O luna, un an, o eternitate

Thursday, 09 September, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Polimedia Srl, o firma condusa de-un oarecare antreprenor de care e posibil totusi sa fi auzit era cindva, la infiintare, lideru' in toate celea, da' nu din ceva motiv de genialitate, cit pur si simplu ca mnoa... ne aflam in Romania, chestie care pare-se ca v-o mincat tot timpul, inregistrindu-se astfel oarecari ramineri in urma la diverse capitole (toate).

Si de-atunci a ramas tot in aceeasi pozitie, intr-o paleta atit de vasta de domenii si activitati incit mi-e pur si simplu rusine sa ma apuc sa enumar, ca lista ar suna mult prea apropiat de delir, mai ales tradusa in vre-o limba de circulatie si pierzindu-se astfel contextul ca Romania n-are nici un fel de circulatie, fiind apa statatoare, vulgus balta.

Sa ne multumim sa notam ca astazi se implineste o luna de la introducerea celei mai recente chestii cu care e Polimedia lider de piata, da' asa, la modul autoritar, la modul la care aici producem avioane in timp ce bastinasii freaca pietre sa faca focu'. Am numit continutul platit, chestie care-a mai fost introdusa in spatiul cultural al lumii civilizate pentru ziare si-n rest niciunde, nicaieri. Pentru ca asta-i filmul desfasurarii evenimentelor, Rupert Murdoch/NewsCorp pe 2 Iulie 2010, Mircea Popescu/Polimedia pe 9 August 2010, si-n rest pauza. Asta la categoria "site". La categoria "blog" istoria incepe cu mine.

De ce ? Poate pentru motivul simplu ca nu mai exista alt blog sub soarele bitilor care sa merite asa ceva. Sau daca nu, pentru ca nu mai exista alt bloger care sa aiba si ideea si taria s-o implementeze. Sau daca nu, din orice alte motive, ca sunt sigur ca vor aparea destule alternative la oferta, doispce la zece mii.

Aceasta comemorare fu prilejuita de-o discutie oarecum interesanta pe tuitar, pe care v-o si redau, dinjos.

    @Bdebucurestean: Am observat in seara asta ca niste tante angajate piariste se amuzau pe seama firmei lui Mandruta.
    @Bdebucurestean: Ma gandesc ca e cam aiurea sa-ti dai cu parerea despre un patron si un biznis care scoate ceva bani cand tu esti doar angajat, asa-i?
    @iulianj: @Bdebucurestean pai din cate stiu eu cam poti sa fii dat afara...au fost cazuri
    @Bdebucurestean: @iulianj nu, fetili nu sunt angajatele lui, sunt insa cele mai mari experte in PR de pe tuiter. Cele mai mari, da?
    @iulianj: @Bdebucurestean interesanta chestia cu NYT si din punctul meu de vedere riscanta, poate prea riscanta
    @Bdebucurestean: @iulianj da, mestere, da zice omu acolo ca tre sa-ti asumi riscuri ca sa inovezi. Cat despre viitor... sa nu-mi zici ca esti fan "2012"?
    @iulianj: @Bdebucurestean desi sunt un internet maniac si chiar imi recunosc dependenta, ma sperie faptul ca poate intr-o zi totul ar putea sa dispara
    @iulianj: @Bdebucurestean sincer nu mi-as muta intreaga existenta in mediul virtual si nici nu as recomanda vreunei companii sa o faca
    @iulianj: @Bdebucurestean :)) nu, dar nu ti se pare ca prea se avanta lumea cu capul inainte in internet? (nu sunt Amish sau ceva de genu :))))
    @Bdebucurestean: @iulianj nu mi se pare ca se avanta lumea, dimpotriva. Mai ales in Romania.
    @iulianj: @Bdebucurestean riscuri ca sa inovezi iti asumi mereu...un prototip trebuie testat si asta se intampla cu un risc
    @iulianj: @Bdebucurestean stai, ca nu vorbim aici de romania, wtf...suntem 40.000 pe twitter maxim...noi suntem in evul mediu din multe puncte de vdr
    @Bdebucurestean: @iulianj asta cu riscurile e ca si cum ai spune ca e naspa sa te bazezi pe telefoane, daca intr-o zi cade toata reteaua de comunicatii?
    @Bdebucurestean: @iulianj si in momentul in care unul a deschis cutia Pandorei nu poti sta deoparte. "noi nu avem pagina de net, nu credem in chestia asta"
    @Bdebucurestean: @iulianj Financial Times si WSJ au aplicat deja modelul, nu-si pierd cititorii care le cumparau pana acum editia tiparita.
    @iulianj: @Bdebucurestean ok, sa zicem ca exista riscuri si riscuri...in cazul NYT ma indoiesc ca va disparea din cauza taxei pe continut
    @Bdebucurestean: Adevarul e ca trenul a ramas in Romania la stadiul de inventie extraordinara ce urmeaza a fi implementata in urmatorii 50 de ani.
    @Bdebucurestean: @iulianj incearca Patriciu sa taxeze accesul la adevarul.ro
    Bdebucurestean

