Eu capul lui Crin Antonescu il vreau.

Sunday, 09 May, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Am inteles ca acum doi ani de zile parea un tinerel bun de gura, cu sanse de-a ajunge vector de imagine. Sigur, atacabil pana la Dumnezeu pe motive de lipsa oricarei competente demonstrate, dincolo de flecareala, si pe lipsa oricarui interes pentru orice activitate concreta, dincolo de flecareala. Cat ne-au costat vesnicele referinte la prezenta lui in Parlament nimeni nu stie, ca se sparie gandul.

N-am inteles alegerea strategic inepta de-a sustine PSD dupa infrangerea in alegeri. Infrangerea in alegeri. Aceasta sustinere ne-a costat, iarasi, o groaza. Nu ne-a adus nimic, electoratul PNL a urmat doctrina si nu crinul, Geoana, super-mega-aliatul a zburat urgent la cimitirul elefantilor si toata constructia s-a desfacut intr-o singura declaratie a noului presedinte PSD. Deie-i Domnul sanatate, ca ne-a salvat de la extinctie pe mana presedintelui nostru.

N-am inteles alegerea strategic tot inepta de-al transforma pe Traian Basescu intr-un fel de inamic al lumii asteia, Antihristul in persoana. Asa o retorica ne pune in pozitia idioata ca Antihristu' poate foarte usor sa aduca probe punctuale contrarii, si noi ramanem cu zisu'. Cum de altfel s-o si intamplat, de mai multe ori. Problema cea dureroasa este ca tocmai ce ne-o adus o proba punctuala cat casa, si-acum iarasi tot esafodajul se prabuseste. Doi ani de campanie si gargara pe la teve pierduti.

N-am inteles ciocoismele de doua parale fata de fosti si actuali lideri respectabili si respectati ai PNL, precum Orban, precum Tariceanu, n-am inteles ceausista punere a istoriei in jugul realismului inchipuit. N-am gustat atitudinea de copil razgaiat cu "nu va asteptati sa gasesc eu solutii". Nu mi-a placut batjocorirea statutului, si aerele de "eu facem legea, ca partidul suntem eu".

Vine un moment in care trebuie sa tragem linie si sa adunam. Vine un moment in care 12 milioane aruncate pe campanii care nu ne-au adus practic vorbind nimic (si teoretic vorbind inca si mai putin decat nimic) trebuie puse in balanta cu ceva.

Cu ce sa le punem in balanta ? Concret, aratati-mi rogu-va ce plusuri a adus Tilica asta, care sa justifice trei milioane de euro dati pe apa Sambetei, eternizarea-n opozitie, pierderea a doi dintre cei doi lideri mai importanti din partid in ultimii ani si o gangaveala eterna in Paralment din care n-am castigat nimic, doar ne-am erodat. Dupa doi ani de criza, pastorita de cele mai incompetente guverne ale Romaniei din toate timpurile noi suntem pe minus cu capitalul electoral!

Si daca mergeam toti in vacanta in Caraibe un an de zile ieseam mai bine mai fratilor! Cheltuiam mai putini bani, si tot castigam ceva capital electoral in modul cel mai pasiv, prin lucrarea crizei si-a departarii.

Asa ca aduceti-mi rogu-va capul lui Crin Antonescu. Fundul poate ramane atasat de scaun, si eventual ducem scaunul undeva intr-o pivnita cand incepe sa se imputa.

Am incercat, nu ne-a iesit. Parea o idee buna, s-a dovedit o idee proasta. Ajunge. Am pierdut deja destul pe-o mana perdanta. Daca nu ne scapam de incompetent pana la vara, va dezerta tot partidul in patru zari, si nu-i mai adunam inapoi veci pururi. Exact ca si bugetul Romaniei, nu ne mai putem permite sa sustinem asistati social, cu mari fite si mari pretentii, aroganti si incompetenti.

