Valoarea mea...

Sunday, 14 March, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

...nimeni nu o are, mor dusmanii scl etc.

Sub acest generic de impact, ancorat în realitate şi raportat la sinergia faptelor, fara a eluda totusi meandrele concretului prin recursul la universalitate, am sa adun pentru beneficiul copios al dumnicii dumneavoastra sportive cateva citate de pe internetul care este.

valoarea_1a

versus

valoarea_1b

Ce sa mai reply, ca e clar. Continuons...

valoarea_2a

Dur, ce sa mai. Mi-am permis insa a incercui in pagina punctul de interes pentru stimatul manager de respiratie planetara, avand in vedere ca

valoarea_2b

Oare cum e sa sezi calare pe Realitatea Media, care se mai tine intr-un fir de ata imaginara de la soarta de-a fi un nou BOOM in "industria" de profil. Ma rog, "industria din profil". Dar sa trecem, ca n-are rost.

valoarea_3a

Ce-mi plac mie analizele.

valoarea_3b

Pai nu ?

Initial ziceam ca daca doriti sa mai aduceti alte exemple in completare, sunt deschis. Dar sincer sa fiu, mi s-a cam taiat, si zic ca ajunge, sfera-i completa. Decat sa-mi dati mie exemple de mocirla care ne inconjoara mai constructiv ar fi, ma gandesc, sa faceti ceva, orice, cumsecade.

Hai, spor.

Category: Rautati si Mizerii
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

25 Responses

  1. Mikael Eon`s avatar
    1
    Mikael Eon 
    Sunday, 14 March 2010

    primul episod e din seria "adulţii spun lucruri tâmpite", iar al doilea episod e din "smile, you're on bandit camera".

  2. Pai da-ne si noua mai mult sange pe pereti !!! Vad ca nea` fluture asta e in albastru, asta ma duce la ideea ca are un link. Devoaleaza-l !
    ( Nu de alta dar vreau sa-i fur fetele alea care comanda mult, ciugule ceva si apoi lasa totul in farfurie. Daca tot ele platesc... belea !!! )

    In alta ordine de idei, oarecum off-topic dar tot legat de valoare.
    Intreb si eu ca amatoru` dornic sa invete tot mai mult de la maestri (stii, genul asta mai intai perie interlocutorul, apoi ii pune o intrebare ca de la mocofan la maestru): Am gasit un articol de pe 1 decembrie 2009 in care dai niste date despre awstats. Pe de alta parte ziceai ca ai scos Google Analytics. Intrebarea mea e simpla, raspunsul e mai complicat: Awstats vs. Google Analytics, care pe care ? (facem abstractie de diferentele tehnice, cerinte de sistem, Linux vs Windows, chestii, trestii, vorbim doar de datele oferite de fiecare dintre acestea).
    Acum, daca tot te-ai prins cum e treaba cu chibitzii astia de pe margine, raspunsul tau poate sa fie:
    1. Pune mana si invata, consultanta asta costa ;
    2. Stai ca iti scriu pe email, sa nu vada tot poporu` ;
    3. Iata raspunsul detaliat in acest comentariu (iar daca ma supar fac si articol nou, sa stii).
    Nu e cazul sa-ti reamintesc ca noi toti te vom iubi mai mult pentru varianta a treia, nu-i asa ?
    ( Va place cum l-am prins la cotitura ? )

  3. ``Decat sa-mi dati mie exemple de mocirla care ne inconjoara mai constructiv ar fi, ma gandesc, sa faceti ceva, orice, cumsecade.``

    Pai uite ce cumsecade am fost eu, nu ?

  4. lexy229`s avatar
    4
    lexy229 
    Monday, 15 March 2010

    Hai sa te invat sa folosesti Google.Esti gata?Pornim!
    http://www.google.com/search?q=%22nu+sunt+vehement,+pur+si+simplu%22
    http://www.google.com/search?q=%22o sa ciuguleasca si o sa%22
    Minunat,nu-i asa?

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Monday, 15 March 2010

    @Marian S Nu cred ca-i cazul de un articol nou.

    Diferenta fundamentala intre cele doua este de sursa.

