Lolek si Bolek

Tuesday, 17 August, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

In principiu n-ar fi trebuit sa scriu despre chestia asta, cum in principiu n-ar trebui sa scriu despre toate prostiile. Da' daca pot discuta culoarea cacatului si respectiv vascozitatea si onctuozitatea cacatului de inpachetat din Romania nu vad ce ma mai poate opri. Deci :

Reteaua sociala TPU.ro, detinuta de divizia online a Realitatea-Catavencu, F5, si compania TreeWorks, urmareste sa atraga un investitor caruia sa-i cedeze pana la 20% din proiectul auto-evaluat la "un minim de 2 mil. euro". Citeste despre planurile lui Catalin Tenita (foto), seful TreeWorks, mai jos.

Este ca-i interesant ? Chestia e din Daily Bisnit, o alcatuire prea penala ca sa mai conteze ca-i dau eu link. A, sa nu omitem din adevar : o alcatuire prea penala ca sa mai conteze ca-i dau eu link, aflata cu totul intamplator in proprietatea actionarului majoritar al proiectului pe care-l pompeaza. Bineinteles. Da' n-are legatura, ca ziaristii lui Vantu' cei care vor respect au deontologie, si nici nu injura, nici nu ling la comanda (ca s-or invatat deja si isi dau comanda singuri).

Da' totusi, nu-i hazos ca Catalolek Tenita, acest Marian Vanghelie al internetului romanesc isi evalueaza productia de suflet la putin peste dublul valorii intregului trust Realitatea-Catavencu, proprietar inter alia al F5-Media, locul unde haiosu' de Dobitoc Stanca presteaza gratuit de vreo sase luni deja, in conformitate cu "valoarea lui, care n-o are nimenea" ?

Ca mie mi se pare foarte, dar foarte hazos. Si-mi aminteste vag de cealalta mare afacere a mentorului spiritual & stapanului material al acestor doua clone dupa Daniel Ciobanu si Bianca Dragusanu. Mai tineti minte FNI ? Mai tineti minte in ce-a constat contributia lui Sorin Ovidiu Vantu, acest Catalin Botezatu specializat pe biznis in loc de fesan ? Nu ? Pai sa va amintesc asa rapid : a supraevaluat niste active, undeva intre de cincizeci si de cinci miliarde de ori. Ce active ? Pai participatii necotate la capitalul unor societati fantoma. Asa ca un fel de actiuni, stiti voi, chestiile alea pe care le ai in proprietate cand detii procente dintr-o afacere. Minus faptu' ca ele nu erau chiar actiuni, ci mai degraba inventii pure. Stiti voi, asa cum se face pe la noi.

Vedeti deci, scoala de bisnit si bune maniere Ioana-Maria Vlas/Nicolae Popa n-a ramas fara continuatori. Azi ii avem pe Catalolek Tenita si Dobitoc Stanca executand impreuna exact aceleasi manevre, in exact aceleasi feluri si cu exact aceleasi scopuri, spre "imbogatirea" mai mult sau mai putin virtuala a exact aceluiasi personaj, si saracirea absolut, dar absolut concreta a oricaror fraieri suficient de naivi incat sa creada ca o camasa si-un parfum face din centurista corporatist. E bine.

Si, daca tot sapam prin memoria recenta, a mai auzit cineva ceva de marele si magnificul si exceptional de inventivul proiect online de-a face un joc browser based cu masini al lui Bolek Voicu ? Stiti voi, ala care urma anul trecut sa scoata pana anul asta doua sute de milioane de euro. Incasari, sau vanzari, sau valoare, sau in tot cazul, nu e clar. Ceva numere. Ei da, 200`000`000 euro, ce-ati inlemnit asa. Pe calculatoarele din Europa (angroul, zic) se poate scrie cu 9 cifre, n-ati stiut ?

Intre timp in lumea reala problemele evolueaza lent dar nerezolvabil, Buscu se lupta cu "subofiterii" care evalueaza gaura in care se afla pseudo-trustul cu o eroare ca de vreo 10%. Fara sa-l deranjeze propriile "greseli de gramatica". Ce sa mai discutam de greselile de evaluare ale colegilor de trust, situate undeva intre 99,99% si 100%. Unde esti, deontologule, pupa-ti-as portofelele tale, acu' nu te mai jeneaza nimic ? Totu-i in regula ? Niste respect nu vrei ?

Dar ca sa incheiem intr-o nota vesela : ia priviti la moacele lor.

cei-trei-harciogi

harciogul-bonus

Este ca domnu' Sorin Ovidiu Biznisatu' prefera sa ascunda grisina in acelasi soi de obrajori rozalii ? E un tipar, ce mai, o tipologie umana : harciogul de online. Ca sa nu-i zicem sobolan.

Va las in compania lu' Toma, ala cu soparla.

