Nu doriti fain.ro ?

Sunday, 22 August, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Toata discutia a inceput cam asa :

    @mobilissimo: http://bit.ly/bXYHhG poate te intereseaza.. nu ma intreba, nu-l cunosc..
    @Mircea_Popescu: Mersi, dar nu ma intereseaza deloc .ro.
    @mobilissimo: in ideea polimedia.us/fain gandisem .. da, .ro === cacat
    @Mircea_Popescu: Aia in primul rand. Si-n al doilea toata chestia asta cu domeniile e mult supraevaluata, ce, nu stau bine in directoare ?
    @mobilissimo: hmm, e pe din 2! personal am cumparat de curand mobilisimo.ro (un s) / n-am chef de surprize..
    @Mircea_Popescu: Io-s pe teoria pura si dura ca daca poate cineva face ce fac eu imi pierd vremea facand aia. Iar daca nu poate, dejeaba ia domeniul.
    @mobilissimo: interesant ce spui! Cu toate astea m-as simti prost, ca pentru 2 para' necheltuiti pe ce trebuie, am musca-n ochi, chiar daca conduc coloana
    @Mircea_Popescu: Auzi apropo, as scrie un articol pe temele astea, te deranjeaza daca citez conversatia ?
    @mobilissimo: e un subiect interesant, publica-l

Ce s-a intamplat ? Un tip care zice el c-a inregistrat fain.ro acum 5 ani "pentru niste proiecte" (rau au ajuns domaninerii sarmanii, suferintele dezvoltatorilor imobiliari sunt povesti cu basme fata de drama de-o traiesc ei de-un an incoace) s-a hotarat sa-l vinda pe seopedia, Erwin l-a vazut si mi-a dat un dm (de-aia nu sunt link-uri de pe nume, nu-s @replies ci mesaje private).

Sigur nu va mai amintiti de distractia "cheta.ro". Este ? Iata c-au trecut aproape doi ani de-atunci, un an jumate' de fapt. Ce-o mai fi facand baiatul ala ? Ei, ca sa vezi minune, face bine.

  • August 12th, 2010 anothergxg No comments
  • Long time no post; acum a venit timpul sa ma laud.

    Luni dimineata imi voi lua prietena, ne vom sui pe scuter si vom pleca acasa. Ne va lua 6 zile sa ajungem acasa pe scurtatura pe care ne-am propus-o: Hunedoara – Turnu Severin – Malu’ Dunarii – Timisoara – Cluj.

    Va urma un nou post cu poze si multe povesti, pe care nu o sa-l mai termin. Stay tunned!

Deci are prietena, are si scuter (acum un an si ceva se straduia sa-si cumpere unul functional) si merge cu fata o saptamana prin fin. Sa-i fie toate gaurile astupate, vorba boanghenului.

Trilema.ro in schimb nu mai raspunde, si la whois aflam ca

Information Updated: Thu, 1 Jan 1970 00:00:00 UTC.

Deci domeniul nu exista inregistrat, ceea ce-i cel putin suspect, avind in vedere ca fusese inregistrat, si teoria spune ca domeniile romanesti se inregistreaza odata pentru totdeauna & forever, este ? Cum e oare posibil asa ceva ? Dar sa-i lasam pe cei care se ocupa cu aceste "servicii" sa ne raspunda, sau mai bine zis sa adaugam aceasta intrebare fara raspuns capitei de intrebari fara raspuns adunate deja.

Am cumparat trilema.com .net .org, pentru pus pe stickere in urma intregii tevaturi de anul trecut (apropo de care chestie, masura paliativa gasita a fost un real succes, si este si acum copiata de diversi antreprenori care n-au atins, totusi, maturitatea afectiva sa recunoasca ca-s tata lor). Le-am setat pe redirect si altceva n-am facut cu ele intr-un uite, an intreg de zile. E convenabil ca daca tre' sa-mi scriu adresa blogului pot scrie http://trilema.com direct si e ceva mai scurt. Nu prea merita zece dolari pe an, da' mnoa.

Fain implineste un an de existenta in citeva zile si iata c-a sezut bine si frumos intr-un subdirector si n-a suferit din cauza asta. Trip la fel, de la nastere si pana la vinzare a trait intr-un subdirector. Nu m-am obosit sa le cumpar nici macar domeniile reale, .com si de-alea, darmite pseudo-domeniile .ro, .cc, .co .panamea. De ce as face-o ? Ce sa fac cu ele ?

Cam astea-s faptele. Sa vedem acum cum le interpretam. Erwin are o teorie destul de des auzita, si anume ca e mai bine sa ai domeniile, ca sa nu cumva sa ti le ia concurenta, si nu e foarte scump, asa ca merita.

