Presa cea de glorii...

Wednesday, 10 November, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Ca tot am ocupat mare parte a zilei cu discutii, evaluari si considerente cu si despre "presa" romaneasca, sau ma rog, aglomeratia de incompetenti si grobieni cu cite-un intelectual sfrijit ratacit si el la mijloc ca stafida in grisina care trece drept presa pe la noi, hai sa va delicatez cu o delicatesa, sub forma unei comparatii.

In acest scop imi impart blogul in doo, cu o bara la mijloc. In stinga, o chestie de la americani, in dreapta o chestie de la romani, conform de altfel si cu orientarile politice ale guvernelor respective. Asta asa, ca sa stim cum stam.

Date de baza :

♦Populatia SUA : 307,006,550
♦Eveniment : Rally to Restore Sanity and Keep Fear Alive.
♦Data : 30 Octombrie 2010
♦Organizatori : Stephen Colbert si Jon Stewart
♦Sustinatori : Comedy Central, C-SPAN pe TV, Reddit pe online.
♦Sponsori : Huffington Post (cca $250,000 pentru transport)
♦Experti din umbra : Craig Minassian, Chris Wayne

♦Populatia Romaniei : 21,513,622
♦Eveniment : Miting de protest impotriva limitarii libertatii de exprimare.
♦Data : 9 Noiembrie 2010
♦Organizatori : Mircea Badea si Victor Ciutacu
♦Sustinatori : Antenele pe TV, blogurile celor doi pe online.
♦Sponsori : Intact MG/Grivco, necunoscut.
♦Experti din umbra : Tuteri anonimi din zona PC/Intact.
Detalii de desfasurare :
♦Participanti : ~215,000
♦Componenta de donatii : ~$688,000
♦Spectacol : Bunkere, capsule, Evel Knievel, Fearzilla, medalii, chestii.
♦Invitati : Sheryl Crow, Ozzy Osbourne, Kid Rock etc.

♦Participanti : ~500
♦Componenta de donatii : fara.
♦Spectacol : Mircea Badea la portavoce.
♦Invitati : Petrisor Obae.
Marturii fotografice :
presa-de-glorii-la-ei presa-de-glorii

    Trei ordine de marime, fratii mei albi.

    Trei ordine de marime la numarul de participanti, pentru ca sub cele mai multe aspecte o comparatie este pur si simplu imposibila, ca n-am descoperit inca o metoda de-a imparti cu zero. Deci, sub aspectul "influentei", "relevantei", "cu ce s-or ales oamenii aia de-or mers pina acolo", "impact social", "mobilizare civica" si alte marafeturi de-astea, presa noastra se afla cu un numar nedeterminabil de ordine de marime sub a lor.

    Mnoa, acum intelegeti de ce ati pierdut razboiul, ala durerosu', precum pierdeti zi de zi orice lupta si orice incercare si orice ocazie si orice oportunitate ? De-aia, pentru ca sunteti nuli, dragii mei "jurnalisti", scumpii mei "manageri de presa", stimati apostoli ai "adevarului" patronal-acceptat.

    Sunteti nuli.

    Nu caaa unii, ca altii, ca sa vedeti, ca sa nu generalizam. Sunteti nuli, toti, fiecare in parte, ca va considerati jurnalist, editorialist, reporter, fotoreporter, manager, sef de proiect, director de nustiucare. Sunteti nuli, fiecare dintre voi este o nulitate profesional vorbind. Iar impreuna, in conglomeratia de-i ziceti presa fara ca ea sa chiar fie, nulitatea voastra, nulitatea proprie si personala a fiecaruia se acumuleaza intr-o supernulitate de grup.

    E adevarat ca presa moare, peste ocean. Dar sa nu exageram cu idei despre cum presa moare aici la noi din aceleasi motive. Nu exista nici un fel de asemanari. Presa moare aici la noi pentru ca presnicii sunt prosti, prosti gramada, si absolut incapabili. De la cel mai jos nivel al tacticii si al executiei pina la cel mai inalt nivel al strategiei (cine v-o fi spus voua ca va tine sa copiati modelul american, paralitici cum va gasiti ? hm ? ) ai nostri sunt nuli.

    Va pupa tati.

    Category: Trilema Presei
    Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

    15 Responses

    1. Eu cred că ai pierdut partida de la cei câteva sute de ani de civilizaţie avans de care dispun...
      Comparaţia nu are rost. Nu poţi compara produse diferite.

    2. Mircea Popescu`s avatar
      2
      Mircea Popescu 
      Wednesday, 10 November 2010

      Bai frate, da' vuvuzelele se compara la salarii cu ziaristii. Aia se poate ? Numa' io sa nu compar ?

