Ridicolul public

Sunday, 23 May, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Mare agitatie printe atarnatorii de bugetul Romaniei : capcaunul cel rau (si chior si dictatorial si cl) le fura drepturile! Comite ilegalitati, luandu-le ce-i al lor (nu-n sensul comun al expresiei, ci-n sensul impropriu pe care o anumita specie de tonti i-o da : e-al lor pentru ca l-au cheltuit, in mintea lor, deja).

De atata agitatie de fotoliu, iata-i intrati la idee, si fandacsia-i gata. Va fi varsare de sange! Nici mai mult, nici mai putin, sa se stie. In stilul impiedicat al elitei olimpiadelor speciale ni se pune in vedere de catre acesti revolutionari hotarati, demni urmasi ai republicanilor de la Ploiesti, ca o sarma sa taiem (foame-i lu' batu' Ion ?).

Chestia ma bucura peste poate, sincer sa fiu, pentru ca era cazul. Avem acum ocazia sa facem ceea ce trebuia facut demult, demult de tot : curatarea Romaniei de boi si vite. Romania nu este, si nu va fi cat traiesc eu un stat socialist. Am decis atunci, la Revolutie, ca nu-i adunam pe toti intr-un lagar sa-i calcam cu tancurile metodic pentru ca... Hm. Sincer, nici azi nu stiu pentru ce. Eu eram pentru, si inca sunt pentru. Dar mnoa, oamenii sunt molcomi si toleranti in coltul asta de Europa. Asa ca au scapat atunci. Regretabil, dar au avut noroc.

Creaturile astea, dispuse la orice tranzactie, micul sa iasa, dispuse la orice turpitudine, cineva sa dea o bere, aia care-or trimis-o pe Elena Basescu in Parlamentul European, sa-i spuna lumea "onorevole", ca si merita fata, se revolta azi. Cand Basescu incalca orice bun simt, orice cutuma si orice regula facandu-si fata senator, in lipsa de cal, atunci stiau gusatii sa deie din mana a lehamite, "asa e politicienii".

Dar azi, azi s-a schimbat totul. Azi, cand ii arde la buzunar, isi amintesc de cuvantul "principii". Ce principii aveati voi cand luati punga cu slanina de la asta chioru', anul trecut ? Ce principii aveati voi cand imi spuneati mie c-ati vota cu PNL, dar PSD ori PDL ori PLM v-a promis cincizeci de lei pe-o poza cu stampila pusa "sa traiti bine" ? Unde va erau principiile pentru care oti face azi maine "varsare de sange", ma prapaditilor ?

Ei dar uite ca sa vezi tristete, s-au strans opt-noua mii de protestarari la mitingul lui peste, gratis, si saptezeci de mii de auditori la concertul AC/DC. Care-au platit bilet. Intre de doua si de zece ori mai mult decat valoarea neta care i-a pus in miscare pe principialii de ziua a saptea. Pentru ca adevarul pur si dur este simplu : societatea romaneasca nu da doua parale pe voi, mincinosilor, jegosilor si trantorilor care sunteti.

Nu ne sunteti de lipsa, si incep sa cred ca si 75% e prea mult.

A, da, varsarea de sange, sa nu uitam varsarea de sange, daca cer oamenii. Foarte bine. Sunt chiar curios cati prapaditi ca voi plateste pielea mea. Cand ziceti ca aflam ?

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

19 Responses

  1. marius`s avatar
    1
    marius 
    Sunday, 23 May 2010

    si ai impresia ca vor ramane cei capabili in sistemul public la banii astia??? Nu. Majoritatea vor pleca si vor ramane multi care nu au ce face.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Sunday, 23 May 2010

    Foarte bine, asta-i si ideea. Aia care pot face ceva util sa se duca si sa faca.

  3. marius`s avatar
    3
    marius 
    Sunday, 23 May 2010

    ok, si in felul acesta vezi ca se va curata sistemul public??? Dimpotriva!

