Irelevanta redux

Thursday, 30 September, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Scriam acum aproximativ un an despre irelevanta in blogareala romaneasca (de limba romana, ca-n limba engleza lucrurile stau sensibil altfel, chit ca aparent nu stie nimeni).

Lucrurile s-au schimbat de atunci, si anume prin polarizare. In 2007 toata lumea se bulucea pe acelesi site de cacat (zoso.ro) pur si simplu pentru ca nu exista nici un fel de alternativa, doar o trupa de catelusi ridicoli (pe care nu-i mai citam ca oricum ii stiti) latrind la unison. Astazi nu mai prea merge figura.

Concret, cu exemple : Se da o campanie a unui lant de retail (Praktiker) care ofera vouchere de 1-2,000 de RON (deci, cam doua - trei salarii medii, ca economia merge prost si foarte prost), valabile in toata tara. Participantii tre' sa scrie un articol despre una dintre reclamele lor disponibile pe net si s-o puna embed. Rezultatele ?

Deosebit de proaste. Din patru comentarii in patru ceasuri, trei se pling, ca magazinu-i prost, ca banii nu-s destui. Al patrulea e un comment spammer anodin.

Cum este posibil ? Unde s-au dus, unde-au apus ? Pai, in 2010 exista alternativa. Asa ca lumea s-a cam mutat din baraca zoso, aia cu balegar pe jos, incalzire pe baza de turba si bere indoita cu bale.

De exemplu. Ce se cerea oamenilor ? Pai tot sa scrie un articol, insa cu forma fixa (daca vi se pare irelevant, ia incercati de curiozitate, sa vedeti ca-i minim de trei ori mai usor sa scrii pur si simplu decit e sa scrii la numar fix de cuvinte). Si in plus sa puna link, ceea ce-i discutabil daca-i mai mult decit un embed, da' nu prea vad cum e mai putin. Enfin. Premiile ? Pai... in TOTAL o mie de lei. Aproape, nu chiar la fix. Adica, cum ar veni, mai mici. Si rezultatele ?

678 de comentarii si 158 de participari vi se par comparabile cu 4 comentarii si ma rog, banuiesc, dupa ton, 0 participari ? Adica, ar fi de 1500% mai mult dupa comentarii, atita ca daca intr-adevar ne intereseaza rezultatele atunci 158 e de o infinitate de ori mai mult decit zero. Sa nici nu mai punem la socoteala cele 132 de comentarii de la anuntarea rezultatelor, doamne fereste sa le adunam sa ne dea aproape o mie in total, ca deja iese de Techcrunch toata chestia. Cred ca ar fi o performanta remarcabila daca amicu' Vali reuseste sa stringa 130 de comentarii la concursu' lui nenea Praktiker, pentru ca rareori are el asa abundenta de interes pe cap in zilele noastre. Scoate mosule roboteii, ca e pirjol, te arata lumea cu degetu' pe la seminarii ca ti-am calcat pe maxilar din interior, auzi ?

Avem, de incheiere, o concluzie istorica si-o morala. Concluzia este ca internetul se joaca pe calitate. E usor sa te dai mare in 2007, cind nimeni care sa chiar conteze, care sa aiba un cap pe umeri, niste abilitati si niste resurse nu baga in seama baltuta in care te scalzi tu. Odata ce ala apare, ca-si face mila sa te avertizeze ca intr-un an dispari sau ca nu-si face, intr-un an tot dispari. Asta-i viata.

Morala este ca e mai bine sa te pui capra cind apare ala, decit sa faci pe viteazu', vorbind strict din perspectiva ratei de supravietuire. Da' e o morala mai degraba trista si nedigerabila. Stropita de cartelu' de mai an cu lacrimi amare, ca' bani de Saniuta nu mai sunt.

Si tineti minte ce mindru se umfla guvidu' de Constanta ca are si el o particica din Imperiul Mustelor ? Cu cita superioritate intru totul imaginata se inchipuiau baietii mostenitorii unui vast imperiu ?

Tsk, tsk, tsk.

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

30 Responses

  1. Ntz, ntz, ntz.

  2. E trista social media din Romania daca principalul ei influentator da rezultate cam cat da o sueta intr-un bar. Macar promoteritele care vin cu tigari poarta push-up.

  3. bre, tu n-ai văzut topu" lu" manafu !

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Thursday, 30 September 2010

    @Béranger Deci da.

    @Anonimosu Pai si poti tu sa juri ca Petcu nu poarta ?

  5. Ai un umor fantastic!
    P.S Stiu ca le-ai zis alora de la Zelist ca si Trilema e blog. L-au luat in calcul pana la urma sau le-ai refuzat tu serviciile?

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Thursday, 30 September 2010

    Is pe deny. http://trilema.com/2009/irelevanta-zelist/

  7. 6 comentarii in 5 ore. Sa vedem peste 24.

    Imi place totusi ca omul tine conferinte despre "influenceri", deci stie si face, intelegi?

  8. dar de ce nu ai fost miercuri la hotel, sa va intalniti? asa stabileati care e mai bun, imparteati tarlaua blogosferica, ii aratai de ce esti tu mai blogger decat el. Si sper sa nu-mi spui ca ai fost ocupat cu ceva mai important, era sansa ta sa-i arati ca stii karate

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Thursday, 30 September 2010

    @dAImon Asta in masura in care nu observam chestia cu "au mai ramas doua zile". Sau zici ca toata campania a durat 2 zile ?

