci tot eu sunt vinovat ca vad evidentul?

    imi place ca multi ii gasesc scuze si baga cuvinte cheie acolo ca sa iasa frunza logo, dar nu spun ... de ce a cautat ala, avea o banuiala el la 5 dim in ziua lansarii?

    ma gandeam acum .... sa am un clip tare, oriunde l-as pune tot apare la tv fara sa zica cine-i autorul. pot sa-l pun [pe youtube si fara share, astia tot il iau de acolo si-l baga iar si zic ca nu stiau. pot sa scriu pe clip numele meu ca-l taie la editare .. d-asta nu-l bag si e mai tare ca panda care stranuta! :)))

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Sunday, 1 August 2010

    Pai ori suntem nebuni amandoi, ori e deja asa de evidenta ca se vede din toate partile.

    Posteritatea va stabili, gen.

    Pune tot a zecea frama "Ionut e cel mai tare" alb pe negru, pe urma negru pe alb... nu se vede da' ramane subliminal :D

  3. Cadru.

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Monday, 2 August 2010

    Hm ?

  5. Mihai Pintilie`s avatar
    5
    Mihai Pintilie 
    Monday, 2 August 2010

    Fain articol si inspirat intitulat. Asta-i tara, asta-i societatea, astia-s oamenii, cu ei defilam.

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Monday, 2 August 2010

    E, facem altii. Doara suntem tineri.

  7. Vitalie`s avatar
    7
    Vitalie 
    Monday, 2 August 2010

    "Mnoa, astia sunt si asta fac ei. Va intrebati de ce suntem certati ? Pai de-aia suntem certati, ca io nu-s un copchil lihnit, si ca pe mine nu ma intereseaza nici sa fur, nici sa fraudez, si mai ales nu ma intereseaza sa mint. [...] Cum ar veni, pentru ca io-s arogant."

    Tinere, tu nu stii prea bine pe ce lume esti.
    Si ti-ai facut un scop din a manca rahat despre niste oameni care o duc mai bine ca tine, care fac bani mai multi ca tine si care sunt mai vizibili. Totusi, dupa un an si jumatat de mancat rahat despre toata lumea (exceptandu-i, desigur, pe saracutii mobilati sumar la mansarda care sunt de acord cu tine fara sa sufle) nu ai ajuns decat subiectul unor bancuri.

    Nu minti?
    Produ niste dovezi despre santajele lui Petcu. A trecut un an si n-ai catadicsit sa produci vreo dovada in acest sens, iar catelusii au dat bucurosi din coada ca ii accepta si pe ei cineva si n-au indraznit sa ridice vreodata problema.
    Produ niste dovezi despre traficul imens de pe blogul asta.
    Produ niste dovezi despre succesele tale de antreprenor, altele decat cele despre care nu poti vorbi pentru ca nu exista.
    Produ niste dovezi ca ai mai mult de un costum.
    Hai, mai spune-ne cum ti-ai cumparat PR5 in google si cand ai fost scazut ai scris un articol trist, de puber refuzat, ca PRul nu mai conteaza oricum.

    Nu esti lihnit? Tu lucrezi programator, pe bani putini. Aburelile cu "eu am un director tehnic care a participat la stabilirea standardelor w3c" era o gluma pentru prieteni, nu? Pentru ca firma ta nu are angajati, nici macar specialista in know-how si cafele care nu stie sa vorbeasca prea bine in limba ei materna nu e angajata la firma ta. Ah, da, ai publicat pe blog ce ai trimis la administratia financiara, uitand sa spui ca aia nu e firma ta, ci o lucratura jenanta in photoshop.

    Nu furi? Incepand cu poze, idei si terminand cu citatul de pe CG cu baiatul care care vinde kaufland.co. Plus pozele cu femei goale, pentru google, desigur.