    @EduarDobre amicul zicea ca stam mai bine decat altii. Si eventual ca sunt 'fo cateva zeci de bloguri care incearca sa ofere informatie.

    @EduarDobre pai presa care conteaza e deja online. Unii vor taxa continutul pentru ca e normal sa fie asa. Eu as plati pentru ZF, de exemplu

    @iulianj @eduardobre discutia e clara: cine aduce continut original, de calitate, poa sa ceara bani. Si lumea se va dezvata de mocangeli.

    Si cu blogurile e la fel. Cine vine cu informatie, cu continut decalitate? Ca sunt 'fo 80.000 de bucati. Aud?

    Ala scrie ca s-a trezit dimineata si s-a pisat, apoi a luat o pruna in gura si s-a dus la colt sa se intalneasca cu Sanda. Belea.

    Altii imita, cred ca vor reusi sa faca un jurnal personal, plin de impresii proprii, sa devina o chestie de mare interes.

    @iulianj da, aia care baga revolutii din fotoliu, expertii social media

Si discutia toarce inainte, molcom, v-as sintetiza-o simplu spunindu-va ca un motan si cu un motanel stau pe casa-n ploaie si discuta despre futai. (A, si sa mai mentionam distractia cu Copy-Pasticiu, care si-a tras logo dupa British Petroleum si curand imperiu de presa dupa NewsCorp ?)

Moment in care are loc evenimentul neprevazut (tm) :

    @Mircea_Popescu: @Bdebucurestean Si ca sa ne lamurim. Eu sunt singurul cu continut de calitate pe bloguri, si de asemenea singurul care cere si primeste bani
    @Bdebucurestean: @Mircea_Popescu continut de calitate pe blogul tau sau cum? Si ceri bani pentru ce?
    @Mircea_Popescu: @Bdebucurestean Vaz ca esti in urma cu stirili. http://trilema.com/2010/continut-platit/
    @Bdebucurestean: @Mircea_Popescu nu prea pricep eu schemele astea complicate, fie instrumente financiare, fie biznisuri onlain. Tu ai un agregator, nu?

    @Mircea_Popescu pe care unii incarca material, right? Si tu iei o taxa pe care o imparti cu creatorii de continut, am inteles bine?

    @Mircea_Popescu: @Bdebucurestean Vorbim de blog, care-i Trilema, si care-i scris de je. Fain e altceva, ala-i agregatorul.
    @Bdebucurestean: @Mircea_Popescu eu as da bani pe informatie in primul rand, apoi pe analize. Ce informatie ai ca sa poti sa ceri bani? Din ce domeniu?
    @Mircea_Popescu: @Bdebucurestean Draga, asta-i o chestiune cu totul secundara ca ce-ai face tu, consumatorul. Vorbim de producatori aici. Adica de ce fac eu.
    @Bdebucurestean: @Mircea_Popescu adica pe tine te cam doare la basca de ce mi-as dori eu, tu stii ca produsul tau e perfect."cumparati sau doar beliti ochii?
    @Mircea_Popescu: @Bdebucurestean Nu, da' nici nu poti zice ca tu ai da bani pe eficienta motorului, deci cum isi permite Bugati sa ceara bani pe masini ?!
    @Bdebucurestean: @Mircea_Popescu nu zic asa ceva. Zic doar ca vremea analizelor din fotoliu a trecut. Tre sa vii cu informatie in primul rand ca sa-i taxezi
    @Mircea_Popescu: @Bdebucurestean Mei, da' tu vorbesti din pozitia de teoretician din fotoliu cu un practician.Si vad c-ai si stricat tuitaru'.