    @Makavelis N-am inteles rationamentul. Internetul se joaca pe internet, impartirea-i gata facuta si te gasesti tu cu teoria ca daca baietii nu-si permit sa plateasca speakeri care conteaza la pseudo-evenimentele lor asta demonstreaza ceva ?

    Ce-i drept, demonstreaza. Si anume, ca nu-si permit sa plateasca speakeri care conteaza.

    Practic ce visezi tu e echivalent cu a spune ca de ce n-o venit echipa Austriei in Bamboo, sa-si imparta tarlaua fotbalistica cu echipa Romaniei, dupa ce i-o trimis acasa. Bizara gindire, sau ce-o fi ea.

  10. Cităm un dobitoc:

    -influencer-ul nu scrie prezentări în Power Point şi stă pe blog
    -o casă a fost vândută după ce s-a văzut pe blog informaţia respectivă
    -influencer – persoană ce poate vinde ceva.
    -contează să spui ce ştii şi să ştii ce spui
    -cel mai important capital este cel de imagine.
    -un influencer este mult mai scump decât cei din presă.
    -influencerii nu sunt în trafic.ro – nu se curăţă de spam, aşa că găseşti mai uşor în google sau zelist.
    -twitter este zgomot. Mare “lăbăreală”, nu apuci să urmăreşti totul. Pierzi 6 ore fără să urmăreşti ceva cu adevărat

    Da. Discutăm de un dobitoc.
    Părerea mea.

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Thursday, 30 September 2010

    Unii inca mai spera.

  12. tu esti/ai fi fost un speaker care conteaza? crezi ca ai fi avut ceva de zis mai misto/interesant/relevant decat cei de acolo?

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Thursday, 30 September 2010

    Tu crezi asta.

  14. relevantii isi tin partea ... dialogul nu-si are rostul mai ales ca e offtopic. un exemplu s-a dat si s-a aratat care-i treaba cu relevanta, restul e can can!

  15. deci vezi ca esti ghila? Acuma daca ma apuc eu sa particip la concurs ca lam vazut la tine pe blog?

  16. dAImon - corect, cat au mai trecut, 2 ore, 3, intre timp s-au mai adaugat 3: un confuz, un negativ si Denisuca, nevasta lui Sebastian Bargau, sotia lui Vali Petcu. Sau invers, sotia lui Sebastian Bargau, nevasta lui Vali Petcu. Sau invers...

    Surprinzator, ea e pentru. Singura, de altfel.

    Cartelu' FTW!!!

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Thursday, 30 September 2010

    @Ionut E, stii bancu' de ce umbla relevantii cite doi ?

    @cipslim Da' apuca-te mo, ce, sufar io daca cistigi si tu un 2000 acolo ? Ca la ce concurenta este cistigi aproape sigur.

    @Anonimosu De ce il stringi in pumnul tau, copil frumos ?

  18. Ca-j hater. Sper cam scris corect.

  19. Mircea Popescu`s avatar
    19
    Mircea Popescu 
    Thursday, 30 September 2010

    Ahahahaha

    Ai rulaj, ce mai.

  20. de ce? m-ai facut curios ... :D

  21. Mircea Popescu`s avatar
    21
    Mircea Popescu 
    Thursday, 30 September 2010

    Unu' stie sa scrie, alalalt sa citeasca.

  22. da, buna asta! :D

    btw, pot sa las si eu un comment rautacios acolo? macar sa fie 9 :))))

  23. Mircea Popescu`s avatar
    23
    Mircea Popescu 
    Thursday, 30 September 2010

    Pai de-n partea mea fa ce poftesti.

  24. prea tarziu ... l-am laudat! :))
    nici nu stii cat ma bucur ca pot lasa iar commenturi, iar ca mi le sterge, nici ca mai conteaza! :D

    chiar si asa, nu abuzez, maxim un comment la doua sapt si ala rautacios! :))

  25. Mircea Popescu`s avatar
    25
    Mircea Popescu 
    Thursday, 30 September 2010

    Banuiesc ca nu ghicesti datorita influentei cui poti tu face asta in 2010, fata de 2008.

  26. nope, nu ghicesc, chiar de am recitit intregul dialog ... il uitasem! :)) oricum, e de apreciat sau nu ca unii baga la cap? eu zic ca da, oricum stilul s-a mai schimbat de la inceput si nu stiu daca a urmat sfaturile sau "piata" l-a impins, dar din mom ce nu mai sunt la spam e un lucru mare, cred ca-i in groapa cu traficul! :)

    influenta s-a vazut din ex tau, am mai zis-o. daca zoso vrea sa vada ceva bat pariu ca nu se gasesc doi care sa cumpere, deci e zero barat influenta lui oriune.

  27. Mircea Popescu`s avatar
    27
    Mircea Popescu 
    Friday, 1 October 2010

    E foarte de apreciat, da.

  28. Mircea Popescu`s avatar
    28
    Mircea Popescu 
    Saturday, 2 October 2010

    Sa notam ca un ps : Imnul crizei trecea de 1,000,000 de vizualizari in septembrie. Adica la o luna de la lansare. Ceea ce inseamna ca-i un exemplu de videoclip viral.

    Cu mai multe vizualizari decit suma tuturor "viralelor" promovate de toata trupa de seminaristi-experti in virale in toata viata lor.

    Gie.

  1. Irelevanta redux pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

    Promovarea pe blog: pros &cons. ...

  2. [...] De vreo doua zile asa, sau mai exact de la articolul ista neste baeti se chinuie ei sa-mi deie jos serverul. O fi durut, ce sa spun [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.