Patrick Andre de Hillerin, in continuare deosebit de prost

Tuesday, 14 December, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Daca tineti minte personajul, este cel mai probabil pentru ca l-am mai mentionat la un moment dat, pe aceeasi tema de fapt. Zicea el atunci :

Din negura Internetului, din văgăunile cele mai sumbre ale fibrei optice, se revarsă spre noi un val de înjurături care, în numele de­mocraţiei, clamează dreptul la libertatea de expresie.

Etc bla bla bla, tot restul de 5000 de semne e continut complet si decurge intru totul din aceasta prima fraza. Si chiar e din cap in coada o aiureala de-acelasi calibru, marturie indelibila a faptului ca-i o idee proasta sa inveti animalele domestice arta scrisului : ajung sa croncane si sa behaie literar, ca forma, dar la fel de ignar in ce priveste fondul.

Raspunsul meu atunci, simplu si la obiect :

De-as avea un caine care sa arate ca Hillerin, i-as barbieri curu’ si l-as invata sa umble invers.

Cetateanul revine pe blogul propriu (semn ca Saptamana Financiara a luat in serios intrebarile altfel legitime despre relevanta si utilitate pe care le puneam atunci) cu aceleasi preocupari. E oarecum amuzant sa constati ca tot ce-i mentionabil, chiar si la capitolul "chestii stupide sau ridicole" din productia scrisa a lui Patrick intr-un an de zile sunt vaietari pe tema oamenilor rai. M-ar putea flata modificarea de perspectiva in anul respectiv, iata ca si animalele domestice pot invata si se pot rafina citind Trilema, dar cumva nu ma flateaza. Nu stiu de ce. Oi fi hater, te pomenesti.

In tot cazul, zice cetateanul, intru intarirea celor de mai sus :

Rolul haterului în viața personală
Aici haterul poate fi foarte influent. Am văzut oameni cărora haterii le-au mâncat nervii și le-au stricat fengshuiul. Am văzut oameni în toată firea care au sfârșit prin a se ascunde în baie ca să plângă din cauza câte unui hater care îi măcina mărunt și neobosit.

Tot nu ma flateaza. Oi fi poate un hater defect ? Sau poate, cine stie, apara Doamne, e oare posibil ca "haterul" sa nu dea de fapt doua parale pe trairile interioare si preavalorosul ego al "victimei" ? Este oare posibil sa existe oameni pe lume care chiar nu sunt interesati deloc-deloc de psihodramele dospinde-n mintea cite unui tip trecut prin patruzeci de ani de viata si totusi in continuare captiv intre fustele mamei ? Poate titlul asta de "hater" este de-a dreptul wishful thinking, cum zice englezul ?

Neah. Nu-i posibil asa ceva. Daca si Dumnezeu il cunoaste personal si-l baga-n seama pe orice timuruc anonim, cum si-ar permite "haterul" sa faca altminteri ? Nu, nu, de trei ori nu : faptul ca prostul isi pierde noptile zvircolindu-se de rusinea propriei prostii cu siguranta ii ocupa noptile in aceeasi masura si "haterului". Are si "haterul" obligatia sa nu doarma noaptea, cum nu doarme nici Patrick, are obligatia sa-l doara si pe el. E ca si atunci cind ii dati papucii unei muieri isterice si oarecum defecte de bila : pur si simplu nu aveti un moment de liniste de grija ei, este ?

Mnoa. Sa continuam

Rolul haterului în business
Foarte important, chiar dacă nu vi se pare așa la o primă vedere. Dacă vrei ca site-ul sau blogul tău să facă bani din advertising, atunci trebuie să-l cureți temeinic de hateri.

Un advertiser care prospectează piața în cautarea unor platforme pe care să le folosească în promovarea produsului/brandului său va fi foarte atent la rata de favorabilitate a unui mijloc de informare. Dacă site-ul/blogul tău atrage haterii ca lampa fluturii, iar tu nu-i respingi, ai mari șanse să nu apari în planurile de media, dacă oamenii ăia își fac bine treaba. Pentru că o rată de favorabilitate de doar 50%-60% înseamnă că brandul respectiv s-ar asocia din start cu cineva care atrage capital negativ de imagine. Și de ce ar plăti cineva pentru a se expune înjurăturilor? Un om normal n-ar face-o și, de obicei, nici n-o face.

