Gunoiul de pe internetul romanesc

Sunday, 19 September, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

gadgeteers

Hai s-o luam in ordine. Primul "articol", tradus dupa AndroidApps. Al doilea articol, sparlit din C-Net. Al treilea, din UberGizmo. Al patrulea e luat "dupa net". Adica tot din C-Net, la o zi dupa ce-a aparut in original. Urmatorul sparlit tot "dupa net", daca n-o fi fost "user contributed content". Tot fara sursa. Si tot asa, zi de zi.

Ce-i mizeria asta ?

Mizeria asta e un proiect marca Vodafone. La care scriu tipi importanti in mintea lor precum Cristi Dorombach, Victor Kapra, Marius Pahomi, Vali Petcu, Alex Radescu (ia te uita cine are treaba cu IT-ul mai nou), Adrian Seceleanu, Matilda Tanascov etc, in timp ce Cristian Manafu contribuie o inconfundabila aroma din balegroll.

Hai sa citam pareri, ingaduiti-mi sa va fac o salata usoara, de vara :

La spartul târgului, hotnews publică şi ei ştirea ciordită de pe Mediafax.

Desigur, au confirmat pentru ei ce Vodafone dăduse doar la McCann (ca ăia să anunţe pe 20 martie) şi ăia au dat la toată lumea. Presimt că gogosaru’ de la Hotnews i-a dat telefon lui Mick (Woinarovski are număru de la Manuela)(acţionari la Hoţnews srl) şi Mick, încolţit, a spus tot.

Din păcate, lista de mai sus e săracă în persoane care să se priceapă. 70% din ei sunt nişte poveşti de succes conjuncturale sau gogoşi umflate de trusturi

Vi se pare ok ca nişte gogoşari care habar n-au pe ce lume sunt şi în afara de a fi analfabeţi şi proşti grămadă se ocupă cu ciordeala (îi includ aici şi pe ăia de la realitatea-caţavencu, că e şi sportul lor favorit, mai ales că şi ei au salariile mari degeaba) să aibă salariile atât de umflate fără a performa aproape deloc? Ah, muncesc? Nu s-ar zice.

Gogoşel Zaharescu nu înţeleg ce mai caută în presă, după ce a fost zburat de la PROTV pentru nişte şpăgi.

Nu tin minte sa fi auzit macar in soapta vre-o critica la adresa Vodafone de la panaramele care-i inghit banii cu sase guri in timp ce gesticuleaza agitati despre "dezvoltarea mediului online", "credibilitatea blogosferei", "evolutie", "piata" si alte gogosi. Ma intreb oare de ce ? Poate tot din motivul care-i transformase rind pe rind in fani infocati ai ultimei jepcarii marca Microsoft, mari suporteri ai unor absolut elucubrante interpretari parajuridice, sustinatori de elita ai RMCC scl etc. Cum se numeste el, motivul ? Deontologie parca. Sau verticalitate. Nu, stati... era ceva cu... a, da. Credibilitate, asta e.

Aceiasi oameni care dispretuiesc Hotnews ca s-a cladit pe material furat din presa, aceeasi oameni care injura ziaristii ca preiau aiurea, aceeasi care se dau cocosei pe linga CTP, chipurile ca ei sunt curati si uscati.

Aceiasi oameni iau un ban cinstit, ce mai conteaza ca-i facut cu popo ? Se sterg frumos la gura si se apuca de vorbit la cite un seminar despre teme inalte, in directia fraierilor suficient de pierduti pe lumea asta cit sa-i ia in serios.

Tineti minte sa fi emis vre-o parere critica despre Vodafone ? A, pai nu se poate tati, Vodafone ne plateste bani buni prin pseudo-proiectul asta ca sa facem frumos prin blogosfera. Orange e in schimb de cacat lasa ca-s buni si ei ca mai dau un fursec la Muzica. Neogen in schimb erau de cacat pina sa fie tipi faini pina sa redevina de cacat.

Cunoasteti metoda, ca se foloseste si-n presa. Tot de niste tipi care discuta despre morala si etica, si coduri deontologice, si curatenia banilor. Singura diferenta e ca ziaristii minjiti scriu in ziare si discuta la televizor, care-s consumate de dobitoci, iara prapaditii astia incearca s-o faca pe internet, care nu-i consumat de dobitoci, ci de oameni care mai gindesc din cind in cind si cu capul lor.

Da' mnoa, eu unul sper ca va luati notitie, sa tineti corect si complet evidenta bunilor si railor, dupa cum cotizeaza la pusculita "cartelului", bine ? E o datorie sacra a tuturor fraierilor de pe internet, nu va delasati ! Pina la urma, daca se poate trai din minciuna si turpitudine in presa, de ce nu s-ar putea si pe internet ?

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

10 Responses

 1. dar intra in categoria "curve de lux" sau sunt niste puturoase de pe centura!

 2. Mircea Popescu`s avatar
  2
  Mircea Popescu 
  Sunday, 19 September 2010

  Toate curvele ajung mai devreme sau mai tirziu pe centura.

 3. Mdeah.
  Ceea ce era de demonstrat.
  Eu nu spun nimic, na, eu sunt "hater".

 4. haters gotta hate

 5. Sau se trezesc şi se apucă de lucru. Asta na, dacă se pricep cu adevărat la ceva :)

 6. Mircea Popescu`s avatar
  6
  Mircea Popescu 
  Sunday, 19 September 2010

  Doamne-ajuta.

 7. da, da

 1. [...] trecut, un bloger irelevant scria niste chestii (care merita citite si astazi, [...]

 2. [...] Vodafone stie cu cine se asociaza ? Sau ei is asa de obisnuiti sa se asocieze cu curve, proaste si curve proaste incit deja nu le mai pasa ? Category: Trilema Presei Comments [...]

 3. [...] de dragul copierii formelor exteriorului iata ca se sparge cum oricum urma sa se sparga, ca din vinzatori de piei de closca n-ai cum face blogosfera. Se sparge, da' uite ca in urma ei ramine ceva, totusi. Ramin niste unii, [...]

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.