E timpul sa-l scurtam si pe Crin Antonescu macar cu un 15%. De sus in jos.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

36 Responses

  1. Valentin`s avatar
    1
    Valentin 
    Sunday, 9 May 2010

    "N-am inteles ciocoismele de doua parale fata de fosti si actuali ..."

    ntz ntz ntz ... Miircea*, Miircea* ..

    Pai daca e mai mare in "grad" in masonerie ... sau tinut in brate de unu mai mare ca Tariceanu sau Orban sau altii ..

    Of of of !

    ps: * - doi de 'i' pusi intentionat .. remember de ce ? :-)

  2. cățelul alpha`s avatar
    2
    cățelul alpha 
    Sunday, 9 May 2010

    Hahaha!!!!!

    No, acu' se leagă „Victoria României”. Hai că mi-am luat floricele. O să fie film interesant.

  3. @ Catelul alpha (mi-e lene sa pun diacritice de la o vreme, scuze)
    @ Toata lumea
    Daca nu ne trezim cu cenzura pe acest blog am sa te rog sa urmaresti linkul de la comentariul cu numarul 67 de la ``Victoria Romaniei``. Soarele rasare de undeva de pe plaja de la Mamaia, trece prin Bucale si mai face fo` 15 minute pina la Timisoara. Asa ca, va place sau nu, eu aflasem despre chestia asta un pic mai devreme dar nu gasisem o relatare atit de exacta ca in acel blog ca sa pun un link cumsecade. Insa nu mai ascult elucubratiile lui Vosganian de la o vreme, desi l-am respectat cindva pe acest om si nu l-am bagat in seama o vreme. Pe linga el mai sunt multi pe aici, pe malurile Dambovitei, care au muscat momeala intinsa de Baselu` cu remanierea. Imediat s-au revoltat conturile bancare slabite ale diversilor ``salvatori ai neamului``: pai ce faceti fratilor, acum e momentu` ! Hai la guvernare, cade piticu` !!! Cade pe dracu`, desi e suparat foc si sta cu capul la cutie. L-a chemat boss-ul si l-a pus la punct: Emile, du-te si ia niste aer curat in piept si treci la loc, ca avem treaba, doar nu credeai ca scapi ?

    Stati linistiti, baieti, IN ACTUALELE CONDITII nu pupati voi la guvernare !

    Pies: macar suntem de acord in privinta lui Crin. De cind a cascat prima data gura eu m-am si am intrebat: cine mai e si acest Crin ? Cu intrebarea asta (dar si cu altele, ma rog) l-am suparat atit de tare pe Ciutacu incit pur si simplu m-a bagat la spam !!! Daca revine dictatura in tara asta sa-l puneti (pe Crin, nu pe Ciutacu) ministru de interne, altfel va rog sa-l trimiteti la muzeu. Ca am auzit ca de acolo a venit.

  4. kokofifi`s avatar
    4
    kokofifiinsigna de criptograf 
    Sunday, 9 May 2010

    asa mi-esti ca doi frati, Trilemoi ! (daca stii vorba)

    p.s. ia, te rog! partea dorsala a gladiolului n-are ce cauta in pivnita!

    p.p.s. daca peneleii tineri/ penelupii tineri/ whatever / s-ar uni-ntr-un glas, un cuget si-o singura simtire, atunci i-ar sustine si greii in vointa purificatoare, inside out si capul zambilului ar cadea. ce fras, vorba ta, e numai un nul repetent, asta sa fie fruncea?

  5. Kokofifi draga, gresesti fund amental. Si omu` era categorisit ``lup tinar`` la inceputuri si uite ce s-a ales de blana lui !
    In concluzie: care mai e si care nu mai e ? Ca io nu pricipez ideile astea liberale.

