Risu', plinsu' si cu foamea. Mai mult foamea.

Wednesday, 08 December, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Precum stiti trustul MediaPRO este trustul de presa romanesc numero uno nambar oan primul pe locu-ntii, tot asa precum idem este si Mediafax portalul de stiri primul intii dinainte in top cu informatii si asa mai departe. Boon, sa purcedem cu ilustratii, ca-n cuvinte vaz ca ne pierdem :

mediafax-succese-online-1s

In imaginea de mai sus avem pagina mediafax, deschisa la capitolul economic, si temporar acoperita de un overlay in flash, care se zbate si clipeste.

Sub acest overlay, daca printr-o intimplare ne-ar impinge curiozitatea sa incercam sa ne curatam ecranul de mizerii dar stati! ce-i aici ? Avem o noua pagina ? Da, avem o noua pagina. Anume :

mediafax-succese-online-2s

Nimic grav, un pop-under, cum se practica pe site-urile de porn, poker, pills, warez... chesti de-astea nambar oan, de incredere si la sentiment, lideri de piata cum ar veni. Piata neagra, da' acuma, cind omu-i lider ce mai conteaza culoarea ?

Deci, razuim frumos mega-super-overlay-ul in flash (si sarutam inelu' la boieru' MediaPro ca macar nu i-or pus sunet - de fapt nu-s sigur ca nu i-o pus, avind eu boxele oprite pe moment, da' sa fim optimisti, ce ne costa ?) si pop-under-ul, si iata ca avem pagina care ne interesa.

Ma rog, de fapt nu, ca mai este inca un overlay, floater in partea de jos, il puteti vedea prin transparenta cearsafului ca daca ma apuc sa fac cite un screenshot la fiecare element nu mai terminam pina diseara si m-as mai duce si eu pe la fete. Da' asta micu' e defect in sensul ca daca schimbi geometria ecranului (de exemplu eu citesc mai totul cu zoom) nu se mai potriveste-n cadru, in mod cu totul intimplator in asa fel incit nu mai e accesibil butonul de inchidere. E, se mai intimpla.

Il inchidem si pe dinsul (fiind niste oameni rai cu inteligenta emotionala zero, cum ni se comunica de catre diverse parti interesate, care deci nu dorim sa fim mosi craciuni pentru familia noastra, aducindu-le cadou o cheltuiala de o suta de mii de euro plus angajamente la dobinzi si speze de trei ori pe-atit pentru a cumpara o locuinta intr-un imobil cu aparenta de inchisoare care nu valoreaza patruzeci de mii) si constatam ca pagina mai contine doua reclame, un banner urias chiar sus, si un banner nu urias, doar foarte mare, sub logo. Plus ceva reclama in dreapta, textbox, sa fie acolo.

Din mirificul continut al trustului numbar oane ramine cam fix de-un titlu, pe care-l citim cu groaza : "Un calendar cu stewardese în "ipostaze senzuale", lansat de Blue Air". Asta este contributia Mediafax (in exclusivitate pentru ~) in ce priveste capitolul economic.

Deci, cum ar veni publireclama de-aia nemarcata la Blue Air, cum face "presa". Da' nu in forma simpla, articol de piar, ci-n forma agravata, de Libertatea, ca asta ni se vinde in principiu, ceva porn. Care de altfel e si prost si dubios moralmente : nu-i o idee buna sa fortezi stewardesele sa zimbeasca nude la camera ca nu aia-i meseria lor, ele tre' sa fie curate pe miini si daca se poate si sub coada, sa nu ma trezesc cu gonoree de la guma de mestecat din avion, ca si nenorocitii aia de cumpara de la Diverta.

Ce-ar mai fi de spus ? Non articol despre non-teme incadrat aiurea, acoperit in reclame, invelit in reclame si legat in funda de reclame. Proaste, toate, de la un capat la celalalt. Si ieftine. Si urite. Si inca si mai proaste. A, stiu ce-ar mai fi de spus, ar mai fi de spus prajiturele, say it with me now : cookies!!

mediafax-succese-online-3s

Hai sa numaram impreuna, cite sunt ? Una de la ad20, una de la brat, una de la doubleclick, una de la feisbook, una de la dublajul brat sa iasa bine numerele, una de la site-ul mama si inca una de la niste poloneji, apt numiti ad ocean ca fix pe fundu' oceanului ne aflam.

Mai baieti mai. Va dau eu zece euro pe site-ul ala, bine ? Nu va mai chinuiti ca ma dor ochii deja, vai de gitul vostru (cap nefiind in discutia asta).

Category: Trilema Presei
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

4 Responses

  1. Da' gurile lor care e multe nu tre' sa manance?!! Atata rautate pfffff ...
    Stewardesele erau bune macar :)

  2. Era o intrebare ... "?" :D

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 8 December 2010

    Mie sincer mi-e asa oarecum de bietele femei, adica ele-si fac slujba lor, care intre noi fie vorba e destul de infecta si poate chiar prost platita, fata de ce era in 1980 sigur nu se compara, si mai vine ceva nefutut din middle management cu o idee creativa, sa le puna pe ele sa vina in ziua libera sa le unga aia cu unsori prin hangaru' de reparatii. Naspa.

    Pe scurt, problema-i ca maninca cu gura care nu tre', cine nu tre', ce nu tre'. Da-n rest totu-i oke.

  1. [...] and lies of year after year's worth of insolent nobodies. Layer atop layer, pile upon pile, succese peste succese. In (small) part the Internet is also an archeological site, of course. But by and large, [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.