In caz ca va intrebati, asta-i si motivul pentru care m-am obosit sa-l bag in seama. Nu pentru ca imi pasa de suferintele lui, ci pentru ca incearca sa acrediteze drept adevar o minciuna daunatoare.

Sa incepem cu inceputul : Patrick Andre de Hillerin nu are nici un fel de experienta relevanta, nici un fel de calificare si nici un fel de abilitate dobindita ori pricepere cistigata care sa-i ingaduie lui sa vorbeasca despre "cum ii" pe aceasta tema. S-ar putea la fel de bine apuca sa discute despre problemele aceleratorului CERN, despre evolutia viitoare a selectionatei de rugby a Algeriei sau despre psihologia intima a ministrului economiei din Argentina. Ba chiar o si face, cu acelasi elan imberb. Stie el, si ne impartaseste si noua farime din nulitatea stiintei lui.

Mai departe, ideea este falsa. Companiile care selectioneaza medii dupa sansele de-a obtine gratulari si comentarii pozitive sfirsesc intotdeauna prost, adica in faliment, iar agentiile care incearca sa controleze cit de pozitive sunt reactiile la o campanie sfirsesc tot prost si tot intotdeauna, ceea ce inseamna tot faliment.

Campaniile adevarate, produsele adevarate si succesele adevarate nu se tem sa iasa la lumina. A iti pune problema daca pe canalul x ai 5 sau 50% sanse la reactii negative ca o functie a canalului e deja semnul clar si indubitabil ca ai pierdut lupta. Ori pentru ca vinzi o prostie care n-ar trebui vinduta, ori pentru ca nu-ti cunosti meseria nici macar cit si-o cunoaste Patrick, fapt este ca lupta s-a dat si s-a pierdut deja.

Invatatura mai larga pe care o putem trage din toata aceasta chestie este ca a asculta sfaturi doar pentru ca sunt pronuntate cu emfaza e o politica destul de riscanta. E plin internetul (tot, nu doar pe la noi) de ciini pe care nu a apucat inca nimeni sa-i invete sa umble invers. Va dati seama ce ridicoli pareti din avion daca va chiar apucati sa le aplicati sfaturile ?

Category: 3 ani experienta
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

14 Responses

  1. e bun raspunsul tau, dar imho, vine abia ca al doilea paragraf. primul ar fi.

    reclama negativa este pana la urma cea mai buna forma de reclama. viata nu este perfecta, asa ca nu are rost sa ne prefacem ca traim pe pernite roz si bem dulcele vin de porto. plm, daca ar fi sa vindem produse virtuale intr-un mediu virtual, poate da... s-ar merita. dar noi vindem produse reale si le promovam intr-un mediu virtual. si din nou, imho... mediul virtual imi pare mai sincer ca si mediul real, mai spontan si mai coleric. drept si prin urmare... si aici ar urma cu partea ta cu hai sa ascultam si haterii.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 14 December 2010

    Am lasat multe pe-afara, nu doar ce zici tu (perfect valid de altfel), ci si observatia ca mai mare utilitate au comentariile negative decit orice eveniment care se poate intimpla in afara companiei producatoare, chestie pe care de altfel strainezii o inteleg si se straduiesc din toti rarunchii s-o foloseasca (ba chiar au si specialisti in domeniu, negative feedback analysis se numeste chestia).

    Noi sarmanii suntem in continuare captivi mental avatarurilor comunismului, indeplinim norme, facem planuri, cincinale-n patru ani jumate si-asa mai departe.

  3. romania inedit`s avatar
    3
    romania inedit 
    Tuesday, 14 December 2010

    Nu inteleg ce-ti casuna pe el .

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 14 December 2010

    Apai o inteles cineva vre-odata ?

  5. Si pe asta ti-e ciuda ca scrie mai bine decat tine?

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 14 December 2010

    Nu, pe asta mi-i ciuda ca arata mai bine ca mine. Pe Alex Mihaileanu sau cum il cheama pe ala mi-i ciuda ca scrie mai bine ca mine.

    Ma rog, mai bine ca mine dupa ce-am baut gaz, iar textul s-a trecut prin sase malaxoare, da' totusi, cit de cit.

  7. spune-mi sincer, exista vreun articol critic pe acest blog unde nu judeci mesagerul unei idei dupa cv-ul sau, ci dupa ideea in sine?

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 14 December 2010

    Da. Articolul de fata e un exemplu in acest sens.