  4. marius`s avatar
    4
    marius 
    Sunday, 23 May 2010

    PS sa inteleg ca tu ca si persoana privata ti-ai declarat toate venituri, ai lucrat doar pe acte, i-ai platit pe acesti oameni si acum ai dreptul sa le ceri socoteala?! Cati din privat declara tot? Oare cati au dreptul sa ceara cu adevarat socoteala acestor oameni care nu stau cu mana intinsa sa ceara mila. Ei lucreaza ceva! Cum lucreaza unul la privat, asa lucreaza si el. Doar ca in sistemul public si nu la privat. Poate ca unii trag chiar mai mult decat cei de la privat pentru banul asta. Ei muncesc 8-10-12 ore uneori, fara a li se plati un leu in plus.

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Sunday, 23 May 2010

    @marius Nu, nu, nu-i vorba de sistemul public. Ala nu intereseaza pe nimeni de fapt, pasul I este scoatem tot ce merita scos din el, prin metoda scaderii salariilor, si pasul II este dam foc la ce-o ramas si cladim unul nou. Cam asta-i planul pentru viitorul Romaniei pe urmatorii 20-30 de ani.

    Cat despre mine, pot spune c-am respectat in toate legea, si nu-i nevoie de mai mult de unul care sa ceara socoteala.

    Inca o data : jur alaturi de tine ca exista oameni a caror munca nu-i corect recompensata la stat. Sa plece mai, e pacat de ei acolo!

    Daca ai chef de lecturi suplimentare : http://trilema.com/2010/victoria-romaniei/

  6. nu te-a intrebat nimeni daca ai respectat legea, chiar nu e nimeni curios, ci te-a intrebat daca "ti-ai declarat toate veniturile, ai lucrat doar pe acte"?

    pe urma, am impresia ca dezinformezi, in alte articole este vorba despre 30000 de mii de protestatari. vezi f.e. voxpublica.realitatea.net/politica-societate/cum-a-fost-azi-in-piata-victoriei-30-000-de-cuminti-43050.html

    si in plus, ai erori de gandire mari. votul este conform constitutiei un act universal, egal, direct, secret şi liber exprimat. asadar, de unde ai dedus matale ca toti cei care lucreaza in sectorul guvernamental au votat cu basescu sau geoana? si in plus, ii mai si acuzi ca au luat plase pentru a vota. frumos din partea ta...

    daca as fi in locul lor, as contacta sindicatele si as propune sa ne judecam. asa cum intentezi si tu tot feluri de procese, "procesomanule notoriu", tot asa sa iti intenteze si ei tie proces pentru calomniere. sa te vad atunci! ;)

    si inca ceva. afla ca nu sistemul guvernamental l-a propulsat pe basescu intr-un nou mandat, ci cetatenii romaniei, adica in mare parte sectorul privat si tineretul.

    si in plus, daca esti de acord cu taierea salariilor, ma bucur pentru tine. si imi doresc de pe acuma ca urmatoarea masura luata de guver sa prevada in mod expres reintroducerea cotei progresive de impozitare. ;))

  7. intai si intai, n-am fost la vot, pentru ca n-aveam cu cine sa votez anti-basescu. in al doilea rand, is de acord ca numarul de bugetari trebuie redus cu mult. in al treilea rand nu-s de acord sa taie din salarii si pensii cand baietii veseli inca mai castiga prin firme conexe o gramada de bani in licitatii in care se vand produse la suprapret catre stat.

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Sunday, 23 May 2010

    @Mihai Bre, pai aia zice legea ca ai a face, da ? Cand cineva iti raspunde cu o negatie categorica mai larga decat intrebarea de-ai pus-o, in general e semn ca ii pare intrebarea initiala impertinenta. Nu destul cat sa exprime, dar destul cat sa semnalizeze.

    Am vazut tot felul de cifre citate de diverse surse. Eu imi bazez estimarea proprie pe pozele pe care le-am vazut. Ca si-n cazul chestiei cu homosexualii de anul trecut, sigur ca problema e deschisa dezbaterilor. Dar asta-i marturia mea.

