Eu, eu!

Monday, 29 November, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Amicul Stoiculescu ne propune o intrebare interesanta, si anume :

Sunt curios daca are cineva un exemplu imaculat de ”scriitor”. Intreb din perspectiva unuia care s-a ars din cauza unor mici defulari, dar a avut si surprize placute Deci, exista vreun autor de blog, jurnalist, om cu o prezenta constanta in online caruia sa nu-i fie rusine de nimic din ce a scris?

Ei, oameni fiind, si ca atare incapabili sa ratam asa o rotunda ocazie de-a o da squarely-n hybris (daca mi-e permisa aceasta maiastra intorsatura a frazei prin trei limbi), iata ca nu pot rezista tentatiei.

Din 2009, de cind tin acest blog am scris dara vreo doua mii de articole, si numaratorul de cuvinte ne informeaza ca asta inseamna in total 1`014`599 bucati (din care cele ce apar de peste cinci mii de ori sunt : de - 39`534, si - 29`140, in - 20`646, ca - 19`072, sa - 16`785, nu - 15`590, la - 13`336, mai - 12`658, pe - 12`336, cu - 12`290, o - 11`092, care - 10`794, se - 10`126, a - 9`554, un - 9`237, din - 7`277, ce - 6`858, pentru - 6`447, e - 5`886). In subsidiar, asta vine cam 8 constructii negative per articol, un interesant record de gindire pozitiva, nu gasiti ? :D

Pe linga aceste cuvinte care-au compus articole, am mai scris si vreo zece mii de comentarii (9`929, pentru doritorii de precizie), despre care aflau prin acelasi procedeu ca totalizeaza 507`262 de cuvinte (din care cele ce apar de peste cinci mii de ori sunt : de - 17`059, si - 13`497, ca - 12`797, nu - 9`794, sa - 9`031, in - 8`828, la - 6`586, mai - 6`079, cu - 5`980, pe - 5`796, e - 5`379, o - 5`281).

Pe linga ele am mai scris cel putin de doua ori atitea comentarii pe alte bloguri (si daca vi se pare mult, voi a va spune ca in primavara lui 2009 scriam cite 2-3-500 de comentarii pe zi, zi de zi, saptamini in sir). Probabil ca alea ar mai insemna un milion de cuvinte sau pe-acolo, dar din nefericire nu exista nici un mod eficient de-a afla precis.

In plus, in anul si jumatate de cind ma dau pe twitter am scris aproape 25,000 de comentarii de-alea mici si scurte si-acolo, (24`044, tot pentru amatorii de precizie), ceea ce ne permite sa estimam un numar maximal de 3`366`160 caractere, sau inca cel mult vre-o jumatate de milion de cuvinte si-acolo.

Deci, un milion si cu o jumatate si cu un milion si cu o jumatate sa tot fie per total trei milioane de cuvinte in doi ani de zile. E mult ? E putin ? Ei, asta mai putin conteaza da' ne intrerupem un moment, ca era sa uit : mai este online si una bucata roman, ala-i in limba engleza, si s-ar putea sa fie mai interesant pentru intentiile autorului articolului de la care am pornit discutia. Stiti unde se gaseste, sa mai tot fie vreo cincizeci-saizeci de mii de cuvinte si-acolo.

Dar revenind : mai putin conteaza ca-s multe sau putine, ce intereseaza e daca-s proaste. Logic vorbind, in trei milioane de cuvinte ar trebui sa se gaseasca un mare numar de strimbaturi. "We've made close to five thousand shows. When you make that many shows, some of them are gonna suck, some of them are gonna blow. It's just how it goes.", ca sa citam din clasici.

Asa ca iata chestie, va desfid, dragi cititori, sa gasiti printre ele niste cuvinte de care-ar fi cazul sa-mi fie rusine. (Da' pe cit posibil ar fi bine sa nu gasiti adevaruri pe care nu va convine sa le auziti, sau ati fi preferat sa nu le fi spus nimeni, si sa va inchipuiti ca asta inseamna ca ar trebui sa-mi fie mie rusine. Scopul exercitiului se refera la forma, nu la continut, si discuta calitati obiective, nu defectele subiective ale cititorului.)

Sunt foarte curios, sincer va spun.

