Dupa Dave Winer citire

Saturday, 16 October, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Pentru ca sunt (precum puteti lesne observa) intr-o totala si completa lipsa de inspiratie care dureaza de mult timp amenintind insasi existenta blogului si nu ma simt capabil sa scriu nimic interesant de luni si luni de zile ma voi apuca sa va traduc din limba engleza.

Sau, daca nu-s nici in pana de inspiratie nici nu-i problema ca n-am ce scrie, atunci am sa va traduc din limba engleza pentru ca asta imi da ocazia sa vorbesc din viitorul ulterior unor oameni care sed in trecutul imemorial si viseaza frumos la viitorul paralel. Diferenta intre cele doua este asa : viitorul ulterior poate fi atins in cele din urma, chiar daca dupa atit de multe generatii incit nimeni nu le mai tine numarul. In schimb, viitorul paralel nu poate fi atins niciodata.

david_winer_by_joi_itoDave Winer, numele necunoscut pentru dumneavoastra folosit si-n titlul acestui foarte irelevant articol (nefiind el despre viitorul paralel si nici despre "potentialul proiectelor", ci despre viitor pur si simplu si realitate) e uritul asta din poza.

Atunci cind nu este ocupat cu a impersona orangutani pentru obiectivul lui Joi Ito, Winer se mai ocupa si cu diverse alte chestii, precum aia de-a avea unul dintre primele bloguri de pe interneturi, inceput prin 1997 daca bine serveste memoria. Deci, tineti-va respiratia, treisprezece ani de experienta. Inb4 "si-o dat ceasu' inapoi pe server".

Ei, aveti mai jos o traducere a unei discutii dintre el si comentatorii lui, de-acum aproape fix doi ani. Da' inainte sa va apucati de citit, notez totusi ca tipul e un irelevant, nu are photoshop-uri cu traficul pe blog cum se obisnuieste la noi si in general nici nu are relevanta, de exemplu articolul pe care vi-l traduc a strins doar 7 comentarii. Ce-i drept, cele 7 vin de la Thad McIlroy si alti irelevanti de acelasi calibru, da' eu v-am avertizat, bine ? Bine. Purcedem.

O nota despre conferinte

Vineri, 10 Octombrie 2008, de Dave Winer.

Am fost invitat recent in postura de keynote speaker la o conferinta prestigioasa organizata intr-un oras din Europa. Am fost de acord sa vorbesc, dar numai cu conditia sa-mi acopere cheltuielile. N-am cerut sa fiu platit pentru participare, dar dupa ce m-au refuzat m-am gindit ca ar fi trebuit sa cer si asta.

Iata explicatia : eu nu am un produs pe care sa incerc sa-l vind la o conferinta, si nu am o companie care ar beneficia de pe urma PR-ului. Daca as fi in locul organizatorilor (si am avut ocazia) as insista sa acopar cheltuielile, pentru ca altfel toate prezentarile vor fi pur si simplu reclame. Chestia e similara cu a cere unor vinzatori sa scrie articole in ziarul tau si cumva sa te astepti sa nu-ti scrie reclame.

Asta-i motivul pentru care nu merita mers la majoritatea conferintelor - tot ce primesti sunt oferte de la niste oameni al caror model de afaceri se bazeaza pe participatul la conferinte. Daca in loc de asta conferintele ar fi tratate ca productii editoriale, cerindu-ti-se sa-ti expui stiinta si nu sa-ti promovezi produsele, ar fi probabil mai interesante.

Apropo, chestia asta a mai fost discutata inainte, cu ocazia unei conferinte despre syndication in New York City. Am fost de acord sa vorbesc dar cu conditia sa acopere cheltuielile. Au refuzat. Dupa parerea lor erau generosi ca ma lasa sa vorbesc gratis.

Mie atitudinea mi-a parut ipocrita, toti ceilalti invitati erau acolo ca sa promoveze un produs, eu nu aveam nici un produs de promovat. Asa incit m-am gindit, de ce sa nu-mi ofer serviciile pentru a promova produsul altcuiva ? Cind au aflat asta, m-au dezinvitat. Ouch!

Cum de s-a timpit lumea in halul asta nu stiu, dar trebuie sa aiba ceva legatura cu bula care crapa la ora actuala.

In concluzie, daca sunteti invitati la o conferinta si organizatorii nu se ofera sa va acopere cheltuielile ca nivel minim, toata chestia e probabil un mare infomercial.

Comentarii :

De mfraase, acum 2 ani

    N-am mai participat la o conferinta pe tech din, dumnezeule, 1994 sau pe-acolo. MacWorld era exact ce-ai descris si nu m-am mai dus (si nici n-am mai fost invitat) cind n-am mai avut nimic de vinzare.

    Vechile conferinte Interop erau un cu totul alt animal - informatie spectaculos comprimata, distribuita liber, te simteai ca un burete, inca mai absorbeam chestii dupa ce trecusera zile si deja ajunsesem acasa. Ah, sa vedem conferinte de-alea din nou...