      Care sute de ani, SUA s-a nascut acu nici doua sute, practic din 1950 incoace exista. Pai noi acum doua mii!!!! de ani ma-ntelegi tu neicusorule ?

    3. nu presa moare ci oamenii. sa dezvolt? zic atat ... cand e vorba de cenzura si doar pe 500 ii doare sufletu, pai nene, sa nu aud unu care comenteaza dupa. ca-i badea, nasu moraru sau carcotasii,, chiar nu conteaza. exista telecomanda, cna-ul e inutil.

    4. Mircea Popescu`s avatar
      4
      Mircea Popescu 
      Wednesday, 10 November 2010

      Chestia haioasa e ca exista CNA si-n SUA, se numeste FCC, si mai amendeaza din cind in cind televiziunile. De exemplu pe Stern mai-mai sa-l ingroape, la un moment dat executau Clear Channel de cite $500,000 odata (cam 1,5 milioane de lei).

    5. n-are nici o treaba. auzisem vag de ce e la ei, dar chiar nu poate fi comparat. acum am citit pe wiki si cna-ul de la ei se ocupa cu altceva si nu-i un aparat politic.

      The FCC works towards six goals in the areas of broadband, competition, the spectrum, the media, public safety and homeland security

      Broadband: "All Americans should have affordable access to robust and reliable broadband products and services.

      Public Safety and Homeland Security: "Communications during emergencies and crisis must be available for public safety, health, defence, and emergency personnel, as well as all consumers in need.

      Unde-i cenzura? Si asa cum suntem noi, mai prindem emisiuni tv de la ei si sa mor de aia nu au show-uri in care obama & co sunt tavaliti si nu cu aluzii ci pe fata ....

    6. Mircea Popescu`s avatar
      6
      Mircea Popescu 
      Wednesday, 10 November 2010

      Pai eu zic ca institutia exista, entitatea cu aceleasi atributii exista. Acum, cum stim noi folosi, cum stim noi intelege si cum ne stim noi raporta la o institutie si cum stiu ei, ma rog, revenim oarecum la ce zicea Bogdan dinsus.

      Dar uite de exemplu aia cu 7 dirty words a lui Carlin chiar de-acolo incepe, cuvinte ce nu se pot spune la TV. De ce nu se pot spune la TV ? De FCC.

    7. Dude, ai intrat intr-o Faza Carlin? Nu zic, i likes the guy too, da' ... nigga, move on :))

    8. Mircea Popescu`s avatar
      8
      Mircea Popescu 
      Thursday, 11 November 2010

      It's Carlin's world, we just live in it.

      Care Carlin, apropo, n-o fost ingropat cu onoruri militare. Asa, ca chestie.

    9. Abrobo poate faci o dată articol cu best of comedy artists care-ţi plac mai mult. Just a thought.

    10. Pai daca facea numa Mircea Badea erea o treaba, daca se baga numa shiutacu nu veneau decataia care vor sa-i rupa capu.
      In plus sunt 2 manifestari deosebite. Una era "terminati cu prostiile" cealalta "continuati cu prostiile" ergo mafish support.

    11. Mircea Popescu`s avatar
      11
      Mircea Popescu 
      Thursday, 11 November 2010

      @dAImon Nu prea e in stilul articolelor pe care le fac eu, e prea normativ.

      @cipslim Cred ca deosebirile pe care corect le distingi in meandrele concretului au de-a face mai degraba cu spiritul national.

    1. [...] scrise de blogerii de agentie. Cu minciunile si turpitudinile, cu ratarile si nereusitele, cu esecurile si refularile specifice unor oameni care nu sunt, nu pot, si-n cele din urma nu [...]

    2. [...] Asa ca se organizeaza mari megamanifestatii (ca asta face presa, da, scoate oamenii in strada in contra tiranilor, am citit eu in manualu' de presa) cu cite 2-300 de participanti, pe principiul ca daca dai bere gratis ies douazeci de mii si-atunci doua sute de putoi fara ocupatie mai buna intr-un weekend chiar conteaza politic. Va amintiti, ca-i exact ca acum doi ani, s-au strins doua milioane de oameni in strada!!11 [...]

    3. [...] websites ? Well... [↩]There were a string of TV-instigated "protests" and "manifestations", for years running. The picture there is funny because the guy in focus, Victor Ciutacu, has meanwhile left the reds, [...]

    4. [...] Mircea Badea is a mentally retarded Romanian version of that guy with the stupid political TV show, I forget his name - in any sense a three decade later version of the same schmuck. Amusingly enough, either of the two would be insulted by the comparison, except Dinescu's original name was actually Badea. [↩]This is how Romanian is spoken, what can I do. [↩]Meanwhile they figured it out. Here it is : [...]

    Add your cents! »
      If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.