  9. "nu are nici un fel de experienta relevanta, nici un fel de calificare si nici un fel de abilitate dobindita ori pricepere cistigata care sa-i ingaduie lui sa vorbeasca despre" este un non-argument fiindca are de a face cu analiza abilitatilor lui PAH facuta de tine cel mai probabil dupa cum arata.

    "ideea este falsa" pentru ca.. ESTE un argument care poate fi sau nu fals.

    Alex Mihaileanu nu se afla nici in topul meu, dar nu din cauza ca este mai urat decat un cur de catel.

    Hai mei, ca stiu ca poti argumenta fain. Maturizeaza-te, si cand spun asta, nu ma refer la maturi. Nici la zidarie.

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 14 December 2010

    Uite, daca vrei iti explic cum am tras concluzia cu scoala : ori de cite ori exista vre-o referinta la studii/calificare intr-un articol tu neaparat privesti chestia respectiva drept pilon central al argumentarii, indiferent cit de marginala, in trecere si-n treacat e notata acolo de fapt.

    Asta indica spiritului atent ca ai ceva sensibilitate in raport cu subiectul, care se formeaza in practica cel mai probabil prin interactiuni negative repetate. Tre' ca ai auzit de foarte multe ori "nu" pentru ca "n-ai calificare" ca sa fi ajuns atit de sensibil la discutia despre calificari. Si ca atare, probabil nu stai chiar bine cu scoala, sau mai propriu spus probabil nu esti tocmai multumit de cum stai.

    Vezi ce simplu ?

  11. Daca pe tine te-ajuta intr-o discutie cu mine sa crezi ca eu am probleme cu scoala sau ca mi se spune des "nu", eu nu te voi opri. E dreptul tau sa-ti construiesti orice fantasmagorie ai tu nevoie pentru a izbandi in viata sau in discutii.

    Nu iti semnalez greselile cu cv-ul pentru ca le-as considera centrale, ci pentru ca sunt non-argumente si inca unele care pari a-ti fi dragi si pe care le-ai cam uzat.

    Sigur ca oricine te citeste isi construieste anumite reprezentari despre tine. De pilda, obsesia cu BDSM pare sa sugereze un parinte foarte autoritar, probabil mama. Chestie care a rezultat intr-o inabilitate de a stabili relatii adevarate, intime cu femeile. Dar cat mai ai ceva par pe cap, nu-i neaparat un lucru rau, se va corecta cu timpul.

    Nevoia de a scoate in permanenta "educatiili" la inaintare s-ar putea datora babacului, pe banii caruia s-a si produs, cel mai probabil intr-una particulara, mai sensibila la donatii. Poate ca tot babacul iti finanteaza si imperiul onlain.

    Dar oricate speculatii as construi pe seama ta, nu mi-as permite sa le folosesc ca argumente. Si asta nu fiindca m-as teme ca-s false, ci fiindca sunt irelevante si cand discut incerc sa ma folosesc de o chestie numita logica. Grecii, despre care daca inteleg bine ai mai auzit pe ici, pe colo, se foloseau si ei de ea.

    Niciodata nu e prea tarziu sa-ncepi.

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 14 December 2010

    Hehehe. Bine mei.

  13. Serban marian`s avatar
    13
    Serban marian 
    Tuesday, 22 November 2016

    VERITABIL S.O.S PT.PRIM –MINISTRU ROMANIEI D-UL DACIAN CIOLOS
    Cu acest INCA,…’EXCESE’ pe !?
    Sunt 7 ani(’10-’16 si nu numai)cu peste 300 “ofiteri”,si ofiterialaturi de informatori,si masini,ca
    si toate institutiile ,un art.367 c.pen.(fost 323)/zi-
    noapte;cu obstinatie ,in ezotericul conspiratiei”URZESC”,contra legalitatii,cu ticalosii incredibile-infractionale!,
    simultan si cu aparenta solidaritatii,cu”fam.”-Gliga C./Tanta”alintata” - Dobrisan(nume casatorie-fii-ca),str. M Eminescu,nr.1,Titu,(vis-à-vise numita…/se vede dreptunghi!dar aliniamentele FIXE L A SOL/VECINATATILE arata CLAR aceiasi POZITIE a CASEI!Speculativ IREAL,se va numi a NU FI CASA!?si asa se vaASA TOTUL

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 22 November 2016

    Bai frate... deci cum ?

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.