Fata virgina si Charlie Chaplin

Sunday, 08 August, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

charlie_chaplin-paulette-goddardStiti sigur cine-a fost Charlie Chaplin ? Nu se poate sa nu stiti, nu cred ca poate cineva citi Trilema fara sa stie cine-i Chaplin, fizic vorbind. Sau ma rog, mental. E absurd, o imposibilitate, un nonsens cam de calibrul eschimosului nudist pe banchiza. Si sa nu va apucati sa ma trolati (ca despre altceva nu poate fi vorba) cu afirmatii neavenite cum ca de fapt cine-i Charlie Chaplin, afirmatii neavenite facute in fals, cand preabine stiti cine-i Charlie Chaplin, doar ca sa ma enervati pe mine, sa-mi surpati intemeierile reprezentarilor despre lume si viata blog, sa ma aduceti pe culmile disperarii, in strafundurile iadului care, este bien sur, les autres. Charlie Chaplin e tipa din stanga.

photo_not_available

Pe de cealalta parte, stiti ce-i o fata virgina ? Ei bine dragii mosului, nu-i nici o suparare, ca nu foloseam verbul a sti in sensul lui propriu, nimeni nu stie cu adevarat ce-i aia. Dar din auzite, din legende, din basme si eresuri, din negura timpurilor illotempore s-a pastrat si-a ajuns pana la noi ideea ca fata virgina ar fi bestia mitologica reprezentata in imaginea din dreapta. Ea ar avea chipurile o floare rosie si carnoasa-n plus la mij. Da, stiu, absurd, da' de-asta iubim mitologia, ca are curaj, nu se teme de absurd.

Ei bine, exista o legatura, si anume : Nu stiu daca stiti sau nu, dar Charlie Chaplin a participat odata demult la un concurs de impersonat Charlie Chaplin. Stiti cum is alea, se aduna douaji de tipi grasi si unsurosi imbracati in mantii de matase artificiala si cu briantina-n par care vor sa fie Elvis (de fapt ei vor sa moara de infarct pe buda, da' nu-i asa ca suna mai frumos cealalta varianta) ? Ei, si Charlie Chaplin a iesit pe locul 8 la concursul de a fi el insusi. Adica, conform deciziei unui juriu competent, si in urma luarii in considerare a performantei candidatilor la diversele probe, Charlie Chaplin a aflat ca exista 7 tipi care-ar fi un Charlie Chaplin mai charliechaplin ca el. Cum va pare ?

E o drama, asa-i ? Demna de preocuparile filosofico-existentialiste ale epocii, de care Charlie Chaplin, ca individ inteligent si cultivat ce se gasea n-a fost deloc strain, este ? Asa-i si este.

Dar pe de cealalta parte, eu aveam un prieten, care intre timp s-a transformat in fanatic religios. Si prietenul asta al meu iesea doar cu fete virgine. Sigur, nu ramaneau ele mult timp designate virgine, dar printr-un procedeu magic asta nu implica de fapt nici un fel de schimbare organica la nivelul anatomiei lor! Cum este posibil ? Pai nu este posibil, fizic vorbind. Dar mental... eheheeei... pai mental totul este posibil.

Omul credea ca fetele respective sunt virgine cand l-au intalnit pe el. Dar cel putin in doua cazuri am date certe si indubitabile ca ele nu erau mai virgine decat solul Iranului, adica mnoa, ploua si pare proaspat, dar asta nu inseamna ca n-au scuipat si asudat in el minim zece mii de generatii de plugari. Si, ca o incununare a operei, singura data cand a intalnit o fata virgina cu adevarat (am avut ocazia de-a verifica cu ochii mei ulterior) a fost de parere ca "asta-i o mare curva". Parere intemeiata de altfel, dar care totusi cam suna a locul opt.

Fenomenul nu-i singular, daca aliniati zece fete intre care includeti si una virgina (sa presupunem prin absurd ca gasiti una) cu siguranta nimeni n-o va recunoaste. Va prinde si ea un onorabil loc 8, si asta daca are noroc si parasutele celelalte sunt plictisite si n-au chef de joaca.

Drama lui Charlie Chaplin nu-i, de fapt, drama lui Charlie Chaplin, ci a fiecaruia si tot timpul. De-aia si spuneam la inceput ca nu-i posibil sa nu stiti cine-i. Cel mult e posibil sa nu stiti cum se numeste. Pentru ca se numeste Charlie Chaplin.

Ca si dumneavoastra, de altfel.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

7 Responses

  1. virgin slayer`s avatar
    1
    virgin slayer 
    Sunday, 8 August 2010

    primul!

  2. seconded

  3. Si uite asa ajungem la "tu esti al doilea" :P

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Sunday, 8 August 2010

    Hahaha.

    Aveti simtu' umorii mei, ce mai :D

  5. Zici ca era virgina doamna levi?

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 19 June 2012

    Nu stiu ca n-am fost nas la nunta aia.

  1. [...] Fata virgina si Charlie Chaplin [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.