Dupa parerea mea asta-i o capcana clasica pentru management, capcana BNCM (beneficii necuantificabile costuri mici). Stiti unde-i cel mai clar vizibil modul ei de functionare ? La loto si loz in plic. Oamenii cumpara bilete de loterie pentru ca au un cost mic, si nu reusesc sa-si reprezinte corect beneficiul posibil. Pentru cetateanul mediu beneficiul unui loz in plic e necuantificabil. Poate fi o masina, poate fi o casa, poate fi un sac de bani. Sigur ca poate fi. Dar cat de probabil este ? Pai, improbabil. Da'... si costu-i mic, hai mai bine sa-l luam, sa fim siguri.

E o proasta intelegere a notiunii de siguranta si-o slaba practica de gestionare a riscului. Ca dovada a adevarului acestor doua afirmatii, administratia loteriilor aduce bani la buget in toate statele care au organizata o loterie de stat.

Fata cu aceasta abordare, eu rationez in felul urmator : ce se poate intimpla ? Pai, in cel mai rau caz, un competitor face un serviciu identic pe un nume asemanator. Bine. Si ?

Logic vorbind, daca ce fac eu poate fi copiat, atunci de ce imi folosesc timpul meu pentru a face lucrul respectiv ? Nu ma iau la bataie cu instalatorul ca vreau EU! sa instalez, nu imping salahorii sa sap EU! cu tirnacopul daca din gresala dau pe strada peste niste muncitori la sapat santuri, nu imping oficianta de la ghiseu sa operez EU! (ce reclama timpita apropo).

Nu fac toate astea pentru ca nu mai am 10 ani (si la zece ani faceam, cum face toata lumea, toti vor sa fie capitanul echipei de fotbal, soferul de tir, printul din piesa si asa mai departe). Dar eu nu mai am zece ani, nici de viata nici de experienta, si de-acum inainte ma preocupa mai mult sa-mi folosesc eficient timpul. Deci, daca altcineva ar putea face ceea ce fac eu, pai inseamna ca eu imi pierd vremea facand aia. Lasa-i sa faca pe ei daca se descurca, eu am alte chestii mai importante de facut.

Ce ma roade pe mine nu-i nici intr-un caz teama ca vezi Doamne voi ramine fara chestii de facut, sa-mi bat buzele pe margine. Problema mea, precum si problema tuturor oamenilor mai competenti decit media este exact dimpotriva, ca sunt o groaza de probleme de rezolvat si foarte, foarte putini oameni capabili sa le rezolve, asa incat daca cumva, printr-un noroc fenomenal si inexplicabil se gaseste cineva capabil sa ne scape de-o sarcina, pai cu atat mai bine mai frate! Baga mare!

Nu se prea intampla asa minuni, si de-aia am ajuns sa fac eu fain si trip si dtng si tot restul. As prefera de departe sa fie mediul online populat de antreprenori adevarati, oameni competenti si inteligenti, capabili sa faca ceva calumea. Din pacate acesti oameni nu exista decat intr-o infima cantitate. Restul de panarame fac niste obiecte atit de contondente asupra ratiunii incat nu-s nici macar descriptibile, oaia ce se pisa-n lapte e parfum in comparatie. Asa incat ne regasim, peste tot si mereu in situatia ca daca ai nevoie de ceva pai tre' sa-ti faci. Ca nu este. Ca suntem intre barba.ro. Asta-i viata.

Si-atunci, nu doriti cumva fain.ro ? Va intelegeti cu proprietarul, va apucati si trazniti un agregator mai bun decat fain@polimedia.us si ma scapati si pe mine de-o grija. Parca m-as duce si eu in concediu, mi-am largit de curand haremul si tre' sa dedic si niste timp educatiei fetei noi, sincer spui ca as avea ce face cu zilele, cu orele. Poftiti cu incredere.

Category: 3 ani experienta
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

16 Responses

  1. da' io as facea ceva mai fain pe fain.ro decat un agregarioustor...

    -------

    dragi cititori trilema folositi cu incredere http://www.torproject.org/torbrowser/ ca sa evitati capcana continutului platit pusa de MiPo spider pe trilewebs

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Sunday, 22 August 2010

    Pai fa :D

    Apropo, nu-i interesant cum uite, ca rezultat al taxei pe continut lumea va folosi mai mult tor ?

    Daca un copac cu fructe otravite e otravit tot, atunci un copac cu fructe bune la care lumea nu se astepta e bun tot ? :D

  3. http://dexonline.ro/definitie/paleativ
    ...desi e-ul e cam departe de i pe tastatura...basca mi s-au cam dus alea 24(?) de credite si inca am acces la postarile 'mneavoastra...

