N-o sa va vina sa credeti

Saturday, 16 January, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Acum trei luni de zile spuneam ca

Singura intrebare la care mai merita raspuns este cine va scrie blogul care in primele cateva luni de viata se va compara de pe pozitii usor superioare cu media Trilemei, in anii ei de existenta. Sa ridice mana, zic.

Sigur, la momentul respectiv interogatia o fi parut retorica, ca adica ma bateam eu singur pe umar pe dupa ceafa. Nu era.

Era o intrebare onesta, si ea tocmai ce si-a gasit raspuns. N-o sa va vina sa credeti, pentru ca nu se obisnuieste asa ceva intre anumite caractere indoielnice echipate cu blog, dar veti citi raspunsul chiar aici, la mine.

Politeía este un blog aparut in august 2009. De-atunci misteriosul autor a publicat riguros cate 70-80 articole in fiecare luna (mai mult decat media Trilemei), la care a primit undeva intre 50 si 100 de comentarii. La fiecare. Din nou mai mult decat media Trilemei. Sigur, exista bloguri de vedete scl unde sute si mii de comentarii se aduna la fiecare post. Si anume, de la sute si mii de indivizi care nu discuta, nu interactioneaza, pur si simplu isi lasa "parerea lor" si pleaca. Asa ceva nu-i diferit in nici un fel de a publica un milion de spamuri, sau alt text generat automat, si nu intra in discutia noastra.

Deci, iata blogul care in primele lui luni de viata se compara de pe pozitii superioare cu media Trilemei, in "anii" ei de existenta. Nici n-a durat asa de mult.

Ce-oi fi avand eu in cap ? "Strategia" "strategilor" onlain care este spune clar : nu promovezi nici picat cu ceara ceva bun, ceva reusit, ceva despre care simti cat de vag ca s-ar putea, oricat pe departe, sa-ti reprezinte un concurent. Dimpotriva, cu aia te certi si pe aia ii injuri. Cine stie, poate naturi sensibile cum sunt indeobste oamenii cultivati si inteligenti, se lasa de treaba, si te lasa pe tine. Singur, ca asa ai si tu o sansa la locul intai. Promovezi in schimb toti pinticii si ametcii peste care dai, stiind si ca nu-s in stare sa te ameninte credibil vre-odata, si ca stiu ei preabine care li-s limitele, si cum fara sustinerea ta vor sfarsi urgent in balta, ceea ce-i tine, obedienti si recunoscatori, pe-aproape.

Ei iata ca eu nu-s strateg onlain. Cel putin, nu de-ala. Eu ma bucur sincer ca am ocazia sa vad, si sa va arat, un blog bine facut. Nu discut opiniile si inclinatiile politice ale autorului. Discutand strict sub aspectul calitatii blogului, ca blog, ca vehicul, sub aspectul folosirii lui ca mediu, cred ca avem cu totii mult de invatat de la Politeia, si sper ca vom reusi sa chiar invatam cate ceva.

Si ma mai bucur sincer sa vad ca nu m-am inselat, acum un an de zile, cand am gandit ca blogurile romanesti nu vor putea ramane la nivelul de mlastina in care se gaseau atunci pentru prea multa vreme, si ma bucur sincer c-am avut ocazia sa castig o batalie-doua in aceasta directie. Dar cel mai mult ma bucur ca nu-s singur.

Sper ca il va tine entuziasmul cum sper ca ma va tine pe mine, si sper ca se vor alatura alte si alte bloguri mai bune decat al meu, si mai bune decat al lui, si sper ca voi avea vreme sa le citesc pe toate.

Traiasca.

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

6 Responses

 1. urangutanita`s avatar
  1
  urangutanita 
  Saturday, 16 January 2010

  cred ca a avut legatura cu perioada electorala, ca asta a trezit pasiuni

  are alte bloguri mai originale, cu scrieri vechi, cu istorie, daca la alea isi aduna comentatori si deschide un dialog, atunci o sa apreciez mai mult.

  patosul pus in slujba politicii mi se pare un ferment bun pentru fanatism

 2. Mircea Popescu`s avatar
  2
  Mircea Popescu 
  Saturday, 16 January 2010

  Ce zici tu este adevarat, sigur ca este.

  Acu' poate ca nu te intereseaza neaparat discutia despre bloguri ca obiecte in sine, ca "proiecte", asa cum discuta mecanicii de tren despre trenuri, nu ca vehicule, ci ca obiecte. Dar asa privind problema, blogul in cauza e un exemplu bun de dat, fie si numai pentru ca uite ce slab se misca capslock, cu toate aferatiile autorului lui. Nu-i chiar asa simplu, chiar avand cunostiinte, chiar avand alte bloguri, chiar avand notorietate sau cititori sau orice, sa executi un proiect de-asta. Si deci, rationez eu, chiar daca-i strict de interes politic/electoral, deja a demonstrat ce avea de demonstrat.

 3. heh. incetisor, incetisor. sa nu vina numai sfarsitul lumii pana ajungem unde-am vrea.

 4. @Mircea Popescu, Salut!
  Multumesc pentru aprecieri si pentru cele mentionate cu cratie si darnicie. Scuze pentru intarziere, nu ma uit de obicei la vizitatori, statistici, etc, astazi am vazut numai linkul si frumoasele cuvinte.

  Sper ca ne vom citi, eu cel putin voi citi ceea ce scrieti dumneavoastra.

 5. @urangutanita salut!
  Politea nu este si nu a fost un blog politic, a fost si este un blog civic care are pozitii si accepta si opinii adverese formulate politicos. Nu sustine partide susitnem oameni si ideii.

  celelalte bloguri care le pastoresc au sute de cititori zilnic. Lipsa de comentarii este probabil din cauza subiectelor abordate extrem de putin cunoscute publicului larg.

 6. Mircea Popescu`s avatar
  6
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 20 January 2010

  @Theophyle Cu placere, si cu siguranta :)

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.