    Nu fraudezi? La 2 zile dupa ce ti-ai deschis blogul te-ai proclamat primul in blogosfera, fara sa produci vreodata vreo dovada in aces sens. Acelasi lucru e valabil si pentru roboteii de pe fain (unii pentru vot, altii pentru vizite) si pentru comentariile de pe aici, cam putine si cam de la aceeasi oameni pentru un traficul cu care te lauzi.

    Prietena Nebuloasa spune ca treci strada cand o vezi, dupa ce ai fost magar cu ea. Nu e singura. Treci strada cand vezi multi oameni, inclusiv pe aia pe care incercai sa ii inveti business si care te-au dat afara pe usa cu un sut in fund, in ciuda costumului tau jerpelit si al consultantei made in usa.

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Monday, 2 August 2010

    E bine ca te preocupa sa intelegi cum sunt si ce fac cei care-ti sunt superiori. Apreciez si curajul de-a iesi la lumina si-a cere ajutorul atunci cand nu te descurci. Destui dintre curajosii de internet la care faci referire nu-l au, multumindu-se cu inventiile cele mai hazoase. Intreab-o pe curvistina care-si zice (din prea mult curaj) nebuloasa ce-a facut in chilotei cand s-a vazut invitata la DNC. Unde, ironic, ar fi avut ocazia sa "aduca dovezi", vorba ta, ca n-are doua impunsaturi de viespe-n pept.

    Am sa condescend la a te ajuta in ce priveste una singura dintre nelamuririle care-ti chinuie spiritul plapand : http://trilema.com/2010/dau-o-suta-de-lei/ Poti incepe sa numeri costume acolo. Din pacate ai ratat ocazia sa castigi si niste bani, bag seama, dar daca stai pe aproape poate mai prinzi altele.

  9. cipslim`s avatar
    9
    cipsliminsigna pentru 1000 de comentarii 
    Monday, 2 August 2010

    Ok, i allready bought popcorn :D

  10. Se lasă cu păruială ? O să iau şi eu nişte bere !

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Monday, 2 August 2010

    Apai sincer sa fiu nu ma mira ca ai' cu musca pe caciula se avanta anonim in mari atacuri ad personam, ca despre aia si discutam in articol, e la subiect sau cum zice dadatroll oftopic.

    Problema-i ca cetateanu' a mai luat-o in bot o data, si de unde-o luat-o pe aia mai este un depozit intreg, asa ca mai degraba plicticoasa decat interesanta se anunta chestia.

  12. Vitalie`s avatar
    12
    Vitalie 
    Monday, 2 August 2010

    Ca de obicei, nici un raspuns concret. Ca de obicei, nu poti argumenta nici una din tampeniile debitate. Ca de obicei, atunci cand te ia cineva un pic mai tare, te balbai si ceri o pauza de 5 minute, ca sa studiezi problema si apoi brusc ti se intrerupe netul, Richard. Nu iti face probleme, nu umblu dupa banii tai, tu umblai dupa ai mei si ai companiei de unde te-am dat afara. Pe internet insa, poti spune orice. Hai, fii viteaz si arogant macar aici, daca IRL nu ai loc.

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Monday, 2 August 2010

    Ahaha, anonimul Vitalie, cel care "m-a dat afara" ? De la "o companie", no less ?!

    Heh. Copchii din ziua de azi.

  14. @vitalie
    nu va pare o tâmpenie sa confundați comentariile pe blog cu e-mailul si in general sa atacați persoane sub pseudonim?
    Intreb pentru ca noi restul cititorilor, exceptând faza cu costumele, nu am prea înțeles nici la ce va referiți nici cine sunteți ca sa va putem eventual acorda oarecare credibilitate atunci când faceți afirmații neacoperite.

  15. Mircea Popescu`s avatar
    15
    Mircea Popescu 
    Monday, 2 August 2010

    Io zic sa nu te pui rau cu Vitalie ca poate te da afara si pe tine. De la o universitate.

  16. S-ar putea. Marele Anonim știe ..!

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Monday, 2 August 2010

    Sau macar umbra lui.