  6. In contra direcției de azi în politica românească.
    Parca am mai citit pe undeva asta... :d

  7. kokofifi`s avatar
    7
    kokofifiinsigna de criptograf 
    Sunday, 9 May 2010

    @Marian: io ma refeream la peneleii/penelupii/penephoenicsii aia tineri de s-au intâlnit vineri seara in Temesvár

  8. Dorin Victor Vasile`s avatar
    8
    Dorin Victor Vasile 
    Sunday, 9 May 2010

    Mircea, ai vazut vreodata proprietarii de masini scumpe care ajung la hotel/cazinou/etc? Arunca cu un gest neglijent cheile unui tinerel care e platit sa duca masina in parcare cat e proprietaru' ocupat si sa o aduca inapoi cand are din nou nevoie de ea.

    Nimeni nu cred ca ar vrea capul tinerului care are grija de masina in timpul in care proprietarul de drept al masinii isi ia o pauza. Si mai ales cred nimeni nu ar avea naivitatea sa il confunde pe tinerel - atunci cand se afla pentru scuuuurta vreme la volanul masinii scumpe - cu soferul pe bune al masinii.

    Oamenii din parcare vin, pleaca, raman invizibili. Masinile bune raman in circulatie. :)

  9. Kokofifi draga, eu am inteles exact la ce (cine) te referi tu. Iar eu ti-am raspuns ca, la modul general, foarte multi lupi tineri sfarsesc cu blana jigarita. Se baga la un razboi prea mare, daca ma intelegi.
    Dar ia priviti voi lectura colea:
    http://www.jurnalul.ro/stire-interviu/crin-antonescu-am-intrat-in-politica-pentru-ca-m-am-enervat-542566.html
    Are un talent Tuca asta sa bage oamenii in corzi ceva de speriat !!! Ce-ati citit in ultimul timp ? / A, mai putin decit as fi vrut / Si totusi, un titlu, acolo ? / Aaaa... Mai avea putin si o băga p`aia cu ``no comment`` !

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Sunday, 9 May 2010

    @Valentin As vrea odata sa ma ia unu' dintre astia din partidu' teoriei masonice si sa-mi explice toata conspiratia asa, incet si lamurit. Ca deja ii de rasu' lumii, devine echivalentu' lui "asa o vrut dumnezeu" de-acu o suta de ani.

    ps - nu :D

    @cățelul alpha Nu prea crez sa fie mare film. Lumea s-a cam lamurit ca are 0 sanse sa castige o disputa cu mine cand n-are dreptate :D

    @Marian S Haide mei. Spune sincer, crezi tu ca intrarea la guvernare are vre-o importanta pentru mine ?

    @kokofifi Problema este (si intr-o oarecare masura o respect) ca le vine greu mai multora din Aviatorilor sa accepte ca au investit doi ani de zile si doi ani de euro intr-o himera. Oamenii batrani se impaca greu cu asa ceva, le aduce aminte de moarte. Oricat de evident ar fi, e greu de inghitit.

    @Dr.A Pai crez ca se scrie periodic, ca si prostia-i periodica.

    @Dorin Victor Vasile Ce zici tu suna bine, e incurajator, problema este ca eu pot vedea ma gandesc mai bine decat tine cat de aproape de exctinctie se afla masina asta, altfel buna, ce-i drept. Asa ca, vorba morosanului, ar fi, daca n-ar fi.

    @Marian S Nu conteaza cat de mare-i razboiul, Mariane, conteaza cine are dreptate. Ca pe mine nu ma intereseaza sa castig, si cu atat mai putin sa-mi fie bine. Reciteste la chestia cu vitele.

  11. Na chestie, ca se comenta aici in timp ce eu scriam la ``Ghidul enervarii``.
    Ramine valabil ce am zis acolo !

  12. cățelul alpha`s avatar
    12
    cățelul alpha 
    Sunday, 9 May 2010

    Bre Mirceo, tu și cu mai cine? Și care-s ăia „doi dintre cei doi lideri mai importanti din partid in ultimii ani”? Stolojan și Valerică Stoica? Că la alte „pierderi” n-am fost atent.

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Sunday, 9 May 2010

    Pai se zice in articol, Orban si Tariceanu.