    Awstats proceseaza logurile serverului. Ori de cate ori cineva, oricine, face o cerere catre apache, acesta o serveste si simultan noteaza : ce i-a fost cerut, cand, de catre cine. Toate aceste notatii sunt perfecte, in sensul ca nu admit erori : nu poate interveni o confuzie asupra ce-ului, cum nu poate interveni asupra cine-ului - materialul n-ar mai fi ajuns la destinatie.

    Pe de cealalta parte, aceste date, asa absolute cum se afla ele, traduc fapte iara nu intentii. Nu exista un mod de-a distinge intre 300 de oameni citind un articol, si-un script incarcand la foc automat de 300 de ori pagina. In ambele cazuri ceea ce se noteaza este, am livrat pagina X de 300 de ori, la orele astea. Sigur, putem identifica faptul ca scriptul ruleaza mereu din acelasi loc, este deci mereu acelasi "cine". Dar nimeni nu-l obliga s-o faca, se poate distribui asa incat sa para cine diferiti. Sigur, asta nu-i asa simplu, se poate impartii spatiul de adrese IP in cine acceptabili si cine mincinosi, dupa care scriptul se poate muta in calculatoare infectate temporar si asa mai departe. Nesfarsita lupta.

    Google Analytics se bazeaza pe un cod javascript, livrat de serverele google si rulat de calculatoarele cititorilor, externalizand astfel complet serverul tau. Teoretic asta e o prostie care nu serveste la nimic, dar practic ea serveste, intr-o oarecare masura, la o mai mare expunere a intentiei in detrimentul faptului. Totul se bazeaza pe teoria ca este imposibil sa existe un script capabil sa decodeze si execute javascript - lucru de altfel adevarat in 1994, cand javascript nu exista inca - si ca atare datele livrate sunt musai livrate de un browser manuit de-un om.

    Pentru ca asta-i, pana la urma, miza intregii probleme : incercam sa aflam ce fac oamenii si doar oamenii, punand intrebari unor masini care nu pot distinge intre oameni si ele insele (asta-i, la rigoare, cauza inferioritatii lui B fata de A : A il poate deosebi pe B de A, dar B nu-l poate deosebi pe A de B).

    Ei, se poate spune ca in principiu nimeni n-are de ce sa doreasca sa-si falsifice datele din Analytics, cum de altfel se poate spune exact la fel ca nimeni n-are de ce sa doreasca sa-si falsifice datele din Awstats, cum de altfel se poate spune ca nimeni n-are interesul sa-si falsifice rezultatele scolare sau starea de-a nu-si fi facut temele, cum de altfel se poate spune ca Stanca nu-i interesat sa minta, ci sa construiasca. La ultimele doua se poate zambi, iar la a doua se poate observa ca nici nu-i obligatoriu sa le falsifice proprietarul, intentionat - un script defect pe undeva, un crawler apucat etc pot aduce aceleasi efecte. Lucru care de altfel se poate spune si despre prima.

    Fundamental vorbind, opinia mea (expusa in articolul la care te referi - Trafic!!!, unde de altfel se si explica de ce si cand am scos ga) este ca ne pierdem vremea incercand sa extragem o informatie din niste date in care ea de fapt nu se gaseste surprinsa. Chiar daca acele date, ca orice date, se preteaza tabelarii, procesarii statistice, desenarii de graficie scl samd ad nauseam.

    Cu alte cuvinte, decat o "solutie" care n-are nici o treaba cu problema, dar cere munca, prefer sa admit net lipsa solutiei, ceea ce ingaduie macar economisirea resurselor altfel pierdute in procesarea unor date irelevante, si eventual chiar investirea de resurse in rezolvarea problemei reale. O atitudine de manager, dar de data asta adevarat, iara nu inchipuit.

  6. Marian S.`s avatar
    6
    Marian S. 
    Monday, 15 March 2010

    Multzam fain. M-am interesat in amanunt si am constatat ca am probleme cu hostingul, deci adio awstats. Daca nu te deranjeaza si vrei mai multe amanunte te rog mult sa-mi scrii un email, promit ca nu abuzez.