Category: Oda Superbiei
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

15 Responses

  1. Banuiecs ca-ti amintesti dicsutia cu Manowar despre fain. Mnoa, nu stiu cum si de ce (cand si-o sters Manowar din postari, parca o sters si comentariile, asea ca nu discutam pe concret ci, doar din amintiri) te-ai incins (ori ce s-o fi intamplat atunci) de ai sarit calul si l-ai luat la poole fara motiv si fara nici un rost, fara ca omul sa te injure. Nu mai tin minte de cate ori ti-o atras omul atentia ca el zice una (nu discutam cine avea deptate) si tu-l injuri in loc sa-i raspunzi, da' stiu ca pana la urma ai renuntat sa-ti mai bagi oaresce in om. Partea aia zic ca o fost urata, probabil ca or mai fi, da io-s mai uituc de fel :P

  2. nu stiu cand ai avut timp de scris atatea cuvinte. n-ai obosit?

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 30 November 2010

    @Florin Mnoa mei, mare chestie ca nu-s singur pe lume, ca sincer iti spun nu mi-ar fi trecut prin cap ce zici tu cam intr-o mie de ani... Dupa mintea mea stimabilul facea niste generalizari de-o autosuficienta cam trista pe care-am mai dezumflat-o putin. Nu mult, da' cit sa se poata totusi oarecum respira.

    Acuma, nu retin exact cuvint de cuvint, da' nu mi se pare sa-i fi zis in termeni mai duri decit obisnuieste el (e drept ca tind sa-mi adecvez formal discursul preopinentului, da' asta nu mi se pare pina la urma un defect). Ar ajuta aici cu siguranta niste citate.

    Pe scurt, nu mi se pare ca ii cum zici de nici o culoare, da' deloc-deloc, ma-ntelegi tu ?! si daca-i pina acolo io in berbecimea-mi proprie cred ca si el o inteles ca mine, nu ca tine. Da' zau ca ma pun sa-l intreb, ca-s chiar curios ce-i aici.

    @Lucian Inca nu.

  4. Mircea, am precizat ca nu discut despre cine avea sau ba dreptate (nu are legatura aici), brobabil ca timpul ne va arata si lucrul asta. Nu termenii folositi aveau de a face, ci directia lor. Daca Manowar zice frumos ca se pisa cu bolta pe scosul banilor din blog si ca i se umple pula de lacrimi in legatura cu tema data (astea sunt exemple in sensul termenilor folositi), asta nu inseamna ca ti-o zis tie in vreun fel si, nu inseamna ca tu aveai dreptul sa-i raspunzi (repet, nu s-o intamplat doar odata) cu tfig.
    Poti sa-l intrebi dara, daca vrei sa te convingi, banuiesc ca nici macar nu i se umple pula de lacrimi legat de treaba aia, da io tin minte ca m-o deranjat sa vad ca fig pentru ca cineva are un anumit tip de pareri.

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 30 November 2010

    Ce fras ii un tfig ?!

    Si n-am inteles de unde scoti tu imunitatile astea. Cum adica "zice frumos ca se pisa cu bolta" ?! Zau daca nu-mi scapa ceva in rationamentu' asta.

    In tot cazul, cind urmatoarea tura de independenti si originali vor incepe sa emita chestii de aceeasi natura pe alte teme, de-un exemplu ce sa alegem noi asa la intimplare, hmm... cititul. Deci, cind prin 2030 asa va ajunge la mare moda pisatul cu bolta pe citit, tot idem argumentatie o sa-mi aduci ? Ca n-o sa ma impresioneze nici atunci, iti zic de pe-acum.

  6. ig- in gura, in gat, dupa preferinte

    Daca io iti spun ca ma pis cu bolta pe citit iar tu-mi raspunzi ca ma fig, avem o problema. Io am treaba cu cititul, tu ai treaba cu gura sau cu gatul meu. Vezi cum zic ?
    Faptul ca io am o parere (nu conteaza ca-i buna ori aiurea) despre citit, nu-ti da dreptul sa ma footezi.
    Nu-i vorba de imunitati, daca tu zici ca te pisi cu bolta pe twiter ori pe Vendetta, ar fi aiurea ca io sa te fig pentru asta, n-am de ce sa te injur, normal ar fi sa ma leg de idee, nu de tine.

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 30 November 2010

    Pai cum sa nu conteze buei om bun ? Daca tu ai parerea ca Pamintu-i plat ca o farfurie si norii-s facuti din piftie te astepti sa fii tratat exact la fel ca unu' ce intelege ca totusi, Pamintu-i o bila si norii-s un abur ?