  14. cățelul alpha`s avatar
    14
    cățelul alpha 
    Sunday, 9 May 2010

    Doar nu funcția îi face lideri? Că așa o să mă uit și eu la liderul din scara blocului ca la un Zoroastru de cartier.

  15. Mircea Popescu`s avatar
    15
    Mircea Popescu 
    Sunday, 9 May 2010

    Pai nu functia ii face lideri, dovada ca uite se vorbeste de ei si-acuma cand n-au functie. Spre deosebire de Crin, de care n-am auzit vorbindu-se pana sa nu-l scoata Orban dintr-un binemeritat altfel anonimat.

  16. cățelul alpha`s avatar
    16
    cățelul alpha 
    Sunday, 9 May 2010

    Parcă tocmai l-ați reales de curînd. La fel cum toți l-am reales pe Băsescu. Și eu vreu căpățîna lui Băse, dacă-i pînă acolo. Dar tare îmi e că o să așteptăm amîndoi pînă o să se usuce și-o să cadă cînd le va fi sorocul. Al tău probabil prin 2012, dacă-i cu nasoale la alegeri. Al meu, natural, de Crăciunul lui '14.

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Sunday, 9 May 2010

    Tre' cumva invatati romanii de ce-i aia responsabilitatea votului. Ma gandesc ca de-asta ni se si dau patimile astea, sa bagam la cap ca nu-i totuna, si sa zici "da, da, da" inganat cum te-o invatat la ceausescureales e RAU.

  18. Sincer, e greu sa nu te mai sustina nici macar Dinu Patriciu. E greu, dar Crin a reusit.

  19. Mircea Popescu`s avatar
    19
    Mircea Popescu 
    Sunday, 9 May 2010

    Cum dracu' sa nu-l mai sustina, ca doara ala era singurul si unicul sustinator.

    Da' nu m-ar mira sa se intample, prostii reusesc mult mai multe prostii decat oamenii normali lucruri normale. E in firea lucrurilor.

  20. cipslim`s avatar
    20
    cipsliminsigna pentru 1000 de comentarii 
    Sunday, 9 May 2010

    Chiar imi place ca pui linkuri sa vad ce ai mai scris.
    Acuma eu am zis mai de mult ca asta e "treaba rea" acolo la voi acolo. Problema lui ca el nu prea e liberal, e un fel de national socialist cu impresii liberale ca viziune economica. Si mai e si vendeta asta personala pe care o pune inaintea intereselor de partid (ca sa nu mai vb de interesele tarii ca ai fi plictisit) si sleahta de fanatici pe care a creat-o el in PNL capabili, iata, intr-un partid liberal, sa catalogheze nemultumitii ca "dusmani ai partidului"(si sa gandeasca "dusmani ai poporului")
    Numa ca-i problema cu ce zici tu ca vrei pe platou, ca daca pleaca crinul pleaca si managerul lui si se cam duce pulii tot cam ca la PNT.

  21. Mircea Popescu`s avatar
    21
    Mircea Popescu 
    Sunday, 9 May 2010

    @cipslim Managerul ? Cine, adica ?

    Depindea acum un an de zile de Orban ca sa-i faca toata treaba, pentru ca a fi sef de partid nu inseamna si nu se reduce la a da declaratii, aia-i ca si cum ti-ai inchipui ca a fi insurat inseamna ca futi in toata seara ceva cald. De cand s-o despartit de el n-are pe nimeni in loc si se simte, oho, nu-ti inchipui tu cum se simte.

  22. Buna vrere. Daca gasesti ca are adica un cap. Dar tot zic ca vrei chestii mai putin grele.

  23. Mircea Popescu`s avatar
    23
    Mircea Popescu 
    Monday, 10 May 2010

    Draga, aia care l-or pus acolo sa faca cum or sti sa-mi aduca capu'. Iara daca n-are cap, sa-i sufle-n fund pana ii creste, nu eu i-am pus sa-si voteze calaretu' fara cap pe post de sef de scara.