  18. cipslim`s avatar
    18
    cipsliminsigna pentru 1000 de comentarii 
    Monday, 2 August 2010

    telenovele sa moara Obama daca nu!
    Vitalie: Nu iti face probleme, nu umblu dupa banii tai, tu umblai dupa ai mei si ai companiei de unde te-am dat afara.
    MP: pai spune si de ce m-ai dat afara mye, spune si de Alison
    Vitalie: Sa nu indraznesti sa o aduci in discutie ai jurat!
    MP: Pai tu esti cu discutia, zi tuturor de ce m-ai dat afara!
    Vitalie: Nuuuuu!
    etc.

  19. Mircea Popescu`s avatar
    19
    Mircea Popescu 
    Monday, 2 August 2010

    Cine ie Alison ?!

  20. Alison`s avatar
    20
    Alisoninsigna pentru 1000 de comentarii 
    Monday, 2 August 2010

    You bastards, both of you!

  21. Alison is a whore`s avatar
    21
    Alison is a whore 
    Monday, 2 August 2010

    http://www.scottss.com/BK/BKthornesmith.jpg

  22. Mircea Popescu`s avatar
    22
    Mircea Popescu 
    Monday, 2 August 2010

    Sunteti cu totii la subiect sau cum zice dadatroll oftopic.

  23. Vitalie`s avatar
    23
    Vitalie 
    Monday, 2 August 2010

    Faptele raman. Iar tu te ascunzi in continuare dupa deget, dand-o in diverse. Fomist, ciorditor, mincinos, fraudster si, mai presus de toate, un gentilom deosebit. Tot cu parintii stai, nu?

  24. Vitalie`s avatar
    24
    Vitalie 
    Monday, 2 August 2010

    Pentru luzeri ce comenteaza pe aici: Nu aveti responsabilitatea unor interlocutori!!!
    Ce spuneti daca as scrie si toate cele peste 200 de nickuri pe care le utilizati? Eu va aveam la un momentdat cu 8 identitati de femei si barbati pe lista mea de prieteni. Din nefericire, va mai am si acum cu doua bucati, se pare ca sunt iubit si de femei, nu numai de barbati…

  25. Prea Sfintitului Petru, Episcop de Hancu`s avatar
    25
    Prea Sfintitului Petru, Episcop de Hancu 
    Monday, 2 August 2010

    Părintele Vitalie Zubkov era cel mai apropiat prieten al Pr. Daniil Sâsoiev ucis în noaptea din 19 noiembrie 2009. El slujea împreună cu preotul ucis în cadrul aceleiaşi parohii a „Sf. Apostol Toma” de pe str. Kantemirovskaia din Moscova. Recent, părintele V. Zubkov a fost agresat de trei necunoscuţi.

  26. Mircea Popescu`s avatar
    26
    Mircea Popescu 
    Monday, 2 August 2010

    Haidi bre ca-mi stricati bloaga, zau asa. Mergeti la zoso Vitalie pe blog si scrieti acolo ca el saracu' se bucura de-un comentariu in plus. Faceti o fapta buna, ajutati un copil cu ma rog, dificultati, ce-o fi avand el. Bine ?

  27. Luzerii, vita :D

    Hai, scrie ce alte nickuri aveam. Astept.

  28. cipslim`s avatar
    28
    cipsliminsigna pentru 1000 de comentarii 
    Tuesday, 3 August 2010

    epic!

  29. calivita`s avatar
    29
    calivita 
    Tuesday, 3 August 2010

    Cei de la radiouri au si ei acolo cateva sute de CD-uri cu licenta, platesc si ei ceva bani la organismele abilitate, si apoi pun muzica luata de pe net sau de pe la prieteni de pe comp, uneori nu neaparat dinlipsa de bani dar, este mai comod asa.
    Si eu am auzit ca daca ai melodie noua trebuie sa cotizezi penru a fi difuzata, si nu se plateste 2 lei.

  30. Mircea Popescu`s avatar
    30
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 4 May 2011

    I re-lolled reading this.

  1. Vuvusfera pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

    Tu de care parte stai ?...

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.