Treeworks, o poveste despre fail

Tuesday, 02 November, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Am scris ieri despre niste mostre colosale de incompetenta puse cu generozitate la dispozitia publicului larg de expertii in varza rasa si ceafa rasol de la stirileprotv.ro. Exercitiul poate parea futil celor ce cunosc cam cit de adinca si uniform raspindita e incompetenta pe internetul romanesc, sub milimetrul de pretentii si spoiala cu trei ani de experienta.

Totusi, chiar futila n-a fost, din doua motive pe care merita, zic, sa le trecem in revista.

Primo, Orlando Nicoara imi explica ritos ca el nu are nici o legatura cu site-urile ProTV. Eu imi pot permite sa-l cred, ca nu ma costa nimic, dar nu imi pot permite sa nu observ ca in articol nu se zicea ca el asigura mentenanta stirileprotv.ro.

Ca o paranteza, din informatiile parvenite la redactie Constantin Cocioaba, ex "pionul lui Orlando", actualmente baiat de mingi prin Pache Protopopescu se ocupa si de asta, cum se ocupa si de alergatura pentru vinzari pe tot portofoliul IBU, cum se ocupa si de scos din pepeni utilizatorii chestiei aleia de-i zice Conquiztador si probabil si de inlocuit hirtia igienica si tesalat caii de reportaj (carele fiind momentan indisponibilizate de-o acuta lipsa de combustibili ocazionata de criza).

Apropo de care chestie, brusc reporterul de investigatie ingropat adinc, sub straturi-straturi de doctori, matematicieni, lingvisti, ingineri, aventurieri, fizicieni, politicieni si profesori de teorie politica, filosofi si profesori de istoria filosofiei, antropologi, hermeneuti si etnologi si ce alte personalitati alternative or mai fi zacind in profunzimile abisale ale sufletului meu, reporterul de investigatie zic tresare ca un ogar : de ce vorbeste Robi de lamiie [cached], doara n-o fi ceva referinta la vitica de povara cu care eProstin a ales sa-si imparta tineretile si destinul ? Hmm ? Ar merita investigat zic, da' de niste oameni mai tineri si mai infocati, ca mie mi-e lene.

In articol se zicea in schimb ca negrisorii lui Orlando nu ar scrie niciodata despre asta, ceea ce-i usor altceva, chestie altfel imediat observata, cu finetea care-i caracterizeaza, de cititorii prezentei foi de proaste moravuri (da' proaste moravuri nu din vina ei, ci tocmai ca rezultat a autenticitatii care-o caracterizeaza, bine ?). Sa lasam totusi aceasta discutie in dramatismul ei patetic si patetismul ei dramatic, si sa ne vedem de

Secundo, cum mi se atrage atentia tot de catre finii cititori ai Trilemei, stirileprotv.ro este un proiect TreeWorks. Daca numele nu va spune nimic, poate ati auzit totusi de principalul lor produs ? Sau de Catalin Tenita, ramas in istorie in general prin cazurile concrete in care n-a reusit sa distinga diferenta dintre PR si minciuna ?

In tot cazul, adevaru-i ca o aveam si eu, dar imi uitasem, mai ales pentru ca viermuiala-i atit de intensa, viermii atit de numerosi, atit de unsurosi si atit de scirbosi incit tind, pe cit posibil, sa uit. Observatie care nu diminueaza cu nimic meritul gasitorului, sa nu ma intelegeti gresit.

Ei, ca sa incununeze stati numa' sa-mi caut indreptarul de expresii frumoase. Deci, ca sa finis coronat opus, TreeWorks produce un case study asupra deosebitei reusite care-a fost proiectul stirileprotv.ro. Il aveti aici [cached], in format pdf. In continuare, ingaduiti-mi sa citez, cu sublinieri in text, dupa nevoi.

Aplicatie CMS

What they needed

PRO TV, the TV station launched in the year 1995, radically changed the idea of private television in Romania, coming closer to the professionalism practiced within this field in the western countries.

[...]

said Robert Berza, PR Coordinator at PRO TV,

"Raspunsul la ceea ce ne doream era un website care sa vorbeasca in permanenta despre noi, prin care sa fim mereu conectati la cerintele telespectatorilor si prin care sa le oferim raspunsuri rapide si utile.

Sa nu intram in completa confuzie strategica in care coordonatorul de piar pare ca se balaceste pe mai multe planuri, ca nu ne plateste nimeni facturile (si, mai grav, nu prea este cine sa inteleaga, vorba' lu' un alt comentator drag inimii noastre). Sa observam totusi ca e bizar sa scrii o pagina jumatate in engleza jumatate in Romana. Chiar si pentru Romania, ca-i anul 2010 totusi, nu mai suntem in 1992. Sper.

So, the new portal represents an absolute brake [...]

Nu pot sa nu fiu de acord cu geniul tirziu al autorului autoarei necunoscut anonime a acestei valoroase piese de expozitie. Este o frina absoluta, site-ul ala.

Due to the typical dynamism for all mass-media, but especially due to its proeminent position as number one television in Romania, PRO TV wanted a complex web solution [...]

Cindva in cincinalul urmator, sau in deceniul urmator, sau in secolul urmator meteoritul cunoscut drept KISS va lovi in plin corpusul de "specialisti" de pe .ro, producind asa un zgomot si asa o explozie cum nu s-a mai pomenit de la Tunguska incoace. Sa notam in treacat pentru uzul maimuticilor de tastatura care poate se intimpla sa ne citeasca o particularitate a limbii engleze : "its position as number one television" nu-i o exprimare corecta. In aceasta forma pute, de la mare distanta, si cu mare intensitate, a Nigeria.

The two awards obtained at Internetics represent, in fact, an obvious recognition of quality content, bu this meaning all fields video information updated 24 hours a day. It is an obvious recognition of the Web creative agency, that has done a very good job and of our content and IT team.

Asta stind cu capul in jos. Privind din cealalta perspectiva, considerata de unii rauvoitori drept "normala", cele doua premii obtinute la Internetics de asa o prabuseala de site explica limpede si lamurit cam de ce nu conteaza Internetics, si eventual intaresc presupunerea normala, avind in vedere cu cine avem de-a face, ca premiile alea se acorda cam tot asa cum se acordau biletele la mare in 1975. De asemenea, opinia cistigatorilor, care au impresia ca au fost premiati pentru continut la un festival ce se doreste de tehnica explica tot limpede si tot lamurit de ce nu-s ei calificati sa cistige mult mai mult decit un dos de palma.

Doua coloane de pe prima pagina, mai gasiti inca vre-o duzina sau pe-acolo in documentul original, daca aveti chef si rabdare. Eu unul pot spune ca-s edificat si m-a apucat iarasi lenea. Da' ramine pentru cei mai tineri si mai infocati, doara de-aia exista dinsii pe lume.

Spor la weburi.

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

3 Responses

  1. Pe tine te arde webul nu continutul lui de rahat?

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Sunday, 23 September 2012

    Nu am inteles intrebarea.

  1. [...] la bloguri e de doua ori mai "popular" decit al doilea clasat, dupa "numaratoarea" tipilor de la TreeWorks si respectiv ca b) la bloguri se contabilizeaza cam de 3 ori mai multe rt-uri decit la [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.