  7. Macar la postarea asta nu mam fraierit si nam citito.

  8. Acum am descoperit si io despre ce-i vorba in 'valoarea 3b', pentru asta, pentru binele meu, pentru integritatea mea, chiar si corporala, imi doresc sa nu ma intalnesc vreodata cu omul.
    Nimeni nu-i perfect, toti gresim, diferenta ar fi ca unii sunt in stare sa-si asume greselile si sa le accepte cu urmarile de rigoare, in timp ce altii se prefac ca nu s-a intamplat nimic.
    E bine ca sunt print screen-uri, chiar daca unii nu tin cont si sterg ce si cum au chef, sparg orice oglinda li se pune in fata si isi fabrica propria realitate indiferent de urmari.
    Oi fi io anormal, da' asta ii mai mult decat bolnav.

  9. ultimu' print screen nu-l pricep, I mean vad ca omu' a modificat si nu ma prind ce-a fost acolo. nu's nici sigur ca merita.

    faza cu fluturele e geniala.

    a, si una pentru dadatroll:

    stii cum le zice la aia sau alea care comenteaza in afara contextului si fara sa citeasca? spam(angii) ^_^

  10. Am crezut ca le spune blogari de suces. Ca Gramo.

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Monday, 15 March 2010

    @Marian S Apoi mai in amanunt de-atat ce pacatele ?!

    @dadatroll Da' la poze te-ai uitat ?

    @Florin Vai, si eu care credeam ca glumeste cu fanteziile despre viol scl ?

    @dAImon Eventual iti explica Florin.

  12. Florin`s avatar
    12
    Florininsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Monday, 15 March 2010

    dAImon, din ce am inteles io, un parinte i-o pus oglinda in fata lu xoso. Care soxo o gasit de cuviinta sa-i raspunda in halul ala parintelui. Mai is si ceva complicatii, da zic ca tine, ca nu cred ca merita dezvelite si partile mai mult decat fetide.

  13. La poze numa uit de cat da ca e din alea trimise de cititoare. Si daca e rase.

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Monday, 15 March 2010

    @dadatroll Ce rase anume ? Azience de-alea ?

  15. Pai cititoarele ca doar nafi poza. Ca cum sa razi poza. Decat nu mai poate cu photoshopu. Zic si eu.

  16. Mda
    http://www.zoso.ro/21699/

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Saturday, 21 January 2012

    Mda.

  1. [...] asta nu s-au platit salariile in pseudo-trustul Realitatea Falimentatea. Se vor plati, poate, cu intarziere. Ca si luna trecuta. Ca si acum doua luni. Ca si acum trei [...]

  2. [...] cu mare angajament idolul, se gaseste acest gunoi ? Mai bine sa nu mentionez, greu la deal cu Margaux ala. PPS. As fi vrut sa pot incadra acest articol la "Rautati si Mizerii". Din pacate, locul lui [...]

  3. [...] atita ma intreb, BOOM mai exista oare ? STANDOUT ce mai face ? Realitatea.net cum se mai simte ? Ce vom comemora pe 8 Martie 2012 [...]

  4. [...] misto de varu-so sau nustiuce de-asta, ca nici memoria nu ma prea ajuta, daca as reusi sa tin minte toti prostii si toate prostiile n-as mai avea nevoie de blog. Logic, nu [...]

  5. [...] copiiwritarii tre' sa stie scrie mai nou ?!), este ca-i o delicatesa ? Este ca va aduce aminte de Fluture, de exemplu ? Este ca-i placut sa vezi cum jegurile intra-n zid un an sau doi ani sau citiva ani [...]

  6. [...] sau acordu'. Baga la cap ca-ti va servi in viata. ———Vi-l amintiti, ala cu Chateau Margaux [↩] Category: Trilterviuri Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or [...]

  7. [...] Goodman ? The chick with the mortgage she can't pay on her own ? Like that other chick, like each and every other chick in this quagmire of chickdom [...]

  8. [...] or something in this vein, truth is my memory's not the best either, were I capable to remember all the idiots of either gender I wouldn't need a blog in the first place. Logic, neh [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.