Category: Rautati si Mizerii
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

26 Responses

  1. degeaba le faci mircicule contrapublicitate, caci divizia lor de pier va sustine contrariul. :P :))

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 17 August 2010

    Corect. Si conteaza foarte mult ce sustine divizia lor de distrusi, ca au o groaza de credibilitate.

    Intr-o realitate paralela, ce-i drept, da' au.

  3. In trei luni jocul ar trebui sa inceapa sa aduca bani si vrem sa ajungem pe breakeven la 9 - 12 luni dupa ce iese din beta.

    Are they there yet?

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 17 August 2010

    Pai pe jumatate. Prima parte, asa ceva.

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Monday, 20 June 2011

    Vai, uite ce grozavii nedrepte si neadevarate puteam sa scriu acum un an de zile.

    De fapt, jocul care urma sa atinga break-even n-a atins nimic nici pina azi, precum nici TPU, precum nimic altceva.

    Da' eventual... mai asteptam un an. Pina la urma hotelurile comuniste asteapta fraieri turisti pe litoral de 20 de ani, de ce n-ar putea astepta si baietii astia investitorii pina-n 2031 ?

  6. Revvnation a dat ortu' popii de mult. Am impresia că s-a transformat într-un joc de cărți.

    Zilele trecute l-am vizitat la sediul studioului său de dezvoltare de jocuri, Mavenhut, unde a luat naștere unul dintre cele mai de succes proiecte integral românești: Solitaire Arena, clasicul joc Solitaire, acum în multiplayer, în turnee contra-timp cu alți utilizatori Facebook sau cu prietenii tăi, joc ce are constant mii, chiar zeci de mii de jucători simultan pe serverele sale. Am stat două ore de vorbă în birourile Mavenhut, undeva la etajul 15 într-un turn de birouri din Piața Victoriei. […]

    Parcursul este lung și foarte interesant și sper să-l prezinte chiar Bobby cândva în detaliu, poate pe blogul său în engleză. Pe scurt însă, a fost pasionat dintotdeauna de mașini (acum are una sport), a căutat acum câțiva ani succesul cu RevvNation, un joc de curse auto ce se juca în browser.

    Pornind de acolo și trecând printr-un job de Community Manager pentru Yahoo România, a văzut potențialul jocurilor web ca sursă de venit. A găsit o echipă bună, Mavenhut având încă doi fondatori, apoi a început aventura la acceleratoarele de proiecte din străinătate, căutarea de investitori în SUA (are doi, pe sume mari, dar pe care nu le voi spune acum pentru că au nevoie și de întreg contextul lor), adaptarea la “limbajul” banilor vorbit de investitori, curtarea celor de la Facebook pentru a avea o relație mai bună cu compania americană (Bobby a stat 6 luni în SUA, timp în care a mers la toate conferințele Facebook și s-a băgat, la propriu, în seamă cu cei de la Facebook până când aceștia i-au dat o persoană de contact cu care să rezolve direct diversele probleme) și creșterea popularității jocului.

    Asta era la sfârșitul anului 2014. Acum cred că a terminat și cu Solitaire Arena și s-a băgat la The CEO Library împreună cu Cristina Chipurici.

    He’s an avid reader, entrepreneur and investor.

    Reading was always his “hobby”, no matter what else was going on in his life. From fiction (he loves SciFi books) to non-fiction (business books and biographies, mostly), he’s reading a lot when he has the chance.

    At some point in 2017 he looked at his Kindle and asked himself: Why did I download all these books? Who recommended them?

    This is how the idea for The CEO Library came to exist. He then asked Cristina, with whom he founded another project about 10 years ago, to join and, hopefully, the rest is history

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Monday, 4 March 2019

    Fuarte interesant.

  8. Haha, Dorel biet, citeste si el pe trilema, aplica cit si cum poate... In 2017 s-a descoperit de exemplu 2014-ul, probleme, "cine ne-a recomandat cartile astea", figuri...

    Grea viata ai tu Popascule, sa fii dumnezeul neexprimat penca neexprimabil a tuturor puletilor online si nu numai.

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Monday, 4 March 2019

    Nu e totusi chiar atit de grea precit s-ar parea dupa pozele natingilor. Is ei rotunjori asa, da' nu-i ceva substantial. Mai mult aer.

  10. P.S. Și-au cumpărat și advertorial pe BBC, chit că domnișoara Cristina cunoscută și sub numele de Pyuric nu admite nimic.

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Monday, 4 March 2019

    Ahahaha putulanii, us la ei, discutii despre "bule" si cataturi, in paralel cu discutii cu "vai, dar au ajuns romani la bbc". Ei intre ei acolo. Nu stiu, sarmanii. Nu cunosc, n-au auzit...

    Tat prostu' se crede singur pe lume, si de-aia important, interesant, util si eventual chiar si ferice.