    Nu vad ce legatura are alipirea chestiei din constitutie cu ce zic eu. Nici nu inteleg de ce identifici grupurile "toti cei care lucreaza in sectorul guvernamental" cu "tontii din piata". Nu-s nici macar asemanatoare, darmite identice.

    Astept cu drag ocazia de-a-i face de mandra minune si-n fata instantelor, daca poti rezolva sa fie eventual penibilul de Hossu in ciorba ar fi chiar perfect, merci.

    @F La al treilea rand, in principiu nici eu, dar in practica s-a demonstrat ca salariatul merge dupa ideea cu "bine si asa", tace si-i lasa sa fure. Fara whistlebloweri nu vom ajunge niciodata sa-i bagam la zdup pe baietii veseli. Culmea culmilor, nici macar nu exista cuvantul in romaneste mei, iti dai seama ?

  9. Whistleblowerii astia sunt aia care fac un lucru bun ? Sau job, cum i se zice in engleza. Aha, deci job si blow. Sau blow si job.

  10. nu. aia-s whistleblowjob-erii. vezi filmuletul cu AnaB.

  11. kokofifi`s avatar
    11
    kokofifiinsigna de criptograf 
    Sunday, 23 May 2010

    chiar ca lumea pare sa se împace oarecum cu ideea ca trebe reduse cheltuielile statului, ca-s mult mai putini cei "suparati" ca cei care urmeaza sa fie atinsi.
    paralela cu concertul acdc e buna!
    ma contrariaza însa cum poti fi tu suparat pe lume ca n-a votat pnl atunci când tu singur ai ajuns la concluzia ca catindatul lor prim e un fariseu fara minte! cu alte cuvinte, e bou, dar e penele, trebuia sa-l votati, vitelor ?

    a, da, si inca una care m-a amuzat, mai degraba: oameni molcomi si toleranti!?
    unde, compadre, in Ro? ahahaha!

  12. @ kokofifi: molcomi mai gasesti, toleranti mai greu - dar nu imposibil.

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Sunday, 23 May 2010

    @Marian S Nu. Is aia care se duc la procuror si-i spun uite in data de y x o luat z de la k ca sa p. Dupa care depun marturie in instanta, si x ajunge la bulau. Fara ei, x conteaza de baiat vesel.

    @F Mda.

    @kokofifi Nanana, eu vorbeam de alegerile mai vechi, alea de la euro. N-o inceput si nu s-o sfarsit politica cu alegerile prezidentiale.

    Que si. Parerea me.

    @Marian S Sunt mai, ia exemplu chestia gay-lor, uite la slovaci uite la romani.

  14. radugo`s avatar
    14
    radugo 
    Friday, 28 May 2010

    draga Mircea, presupune existenta unui profesor de matematică. el vrea să continue această meserie, vacă-bou cum e el, pentru că i se pare că pentru asta are chemare, iar pentru nimic altceva nu. în plus, acel om își dorește să vorbească și să predea în limba română și n-are gust să plece din țară.
    ți se pare prea mult 7 milioane jumate pentru un asemenea om? dacă nu, cum să se reconvertească el dpdv profesional? unde să se ducă? nu există școli particulare. s-au îmbogățit atâția în ăștia 20 de ani și nici unul nu s-a găsit să deschidă o școală. iar exemple dintr-astea, în școala românească, sunt cu duiumul.

  15. Mircea Popescu`s avatar
    15
    Mircea Popescu 
    Friday, 28 May 2010

    Mi se pare intolerabil de putin.

    Problema e alta. Romania, asa cum se gaseste ea in momentul actual, are niste nevoi imperioase, si niste nevoi mai putin imperioase. Nu-i exceptionala starea asta, orice grup de oameni oricat de mare sau de mic are o ierarhie a nevoilor, dupa cat de tare ard.