De Thad McIlroy, acum 2 ani

    Dave... ai perfecta dreptate, in mai multe feluri. In vremurile bune primeam trei mii de dolari sau mai mult plus toate cheltuielile pentru a vorbi la o conferinta. Si nu am decit o fractiune din cunostiintele, experienta, credibilitatea sau prezenta ta pe scena. In ultimii ani am primit oferte exact asa cum le descrii : Eu sa platesc tot, ei sa nu plateasca nimic, dar in schimb cei sapte oameni care participa la sesiunea ta ti-ar putea deveni clienti.

    Afacerea conferintelor nu mai este ce era pe vremuri. Nu cred ca organizatorii fac cine stie ce bani, dar e ridicol sa te astepti ca un vorbitor competent si experimentat sa participe in speranta cam desarta ca vre-un traznit din audienta l-ar putea angaja pe-un hamburger si-o cola.

    Am fost amindoi acolo in zilele bune. Au apus.

De jbenson2, acum 2 ani

    Inca mai rele sunt conferintele care invita un vorbitor si apoi au indrazneala sa se astepte din partea lui sa plateasca taxele de intrare.

De dave, acum 2 ani

    In general sunt de acord, cu o mentiune - oricine si-a platit avionul si hotelul va incerca sa vinda ceva. Daca au si platit ca sa participe, vor incerca sa vinda serios. Si daca au platit zece mii de dolari ca sa sponsorizeze, conferinta va fi a lor :-)

Succese!

Category: 3 ani experienta
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

12 Responses

  1. Pentru ca depasii numarul de accesari zilnice am folosit metoda asta, sper sa-mi fie cu iertare. Dar ca si chestie, pentru lipsa de inspiratie am o metoda foarte simpla si totodata foarte eficace: fa ceva ce n-ai facut pana acuma si nici macar nu ti-a trecut prin minte sa faci. Si asta de 3 ori, de fiecare data diferit. Daca dupa cele 3 ori nu iti vine macar o umbra de inspiratie, voi face si eu ceva ce n-am facut niciodata pana acuma. :P Un fel de pariu, daca vrei.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Saturday, 16 October 2010

    Pai mo, eu eram sarcastic! Tu n-ai observat ?

    Aia cu metoda se iarta usor ca doara n-am nimic impotriva, da' sa nu observi tu sarcasmu' ?! Pai azi au aparut 5 articole si daca mai astepti un sfert de ceas apare al 6-lea.

  3. Sorry, dupa ce privii cu nevasta A walk to remember nu-s in stare sa recunosc sarcasmul daca batar m-ar musca de ... behind. Acuma am lasat-o cu Love in the time of cholera, si m-am dus deoparte sa-mi usc lacrimile, ca deh, si barbatii plang cateodata (cu exceptia unora). :P E drept ca si vinarsul de Jidvei contribuie un pic la .. mood.
    P.S. Si deci, nu acceptasi pariul... ce... rau imi pare.. :P

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Saturday, 16 October 2010

    Aia-i ironia de-a doua, ca daca citesti din doi in doi restu' de articole ale zilei ai sa vezi ca am facut minim 3 chestii pe care tu nu le-ai facut niciodata (zic si io).

    Asa ca baga mare :D

  5. Hmm, din pacate, era vorba de chestii pe care TU nu le-ai facut niciodata, nu eu, ca subsemnatul este un pic "ne" in multe chestii.. Teoretic. Asa doar, pentru inspiratiune. In rest, si musiu individul sub numele de eu are deja vreo 3-4 articolase scrise pe stick, insa nu cutez sa-i rapesc minunatia de obiect nevestei care se uita momentan la film de pe el. Poate peste vreun ceas doua, reusesc si eu sa le pun la bataie.. Oricum, tu dupa cum scrii, ai mult prea mult timp liber dupa gustul meu (+ sau -, ia ghici).

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Saturday, 16 October 2010

    E, pai cine se pricepe are cit timp liber doreste iel :D

    Zic sa mai luati un obiect-n +, sa nu va bateti de la resursa.

  7. Bre, ce ghicisi.. Exact + era... In rest, nu, ca nevasta numai de la stick-ul meu de 8gb vrea sa vada filmele.. (ca cel al ei de 1gb e cam plin, cica). Noroc cu dvd-ul care citeste usb, ca nu mai trebuie sa ard filmele pe cd sau pe dvd.. :P

  8. da, stiu "in plus"... :) but that's not the point..

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Saturday, 16 October 2010

    Hehehe

  1. 10
    De ce nu merita sa organizezi conferinte de online in Romania ? pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu. (via Pingback)
    Saturday, 24 September 2011

    [...] generala [↩]Si s-ar putea sa nu fie o problema locala, ci dimpotriva, racordarea noastra la problemele lumii in care traim. [↩] Rubrica: 3 ani experienta Puteti urmari raspunsurile prin fluxul RSS 2.0. Puteti [...]

  2. [...] Media Lab director Joi Ito is out after revelations that the late Pantsuitist Jeffery Epstein was intimately involved with the [...]

  3. [...] generala [↩]Si s-ar putea sa nu fie o problema locala, ci dimpotriva, racordarea noastra la problemele lumii in care traim. [↩] Category: 3 ani experienta Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.