Selma

Tuesday, 09 November, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

De fapt filmul nu se numeste Selma, pentru ca nu asa se scrie numele fetei, c-o cheama Salma nu Selma. Hayek, ca si pe ala, Friedrich August von Mises sau cum il chema, merceologu'. Da' de fapt nu se numeste nici Selma nici von Mises ca se numeste Frida. C-asa o chema pe alta, care era. Pictorita.

Vedeti ce clar si lamurit pot sa ma exprim cind doresc ? Pentru ca eu am asa, o sensibilitate, nici nu stiti voi. In suflet zic. Sensibilitatea. Doar ca nu doresc sa ma exprim. In general. Da' cind doresc ma exprim mai ceva ca Pliiceanu si Lesu, aia, de la Bogdan si Dani.

selma-von-misesDin acest film care este invatam in primul rind ca Selma von Mises are sini foarte frumosi. Doamne, ce sini frumosi are Selma von Mises. Uite, sa va arat si voua.

Este ? Nu bagati in seama varul, e de la ghips. Sau de fapt invers.

In tot cazul, pe linga faptul ca Selma Schumpeter (asa-i ziceau ai ei, dat fiind ca era o scumpete, vedeti ?) are sini foarte frumosi si e cam scunda, si picteaza, e si o actrita excelenta. Pe bune zic, fara exprimari acuma, bun ?

Nu doar asta, da' sincer va spui ca n-am vazut film cu cinematografie mai buna. Cinematografia e aia cind se fac imaginile, si e vorba de cum arata culorile si formele, ca de exemplu daca-i aburit obiectivu' se numeste abureala ca uneori se abureste pe dinauntru, de la condens, obiectivu' zic, da' mai adesea se abureste pe dinauntru tot de la condens, numa' ca inauntru-n cap la oamenii care este cameramani si ce mai este ei, cu camerele.

Si pe linga Selma si cinematografie (Rodrigo Prieto - Money Never Sleeps mai recent, Brokeback Mountain mai demult, Amores Perros cind l-am descoperit eu pentru mine) mai exista Alfred Molina care o fi fiind acceptabil da' meh, Antonio Banderas care apare vreo doua minute da' alea doua minute conteaza, ca zimbeste uimit si probabil c-o sa va indragostiti mai ales daca sunteti muieri de-alea iubete, si-n fine Valeria Golino care-i frumoasa si dasteapta si stie gati si la prima vizionare am jurat ca-i Isabelle Adjani da' nu-i ca aia nu stie gati.

Noa, si gata. Ce, mai trebe ceva ? A, bine, Edward Norton care e un actor ingrozitor de foarte bun si din pacate uite ca s-a ratat, dovada completa si totala ca nu talentu' conteaza, mai ales cind nu conteaza. Tre' sa mai ai si noroc pe lumea asta, plus ca tre' sa stii sa te exprimi. Asa ca Andrei si Gabi, la televizor, sau daca nu macar ca Adrian. Porcurescu.

Pacat, zic, da' sa tineti minte de la mine, de cite ori ii injurati pe astia gen mutu ca se cred vedete si trag pe nas si-o ard cu impresii si figuri ca exista si contraponderea, nu-i asa ca sa fii baiat cuminte si sa-ti vezi de treaba si totul va fi ok, ca nu va fi, uite la Norton ce baiat talentat si cuminte si care si-o vazut de treaba e el si cum numa ok nu-i totul, ci foarte naspa si inutil si de ratat tot se rateaza. Pai sa nu-ti vina sa urlii ?

Noa, urlati linistiti, poate de peste voi autobuzul si va rupe sira spinarii si stati in ghips si va taie degetele de la picioare. Sau poate dumneavoastra va taie nasul, nu se stie niciodata, da' macar faceti sini frumosi si picturi.

Una, cea mai mare pictorita din toate Americile, n-o cunoasteti.

Una, cea mai mare pictorita din toate Americile, n-o cunoasteti.

PS. Putintica ironie sintetica sincretica ?

Category: Trilematograf
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

4 Responses

  1. Si muzica nik, nik?
    http://www.youtube.com/watch?v=YTMSojPcF1g

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 9 November 2010

    Muzica nu ieste.

  3. Moama ce IE am, nu are tab-uri .....
    Muzica ieste.

  4. aia care era mandra ca avea musteata si a oripilat occidentul cu autoportretele ei.
    Macar nu avea par pe piept...

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.