    Exista pareri care te descalifica de la discutie. Ceea ce-i oricum o problema subsidiara, ca eu nu i-am atras atentia cetateanului ca parerea lui e rea sau buna, eu i-am subliniat ca o ajuns la ea printr-o metoda nepotrivita.

  8. Primo, nu-s comparabile parerile, inteleg ca exemplul ii voit exajerat ca sa subliniezi notiunea de pareri gresite, atat ca Manowar se raporta la niste exemple valide. Cum am mai spus, nu intra in discutie faptul ca parerirle or fost corecte sau gresite. NU are a face. Daca injuri omul fara ca el as te fi injurat, ai o problema.
    Secundo, chiar daca as zice ca pamantu ii patrat, si ca ma pis cu bolta pe el (ceea ce si fac, din cand in cand), tu ce faci, ma footi in gura ? Poi di ce ? Io pe tine te ... pentru ca tu pe mine sa ma? In momentul in care tu pe mine ma, deja s-or trecut niste limite, ura si la gara, ori imi esti prieten ca sa ne permitem sa ne futem voios unul pe altul in gat si-n gura, ori te si io pe tine.

    Cum ar fi fost sa ma apuc sa tfig cand ai postat despre bietul om pe care l-ai dat in judecata pentru ca sa-ti dea posele cu tine ? Aia era parerea ta, pentru tine era indreptatita, pentru mine ii fundamental gresita, cacum pamantul ar fi piramidal, insa asta nu inseamna ca ma apuc sa te injur. Bine, pot sa fac si asta, da' cu concluziile de rigoare, adica, fie ai atins tu un punct sensibil de ma apuc io sa te injur, fie eram bat ori nauc de nu mi-am dat seama ca te injur, fie is mai rau decat un ghibol.

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 30 November 2010

    Bre asa ceva... Da un citat ceva mo, ca parca vorbim din universuri paralele, sa mor io.

  10. Citat la ce, mo ? La cum il injurai tu pe Manowar ? Nu mai sunt comentariile, futu-i, ca o lamuream in doi timpi si trei miscari. Mi-o sarit chestia in ochi pentru ca stiam ca tu nu injuri omul decat daca ai un motive bine intemeiate, si nici atunci nu-i sigur, plus ca-mi venea mie sa-ti zic sa o lasi mai moale cu footatul, ca nu era cazul. Daca bine tin minte, omul spunea de giocuri de unde iti cumparai itemuri si alte cacaturi iar tu ii raspundeai ca-l fig. Pe mine nu ma framanta chestiunea, m-o deranjat atunci, am zis ca sunteti majori si vaccinati, va rezolvati voi cumva broblemele, ceea ce imi pare ca s-o si intamplat. Daca te framanta, intreaba-l pe om, numa bine in felul asta ori vin io cu apologiesele la vedere cum ca am inteles gresit, ori mataluta :P

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 30 November 2010

    Mei... probleme nu stiu sa fi avut, discutii in particular pe tema aia nici atit, motive cu atit mai putin, ce pot sa-ti spun ?! Pur si simplu nu am cunostiinta de ce descrii tu acolo.

    E drept ca omul s-o apucat la un moment dat sa-si deie cu parerea asa, la modul ala habarnist care se practica pe la teve, "ce se-ntimpla", i-am aratat in doi timpi si trei miscari ca vorbeste pe nas si cam asta fu tot. O sters postul sau whatever.

    Da' chestii, cu injurat, cu futut, cu alea... poate ca i-oi fi zis fo doo mai aspre dac-am vazut ca o tine tot pe-a lui, ca stie el, ca figuri si impresii de-alea, da' nu seamana deloc cu ce zici tu.

  1. Eu- eu- pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

    Ingaduiti-mi sa ma laud....

  2. 13
    Putoiul online redux pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu. (via Pingback)
    Thursday, 2 December 2010

    [...] este ala despre care zicea Florin ca l-as fi injurat, si anume fara motiv. Din nefericire nu prea putem face o confruntare scriptica, pentru ca baiatul [...]

  3. [...] este ala despre care zicea Florin ca l-as fi injurat, si anume fara motiv. Din nefericire nu prea putem face o confruntare scriptica, pentru ca baiatul [...]

  4. [...] care sa recunoastem cinstit ca doar un milion intra-n discutia asta, restul fiind alte chestii, precum ziceam), alea vin in doi ani de zile, nu ieri. Ar fi nevoie de vreo saptezeci de ori sapte sute de mirci [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.