    Mesajul pe care cei abilitati, indreptatiti si (sa speram) competenti s-o faca il trimit grupului numit Romania este, avem mare si disperata nevoie de initiativa privata. Atat de disperata incat alte chestii, de care avem de asemenea nevoie, vor trebui sa ia un loc secund.

    Daca profesorul din exemplul tau intelege aceasta situatie, si are intr-adevar abilitate si talent pentru afaceri, atunci va deschide o afacere - poate chiar scoala aia particulara, daca intr-adevar e nevoie de ea, in termeni economici. Daca n-are nici una, nici alta, atunci il va insoti pe unu' care are. Iar daca n-are nici una nici alta si nici nu-i dispus sa insoteasca pe nimeni, ma tem ca va sta si va plange.

    Directiile mari pe care o societate le urmeaza nu sunt la dispozitia indivizilor, dintr-un motiv simplu : e nevoie de o minima coerenta. Indivizii se pot opune sau se pot conforma, dupa propria lor inclinatie si capacitate.

    Dar ideea asta fundamental conservatoare ca eu voi sedea aici si voi astepta sa vina la mine exact lacatul perfect pe care cheia asta din mana mea il va deschide e inadecvata lumii moderne.

    Sau lumii in general. Oamenii se adapteaza sau mor, cam asta-i istoria vietii pe pamant.

  16. radugo`s avatar
    16
    radugo 
    Friday, 28 May 2010

    vezi, cu exemplul ăla, cred că ai înțeles ce vroiam să zic, că nu putem să-i punem pe toți la un loc. sunt de acord cu tine, dacă vrei, că România a fost majoritar sau într-o majoritate covârșitoare alcătuită din boi și vite, am zis-o într-o altă formă de exemplu aici
    http://radugonciar.blogspot.com/2010/04/solidaritate-vs-securitate.html
    doar că 1) au fost și oameni de valoare, chiar dacă le-a lipsit curajul să se revolte împotriva dictaturii și 2) că și acum sunt majoritar boi și vite, dovada e că votarea Ebei și a lui tac-su despre care vorbești în articol s-a făcut atât de boii și vacile din vechea gardă (sau vechiul staul), cât și de tineretul bovin.

    ps. legat de AC/DC, nu știu cum or fi cântând acuma. eu m-am „curentat” cu ei în gimnaziu (prin anii 84-85) și cred că am rămas pe viață curentat. e o muzică inteligentă și e totuși un semn de sănătate că lumea i-a preferat maneliștilor de la miting!

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Friday, 28 May 2010

    Dar noi trebuie să ne iubim ţara, pentru că ţara noastră e a noastră şi pentru că noi suntem români, iar cât Băsescu se băşeşte, tot românul româneşte. Numai Patapievici nu e vreun Patapiewicz şi nici Gonciar Gonczarowicz. Şi asta pentru că, iarăşi, n-a fost să fie.

    Haha epocal.

    Nu mai stiu cui ii ziceam, in raspuns la nemultumirea lui ca "nu se face dialog social", ca nu-i cu cine. Stai, sa ma autocitez.

    Din pacate, dialogul social cu o societate imatura si incapabila e mai aproape de-o pierdere de vreme decat de-un fapt al progresului.

    Daca poporul si-ar fi ales alte repere decat Mircea Badea si Magda Ciumac, poate ca ar fi fost luat mai in serios in discutii despre cum va fi viitorul Romaniei.

    Dar asa cum stau lucrurile, opinia poporului in sensul larg nu conteaza in continuare. Mai ales pentru ca de fapt ea nu exista.

    Deci da. Faci tu miting anti guvern si canti manele ? Mersi. Pasol na turbinka ciorti.

  18. Singura solutie viabila este sa fie inlocuita toata clasa politica cu tineri care inteleg sa opreasca haosul si sa faca ceva si pentru tara si nu doar pentru buzunarul propriu

  19. Mircea Popescu`s avatar
    19
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 21 June 2011

    Da' ce garantii speciale ofera tinerii-n virtutea tineretii lor fata de cetateanul mediu ?

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.