  24. Cristi`s avatar
    24
    Cristi 
    Monday, 10 May 2010

    Cine altul sa vina in locul lui? Care sa aiba si o minima sansa de a castiga ceva la urmatoarele alegeri...

  25. Mircea Popescu`s avatar
    25
    Mircea Popescu 
    Monday, 10 May 2010

    Scopul nu-i sa castigi, ca daca castigi cu un prost tot degeaba ai castigat.

  26. Bre, si Antonescu e la fel de liberal precum Geoana. N-ai cu cine dom'le... Din conducatorii (ca lideri nu-s in mod sigur) politici romani, nu-i unul liberal nici macar declarativ. Pe ce se bazeaza liberalismul daca nu pe libertatea individuala, pe dreptul la proprietate si pe autoreglare? Toti is socialisti. Chiar am scris un post pe tema asta. Momentan nu se discuta despre crestere economica, despre revenirea economiei, ci despre scadere de cheltuieli si obligativitatea pastrarii ajutoarelor sociale. Deh, voturile si frica de a nu pierde din mandrie (losing face) conteaza mai mult decat logica.
    P.S. Ia da-i te rog un click sa vezi unde te duce pagina de inceput (a ta, nu a mea). Bag seama ca pe posturi din mai 2009 nu din 2010.. :)

  27. Mircea Popescu`s avatar
    27
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 11 May 2010

    E random prima pagina. Te duce unde vrea zeiele.

    Nu se discuta despre chestii ce conteaza la televizor pentru ca presa a luat hotararea strategica ca e grele si nu pricepe lumea. Hotarare strategica care de altfel o si ingroapa.

    De-aici si pana la a spune de-a dreptul ca preocuparile nu exista mai e ceva drum totusi.

  28. eu il vroiam pe Antonescu

  1. [...] de Crin Antonescu, chiar spre exasperarea unor comentatori. Chestie care s-a cam racit, si acum e rece-rece. Rezulta de-aici ca io-s vandut, da' la alt mogul ? Cristian China Birta : Pentru unii da, esti [...]

  2. [...] mai cante cocosul si-a doua oara : nu-mi aduceti totusi capul aluia odata ? Sa renuntam la prostii, si sa ne apucam de treaba ? Sa ne chiar construim, programul, [...]

  3. [...] ei, in fata unei inevitabile opozitii a publicului, pe care diversi politruci (precum, de exemplu, Antonescu) precum si diversi indivizi rau intentionati (precum, de exemplu, Nastase) urmau sa incerce s-o [...]

  4. [...] totusi discursul anti Basescu-qua-Basescu a fost o alegere politica proasta. Din motivele expuse cu alta ocazie. A doua alegere politica proasta, dupa expunerea stupida alaturi de ex-comunisti (care, oricat nu-s [...]

  5. [...] 9 Mai 2010 aparea pe Trilema un articol intitulat "Eu capul lui Crin Antonescu il vreau" in care se explica de ce tipul nu-i de treaba. Pe 15 Februarie 2011 Cristian Tudor Popescu [...]

  6. [...] (si surda) medie. Mircea Badea poate fi conducator de partid politic (da, e lenes, da' aparent asta nu mai impiedica pe nimeni), poate fi eventual chiar si fotbalist, sau asistenta de platou (cit mai costa o pereche de tite, [...]

  7. [...] Crin Antonescu, gunoiul care promitea ca daca nu cistiga alegerile pentru Presedinte isi da demisia din PNL, Crin Antonescu, gunoiul care promitea ca daca Geoana nu cistiga alegerile pentru Presedinte isi da demisia din PNL, tot acelasi si perpetuu gunoi - Crin Antonescu - cel care promitea ca daca nu e demis presedintele la referendum isi va da demisia... acelasi si etern Crin Antonescu a ratat. Nereusind. Din nou. [...]

  8. [...] economic activity towards it, through not being quite as retarded. [↩]Except it was already well fucked. [↩]In terms of absolute size, scaled down. In terms of inefficiency and waste, [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.