  12. KEO lybrary`s avatar
    12
    KEO lybraryinsigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Monday, 4 March 2019

    >ma bucur ca un business romanesc are banii sau conexiunile necesare sa-si faca reclama la BBC – un motiv in plus pentru care minciunica e inutila.

    da, plm, o vinde toata lumea tigari basarabene la bucata in bucuresti, cine stie. ce, voi nu v-ati luat niciodata credit bancar girand cu garsoniera bunicii? bineinteles ca avem "bani" si "contacte". saracilor! NOI SUNTEM LA BBC. mari si negre.

  13. Ca in 2011 exact. Atata doar ca exact inveres. In fine.

  14. Comentați asta boșilor:

    At the end of 2017 I quit social media, despite the fact that I was one of the most influential / followed Romanian women. I’m currently teaching others how to deal with information overload in the digital age, public pressure, and use social media channels in a more mindful & efficient way – especially as entrepreneurs and/or creatives. […]

    I’ve been guiding my life after the Stoic principles.

    Cea mai tare din parcare și parcarea era goală. Cred că doar 2 prieteni de pe Facebook știau de ea.

  15. vai @anon dar ce incerci tu sa sugerezi, ca cineva lanseaza meme si altii copiaza, sau ca altii 'are' bani? dar 'astia n-a citit Cum sa invarti pizdele pe degete.pptx de Dale Lagingie sau ceva de genul pe Keo lybrary? n-au fumat toate foitele de la catalogul de Avon in gunoiul din gara de nord pana ce au desenat in cap molecula dioxinei? vrei sa insinuezi ca altii gandesc?

  16. Eu decat zac.

  1. [...] In acest an de zile am avut ocazia sa sarbatorim prin aprilie faptu' ca se adunasera in total o suta de mii de voturi in sistem. Asa o performanta nu-i neaparat lucru de colo, daca va ganditi bine, o suta de mii de voturi inseamna o suta de mii de click-uri, ceea ce-i semnificativ mai mult decit totalul click-urilor contabilizate de toate campaniile online ale tuturor firmelor de succes numero uno din piata de la facerea ei, candva prin 2005 (si eu ma rad, da' asta este, cu asta defilam) si pina astazi. O performanta similara (de fapt usor inferioara, da' treaca) e un motiv pentru penibilii de la Realitatea sa-si inchipuie ca proiectul lor valoreaza minimum doua milioane de euro. [...]

  2. [...] zilei o constituie unul dintre porcusorii cheliosi cu pretentii de antreprenori, pe care probabil ca-l cunoasteti drept Tirboaca, ca [...]

  3. [...] via serviciile care-au dat stenograme la tot poporul, de la Sorin Ovidiu Vintu, proprietarul porcusorilor despre care am mai povestit. I-auziti : D. Stanca: Vroiam să-ţi zic că vrea Bobby să se mai [...]

  4. [...] TreeWorks. Daca numele nu va spune nimic, poate ati auzit totusi de principalul lor produs ? Sau de Catalin Tenita, ramas in istorie in general prin cazurile concrete in care n-a reusit sa distinga diferenta [...]

  5. [...] din inima zelistului, multumim din inima diversilor Lolek si Bolek din .ro, ne-ati facut o blogosfera bai astia cam fix ca soarele sfint de pe cer. Doar ca nu. Doar [...]

  6. [...] Mina dreapta a lui Nastase pe vremea cind Nastase era pe cai mari, si prin mina dreapta intelegem in principal o gaoaza strinsa-n care sa-si goleasca pesedemogulul continutul oualor. Mutat de la PSD la PD exact asa cum muta baietii curvele, "tu de miine esti vita astuia, la el in staul". Folosit cu gratie de Basescu in exact aceleasi scopuri si dupa exact aceleasi mecanisme dupa care-si foloseste si Voiculescu echipa de "vedete" de televizor, exact scopurile si exact mecanismele dupa care isi dorea si Sorin Ovidiu Vintu sa-si foloseasca trupa de gaozari pe-o ciorba. [...]

  7. [...] euro, deci cam tot aia practic vorbind. De fapt nu, pardon, am verificat si ma insel, era vorba de doua sute de milioane in trei luni. Gresala [...]

  8. [...] puterea ei, ca nu are cum. Da' la noi, in tara traficului fals si a topurilor false facute de niste farsori si sleahta lor de idioti chestia merge [...]

  9. [...] in limba engleza dedesubt. Nu in limba engleza, cu traducere in limba romana lipsa, asa cum fac Lolecii si Bolecii cu pretentii de "antreprenori" [...]

  10. [...] e un mediocru care n-are nimic de contribuit nicaieri, a se scuti. Inteleg ca-i mamos si iubitor, ca orice gheu, da' discursul public este si ramine apanajul strict si exclusiv al barbatilor. Ce s-a schimbat in [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.