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Sunday, 22 August 2010

    Hehe mersi.

    Cat despre credite, IP-ul de pe care ai lasat comentariul are 20 de credite ramase si-a fost introdus la 2010-08-21 13:12:00 (ceea ce inseamna ca ai citit pana acum 7 articole de pe el).

  5. Bine bai nene F, chiar esti... nu pot pentru ca sa ma exprim cum esti !
    Na, ca mi-ai stricat una dintre distractii. Dar mai am, sa stii.
    Si n-o sa i le spun lu` nea Popescu pina nu-si da si singur seama cit e de aiurea si de injurat.
    Dar are si el dreptate pe undeva: de cind cu continutul platit pe trilema s-a pus lumea pe gandit ceva de speriat ! De fapt, daca stau sa ma gandesc bine, el a judecat pozitiv cind a ``inventat`` aiureala asta, a vrut sa ne dezmorteasca sinapsele din creier...
    In fond si la urma urmei Isus i-a invatat pe oameni sa pescuiasca, nu le-a dat peshte degeaba. Mda... dom` Popescu, retrag ce am scris in paragraful doi si declar:
    MULTUMIM DIN INIMA CA NE-AI PUS MINTEA LA CONTRIBUTIE.

    Ce bun crestin e dom` Popescu, pai nu ?

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Sunday, 22 August 2010

    Noa ca sa vezi ?!

  7. Mbine, tu ai avantaj ca-l tii in subdir, lumea prima data zice "mersi ca m-ai dus pe Polimedia" si abia apoi se prinde ca-l cheama Fain. Faci reclama 2 in 1 or so.

  8. Fata cu aceasta abordare, eu rationez in felul urmator : ce se poate intimpla ? Pai, in cel mai rau caz, un competitor face un serviciu identic pe un nume asemanator. Bine. Si ?

    Nu musai identic. De fapt poate nici nu contează dacă-i identic sau complet pe lângă. Dilema, mă gândesc eu, e - presupunând că Polimedia, Fain și Trilema sunt nume ce au pretenția de sonoritate pe Internet, în sensul în care auzi Trilemă și zici, uite, aia-i și nu altceva - următoarea: oare Apple sunt tâmpiți că-și protejează în halul asta iCrap-ul? Că din tona de procese (trecând peste faptul că așa-i la ei în State), aș spune că și-l protejează excesiv.

    Adică bun, dacă eu fac acum un site de pantofi de damă pe fain.ro, tu nu ai nimic de pierdut de pe urma faptului. Și nici Apple nu au nimic de pierdut dacă fac un sistem pentru device-uri embedded ce livrează produse McDonald's over wireless (sună absurd, știu, dar face grașii să fie și mai grași :D) și îi zic McOS. Diferența-i că în cazul 2 o să fiu dat în judecată.

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Sunday, 22 August 2010

    @dAImon Deci poate ca strategic vorbind, alegerea lui MP ala irelevantu' fara trei ani de experienta de-a sustine un brand asa e superioara alegerii traditionale a gastii de tampitei din online.ro care se cred antreprenori, de-a crea o puzderie de situri pe nume proprii ?

    Mai dar cine-ar fi crezut, zau asa. De altfel nici nu cred ca-i posibil.

    @spyked E o diferenta de filosofie aici. Ei sunt dispusi sa faca orice pentru a scoate un ban din marketing, sunt un fel de companie de herbal remedies / cock extender / c1alis. Eu n-as face niciodata icrap.

    Dar din pozitia lor, de content-free, utility-free, marketing-based e logic sa si-l protejeze ca disperatii : altceva n-au. Argumentul meu ca aduc o contributie de neinlocuit nu poate fi ridicat de apple, oricine poate face ce fac ei, tehnic vorbind.

    Sincer sa fiu din [limitata] mea experienta cu probleme de trademarks in .ro, as cam putea da in judecata pe oricine face orice chestie si-i zice "fain" pe online. Probabil cu acelasi succes ca si Apple in procesul contra McOs.

    Pe scurt, o diferenta de filosofie.