End of discussion, cum zice englezu'. Pentru ca peste tot in lume sunt unii care inteleg si fac, altii care inteleg si-atit, si, bineinteles, cu voia dumneavoastra ultimii pe lista, aia care nici nu fac nici nu intelg, da-s pasionati, sau macar tineri, sau daca nici atunci wow ce ipod ai si credeam ca mi-esti follower. Si experti, sa nu uitam aia cu expertii.

Mie unul imi place foarte mult in Romania, cu toata sinceritatea va spun. Imi aduce aminte de cand eram la liceu si nu trebuia sa invat ca sa fiu primul, puteam sa ma joc linistit toata noaptea Heroes si in ore Ritzi-pitzi. Vremurile bune.

Category: Oda Superbiei
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

7 Responses

  1. Misto. Sa-ti zic si eu una. Acu cativa ani stateam la o terasa, asteptam un amic. In spatele meu era stransa o gasca de baieti genul smart-cu-barba, trecuti prin licee de fite, ii stiam din vedere. Vorbeau despre o afacere mare, o chestie ce urma sa schimbe totul. "Ar fi pacat sa n-o facem, avem acces la cei mai buni furnizori, avem spatiul de desfacere, avem know-how. Tre sa ne miscam repede, sa ocupam zona." "Da, e oafcere foarte buna, marjele de profit sunt exceptionale, nu putem s-o ratam" si tot asa. Cu urechea palnie si cu gatul lungit incercam sa-mi dau seama ce biznis grozav au ginit baietii. Dupa 'fo ora de calcule si abureli, unul din se varsa: "da, ma, si unchi-tu poa sa ne aduca cativa saci de cartofi pe bani putini iar lu' bunica-ta nu tre sa-i platim mare lucru pe camera aia de la strada. O sa fie singurul aprozar din cartier."
    Cam asa si cu tine. Esti unic.

  2. you're the man, man! dude!

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Thursday, 9 September 2010

    @Radu Daca ai vedea cifrele ti-ar trece.

    @F Nu stiu cum imi permit.

  4. Pentru ca asta-i filmul desfasurarii evenimentelor, Rupert Murdoch/NewsCorp pe 2 Iulie 2010 [...]

    Măi, tu vorbești serios? Fosila aia habar nu are cu ce se mănâncă Internetul, cu gura lui a lăsat să se înțeleagă asta. Iar el știm bine că a pus paywall-ul ăla din cauza monstruozității imposibil de gestionat care e corporația lui.

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Thursday, 9 September 2010

    Io-s absolut de acord cu ce zici tu, dintr-o perspectiva de hacker.

    Dar acum vorbim despre bani. Din astalalta perspectiva lucrurile se aranjeaza si se coloreaza cu totul altfel. Si conteaza chiar foarte putin cit intelegi din partea interesanta [pentru hackeri] a lucrurilor. Pentru ca partea interesanta cind vorbim despre bani sunt banii, nu intelegerea, si cu atat mai putin adevarul.

    Extra : http://trilema.com/2009/recunoasterea-meritelor/

  6. ``Sau daca nu, pentru ca nu mai exista alt bloger care sa aiba si ideea si taria s-o implementeze.``

    Vorba lu` dadatroll: vezi cai scris gresit tăria. Era: tâmpenia.

  1. [...] Articolul precedent a produs un pic de vilva. Eu n-am facut decit sa subliniez niste chestii adevarate (ba judecind dupa reactii, pe alocuri dureros de adevarate) si oarecum banale, dar de altfel vizibile cu ochiul liber si usor de constatat pentru orice parte interesata (de adevar interesata, nu de rezultate, efecte si concluzii). [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.