  10. Anonimosu`s avatar
    10
    Anonimosu 
    Sunday, 22 August 2010

    @Marian Eu nu cred ca tu pricepi subtilitatile chestiei, si nici nu esti echipat ca sa intelegi cam cat de geniala e. Intri pe proxy? A, deci primesti 24 de credite gratis, ca ai intrat pe proxy. Ce jmecher esti tu. Atat ca... ipul proxiului e acum in baza de date. Daca-i consumi tu creditele, nu va mai putea sa i le consume altcineva. Si uite cum frumos-frumos se baneaza proxiurile, dar pe munca utilizatorilor, fara nici un efort de la MP. Munca pentru care de altfel esti si platit, ca de-acolo iti vin cele 24 de credite "gratis". Care valoreaza cam un ban, adica asa, cat tine. Exact aceeasi problema si cu TOR, cate calculatoare sunt in retea, cateva mii? Nu cred ca conteaza, daca a dat zece-douazeci de mii de credite la lansare probabil ca niste mii sau zeci de mii de credite nu conteaza. Vezi ca esti prost?

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Sunday, 22 August 2010

    No numa-ncet.

  12. Bine, sa nu uitam ca esti si in Ro. Pe-afara, marii speculanti de domenii fac uneori magarii gen site-uri clona sau macar vag similare cu originalul pentru santaj. Pe la ei merge legislatia si multi is terminati inainte de indeplinirea cincinalului. Prin Ro, nu prea stiu.

  13. Siteurile clona nu au mare succes. Nu dureaza.
    Afara de asta, cred ca domeniile se cumpara cand cetateanul are un proiect in minte, nu doar pentru colectie.
    Prin 98-99, erau la moda numele "fancy" si "cool" de domenii. Atunci aparusera euforicii www-ului, incantati de bula ce devenea tot mai mare si tot mai instabila. Pe vremea aia fiind la moda "com"-ul, fiind asa, de bon ton, tot ce trebuia sa gasesti era un nume fantezist. Si au aparut designiskinky, testpillotcollective, australianinfront si multe altele la care dimensiunea titlului nu prea conta...
    Erau vremurile "de aur" cand cei care livrau continut pe web aveau cam ce livra si stiau cum sa livreze. Oricum, parca sa zic ca cei cu "net" erau second class citizens... Nici pomeneala de .ro, .md, .co sau alte nume tropicale.

    @Anonimosu
    Si eu folosesc proxy. Nu de acum, ci mai mereu. Diverse. Unele mai bune, unele mai rele, unele mai "pica"... Apoi trec de cele mai multe ori prin Tor (Vidalia). Probabil ca la un moment dat vom epuiza IP-urile. Atunci probabil ca nu vom mai citi Trilema. Decat in print.

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Monday, 23 August 2010

    @krossfire Nu prea vad cam ce mare efect ar putea avea asa un site clona. Poate fi si de la mine, totusi.

    Nu cred, sincer vorbind, ca legislatia in .ro merge chiar atat de prost. E ceva mai lenta si semnificativ mai ieftina decat in SUA, de ex. Avand in vedere ca majoritatea oamenilor prefera autobuzul taxiului, nu doar aici ci peste tot in lume ma gandesc ca .ro aplica optimizarea justa.

    @factor Sunt in principal un bun proiect de incepator pe web, copiaza-l pe x-ulescu, ceea ce te va expune macar unei parti dintre problemele pe care trebuie sa inveti sa le rezolvi eficient pentru a ajunge sa contezi pe weburi.

  15. Anonimosule, de la nr. 10, probabil stii de la niste incidente anterioare ca de obicei nu-mi pierd timpul cu anonimi. Nici acum n-o s-o fac, e pacat de timpul meu. Vezi ca ti-a raspuns partial ``factor`` la nr. 13.
    Dupa ce o sa mai inveti si tu ce e internetul, ce e acela un proxy si mai ales de ce este el creat (ma refer aici doar la cele de anonimizare, create din start cu (,) cunoasterea faptului ca vor deveni curind legenda) atunci mai stam de vorba. Poate iti tine Mircea un curs, ca vad ca e pus pe facut bani din orice.
    Vezi tu, draga anonimosule, Mircea are masura valorii sale. El stie ca scrie `jde mii de articole, ca lumea se inghesuie sa le citeasca, ca multi s-au repezit deja la proxy si de curind si-a pus intrebarea: bai, ce dracu` fac eu aici, mai am putin si banez tot internetul !!! Ca pina trecem la IPV6 mai e.
    Si nici macar el nu s-a gandit la asemenea oroare, mon cher ! S-a potolit, parol !
    Numai ca, de, trebuia sa apara de undeva un avocat din oficiu care sa demonstreze inca odata (daca mai era nevoie) expresia aia cu: daca taceai...

    Si n-ai tacut. Pacat de tine, ca promiteai mult.

  16. E grav, prima dată eu şi apoi anonimosu .. ce se va alege de trilema când îl vom fi dezamăgit cutoţii pe Marian? :)

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.